• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    30
12. haftadan selamlar ve iyi akşamlar herkese canım hamişler 🌸🌸 Elhamdülillah ben gebelik boyunca pek mide bulantısı çekmedim. Mide yanması, bel ağrısı, rahmimde ki ağrılar ve göğüs hassasiyeti dışında pek bir belirtim olmadı çok şükür. Bu hafta itibariyle takviyelere kalsiyumda eklendi. 11+5 de doktor kontrolümüzde ense kalınlığında bir sorun olmadığını söyledi ancak burun kemiği ile alakalı bir yorum yapmadı. Cinsiyeti sormak hiç aklımıza gelmedi 3 hafta sonra inşallah tam 15. haftada kontrolümüz olacak inşallah hayırlısıyla o zaman öğreneriz diye düşünüyorum. Kontrole gittiğimizde fetal DNA ve SMA için kan verdim. Fetal dna testini doktorum Biruni ile çalıştığı için orada yaptırdık. İstersek yurt dışına gönderilen detaylı testide yaptırabilirdik ama biz detaysız olanı istedik sadece trizomi 13-18-21 bakılıyor. Birde doktorumuz bakılan bir testten daha bahsetti bir çok hastalığa bakılıyormuş ama biz sadece SMA için baktırmak istedik. Doktor sormuştu bir arkadaş bende vajinal doğum istiyorum nasipse inşallah. Başakşehir de Zühal Dilek Şanlı var bir kaç doğumuna eşlik ettim gerçekten çok destekleyici bir doktor. Seval Zeren ve Semra Özer araştırdığım kadarıyla vajinal doğum yanlısı doktorlar. Birisi yine Nehir Bayram hocadan bahsetmiş onunda bir doğumuna eşlik etmiştim oda çok destekleyici bir doktor.
Merhaba, oncelikle bebeğini sağlıkla kucağına alirsin inşallah 😊 sma testi ayrı bir test mi yoksa fetal dna da ona da bakılıyor mu? Ben de fetal dna yaptırdım ama sma sormak hiç aklıma gelmedi. Aslında benim eşime sma taşıyıcılık testi yapilmisti, taşıyıcılık saptanamadi diye sonuç gelmişti ama yine de öyle bir test varsa ayrı yaptırmak gerekiyorsa yapalım

İyi akşamlar kızlar, herkese bebişleriyle mutlu sağlıklı çiçek gibi bir sene diliyorum🌸
13. Hafta güncellemesi ile geldim.
•Bulantılar bitti diyebilirim.
•6 kilo civarında aldım, umarım doğuma yuvarlanarak gitmem zaten boyum kısa.
•İç karın genişliği dedikleri durum sanırım bende yok hamile pantolonları ve jilelere geçmiş bulunuyorum.
Yarın kontrolüm var, umarım cinsiyeti görürüz zira çok merak ediyorum 😅😅

Birşey merak ettim kizlar bu 2li testler yada fetal DNA vs bu tür testler sadece bı hastalığı saptamak icinmi yada anne karnında bı tedavi vs olabiliyomu yani neden bu testler yapiliyo açıkçası merak ediyorum

Bugün kadın doğumcu sormak için Dr arkadaşımı aradım. O da hamile old haberini verdi bana, çok sevindim. 🥲 Hem de temmuz annesi olacakmış 😍

Üsküdar’da kendi muayenehanesi olan Nihan Karakaya’ya gidiyormuş. Gözüm kapalı güvenirim. Çok tecrübeli, bilgili biri. 1700 tl muayenesi. Doğumu Medipol’de yaptırıyor. Tahlillerini devlette halledersin dedi.

Zam gelir mi bilmiyorum ama o tavsiye ettiği için, siftah yapıp Nihan hanıma gidicem. Ama bi yandan hastane bakıcam.

