Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Benim de bayağı eksiğim varmış tamamladım onları da. benim orta boy valize sığdı 🥰 Ben 2 tane Müslin battaniye aldım Bir tanesini pusetin üzerine atarım diye düşündüm bir tane penye battaniye aldım O da biraz kalınca Bir de kalın bir battaniye daha aldım yeter insallah 😁

Tam 3 saat Ütü yaptım ağız mendillerine kadar ütüledim 🤣🤣 ilk defa zevk alarak Ütü yaptım ama 3 saat beni gerçekten yordu Nevresim takımlarını falan battaniyelerini de ütüledim.

Kendime kıyafet alırken de ütü gerektirmeyen kıyafetlere bakarım genelde🤣🤣🤣
Ütünün hangi kademesinde yaptın canım? Benim kediler ütü masasına çıkıyor sürekli, benim öncelikle tüysüz bir ortam yaratmam lazım 🤦🏻‍♀️ bir de kıyafetler minik olunca hastaneye götürmeyeceklerimi de yıkadım ben, evde bir bohça yapıp hurca koyarım daha çekmece için boşaltıp yer açmadım konun için. Ben 3 çekmeceli makyaj masam var etajer mi ne dedir, onu bebeğe ayıracağım kendi evimize geçersek bebek odası yapacağım.

Ütü yapacaksan o gün hiçbir iş yapmayacağın güne denk getir. Ben o gün sabahtan bayağı koşuşturmuştum akşam ütüyü de yapayım çıksın aradan dedim ve çöktüm resmen.

Göğüs pompasını da koydum ama hiç duymamıştım böyle bir şey gerekirse ben de bırakırım evde.

Eşime Kıyafet falan almak hiç aklıma gelmemişti🤣🤣🤣 kendi donunu kendi hazırlasın O da kaç gündür uğraşıyorum ben😁🤣🤣
Valla hastanede fotoğraf çekiliriz, ben öyle bir risk alamam kıyafetini seçtim yıkadım, ütüler koyarım 😀

Hanımlar ben bu deprem olayından sonra dayanamadım hazırladım çantayı cok şükür. kafam rahat olsun istedim. Çantaya koyduklarımi ekliyim fikir olur sizede belki. Eksiğim varsada söyleyin ekliyim ilk acemilikle bukadar yaptım 😁

-Hemşireye -
Alt - üst patiklı zarf yakalı takım
İç zıbın
Eldiven
Şapka
Çorap
2 bez
Penye Battaniye

-
Yedek bebek kıyafet-
2 müslin battaniye
1 kalın battaniye
5 ağız mendili
10 bebek bezi
4 İç zıbın
1 yedek takım
1 tulum
2 alt açma
Pişik kremi
Biberon, emzik
Mama
Islak mendil

-
kendime-
2 pijama
1 gecelik
3 çorap
2 emzirme sütyeni
3 Kulot
2 atlet
1 paket depend
6 uzun ped
Gümüş kapak
Göğüs kremi
Göğüs pedi
Süt pompası
Taç, toka
Diş fırçası
Macun
Makyaj malzemesi
Tarak
Terlik
Hırka
Çıkış eşofman
Havlu
Anne çantası

Kirli poşeti
Puset
Kolonya

Havlu peçete
Kapı süsü, balon vs

Çok faydalı bir liste olmuş henüz hazırlamayan bizlere 😍 Bu arada hırkaya alternatif şal öneriyordu bir doktor. Damar yoluyla hırka giyip çıkarmak zor olabilir ve doğuma hazırlanma hareketleri yaparken gerekirse arkanızı kapatırsınız, üşürseniz sırtınıza alırsınız demişti, mantıklı buldum. Çok yer kaplamayacağı için eklenebilir. Bir de biberon olarak da kaşık biberon daha çok öneriliyor diye gördüm yeni doğana ya da şırınga, belki eklemek istersiniz bunları 😊

Valla hastanede fotoğraf çekiliriz, ben öyle bir risk alamam kıyafetini seçtim yıkadım, ütüler koyarım 😀
Ayy Ben de hiçbir şeyleri düşünmüyorum acaba 🤣 burada okudukça bazı şeyleri aklıma gelmemişti veyahut da yapmayı düşünmüyordum ama ne kadar mantıklı bunu yapayım kesin diyorum her seferinde 🤣🤣

Midem dünden beri çok bulanıyor. Hiçbir zaman tam olarak geçmedi ama 10 11. Haftadaki gibi arttı bulantı. Geçmiyor prilam alıyorum ama. Nedir çaresi geçmiyor ağlamak istiyorum
Geçmiş olsun 💐
Stres yaptın ondan mı acaba bi? o_O
Prilam da etkili olmuyorsa..
Kusma, ishal, baş ağrısı var mı ?

