Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Bi kaç gündür idrar rengim koyulaşmıştı. Mesleki deformasyon, hep kontrol ederim 🤣 kasıklarımda bacaklarımda ağrılar oluyordu feci şekilde. Hastaneye gidip bi idrar tahlili bakayım dedim. Kaçınılmaz son. Hoşgeldin idrar yolu enfeksiyonu. Geçen tilyam tilyam a da demiştim hatta bende de idrar yolu enfeksiyonu var sanırım diye 🤣 baya da yüksek çıkmış 😔 antibiyotik başladık hemen. Vel hasıl idrar renginizi kontrol edin hanımlar.

Bu arada Eldorin Eldorin iyi misin sesin çıkmıyor ? Anneciiin nasıl

Benimde az sanki 28 haftada 1 kilo 230 gram bu haftalardan önce gittiğimde iki hafta önde çıkıyor demişti hep doktorum ama bu Nisan syında çok üzüntü ve stres yaşadım eşim yüzünden şok üstüne çok olunca bebeğim etkilendi ve bu hafts gittiğimde haftasıyla uyumlu dedi o ilerilik durmuş yani küçük oğlumda 4 200 doğmuştu okadar sağlıklı ilerliyoduki yine eşim yüzünden birden sütüm kesildi bebişim hiç kilo alamadı şuan 13 kilo 2 yaşında iki gram yesin diye uğraşıyorum hep her hamileliğimde başıma getirmedik iş bırakmadı bunuda korunduğum halde hamile kaldım yani demem oki üzüntü ve stres bebekleri her şekilde etkiliyor doğuncada anne karnındayken de beslenmeyle de ilgili ama nebiliyim yaşadığım için söylüyorum stres üzüntü anneleri ve bebekleri mahvediyor
Bazı erkeklerin gamsızlıgı ne yazık ki. Ne yaşadın bilmiyorum ama tüm kalbimle sarılıyorum sana 🫂 .. En kısa zamanda gönlün ferahlık bulur, için rahatlar inşallah. Benim de bu bebeğim önde gidiyordu hep gününden, haftasından. Sanırım stres etkiliyor dediğin gibi. Bebeğimin beyin sıvısı muhabbetinden sonra 3 hafta önce kontrole gittiğimde karın çevresi gününden küçük çıktı. Ama doktorum iyi sıkıntı yok dedi. Bu zamana kadar olan kontrollerde hep öndeydi. Boyu, kg vs. Hep iyiydi. Bakalım cuma günü gittiğimde nasıl çıkacak çok merak ediyorum.. Rabbim evlatlarimiza sağlık versin, sağlıkla alalım kucağımıza. En kısa zamanda da huzur bulup mutlu olman dileğimle ❤️🤲

Baba içinde gömlek- tişört ve eşortman koymuştuk 😅
Kocamında en az benim kadar hamilelik hormonları vardı 🤣
Pandemiydi eve gidiş geliş yapamayacaktık
Ben şanslıyım ya evim hastaneye yakın değişip gelebilir üstünü, git gel eksikleri rahatça alabilir 🤣🤣
Bi kaç gündür idrar rengim koyulaşmıştı. Mesleki deformasyon, hep kontrol ederim 🤣 kasıklarımda bacaklarımda ağrılar oluyordu feci şekilde. Hastaneye gidip bi idrar tahlili bakayım dedim. Kaçınılmaz son. Hoşgeldin idrar yolu enfeksiyonu. Geçen tilyam tilyam a da demiştim hatta bende de idrar yolu enfeksiyonu var sanırım diye 🤣 baya da yüksek çıkmış 😔 antibiyotik başladık hemen. Vel hasıl idrar renginizi kontrol edin hanımlar.

