Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Evet. Ağzıma ilk lokmayı attıktan tam bir saat sonraki ölçümler.

Sabahları aslında daha önemli olan, açlık şekeri. Ama 148 de biraz fazla. Bildiğim kadarıyla sınır 140. Ne yedin kahvaltıda ?

Maalesef kahvaltılarım çok kısıtlı benim. 1-2 dilim tam buğday yada kepekli ekmek, domates salatalık bol yeşillik, yumurta, peynir, tuzsuz zeytin. Bunlarla 120-125 çıkıyor. 🤷‍♀️
Aynen bu şekilde yedim, açlık 78di. 10.55te kahvaltıya oturdum ve 1 yumurta, peynir, 2 dilim ince tam buğdaylı ekmek, bol yeşillik ve domates salatalık. 1 bardak da süt , beslenme diyetinde aynen bunlar vardı ve hatta 3 dilim ekmek diyordu 3 yemiştim 🥺

Sınır üstü çıkan bi tahlil var mıydı ? E zaten hastanede yaptırmışsın.

Yani daha ayrıntılı bakılacak olsa ona sağlık ocağında bakılır mı ki ? 🤔
Yok aksine herşey normal çıkmis, daha doktora gitmedim randevuda bakalım haftaya on gün sonra gel dedi, sadece kreatinin 0.9 referans aralığı benim 0.39 çıkmış diğerleri normal, bilemedim ki

Aynen bu şekilde yedim, açlık 78di. 10.55te kahvaltıya oturdum ve 1 yumurta, peynir, 2 dilim ince tam buğdaylı ekmek, bol yeşillik ve domates salatalık. 1 bardak da süt , beslenme diyetinde aynen bunlar vardı ve hatta 3 dilim ekmek diyordu 3 yemiştim 🥺
Bu kadar az yediğin halde yüksek çıkmış.🙁

Bir dahaki sefere ekmeği 1e indir, yumurtayı 2 ye çıkar bakalım fark edecek mi ? Ama işte çıkacağı varsa suncagızlardan bile yükseliyor 🥺
Yok aksine herşey normal çıkmis, daha doktora gitmedim randevuda bakalım haftaya on gün sonra gel dedi, sadece kreatinin 0.9 referans aralığı benim 0.39 çıkmış diğerleri normal, bilemedim ki
Gebelikte kreatinin düşüyor. Normal. Benim de her zaman sınırın altında. Önemli bi şey değil bence.

Bir dahaki sefere ekmeği 1e indir, yumurtayı 2 ye çıkar bakalım fark edecek mi ? Ama işte çıkacağı varsa suncagızlardan bile yükseliyor 🥺

Gebelikte kreatinin düşüyor. Normal. Benim de her zaman sınırın altında. Önemli bi şey değil bence.
Ay evet gerçekten ekmeği yarıya düşüreceğim 1 ekmekle denicem yarın da. Hatta bugün öğlenki öğünümü sadece yoğurt, domates ve salatalık yarım da ekmek olarak alıcam bakalım ne çıkacak. Ne zormuş bu hayatım boyunca 48 kiloyu geçemedim her şeyi yer içerdim hamilelikte şeker çıktı acaba önceden var mıydı hiç bilmiyorum aileden falan da yok kimsede

Yani hiç problem demediler zaten de bilemedim bı gideyim bakalım 🤷🏻‍♀️

Ay evet gerçekten ekmeği yarıya düşüreceğim 1 ekmekle denicem yarın da. Hatta bugün öğlenki öğünümü sadece yoğurt, domates ve salatalık yarım da ekmek olarak alıcam bakalım ne çıkacak. Ne zormuş bu hayatım boyunca 48 kiloyu geçemedim her şeyi yer içerdim hamilelikte şeker çıktı acaba önceden var mıydı hiç bilmiyorum aileden falan da yok kimsede
Benim annemde var. E ben de kiloluyum meyilliyim demek. 🤷‍♀️

Ama işte senin gibi ne ailesinde olan, ne de kendi kilolu olan insanda da çıkıyor. Bu da gebelik hormonlarının sebep old ihtimalini güçlendiriyor. Gebelik bitince şeker de bitecek ins. 🤲🏼

ben bugün şeker için kontrole gittim dahiliyeye sanırım cihaz bozukmuş bir haftadadır ölçüm boşa gitti dikkate almadı doktor çünkü ölçtük 185 çıktı tokluk arkasından doğru olamaz diyet de yapıyorum diye bir daha ölçtük 135 çıktı aynı dkk da ki sonuç böyle olunca doktor kabul etmedi zaten sağlık ocağında yaptığım açlık 88 evde yaptığım 105 altı da gelmiyor şüphe etmiştik yeni cihaz alıp devam edeceğiz bakalım

