- 17 Kasım 2023
- 415
- 633
- 23
- 36
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #6.241
Anladım canım teşekkürlerYok kadin dogum doktorlarida kendi iclerinde normal gebelik takibi yapan ve riskli gebelik takibi yapan olarak ayriliyorlar. Mesela benim gittigim hastanede 6 tane kadin dogum doktoru var sadece 2 tanesi riskli gebelik takibi yapiyor. Ama perinatolog diye gecmiyorlar. Sadece mesleki deneyim ve katildigi kurslar, seminerler ayiriyor sanirim digerlerinden.cok detayli hakim degilim bende ama ozgecmislerine bakiyorum hep doktorlarin orda fark ettim o ayrimi. Perinatolog ise ayrica 3 yil yandal olarak o egitimi aliyor.
Canım ilk zamanlar her zaman hissetmek zaten mümkün değil. Ara ara nadiren. 14. hafta bana erken geliyor daha etleri ne butları ne kadar baskı yapabilirler ki diye düşünüyorum hep. Arada bende de oluyir ama kelebek cirpmasi segirme gibi. Ama doktorum bağırsak hareketleri onlar sen odağını oraya verince fark ediyorsun o yüzden sana bebek gibi geliyor demişti ilk gebeligimde. Doğumdan sonra da ara ara o his gelince gerçekten bağırsak hareketi olduğuna kani oldumKızlar merhaba, ben 5-6 gündür gobegimin içinde bazen saginda bazen solunda kelebek kanadı gibi hızlı ve çok hafif bir hareketlenme hissediyordum, kendi kendime bebek olabilir mi dedim cunku burda bir arkadasimiz yazmıştı bunu hatta ben de inanmastimbaşıma gelince belki mi dedim ama dün sabahtan beridir hiç hissetmiyorum artık, bı sorun var mıdır telaş yapmalı mıyım? Moralim bozuldu hiç bir şey hissetmiyorum.... Dünden beri göbeğime dokunuyorum her yerine ama yok tecrübeli anneler hissettiğim bebek hareketi olabilir mi? Eğer öyle ise bir gündür neden yok haftam 14
Tamam canım teşekkür ederimCanım ilk zamanlar her zaman hissetmek zaten mümkün değil. Ara ara nadiren. 14. hafta bana erken geliyor daha etleri ne butları ne kadar baskı yapabilirler ki diye düşünüyorum hep. Arada bende de oluyir ama kelebek cirpmasi segirme gibi. Ama doktorum bağırsak hareketleri onlar sen odağını oraya verince fark ediyorsun o yüzden sana bebek gibi geliyor demişti ilk gebeligimde. Doğumdan sonra da ara ara o his gelince gerçekten bağırsak hareketi olduğuna kani oldum
Şimdi hareketlerini ne kadar hissettiğimiz günde kaç kez hissettiğimiz önemli degil. Arada öyle bir ucusma gelebilir. İçin ferah olsun daha çok çok küçükler
Yeni vitaminlere geçer artık benim folik asit 90liydi yarısı kaldı yenisine geçtik 13haftada kontroldeFolik asit takviyesini kaçıncı haftaya kadar doktorunuz kullanmayı tavsiye etti? Sormayı unutmuşum ben. Elimdeki 11+5 olduğumda bitecek, yenisini alsam mı yoksa artık başka vitaminlere mi başlıyoruz?