Özel muayenehane olunca, doğum için Dr a ayrı hastaneye ayrı para vermek daha tuzluya geliyor heralde di mi ? 🤔
Kuzum ben şöyle yapıyorum. Özel doktoruma gidiyorum yaptırmam gereken tahlilleri söylüyor sen hastanede kendin çalışırsın diyor :) ama ben önce aile hekimime gidiyorum. Genelde istediği tüm testler aile hekimimde yapılıyor zaten :) hastane kendim bakmama bile gerek kalmıyor hepsini aile hekimliğinde hallediyorum akşm doktora sonuçları whatsaptan atıyorum

Merhaba, oncelikle bebeğini sağlıkla kucağına alirsin inşallah 😊 sma testi ayrı bir test mi yoksa fetal dna da ona da bakılıyor mu? Ben de fetal dna yaptırdım ama sma sormak hiç aklıma gelmedi. Aslında benim eşime sma taşıyıcılık testi yapilmisti, taşıyıcılık saptanamadi diye sonuç gelmişti ama yine de öyle bir test varsa ayrı yaptırmak gerekiyorsa yapalım
Ayrı bir testmiş ismini hiç sormadım hem taşıyıcılık hem hastalık bakılıyor diye hatırlıyorum

Tecrübeli anneler, mide bulantılarınız ne zaman geçti? Benim ki dayanilmayacak gibi değil, yemek çok rahat yiyorum ama yemekten sonra midem bulanıyor, su içince de bulanıyor.... Kaçıncı hafta biter tahminen mide sorunları 😐😐

Birşey merak ettim kizlar bu 2li testler yada fetal DNA vs bu tür testler sadece bı hastalığı saptamak icinmi yada anne karnında bı tedavi vs olabiliyomu yani neden bu testler yapiliyo açıkçası merak ediyorum
Örneğin benim yaptırdığım dar kapsamlı fetal DNA testinde kromozomal hastalıklara bakılıyor ve maalesef tedavisi yok. Bana kalsa hiç yaptırmak istemiyordum çünkü %100 lük bir sonuç vermiyor ve ihtimaller dolayısıyla hamileliği kötü geçen bir sürü kadın var. Biz Allahtan gelene kabulüz her şekilde ve sonlandırmak gibi bir düşüncemiz yok inşallah. Ancak ben annesi olduğum kadar eşimde babası ve o yaptırmak istedi bende tamam dedim.

Fetal DNA yapan yer mi yapiyor o testi peki
Yine Biruni laboratuvarı yapıyor olabilir çünkü doktorum orası ile çalışıyor. Aslında çok kapsamlı bir testmiş istersen 100 istersen 1000 hastalığa bakarız ama sayı arttıkça fiyatta artıyor dedi. Biz içinden sadece sma yı seçtik. Yarın klinik ile görüşüp öğrendiklerimi yazarım buradan. Büyük ihtimalle başka laboratuvarlarda bu testi yapıyordur.

Tecrübeli anneler, mide bulantılarınız ne zaman geçti? Benim ki dayanilmayacak gibi değil, yemek çok rahat yiyorum ama yemekten sonra midem bulanıyor, su içince de bulanıyor.... Kaçıncı hafta biter tahminen mide sorunları 😐😐
Merhaba bende Allah nasip ederse temmuz annesi olucam ama mide bulantısı bende de var daha doğrusu saat saat tutar bian önce bitmesi dileği ile ama kızımda daha kötüydü 14 haftada rahatladım artık