Bu arada Eldorin Eldorin iyi misin sesin çıkmıyor ? Anneciiin nasıl
Geçmiş olsun canım en kısa zamanda geçer gider inşallah ❤️ 🤲

Merhaba kızlar bende dün kontrole gittim. 29 haftalık olduk bugün doktorumuz bebek baş Yukarı pozisyonda tabi daha erken ama yine de secde pozisyonunu önerdi 11 defa günde. Bebeğin dönmesine destek oluyomuş. Biraz yememe de dikkat etmiştim iki buçuk haftadır ben hiç kilo almamışım ama bebiş yine bir hafta önde gidiyo maşallah subhanallah. Artık bende alışverişe başladım park yatak indirime girmiş e bebekte onu da aldım bime de çok güzel şeyler gelmişti aldım biraz. Yazarken heyecanlandım çok uzun oldu 😜😍😅

Eklentiler

• IMG_20250216_145958.webp
    IMG_20250216_145958.webp
    44,2 KB · Görüntüleme: 77
  • IMG_20250426_183735.webp
    IMG_20250426_183735.webp
    58,2 KB · Görüntüleme: 66
  • IMG_20250425_110940.webp
    IMG_20250425_110940.webp
    50,4 KB · Görüntüleme: 72
Merhaba kızlar bende dün kontrole gittim. 29 haftalık olduk bugün doktorumuz bebek baş Yukarı pozisyonda tabi daha erken ama yine de secde pozisyonunu önerdi 11 defa günde. Bebeğin dönmesine destek oluyomuş. Biraz yememe de dikkat etmiştim iki buçuk haftadır ben hiç kilo almamışım ama bebiş yine bir hafta önde gidiyo maşallah subhanallah. Artık bende alışverişe başladım park yatak indirime girmiş e bebekte onu da aldım bime de çok güzel şeyler gelmişti aldım biraz. Yazarken heyecanlandım çok uzun oldu 😜😍😅
Bimden ben de sağlam ganimet yaptım 😂 mama kaşıkları ve kapları vardı ama biberon kurutmak için olan o adını söyleyemediğim aletten aldım internette çok pahalıydı iyi denk geldi 🤗 aldıkların da çok güzel bu arada sağ salim giydirmek nasip etsin

Olması gereken açlık en fazla 100 tokluk birinci saat 140 altı ikinci saat 120 altı. Ben bu listeyi kontrol ettirdiğimde büyük ilerleme kaydetmişsin demişti doktor. 1. Saatteki değerler aslında yüksek değil birkaç tanesi sınıra yakın sadece . Senin listende de sabah açlıkların baya yüksek onlar sanırım gebelik şekerinde asıl baz alınan değerler. Endokrin uzmanı bana sabah açlıklar önemli olan demişti . Öğlen değerlerin gayet iyi senin de . Bide ölçümlerini tamamen aç olduğunda yapmaya gayret göster örneğin akşam yemeğinden en az iki saat önce gıda alımını kes canımız bişeyler çektiği ve sürekli atıştırdığımız için açlık değeri aslında gerçekten açken alınan değer olmuyor ölçünce yüksek çıkıyor bu da insanı yanıltıyor doktorlar da yüksek olduğunu düşünüp doz artımına gidiyorlar . Ölçümlerini verdikleri saatlerde yapmaya dikkat edersen senin önemli bir şeker problemin olduğunu düşünmüyorum ben tamamen aç olduğum ve gıdayı kestiğim halde zor kontrol altında tutuyorum senin birkaçı hariç değerlerin gayet iyi diyetle rahatla halledilir
Evet ya aç ölçüyoruz ama arada bir şeyler ağzımıza atıyoruz onlarda etki ediyor açlık olan ölçüm olmuyor haklısın ona dikkkat etmek lazım
Benimki sanırım daha dazla ileriye gitmesin diye verdi doktor ama ben endokrin bölümüne gidemiyorum tek doktor var burada ona da randevu bulmak çok zor dahiliye bölümünde kontrollerimi yapıyorum sağolsun doktor çok ilgili randevusuz gün veriyor bu biraz iyi oluyor benim açımdan

