- 17 Nisan 2023
- 7
- 5
- 1
- 35
- Konu Sahibi Tugba Celik
-
merhaba,Kızlar ben hem fitness eğitmeni hemde genetic trainerim. 2 yıldır mesleğine ara verdim. Evlendim hamile kaldım doğum vs derken inanılmaz da dikkatsiz beslenip spora ara verip kilo aldım. Normal diyet ve spor süreciyle aldığım 30 kilodan 20sini verdim. Şimdi son düzlük için bu diyeti cok fazla araştırıp deneme karar aldım sizle gün gün paylasicam neler olduğunu.
MerhabaMerhabaTakip ettigim bir diyetisyen su orucuyla ilgili demisti ki seçtiğiniz üç besinden (badem, yoğurt, yeşillik gibi) sınırsız yeme hakkınz var. Çay kahve soda içmek de sınırsız. Sizin su orucunuz da böyle mi acaba
Siz hiçbir şekilde katı yiyecek yemediniz o zaman değil mi? Dediğiniz gibi su çay soda gibi devam ettiniz.Merhaba21 günlük de sanırım bu şekilde 200 kalori altı bazı yiyecekler serbest bırakılıyor. Benim yaptığımda su, çay, kahve ve soda içtim. Günlük bir çay kaşığı deniz tuzu kullandim ve magnezyum hapı aldım.
Evet aynen öyle herhangi bir kalori içeren yiyecek içecek kullanmadımSiz hiçbir şekilde katı yiyecek yemediniz o zaman değil mi? Dediğiniz gibi su çay soda gibi devam ettiniz.
Bende aynı şekilde devam ettim. Aslında iyi hissediyordum 7. Gün ama nedense daha fazla zorlamak istemedim o an bebegim de var o hastaydı uzatmamaya karar verdim. Zaten oruç bitimin de 3 4 gün daha az kalorili yiyeceklerle devam ediyorsunuz. 7 gün Vücut temizliği için de yeterli gün sayısı. Lavman bende gerek duymadım deniz tuzu ve soda zaten ishal yapiyor bende de öyle oldu. 1 çay kaşığı deniz tuzu da alın derim ve magnezyum. Vücudun elektrolitleri düzgün işlemeli bu süreçte. Yani potasyum ,sodyum ve magnezyum alımının önemli. 4 gün olduysa 4.5 kilo da yağ yakimi da vardır mutlaka 2.5 3 gün arası çoktan ketosiz durumu başlıyor çünkü o da en geç bu günler arasındaMerhaba,
4.gunu bitirdim hedefim 7güne tamamlamak. 7.günde kendimi iyi hissedersem 10 güne cıkarıp bitirmek istiyorum. Ben de sadece kalorisiz sıvılarla besleniyorum. Kahve,çay,soda gibi.. Hergün 3 lt su içmeye çalışıyorum ama boş mideye biraz zor oluyor en kötü 2lt içmiş oluyorum. Onun dışında hergün 1 maden suyu içiyorum. Tansiyon hastası olduğum için ekstra tuz almıyorum. Günde 3 kere tansiyonuma bakıyorum hep 12-8
3.günden itibaren sabahları özellikle ishal oluyorum o yüzden lavman ihtiyacı duymuyorum.
Beni zorlayan 2.gün halsizlik ve sersemlik oldu onun dışında ara ara açlık nöbetleri gelse de dayanıyorsunuz. Yorucu etkinlikler yapmamak gerekiyor bence bende baş dönmesi oluyor.
4 günde 4.5 kilo verdim ama bunlar ödemdi bence buradan sonra yağ gitmeye başlayacak
A ben tansiyon kısmını atlamışım.evet o zaman tuz sakıncalı olabilir belki tam emin değilim bu konudan. Sodayı ikiye çıkarabilirsiniz tuz yerine.Merhaba,
4.gunu bitirdim hedefim 7güne tamamlamak. 7.günde kendimi iyi hissedersem 10 güne cıkarıp bitirmek istiyorum. Ben de sadece kalorisiz sıvılarla besleniyorum. Kahve,çay,soda gibi.. Hergün 3 lt su içmeye çalışıyorum ama boş mideye biraz zor oluyor en kötü 2lt içmiş oluyorum. Onun dışında hergün 1 maden suyu içiyorum. Tansiyon hastası olduğum için ekstra tuz almıyorum. Günde 3 kere tansiyonuma bakıyorum hep 12-8
3.günden itibaren sabahları özellikle ishal oluyorum o yüzden lavman ihtiyacı duymuyorum.
Beni zorlayan 2.gün halsizlik ve sersemlik oldu onun dışında ara ara açlık nöbetleri gelse de dayanıyorsunuz. Yorucu etkinlikler yapmamak gerekiyor bence bende baş dönmesi oluyor.
4 günde 4.5 kilo verdim ama bunlar ödemdi bence buradan sonra yağ gitmeye başlayacak
Kesinlikle ilk 2 gün biraz sarsıyor. Sonrasi daha enerjik oluyorsun. Evet himalaya ,kaya tuzu, deniz tuzu hepsi iyi geliyor:)2. Gunu atlatinca zorlanmiyor insan. Himalaya tuzunu suya atip icmekde iyi geliyor.
Sabahlari Cay bardagi ile iciyordum ben,dengeyi saglamak icin
Biraktiginizda ilk gun sivi seklinde beslenmeniz gerek. Sonra ara verip baslayinca arti Gorme ihtimali yuksekyaklaşık 4 sene önce diyetisyen kontrolüyle 34 kilo vermiştim. O zamandan beri de düzenli diyetisyene gidiyordum ama yemek yemeyide sevdiğim için 65in altına hiç düşemedim. 6 ay önce diyetisyene gitmeye bıraktım, farklı sebeplerden de 83 kiloya çıktım maalesef.
Tekrar uzun uzun diyet yapmaya sabrım ve zamanım kalmadı, haziran ayının sonunda kardeşimin düğünü var ona hazırlanıyorum.
83.1 kiloyla başladım
107.saatteyim 79.2 kilo çıktım sabah
hedefim 75i görüp ara vermek
daha sonra 68e inebilmek için tekrar başlamak
Asil 3. Günü atlatirsaniz gerisi kolay.Arkadaşlar bende 8 mayıs tarihinde 75.5 kg çıktım tartıda. Pazar günü çok aşırı yemiştim. Pzrtsi acıkasıya kadar yemeyeceğim dedim baktım acıkmadım su orucuna çeviriyim dedim. Gün içinde 3 litre su içtim. Diğer günde devam ettim. 9 mayıs 73.6 kg çıktım. 10 mayıs sabahı 72.3 çıktım. Yarın tekrar tartılacağım ve yarın bozacağım. 3 gün yeterli geldi. İlk 2 gün acıkmadım ama bugün akşama doğru baş ağrım oldu
Ay masallah. 16 gun ne demek.Ben de 3gunle baslarim diye dusunmustum ama iyi gittigimi gorunce devam ettim 16.gunumdeyim bugun. Gercekten 3 gunu atlatirsaniz aclik hissiniz olmuyor. Basagrisini da bol su soda icerek gecirebilirsiniz.
3 gunu gececekseniz lavman yapmayi asla atlamayin cok onemli
Evet calisiyorum ama calismak bence daha iyi evde oldugum pazar gunleri daha zor gectiAy masallah. 16 gun ne demek.
Calisiyormusunuz? Kilo durumu ne alemde ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?