• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    30
Her şey Allahtan..Geçecek biliyorum ama şu an çok kötüyüm, yaşayıp acımızı imtihandır demekten başka çare yok. Hepinize sağlıklı doğumlar diliyorum. Allaha emanet olun❤️
Senle hep ayni seyleri yasiyorduk surecin basindan beri, suan cok uzgunum, seni cok iyi anliyorum hislerini, benim de biliyorsun gecen hafta 8.haftayi yeni gecmistik ki kalbi durdu bebegin. Sonumuz ayni olmasaydi keske:( Sabirlar diliyorum umarim en kisa zamanda atlatiriz, sariliyorum kocaman🥺🙏

12. haftadan selamlar ve iyi akşamlar herkese canım hamişler 🌸🌸 Elhamdülillah ben gebelik boyunca pek mide bulantısı çekmedim. Mide yanması, bel ağrısı, rahmimde ki ağrılar ve göğüs hassasiyeti dışında pek bir belirtim olmadı çok şükür. Bu hafta itibariyle takviyelere kalsiyumda eklendi. 11+5 de doktor kontrolümüzde ense kalınlığında bir sorun olmadığını söyledi ancak burun kemiği ile alakalı bir yorum yapmadı. Cinsiyeti sormak hiç aklımıza gelmedi 3 hafta sonra inşallah tam 15. haftada kontrolümüz olacak inşallah hayırlısıyla o zaman öğreneriz diye düşünüyorum. Kontrole gittiğimizde fetal DNA ve SMA için kan verdim. Fetal dna testini doktorum Biruni ile çalıştığı için orada yaptırdık. İstersek yurt dışına gönderilen detaylı testide yaptırabilirdik ama biz detaysız olanı istedik sadece trizomi 13-18-21 bakılıyor. Birde doktorumuz bakılan bir testten daha bahsetti bir çok hastalığa bakılıyormuş ama biz sadece SMA için baktırmak istedik. Doktor sormuştu bir arkadaş bende vajinal doğum istiyorum nasipse inşallah. Başakşehir de Zühal Dilek Şanlı var bir kaç doğumuna eşlik ettim gerçekten çok destekleyici bir doktor. Seval Zeren ve Semra Özer araştırdığım kadarıyla vajinal doğum yanlısı doktorlar. Birisi yine Nehir Bayram hocadan bahsetmiş onunda bir doğumuna eşlik etmiştim oda çok destekleyici bir doktor
Aynı ilerliyoruz sanırım masallah benimde randevum üç hafta sonraya ozaman belli olur dedi cinsiyet

Cinsiyeti sordum birdahaki ay belli olur dedi bizde video çekmiştik ordan resim attım ama sanki gördüğümü internetteki videolara bakarak kıza benzettim tahmini olan varsa beklerim 🥰

Eklentiler

• IMG_0677.png
    IMG_0677.png
    356,5 KB · Görüntüleme: 38
Arkadaslar merhaba, aranizda daha once 8. 9. haftada düşük yapan, kurtaj olmadan müdahalesiz bunu evde yaşayan oldu mu??
Gecen hafta ne yazikki bebegin kalbi durdu, kan sulandirici yüzünden dr kürtaj icin 10 gun bekleyelim dedi. Yarin kurtaji yapicakti, benim bugun kanamam başladı, agrim da hafif hafif olmaya başladı. Yarin dr a gittigimde direkt kurtaja mi alicak ya da ben bu sekilde mi düşürüyor olacagim kendim hicbir fikrim yok. Endiseleniyorum açıkçası.. mudahalesiz bu olayi atlatabilir miyim acaba, yaşayan var mi??

Allah sabır versin, başın sağolsun, her bu haberleri aldığımda, haberi verene üzülüyorum, kendi kayiplarim aklıma geliyor kendime üzülüyorum, ucuncuyu de kayberdersem endisesi sarıyor üzülüyorum. Senin için kelimelerin hepsi gereksiz biliyorum. Ben ilk kaybimda gebelik planlamadan hatta yeni evli olduğum için bebek istemiyorum diyerek hamile kalmıştım, eşimle birbirimizi daha tam tanımıyoruz diye de istemiyordum, ona rağmen kalbinin durduğunu öğrendiğimde o güne kadar kaybetmek ne demek bilememisim bunu anlamıştım. Ben kaybetmenin ne kadar zor bir duygu olduğunu o gün öğrenmiştim. İkinciyi çok istemiştim o da nasipp olmadi, gerçi şimdi ikinciyi kaybettigim için şükrediyorum çünkü sağlıksız olduğunu öğrenmiştimm.

