Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Ay hadi bakalım ☺️ bunu bilmiyordum.

Ben gamzeliyim. Bakarsınız oğlum da olur. :KK51: Gamze kızıma daha çok yakışırdı ama :KK23:
Gamzeyi severim 🩷 artık kızın için çok geç 😬
Ben de yedim yedim ayvaları gamzeli olsun diye oğlumun totosu gamzeli oldu, neresinde olacağına odaklanmamisim 🤦🏻‍♀️😂
Totoda gamzede güzelmiş yakışır 🤣

Kızımda hamileliğimde nasıl dua ettiysem hepsi tuttu 🙏🏼 bundada ilk kızımın tüm güzel özellikleri senin olsun diyorum 🤭

Bu akşam yediğim; et, yarım tabak bulgur pilavı, yoğurt ve yeşil salata.

Dün; tarhana çorbası, yeşil mercimek salatası ve bir dilim kıymalı börek.

Ondan önceki gün; yine tarhana çorbası fellah köftesi, sarımsaklı yoğurt

İçim dışım bulgur oldu kurudum :KK47:
Ama midemi tutuyor.
Bende tavuklu bulgur pilavı yaptım küçük bı porsiyon yedim, beş kaşık kadar çorba ve küçük bı kase pancarlı sarımsaklı yoğurt yemiştim, şimdi oğlumun biskuvisinden birini yutuverdim yanlislikla uçtu geldi ağzıma giriverdi benlik bı durum değildi :ıslık:

Ondan önceki gün; yine tarhana, çorbası fellah köftesi ve sarımsaklı yoğurt

Ama midemi tutuyor.
Etsiz doymuyorum ben. Sebze ile doyan arkadaşlara hayranım :super:

Eklentiler

• IMG_4970.webp
    IMG_4970.webp
    50,9 KB · Görüntüleme: 40

Ama midemi tutuyor.
Ayyy beslenme konusunda o kadar zıttız ki :) ben de eti zor çiğniyorum hatta şu emzirme süreci de bitince vegan vejetaryen bir şey olacağım et, yumurta, tavuk, balık hayatımdan çıkaracağım :işsiz:

Ama midemi tutuyor.
Sebzeler sürekli değişse de menü bu . Bunlarla bile doymuyorum siz düşünün 🥹

Yani gazlı içecekler içmiyorum salçalı yemekler hafif yapıyorum kızartma türü çok nadir yaparım domates yiyorum ondan kaynaklı olur mu bilmiyorum birde yemeklerde biraz baharat kullanıyorum oda etki eder mi mide yanmasına emin değilim
Portakal, mandalina, domates, salça, baharat kesinlikle ve kesinlikle mide yanması yapar kuzum. Senelerdir mide hastasıyım bunların hepsi de dokunur haberin olsun. ❤️

Bende tavuklu bulgur pilavı yaptım küçük bı porsiyon yedim, beş kaşık kadar çorba ve küçük bı kase pancarlı sarımsaklı yoğurt yemiştim, şimdi oğlumun biskuvisinden birini yutuverdim yanlislikla uçtu geldi ağzıma giriverdi benlik bı durum değildi :ıslık:
Senin bisküviye söylesene bizim oralara da uçsun 😂 ciğerim çıktı ot yemekten

Benim gebelik şekeri olan arkadaşım çokda net hatırlamıyorum ama doğum gününde karşılaşmıştık
Çok abartmadan nefis körleyecek şekilde yemişti sonra biraz yürüyüşe çıkmıştı
Buşekilde birşey önerildi mi? Yada doğru method mu?

Ben ekmeksiz hiçbişey yiyemediğim için bulgur yerine buğday ekmeği yiyorum. Hepsi saman gibi sonuçta ama dayanmaya çalışıyorum
Biz iki öğün yemek yiyoruz. Aslında diyetimde her öğünde ekmek var. Ben kahvaltıda yiyorum 1-2 dilim. Bi de bazen ikindi gibi midem kazınıyor o zaman peynirin yanına bir dilim katık ediyorum.

Söyle patates kızartmalı makarnalı bi öğüne içim gidiyor. Eşim diyor ki çok sıkıyorsun kendini. Ne olacak yapıp yesen? o_O

Bir kereden bi şey olmaz tabi de işte, ipin ucu kaçar diye korkuyorum

Bu akşam açlık 92, tokluk 121 çıktı.
Çarşamba Perinatoloji kontrolüm var ondan da işi sıkı tutuyorum. 😬

Benim gebelik şekeri olan arkadaşım çokda net hatırlamıyorum ama doğum gününde karşılaşmıştık
Benim bı zorunlulugum yok canım kilo hızlı aldığım için dikkat ediyorum, doktorla da konuştuğumuzda 3kilo verdim böyle dikkatle diye kacamakta problem görmedi meyvelerde falan rahat davranabilirsin dedi

Merhaba bayanlar bende 28+3 haftalık gebeyim erkek bebek annesi olacam nasipse bebegimin eşi vajina önünü kapatiyormuş sezaryan olabilirsim dedi dr ama benim 3. Gebeligim sezeryandan korkuyorum birde gece uykusu hiç yok sürekli bel agrisi ile uyaniyorum kalçam ve belim cok ağrıyor

Biz iki öğün yemek yiyoruz. Aslında diyetimde her öğünde ekmek var. Ben kahvaltıda yiyorum 1-2 dilim. Bi de bazen ikindi gibi midem kazınıyor o zaman peynirin yanına bir dilim katık ediyorum.