Merhaba canım bende de gebelik şekeri çıktı sizin kaç çıkmıştı 1 saat ve 2 saat sonraki değerler
Merhaba canım ben sadece 1 saat sonra ki ölçümleri yapıyorum tokluk ama 2 saatte yaptığım ölçümler yok sanırım seninki de D dilaradiyebirii ile aynı oda 1 ve 2 saatte ölçüm yapıyor
Ben sana yine de geçen haftalarda yazdığım ölçümleri atayım bak istersen bu listeden sonra zaten ben ünsüline başladım

Eklentiler

• IMG_3873.webp
    IMG_3873.webp
    51,8 KB · Görüntüleme: 72
Merhaba canım bende de gebelik şekeri çıktı sizin kaç çıkmıştı 1 saat ve 2 saat sonraki değerler
Sanırım şeker yüklemesi sonucunu sormuş . Benim 75 gr da açlık 149 birinci saat 200 2. Saat 161 çıkmıştı . Benim baya baya yüksekti diyete gerek bile kalmadan bayram tatili geçer geçmez insüline başladım . aryakusum aryakusum

Merhaba canım ben sadece 1 saat sonra ki ölçümleri yapıyorum tokluk ama 2 saatte yaptığım ölçümler yok sanırım seninki de D dilaradiyebirii ile aynı oda 1 ve 2 saatte ölçüm yapıyor
Ben sana yine de geçen haftalarda yazdığım ölçümleri atayım bak istersen bu listeden sonra zaten ben ünsüline başladım
Tamam canım çok sağol ben böyle evde ölçüm yapmıyorum bugün hastanede şeker yüklemesinde şekerim yüksek çıktı 🥺 dahiliyeci ile görüşeceğim pazartesi umarım düzelir değerlerim çok moralim bozuldu bebeğimize bir şey olmasın da 🙏🏼🙏🏼

Benim açlık 80, 1.ölçüm 212 2.ölçüm 168 çıkmış 🥺🥺
bebeğinin ölçümleri nasıl ? İrilik , hafta farkı veya su artması yoksa korkma hemen diyete başla. Bahsettiklerimden herhangi biri varsa da insülinden hiç korkma bebeğin için en iyisi en doğrusu o olur . Ben çok önyargıyla başlamıştım ama değerler düştükçe iyi ki dedim . İmkanın varsa endokrine git. Veya özelde bir dahiliye uzmanıyla görüş yedi yirmidört telefondan ulaşabileceğin . Ben o şekilde rayına koydum doktorumla hep temas halinde oldum önceleri 3 hafta kadar öndeydi şimdi göbek çevresi haftasıyla uyumlanmaya başladı

Sanırım şeker yüklemesi sonucunu sormuş . Benim 75 gr da açlık 149 birinci saat 200 2. Saat 161 çıkmıştı . Benim baya baya yüksekti diyete gerek bile kalmadan bayram tatili geçer geçmez insüline başladım . aryakusum aryakusum
D denizperisii benimde bu şekildeydi
Hiç korkma hemen hemen çoğu arkadaşlarımızda çıktı şeker ama düzene sokmaya çalışıyoruz en fazla olmasa insülin verilir ama diyetle başlarsın sanırım ve tabi evde ölçersin şekerini sonrasında doktor zaten ne uygun görürse ona göre hareket eder
İyi olacak bebişler inşallah sağlıkla alacağız kucağımıza inşallah 🥰🤲🏻

Eklentiler

• IMG_4142.webp
    IMG_4142.webp
    29,8 KB · Görüntüleme: 64
Canıö be
bebeğinin ölçümleri nasıl ? İrilik , hafta farkı veya su artması yoksa korkma hemen diyete başla. Bahsettiklerimden herhangi biri varsa da insülinden hiç korkma bebeğin için en iyisi en doğrusu o olur . Ben çok önyargıyla başlamıştım ama değerler düştükçe iyi ki dedim . İmkanın varsa endokrine git. Veya özelde bir dahiliye uzmanıyla görüş yedi yirmidört telefondan ulaşabileceğin . Ben o şekilde rayına koydum doktorumla hep temas halinde oldum önceleri 3 hafta kadar öndeydi şimdi göbek çevresi haftasıyla uyumlanmaya başla
Canım benim hepsi uyumluydu daha geçen gitmiştim. Neden böyle oldu anlamadım insülinden korkmuyorum göbekten iğneye alışığım:) ama bebeğe şekerin zarar vermesindne çok korktum acaba ben de insüline mi başlarım yoksa diyete mi bakalım🥺🙏🏼