Dilerim tez zamanda sağlıklı evlatla mujdelesin Allah'ım seni 🤲🏼 kalbine ferahliklar doldursun, kaygının üzüntünün yerini sevinçler alsın..

Her şey Allahtan..Geçecek biliyorum ama şu an çok kötüyüm, yaşayıp acımızı imtihandır demekten başka çare yok. Hepinize sağlıklı doğumlar diliyorum. Allaha emanet olun❤️
Her şeyin sahibi olan Allah’tan..

En kıymetliler.. Recep, Şaban, Ramazan ayları ve bunlarda yapılan ibadetler hürmetine..

Bu bu akşam hayırla yadedeceğimiz Regaib gecesi hürmetine [ ki Allah isteyin, rağbet edeyim buyuruyor. Hadis var bu gece için. “Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim. Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim. Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim.” İbn Mâce]

Sen ve bebeklerini kaybeden bütün kardeşlerime sabır ve güç diliyorum. Rabbim, acınızı hafifletsin. Bedeninizi ve ruhunuzu şifa ile sarmalasın. 😔 En yakın zamanda bu acıları unutturacak mutluluklar nasip etsin. 🤲🏼 Öyle ki biz de güzel haberlerinizi alalım 😌

Bu gece hepimiz için duam, Rabbim evlerimize huzur, eşlerimizle aramızda muhabbet, hayırlı helal bereketli bol rızıklar, evlatlarımıza sağlıklı uzun ömürler nasip etsin. Görünür görünmez kaza ve musibetlerden korusun. Suan karnımızda sakındığımız bebekleri sağlıkla ve kolaylıkla kucağımıza almayı nasip etsin. Bize merhametle muamele etsin. Bizi de evlatlarımıza bağışlasın. Amin 🤲🏼

——————————————————————
Annem küçükten beri bizi regaib gecesi akşam namazından sonra eteğinin dibine toplar. Yasin okutur. Sonra der ki, şimdi iste Allah’tan. Vermek için bekliyor. Seni dinliyor. Hadi ne dilersen iste..

Allahım şunu ver, yeter derdim de, annem derdi ki, büyük iste. Allah’ın şanı ve kudretli büyüktür. Büyük vermek O’na zor değildir. İnandık ve istedik. Hamdolsun verdiklerine ve dahi vermediklerine.. Hepsinde bi hikmet var. Bilmiyoruz.

Mü’minin duası mü’mine şifadır. Bu gece birbirimiz için de isteyelim. 💙 Hepinizi yanaklarınızdan gözlerinizden öpüyorum. Allah’a emanet olun 💙

Eklentiler

• IMG_3981.png
    IMG_3981.png
    682,1 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleme:
Arkadaslar merhaba, aranizda daha once 8. 9. haftada düşük yapan, kurtaj olmadan müdahalesiz bunu evde yaşayan oldu mu??
Gecen hafta ne yazikki bebegin kalbi durdu, kan sulandirici yüzünden dr kürtaj icin 10 gun bekleyelim dedi. Yarin kurtaji yapicakti, benim bugun kanamam başladı, agrim da hafif hafif olmaya başladı. Yarin dr a gittigimde direkt kurtaja mi alicak ya da ben bu sekilde mi düşürüyor olacagim kendim hicbir fikrim yok. Endiseleniyorum açıkçası.. mudahalesiz bu olayi atlatabilir miyim acaba, yaşayan var mi??
Düşüğün başlamış keşke sana ilaç falan verselerdi... Biraz sancılı geçiyor inşallah öyle olmazsın, düşer kanaman olur ped al çok lazım oluyor gece zorda kalma, yarın kalan parça varsa onları temizlerler sabaha kadar kanamayla giderse, gitmezse direkt kürtaja alırlar, evde o üzüntüyle ağrıyla durlacak gibi olmuyor o süreç zor biraz doktoruna gitseydin keşke sordun mu

Benim 9. Haftada kalbi durmuştu. Dediğiniz gibi kanamam başladı. Bende evde kendim düşürmeye çalıştım ama olmadi içerde parça kalmış hepsi düşmemiş. Benim sancılı bir süreçti. Genel anestezi altında kürtaj oldum uyandığımda her şey bitmişti. Eğer genel anestezi olursanız kurtajın fiziksel hiçbir ağrı sızısı yok endişe etmeyin basit bir işlem

