• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Davranış Bozuklukları 21 aylık oğlum kızınca kendine vuruyor yardımmm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

sadiyem33

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2011
1.123
0
0
İçel Mersin
bayanlar 21 aylık oğluma kızınca ne vuruyorum nede bağırıyorm sadece kötü bakıyorum öyle bakınca bile kendine vuruyor yapma oğlum kendine vurma diyorum gene vuruyor bunu neden yapıyor ve nasıl vaz geçireceyim

oyun arkadaşlarına oyuncaklarla vuruyor tokat atıyor bana babasına kim kucağına alırsa yada kim sevmek için yaklaşırsa onada vuruyor kavga eden bir aile değiliz bizden görüp yapıyor hayır bizde kavga etmiyorz kendisini dövmüyoruz nasıl vazgeçircem yardım lütfen :2:

Canım benim bir kızım da aynı davranışları aynı bu aylarda sergilemeye başlamıştı,
Bir kitap okuyorum, ordan bunu okumuştum ve bana mantıklı gelmişti ki,
bu çocuklar baskın karakterli çocuklar olduğu için sevme,kucağa alma,öpme davranışları onlara yapışkan davranışlar olarak gelebilir,üzerine gitmeyin,sakin olduğu zamanlarda ona sarılmayı deneyin,sarılmak daha genel ve dostça bir davranış yaklaşımıdır..
sonra bu çocuklar yine baskın karakterli çocuklar olduğu için kendi sınırları içine giren arkadaşlarına da saldırgan davranabilirlermiş,
ancak bu geçici bir süreymiş,tam 24 aylarından sonra da sevmeyi ve sevilmeyi de öğreniyorlarmış ki,benim kendi kızımda aynen böyle olmuştu,
çok can sıkıcı ve insanı mahçup bırakan bir durum gerçekten,seni anlıyorum,
sakin zamanlarında kavga gürültüden bağımsız oldukları mutlu zamnalarda konuyu açıp doğru davranışları kulağına fısıldamak doğru olanı sanırım..

daha çok minik annesi... bu onun doğal süreci.. çünkü öfkelenince ne yapacağını bilmediği için bu yola başvuruyor... öncelikle bu davranışı sergilediği zaman azarlamayacaksınız... hemen ilgisini cazip sevdiği birşeye yönelteceksiniz.. bu davranışı üzerine yorum yapmayacaksınız.. ilgisini çekmeyi başaramadığınızda hemen onu kucaklayın onu sakinleştirin... vursa bile'' tamam anneciğim tamam.. geçti bitti yok birşey '' deyin... zamanla geçeceğini göreceksiniz... azarlama suçlama yok ... anlaştık mı?

Canım benim bir kızım da aynı davranışları aynı bu aylarda sergilemeye başlamıştı,
Bir kitap okuyorum, ordan bunu okumuştum ve bana mantıklı gelmişti ki,
bu çocuklar baskın karakterli çocuklar olduğu için sevme,kucağa alma,öpme davranışları onlara yapışkan davranışlar olarak gelebilir,üzerine gitmeyin,sakin olduğu zamanlarda ona sarılmayı deneyin,sarılmak daha genel ve dostça bir davranış yaklaşımıdır..
sonra bu çocuklar yine baskın karakterli çocuklar olduğu için kendi sınırları içine giren arkadaşlarına da saldırgan davranabilirlermiş,
ancak bu geçici bir süreymiş,tam 24 aylarından sonra da sevmeyi ve sevilmeyi de öğreniyorlarmış ki,benim kendi kızımda aynen böyle olmuştu,
çok can sıkıcı ve insanı mahçup bırakan bir durum gerçekten,seni anlıyorum,
sakin zamanlarında kavga gürültüden bağımsız oldukları mutlu zamnalarda konuyu açıp doğru davranışları kulağına fısıldamak doğru olanı sanırım..

ilginç bir yaklaşım... okuduğun kitabın ismini ve yazarını bizimle paylaşırmısın?

tşkler şiddet yok zaten kesinlikle sabrediyorz sadece elbet atlatcak ama şak şak suratına suratına yapıştırıyo:(

okuduğunuz kitabın ismini ve yazarını verirseniz bende alıp okumak isterim tşkler

daha çok minik annesi... bu onun doğal süreci.. çünkü öfkelenince ne yapacağını bilmediği için bu yola başvuruyor... öncelikle bu davranışı sergilediği zaman azarlamayacaksınız... hemen ilgisini cazip sevdiği birşeye yönelteceksiniz.. bu davranışı üzerine yorum yapmayacaksınız.. ilgisini çekmeyi başaramadığınızda hemen onu kucaklayın onu sakinleştirin... vursa bile'' tamam anneciğim tamam.. geçti bitti yok birşey '' deyin... zamanla geçeceğini göreceksiniz... azarlama suçlama yok ... anlaştık mı?
çok isabetli bir yaklaşım bu da,fikrine sağlık,hemen dikkatini başka yöne çevirmek,çok isabetli oluyor,
bebek bunlar,hemen bir oyuncağa gülümseyip bir gıdıklamaya kanabilyorlar:16:

ilginç bir yaklaşım... okuduğun kitabın ismini ve yazarını bizimle paylaşırmısın?

"Bebeğiniz büyürken sizi neler bekler" adlı bir kitap bu canım,kitabım evde,ben çalışıyorum,yazarını hatırlayamıyorum,yabancı bir yazarı var,akşam yazarım,
13.aydan itibaren keşfettim ben bu çok kalın ansiklopedi gibi kitabı,benim herşeyim oldu,13.aydan 36.aya kadar gelişim ve değişim sürecini yazıyor,
12.aydan öncesi de var,çok güzel bir kitap,
İnklap Kitap evinden almıştım,tavsye ederim..

biran önce alıp okuyacağım o kitabı yazarınıda söylerseniz daha kolay bulurum

ayrıca oğlum bugün daha iyi o hareketi azalttı çok şirin yaaaaaaaaaaaaa

CANIM aynı sorun bizdede vardı aynen kendine vuruyordu yanaklarını kızartıyordu. yanlış bişey yaptığında kendine vuruyordu. görmezden geldik hiç umursamadık sonra kendiliğinden bıraktı görmezden gel bakma sen ve çevrendekiler bırakır merak etme.

Back