D denizperisii benimde bu şekildeydi
Hiç korkma hemen hemen çoğu arkadaşlarımızda çıktı şeker ama düzene sokmaya çalışıyoruz en fazla olmasa insülin verilir ama diyetle başlarsın sanırım ve tabi evde ölçersin şekerini sonrasında doktor zaten ne uygun görürse ona göre hareket eder
İyi olacak bebişler inşallah sağlıkla alacağız kucağımıza inşallah 🥰🤲🏻
Yaklaşık aynıyız çok teşekkür ederim canım inşallah benim de diyetle düzelir değerlerim ❤️🙏🏼

Bu activianın içine toz probiyotik ekleyerekte yiyebilirsin canım bağırsak florasına çok güzel etkisi olur
Ütü yapacaksan o gün hiçbir iş yapmayacağın güne denk getir. Ben o gün sabahtan bayağı koşuşturmuştum akşam ütüyü de yapayım çıksın aradan dedim ve çöktüm resmen.

Göğüs pompasını da koydum ama hiç duymamıştım böyle bir şey gerekirse ben de bırakırım evde.

Eşime Kıyafet falan almak hiç aklıma gelmemişti🤣🤣🤣 kendi donunu kendi hazırlasın O da kaç gündür uğraşıyorum ben😁🤣🤣
Bir de yoğun geldiği için ilk süt ev tipi değil de hastanede olanlar daha kuvvetli cekıyor genelde hastaneden kiralanıyor canım daha iyi oldukları için ilk zamanlar zor indiği için süt p sebeple 🥰

Canıö be

Canım benim hepsi uyumluydu daha geçen gitmiştim. Neden böyle oldu anlamadım insülinden korkmuyorum göbekten iğneye alışığım:) ama bebeğe şekerin zarar vermesindne çok korktum acaba ben de insüline mi başlarım yoksa diyete mi bakalım🥺🙏🏼
Benim bebeğim hep öndeydi başından beri de hep doktorum ölçümlerinin fazla olduğunu söylüyordu . Şekerle beraber daha kötüye gitmiş sanırım durum . Ama toparlanıyor inan . Sadece şekerini yükselten şeyleri zamanla kendin çözüyorsun öğreniyorsun sonra düzeliyor. Mesela diyetisyen bana 7-8 tane çilek yiyebilirsin demişti yediğimde şekerim 190 olmuştu aklım çıktı direk bıraktım çileği . Veya tam buğday ekmeği iki dilimin üzerine çıktığında da yükseliyor. Böyle böyle çözüyorsun . Tek başına diyetle de olmuyor tek başına insülinle de . İkisini aynı anda katı şekilde götürmen lazım

Teşekkür ederim ❤️ kusma evet, baş ağrısı dün vardı bugün yok.
Biraz evi toparliyim demiştim taşınıcaz diye. Yoruldum heralde. Uzandım şimdi inş geçer. Hiç geçmeyecek galiba gerçekçi mi olayım :KK43:
Kusmam geçti ama mide bulantıları hala geçmedi benimde. Pirilamı bıraktım ama bulantı devam ettiği için iştahımı azalttığını farkettim. 54 kiloydum 3 haftada 52 ye düşmüşüm. Bebeğin kilosunda sorun yok aslında yeme içmemde de azalma yok ama sebebini pirilam içmememe bağladım. Dün gece içtim ve bugün sabahtan beri deli dehşet yiyorum 🤣

Back
X