Size dun yaşadığım ve sinir olduğum biseyi anlatayım 😵‍💫😵‍💫
Kv leri yemeğe çağırdım, 12+5 im bu arada kilo almadım aksine 2 kilo vermişim!
Kayınvalidem eve girer girmez daha selam vermeden eşime ayy nasıl büyümüş diye popomu gösterdi 😏 ben o sirada salata yapiyorum.
Sonra yanıma gelip çok büyümüş kesin erkek olucak kiz olsa karnın büyürdü dedi 🫨🤣 erkek bebekleri popomuzda büyütüyoruz biz 9 ay acaba😒😒 (bu arada deli gibi kiz olsun istiyor dualar ediyor kiz olsun diye)

ayrıca altımda ev esofmanim vardi kendini salmış eşofman kayınlarım gelmeden degistirecektim salatayı yapıyım öyle degistiririm diye düşündüm.
Ama görür görmezböyle soylemesi bildigin beni sinir etme çabası. Bende " sen benim popomu niye gözetliyorsun anne büyür de küçülür de ne olmuş, cok bakma sen dedim "
Ve o gün yemege gelicekler diye okadar uğraştım ki salatasindan mezesine sarmasina kadar belimin ağrısına yemeği bile rahat yiyemedim. Onlar gittikten sonra bel agrimdan ağladım eşim masaj yaptı biraz sagolsun.

Yani demem o ki kimse için deymeez (en azından benim kv icin)
Sürekli yemeğe gelen insanlar değiller kaynım da askerden izne geldi gitmeden abisi olarak eşim de davet etmek ister diye düşünüp çağırdım. Ama kimse benim kadar ince düşünceli değil sanırım

Valla ben de 2 kilo verdim ama popom büyüdü bu çok normal ve bebeğimin cinsiyeti kız 😀 hiç canını sıkma

Progestan kullananlar bana bir el atın kızlar. 13.haftaya giriyoruz ancak ilk kez çok yoğun şekilde istifra ettim 4 defa. Progestan alıyorum o da tiksindiriyor çıkarıyorum. Bu tablet formunda olanı vajinal kullanan oldu mu? Eğer olduysa ne kadar ileri itiyoruz serçe parmağıyla mı işaret parmağıyla mı? Hem işe yarasın hem bebeğe zarar vermeyeyim diye sormak istedim.

Düşüğün başlamış keşke sana ilaç falan verselerdi... Biraz sancılı geçiyor inşallah öyle olmazsın, düşer kanaman olur ped al çok lazım oluyor gece zorda kalma, yarın kalan parça varsa onları temizlerler sabaha kadar kanamayla giderse, gitmezse direkt kürtaja alırlar, evde o üzüntüyle ağrıyla durlacak gibi olmuyor o süreç zor biraz doktoruna gitseydin keşke sordun mu
Sordum ilac falan, tek soyledigi 8de hastanede ol.. bu gece bakalim nasil gececek, umarim hafif gecer.

Progestan kullananlar bana bir el atın kızlar. 13.haftaya giriyoruz ancak ilk kez çok yoğun şekilde istifra ettim 4 defa. Progestan alıyorum o da tiksindiriyor çıkarıyorum. Bu tablet formunda olanı vajinal kullanan oldu mu? Eğer olduysa ne kadar ileri itiyoruz serçe parmağıyla mı işaret parmağıyla mı? Hem işe yarasın hem bebeğe zarar vermeyeyim diye sormak istedim.
Ben kullandım, yeterince itemedigimi dusunuyordum ama hapı ictigimde de fitil olarak kullandigimda da aynı yan etkileri yaşayınca ne kadar itildiginin bir önemi olmadığını anladım o bir şekilde eriyor ve görevini yapıyor.

Benim 9. Haftada kalbi durmuştu. Dediğiniz gibi kanamam başladı. Bende evde kendim düşürmeye çalıştım ama olmadi içerde parça kalmış hepsi düşmemiş. Benim sancılı bir süreçti. Genel anestezi altında kürtaj oldum uyandığımda her şey bitmişti. Eğer genel anestezi olursanız kurtajın fiziksel hiçbir ağrı sızısı yok endişe etmeyin basit bir işlem
Birazcik narkozdan korkuyorum, bilmedigim bir hastanede olucam cunku..

Sordum ilac falan, tek soyledigi 8de hastanede ol.. bu gece bakalim nasil gececek, umarim hafif gecer.
Sen yine de dayanamazsan acile git, korkutmak için söylemiyorum ama benim çok kötü geçmişti, narkoz almak dinlendirdi diyebilirim zaten onbeş dk uyutuyorlar, asıl uyutmadan yaprlarsa kötü oluyor uyutmlaari en iyisi, geçmiş olsun bı an önce atlatırsın inşallah, Allah şifa versin

İtebildigin kadar içeri girsin yeter çok zorlamana gerek yok işini yapar o, ağızdan alınan aynı tablet fitil olarak kullanılıyor, ağızdan yan etkisi fazla hissediliyor en rahatı akşam koy fitil yat uyu, biraz akıntı falan yapar sıkıntı yok normal surec

Back
X