Söyle patates kızartmalı makarnalı bi öğüne içim gidiyor. Eşim diyor ki çok sıkıyorsun kendini. Ne olacak yapıp yesen? o_O

Bir kereden bi şey olmaz tabi de işte, ipin ucu kaçar diye korkuyorum

Bu akşam açlık 92, tokluk 121 çıktı.
Çarşamba Perinatoloji kontrolüm var ondan da işi sıkı tutuyorum. 😬
Benim de açlık 77 tokluk 122 çıktı . Pazartesi kontrol var zılgıt yememek için direniyorum

Valla ben hiçbir kaçamak yapmadan yürüyüşle egzersizle diyetle ve insülinle ancak rayına oturtuyorum . Biraz yürüyüp dengeliyorsa helal olsun

Ayyy beslenme konusunda o kadar zıttız ki :) ben de eti zor çiğniyorum hatta şu emzirme süreci de bitince vegan vejetaryen bir şey olacağım et, yumurta, tavuk, balık hayatımdan çıkaracağım :işsiz:
Çok etçil değilim ama etsiz de olamam.:eek: Diyette neredeyse her akşam et türevi bi şey oluyor.

Eşim döküm tava aldı. 6 dk da et kızartma hevesi var. Ben de faydalanıyorum bu durumdan :KK8: Ama bir süredir bende de bıkkınlık oldu. Şimdilerde değişik ne yapsam diye düşünüyorum. Güzel sebze de pek yok suan heralde. Olan da çok palalı. 🤷‍♀️
Sebzeler sürekli değişse de menü bu . Bunlarla bile doymuyorum siz düşünün 🥹
Çok çeşitli, eline sağlık güzel görünüyor 😋

Bence bizim önce gözümüz doymalı. Gözümüz doymayınca karnımız da doymuyor. :eek:
Fotoğraf lezzetli duruyor 🫠
Ben ara öğün yaparsam acıkmıyorum ama aralarda birşey atmazsam gözüm dönüyor 🤪
Ay bi de o var. Şimdi şeker takibi yapıyorum. Öğlen açken ölçmem gerek. Ama ben kahvaltıdan sonra midem kazındıkça dolabı açıp az peynir yiyorum kapatıyorum. Birazdan gidip bi elma yiyorum. E ben ne zaman acıkıcam da açlık şekeri ölçücem ? Ağzım boş durmuyor ki 😬

Çok etçil değilim ama etsiz de olamam.:eek: Diyette neredeyse her akşam et türevi bi şey oluyor.

Eşim döküm tava aldı. 6 dk da et kızartma hevesi var. Ben de faydalanıyorum bu durumdan :KK8: Ama bir süredir bende de bıkkınlık oldu. Şimdilerde değişik ne yapsam diye düşünüyorum. Güzel sebze de pek yok suan heralde. Olan da çok palalı. 🤷‍♀️

Çok çeşitli, eline sağlık güzel görünüyor 😋

Bence bizim önce gözümüz doymalı. Gözümüz doymayınca karnımız da doymuyor. :eek:

Ay bi de o var. Şimdi şeker takibi yapıyorum. Öğlen açken ölçmem gerek. Ama ben kahvaltıdan sonra midem kazındıkça dolabı açıp az peynir yiyorum kapatıyorum. Birazdan gidip bi elma yiyorum. E ben ne zaman acıkıcam da açlık şekeri ölçücem ? Ağzım boş durmuyor ki 😬
İşte onun matematiğini ben de çözemedim doktor öğün sonrası en az iki saat aç kal değerlerin doğru çıksın aksi halde yanlış değerlerle insülin dozu yükseltiriz hem kendin panik olursun hem de hipoglisemi olur dedi ( bu daha tehlikeliymiş 50 altına düşünce bilinç kapanıyormuş ) o yüzden öğün sonrası iki saat hiçbişey yemiyorum sonra başlıyorum atıştırmaya . Böyle yapınca da insan acıkmamaya başlıyor alışınca

Bi kaç gündür idrar rengim koyulaşmıştı. Mesleki deformasyon, hep kontrol ederim 🤣 kasıklarımda bacaklarımda ağrılar oluyordu feci şekilde. Hastaneye gidip bi idrar tahlili bakayım dedim. Kaçınılmaz son. Hoşgeldin idrar yolu enfeksiyonu. Geçen @tilyam a da demiştim hatta bende de idrar yolu enfeksiyonu var sanırım diye 🤣 baya da yüksek çıkmış 😔 antibiyotik başladık hemen. Vel hasıl idrar renginizi kontrol edin hanımlar.

Bu arada Eldorin Eldorin iyi misin sesin çıkmıyor ? Anneciiin nasıl

İyi haberlerle gelemedim maalesef canım geçen pazar anneciğimi ne yazık ki kaybettik. Toparlanmaya çalışıyorum. Çok zor, çok acı bir deneyim oldu benim için. Tek tesellim son 20 dakikasına kadar hep eli elimde gözü gözümdeydi. Yanlız kalmadı hiç... Allah'ın takdiri...

Back
X