İsminiz çok şeker, sizde neyi eleştirdiler ki ❣️ biz Gökçe dedik KV.min aklında başka şeyler varmış götçe diye dalga geçerler bilmem ne başka düşünün dedi, eşim de senden başka da bunu diyen olmazdı dedi tersledi, biz sevdik başka dusunmeyecegiz sen de çok düşünme dedi bende kahvemi içtim bu tartışmalar esnasında :KK59:
Gökçe deyince çocuğa Götçe derler yorumunu yapan tek kişi sizin KV değil sanırım, bir tane de bizim evde var, eşim de yaptı aynı yorumu:) Gökçeada'yı da çok sevdiğimiz için bir yandan hâlâ düşünüyoruz bu ismi ama bizimkinin adı Öykü de olabilir, bakalım... Gökçe çok güzel bir isim bu arada bence, tanıdığım iki Gökçe de çok zarif kadınlardı, sizin ufaklığa yakışacaktır.🥰💐

Gökçe deyince çocuğa Götçe derler yorumunu yapan tek kişi sizin KV değil sanırım, bir tane de bizim evde var, eşim de yaptı aynı yorumu:) Gökçeada'yı da çok sevdiğimiz için bir yandan hâlâ düşünüyoruz bu ismi ama bizimkinin adı Öykü de olabilir, bakalım... Gökçe çok güzel bir isim bu arada bence, tanıdığım iki Gökçe de çok zarif kadınlardı, sizin ufaklığa yakışacaktır.🥰💐
Gökçeada 💙 Son on yıldır her yaz oradayız :KK51:

İki gecelik takımından sonra bi de pijama takımı alayım dedim. Ama yok pijamalar bana olmuyor sanki. Beğenemedim. Dötüme olan bi tane tek pijama altı satın aldım. Üstüne beyaz tshirtle giyerim artıkın :anneadayı:

E madem pijama almadın, o bütçeyi başka şeye harca lady dedim, kızımla bana bornoz aldım :confused:

Son düzenleme:
Gökçeada 💙 Son on yıldır her yaz oradayız :KK51:
Çok güzel değil mi gerçekten, biz ilk defa geçen yaz gittik ama tadı damağımızda kaldı kekik kokan tepelerin, berrak denizin, arnavut kaldırımlı çiçekli ara sokakların, keçi sütünden yapılmış dondurmanın... Biz de umarım müdavim olabiliriz sizin gibi 💕

Çok güzel değil mi gerçekten, biz ilk defa geçen yaz gittik ama tadı damağımızda kaldı kekik kokan tepelerin, berrak denizin, arnavut kaldırımlı çiçekli ara sokakların, keçi sütünden yapılmış dondurmanın... Biz de umarım müdavim olabiliriz sizin gibi 💕
Kesinlikle 😍 Özellikle eşim meftun.
İkindiye kadar deniz. Akşam yemeğinden sonra iskelede sabaha kadar balık tutma.☺️ Bizimki de aşırı bi müdavimlik. :KK48:

Kuzeyin denizi soğuk oluyor diyorlar. Ben kalabalık sevmiyorum. Temmuz sonu, özellikle Eylül 1-10u arası hep oradayım. (Koca sahil üç beş aile) Asla soğuk olup girmediğim yada üşüdüğüm olmadı.

Efibadem de çok severim :KK36:

Kesinlikle 😍 Özellikle eşim meftun.
İkindiye kadar deniz. Akşam yemeğinden sonra iskelede sabaha kadar balık tutma.☺️ Bizimki de aşırı bi müdavimlik. :KK48:

Kuzeyin denizi soğuk oluyor diyorlar. Ben kalabalık sevmiyorum. Temmuz sonu, özellikle Eylül 1-10u arası hep oradayım. (Koca sahil üç beş aile) Asla soğuk olup girmediğim yada üşüdüğüm olmadı.

Efibadem de çok severim :KK36:
Bu sene temmuz da müsait olmayabilirsin 😂😂

Rüya isminde çocukluk arkadaşım var şu an doktor. Epey sakin ve olgun bir kız küçüklüğünden beri hep öyle biraz da içine kapanıktır. Tek bir kişi tanıdığımdan geneli nasıldır bilmiyorum ama tabii yetiştirilme tarzı her şey çok etkili. Başka bir isim de verseniz umarım ismiyle güzel bir hayatı olur 😊
Okuduğum kadarıyla Rüya ismine sahip olanlar içine kapanıkmış vazgeçtim 😅 sosyal bi çocuk olmasını isterim tabiki ☺️
Bakalım bi isme karar vereceğiz elbet, teşekkür ederim güzel yorumunuz için 💖💖

Onları da gördüm açıkçası ben de ilk başta onlardan düşündüm annem de çok heveslendi onları süslemesi daha bir güzel oluyor. Şimdilik yatak odasına koyacağım ama diğer odaya da alabilirim bir süre sonra. Ailem şehir dışında yaşadığından gerekirse park yatağı alır götürürüm diye düşündüm ama dediğiniz yataklardan İkeada vardı sanırım olmadı onlara da bir bakayım 🙏🏻
Park yatak candır <3 çocuk uzun zaman odasında yatmıyor sonra alıştığı yatakta odasına almak ve her gidilen yere götürmek aşırı konforlu :)
Park yataktan sonrada ıkeanın metal büyüyen yatağına geçtik. Kendi kalkıp yatıyor yatağını toplayabiliyor.
1745844539348.webp

Back
X