O kadar haklısın ki seninle aynı fikirde yım ufak bı risk olsa bile hamileliğim zehir olacak zaten ben o çocuğu her şekilde doguracagim müdahale edilmeyecekse o an yaptırmanın bı anlamı yokmuş gibi geliyo yaptıranlara saygım sonsuz o ayrıBen bu fetal dna testi için kadınlara yapılan baskıyı anlayamıyorum. Dün doktoruma gittim yine fetal dna lafı açıldı. Ben de yaptırmayacağımı söyledim kadının resmen morali bozuldu. Bazı tehlikelerin farkında olurduk, vs dedi. Tamam anlıyorum onların da kolayına geliyor teste bakıp ona göre konuşmak. Ama her şey de test değil. Doktorların biraz kolaya kaçtığını düşünüyorum fetal dna sayesinde. Hani kan testi olmadan ağzını bile açmayan doktorlar gibi. Muayeneler iyice robotikleşti. Teknolojiden faydalanmak normal ama biraz da yorum yapmak muhakeme etmek lazım. Doktorlar sadece yaşa bakıp hemen yönlendirme yapıyorlar hani ultrasonda veya diğer testlerde görülen riskli bir şey de yok. Yine tercih meselesi isteyen merak eden tabii yaptırır ama bu testi hiç düşünmeyen ben bile şimdi kendimi suçlu hissediyorum acaba yanlış mı yapıyorum diye. Yine de içimden gelmiyor şu mereti yaptırmak. Sanki kaygılarıma kaygı eklenecekmiş gibi hissediyorum.
Pendik bölge Hastanesi'nde yaptıracağım sadece Çarşamba günleri yapılıyor aynı haftada sayılırız 19 24 aradı bir haftaya randevu alabilirsinizBende 15 haftama giriyorum ancak hem ucretini ayarliyabileyim hemde bir yer belirleyim diye erkenden baktim. Randevu olayida sıkıntılı tabi. Siz nerede yaptiracaksiniz fiyat olarak iyiymis bende bir görüşme yapayim
Kendi drum la görüştüm bugün çok gerekli mi dersen değil fetal DNA da yüksek sonuç veren bir test ama o da bir tarama testi sonuç kesin değil yine riskli çıkarsa tekrar amniyosentez istenir dedi. Perinatolojş yaptır dediyse yaptırabilirsin dedi korkmanı gerektirecek bir riski yok diye eklediFetal dna istenen veri için yeterliyse daha risksiz değil mi? Bilmediğim için soruyorum amniyosentezi göze almanızı gerektirecek bir durum belki yoktur
Maşallah canım sağlıkla gelsin kızın inşallahselam kızlar
12+5’ten selamlar. yeditepe üniv hastanesinde fetal dna yaptırdım pazartesi günü. 6800 civarı ödedim. Perşembe sonuçlarım geldi, kızım olacak inş2 kez lekelenmeyle karışık kanamam olmuştu, progestanla düşük riskiyle ilk 3 ayımı geçirdim ama çok şükür her şey yolunda. lekelenme yaşayan arkadaşlarım korkmayın ama yine de doktora gidin demek istedim. fetal için de yazmak istedim yeditepe’yi merak edenler oluyor. sevgiler hepinize, hepimizin bebekleri sağlıkla gelsin bize inş.
Maşallah sağlıkla gelsin kızın.Kızlar bizim cinsiyet de %90 belli oldu Kız geliyor
Hayırlı olsunKızlar bizim cinsiyet de %90 belli oldu Kız geliyor
Cinsiyet haberleri arka arkaya geliyorKızlaaar kontrolden çıktım şimdi kesin olmamakla beraber erkek dedihatta bacak arasını gösterirken sen ne hissediyoesun dedi hocam bişey hissetmeye gerek yok bu bildiğiniz erkek dedim
Canım 12 den önce zaten bişey hissetmen mümkün değildir herhangi bir hissiyat olmamasını sıkıntı etme kendine bence bi sıkıntı yokturHanımlar ben 12 haftalık hamileyim 2 gündür karnımda hiçbir his yok öncesinde pıt pıt atardı ya da oynuyor gibi bir his olurdu yaşayan var mı
Evet büyük kız ikinci erkekti sıra kıza gelmiş demek kiHayırlı olsun
İlk iki çocuk neydi hatırlamıyorum ama (sanki bi kız bi oğlandı) sevindim yine deSağlıkla gelsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?