Geçmiş olsun 💐
Stres yaptın ondan mı acaba bi? o_O
Prilam da etkili olmuyorsa..
Kusma, ishal, baş ağrısı var mı ?
Teşekkür ederim ❤️ kusma evet, baş ağrısı dün vardı bugün yok.
Biraz evi toparliyim demiştim taşınıcaz diye. Yoruldum heralde. Uzandım şimdi inş geçer. Hiç geçmeyecek galiba gerçekçi mi olayım :KK43:

Teşekkür ederim ❤️ kusma evet, baş ağrısı dün vardı bugün yok.
Biraz evi toparliyim demiştim taşınıcaz diye. Yoruldum heralde. Uzandım şimdi inş geçer. Hiç geçmeyecek galiba gerçekçi mi olayım :KK43:
Dur bakalım. Hafif şeyler ye. Su içmeye çalış. Belki nane limon rahatlatır mideni.

Hem taşınma, hem deprem korkusu da ağır gelmiş de olabilir. Allah kolaylık versin geçecek ins. 🤲🏼

Midem dünden beri çok bulanıyor. Hiçbir zaman tam olarak geçmedi ama 10 11. Haftadaki gibi arttı bulantı. Geçmiyor prilam alıyorum ama. Nedir çaresi geçmiyor ağlamak istiyorum
Dün doktoruma sordum, bir süredir bulantı ve kusma oluyor. Bu haftalar normal dedi bebek mideye baskı yapıyor (annem saç çıkarıyor demişti hatta 😅) doktor gece 2 prilam sabah 1 prilam içebilirsin maksimum dedi.

Aaa sen günde üç defa vuruyorsun
Ben sadece gece 10 da yapıyorum 5 novorapid
Arada yürüyüş vs diyet öncekinden fazla yapmıyorum ama dikkat ediyorum bakalım kontrol gününde neler söyleyecek doktor bekliyorum
Merhaba canım bende de gebelik şekeri çıktı sizin kaç çıkmıştı 1 saat ve 2 saat sonraki değerler

Cihazlar dahi fark ediyor aynı gün 860 gram diyen doktor
Aynı günde başka doktor 1 kiloyu gecmiş dedi takılmayın arkadaşımada kılosu fazla dedi ama suan normal çok şükür
Benimde az sanki 28 haftada 1 kilo 230 gram bu haftalardan önce gittiğimde iki hafta önde çıkıyor demişti hep doktorum ama bu Nisan syında çok üzüntü ve stres yaşadım eşim yüzünden şok üstüne çok olunca bebeğim etkilendi ve bu hafts gittiğimde haftasıyla uyumlu dedi o ilerilik durmuş yani küçük oğlumda 4 200 doğmuştu okadar sağlıklı ilerliyoduki yine eşim yüzünden birden sütüm kesildi bebişim hiç kilo alamadı şuan 13 kilo 2 yaşında iki gram yesin diye uğraşıyorum hep her hamileliğimde başıma getirmedik iş bırakmadı bunuda korunduğum halde hamile kaldım yani demem oki üzüntü ve stres bebekleri her şekilde etkiliyor doğuncada anne karnındayken de beslenmeyle de ilgili ama nebiliyim yaşadığım için söylüyorum stres üzüntü anneleri ve bebekleri mahvediyor

Hanımlar ben bu deprem olayından sonra dayanamadım hazırladım çantayı cok şükür. kafam rahat olsun istedim. Çantaya koyduklarımi ekliyim fikir olur sizede belki. Eksiğim varsada söyleyin ekliyim ilk acemilikle bukadar yaptım 😁

-Hemşireye -
İç zıbın
Eldiven
Şapka
Çorap
2 bez
Penye Battaniye

-
Yedek bebek kıyafet-
2 müslin battaniye
1 kalın battaniye
5 ağız mendili
10 bebek bezi
4 İç zıbın
1 yedek takım
1 tulum
2 alt açma
Pişik kremi
Biberon, emzik
Mama
Islak mendil

-
kendime-
2 pijama
1 gecelik
3 çorap
2 emzirme sütyeni
3 Kulot
2 atlet
1 paket depend
6 uzun ped
Gümüş kapak
Göğüs kremi
Göğüs pedi
Süt pompası
Taç, toka
Diş fırçası
Macun
Makyaj malzemesi
Tarak
Terlik
Hırka
Çıkış eşofman
Havlu
Anne çantası

Kirli poşeti
Puset
Kolonya

Havlu peçete
Kapı süsü, balon vs
Bu listeyi görünce ertelediğim alışverişi artık yaptım. Bebek için olduğu için yüklü hesabın vicdan azabı 10 saniye falan sürdü 😂 biberon, emzik ve kendim için geceliği erteliyorum (güncel kiloma göre alayım çünkü daha çok kilo alacağım galiba ) :(

Her doğum suyla ya da kanamayla başlamazki. Benim sadece bel ağrım vardı 10 dakkada bir belimi tutuyodum. Kayınvalidem yanımdaydı o fark etmiş bak dikkat ediyorum 10 dakkada bir belini tutuyosun diye. Cahillik ilk doğum bende siz gibi kanama ya da su falan bekliyodum aldık çantayı hastaneye gittik. Hatta eşim bile bişey yok boşa gidiyoruz falan demişti. Hastanede doğum katınada bi kat merdivenle çıktım. Doktor muayene etti 7 cm açıklık var şok olmuştum. Suyu da doktor patlattı temiz dedi 2 saat içindede doğum yapmıştım. Nstde 32den sonra çocuğun kalp atışı ve annede sancı olup olmadığını kontrol etmek için şart. Siz sancı hissetmezsiniz ama nstde sancı çok yüksek çıkabilir. O yüzden nstye girnicem dice riske atmak pek mantıklı gelmiyor bana
Teşekkürler bilgiler için. Doktor önerirse tabii ki gireriz sanırım hepimiz. Özel hastaneler fırsatçı olabilir diye sizin gibi tecrübeli arkadaşlara danışmak istedim.

Bu listeyi görünce ertelediğim alışverişi artık yaptım. Bebek için olduğu için yüklü hesabın vicdan azabı 10 saniye falan sürdü 😂 biberon, emzik ve kendim için geceliği erteliyorum (güncel kiloma göre alayım çünkü daha çok kilo alacağım galiba ) :(
10 saniye süren vicdan azabı :-)
Valla aldık aldık, almadık her şey daha da pahalılaşıyor. :KK45:

Bence 32. Haftada artık kabaca da olsa doğum çantası hazır olmalı. Ani gelişen bi durumda elimiz ayağımız iyice dolaşmasın. :KK51:

Ütünün hangi kademesinde yaptın canım? Benim kediler ütü masasına çıkıyor sürekli, benim öncelikle tüysüz bir ortam yaratmam lazım 🤦🏻‍♀️ bir de kıyafetler minik olunca hastaneye götürmeyeceklerimi de yıkadım ben, evde bir bohça yapıp hurca koyarım daha çekmece için boşaltıp yer açmadım konun için. Ben 3 çekmeceli makyaj masam var etajer mi ne dedir, onu bebeğe ayıracağım kendi evimize geçersek bebek odası yapacağım.
Üçünün en yüksek ısı ayarında yaptım zaten pamuklu yazıyordu. Ben de bütün kıyafetlerini yıkadım sonra onları da ütüleyip hurçladım oyuncak kutusu almıştım hurçla beraber oyuncak kutusunun içine koydum.

Ben de odaya yapmadım iki komidini kullanacağım bir de trendyol'da 1500 liraya falan tek kapaklı 6 raflı dolaplar var ondan alicam sadece

Çok faydalı bir liste olmuş henüz hazırlamayan bizlere 😍 Bu arada hırkaya alternatif şal öneriyordu bir doktor. Damar yoluyla hırka giyip çıkarmak zor olabilir ve doğuma hazırlanma hareketleri yaparken gerekirse arkanızı kapatırsınız, üşürseniz sırtınıza alırsınız demişti, mantıklı buldum. Çok yer kaplamayacağı için eklenebilir. Bir de biberon olarak da kaşık biberon daha çok öneriliyor diye gördüm yeni doğana ya da şırınga, belki eklemek istersiniz bunları 😊
Şal cok mantıklı damar yolu vs icin.👍
Kaşık biberonum yok evde olanı koydum ama alınca eklerim onuda ♥️♥️🫶🏼

-Hemşireye -
İç zıbın
Eldiven
Şapka
Çorap
2 bez
Penye Battaniye

-
Yedek bebek kıyafet-
2 müslin battaniye
1 kalın battaniye