Merhaba 🍀

Hepimize sağlıklı mutlu ve huzurlu bir hamilelik diliyorum 🧿

ANNE ADI
🌸
YAŞŞEHİR/ÜLKEKAÇINCI ÇOCUKBAŞLANGIÇ KİLOSATKESEKALP ATIŞI ﮩﮩ٨ـ♡ﮩ٨ـﮩﮩTAHMİNİ CİNSİYETCİNSİYET 🩷💙TAHMİNİ DOĞUM TARİHİDOĞUM TARİHİBEBEĞİN İSMİ❤️
Y YagmurrTanem 37İstanbul2.5920 Eylül66+6💙5 Temmuz
@lady peacock39İstanbul2.30 Eylül5+36+37 Temmuz
@Eldorin35İzmir2.7223 Ekim8+08+01 Ağustos
@hayatbeninedenyoruyosun261.7029 Eylül56+1Erkek13 Temmuz
@Taranta babu34Manisa1.674 Ekim5+16+4Erkek11 Temmuz
@birmucizeistiyorum33İstanbul2.11 EkimKız ve Erkek (İkiz)17 Temmuz
@Umutdolu190335İstanbul18 Ekim
@ozzge132Almanya1.657 Ekim4+46+414 Temmuz
@beyons371.6814 Ekim6+4Erkek23 Temmuz
@YAZ YAZ331.12 Ekim5+322 Temmuz
@muallime535335Artvin2.1 Ekim5+36+1Erkek8 Temmuz
@Artemis58033Sivas3.7622 EkimErkek30 Temmuz
@sirinemm126İzmir2.6011 Ekim5+26+518 Temmuz
@gul162033Diyarbakır3.63Erkek4 Temmuz
PenceredekiKiz PenceredekiKiz 32Ankara1.553 Ekim6+06+0Erkek10 Temmuz
@ogretmenkls26İstanbul1.6913 Ekim5+36+5Erkek20 Temmuz
@Huri9232Kocaeli1.6124 Ekim4+026 Temmuz
@dafdt42İstanbul3.23 Ekim4+4Kız30 Temmuz
@ozmut34İstanbul1.6026 Eylül4+46+0Erkek💙3 Temmuz
@RosaLx41İstanbul1.5210 Ekim6+117 Temmuz
@Nurella4226Konya1.658 Ekim5+4Erkek15 Temmuz
@Elo1629Bursa3.8026 EkimErkek2 Ağustos
@acemianne9232Eskişehir2.545 Ekim7+67+612 Temmuz
@hanfendi2531İstanbul3.805 Ekim11 Temmuz
@tilyam30Gaziantep2.7224 Ekim30 Temmuz
@sondanbironceki36Ankara1.28 Eylül5+36+3💙5 Temmuz
@lavienroselove29İstanbul2.12 Ekim5+219-25 Temmuz
@Haticcee31Bursa2.9022 EkimErkek29 Temmuz
@24eylul261.4016 Ekim4+66+4Erkek23 Temmuz
@dloss34Muğla/İstanbul1.10324 Eylül6+17+31 Temmuz
@birkizannesi031032Ankara1.6408 Ekim5+014 Temmuz
@Flyflyars373.9 Ekim6+06+615 Temmuz
@pepsi34İstanbul1.39.229 Eylül4+56+1💙6 Temmuz
hati hati hati hati 281.593 Ekim5+36+0Erkek10 Temmuz
@Reed Flowers29İstanbul1.5023 Ekim5+030 Temmuz
Umutvari Umutvari 32Ankara1.4624 Ekim5+15+6Kız2 Ağustos
@badamgul31576 Ekim5+26+012 Temmuz
@Sootica9034Katar2.18 Ekim6+6
ozgesel ozgesel 301.829 Ekim5+17+0Kız16 Temmuz
@bilge4848291.7211 Ekim6+16+123 Temmuz
@Yosun gozlu35Yunanistan2.8525 Eylül5+07+0Erkek1-7 Temmuz
@aryakusum25İstanbul2.6930 Eylül4+37+4
@Sifonella35İstanbul3.1 Ekim5+27+3
@Minelsu6626825+3
@dlrss28İngiltere1.6317 Ekim6+06+021 Temmuz
@mercanAyda22Diyarbakır1.7420 Eylül5+36+4Erkek30 Haziran-2 Temmuz
@elif_19726Kocaeli1.7423 Ekim5+0
@cicipamuk22İstanbul1.7422 Ekim5+1Kız31 Temmuz
@cokyenianne302.5426 Eylül
@Deniz ada010126Kıbrıs1.30 Eylül5+17+511 Temmuz
@kayra1209İstanbul2.24 EkimErkek31 Temmuz
@oylamabaslay34İstanbul1.6624 Eylül5+47+4Erkek1 Temmuz
@modegiirll33İstanbul1.5813 Ekim4+46+4Erkek20 Temmuz
@masal_0130Ankara7 EkimErkek
@essanli322 Ekim9+4
@gunguzel123Zonguldak1.5616 Ekim5+27+3Erkek26 Temmuz
@Hayirligunler67824Karabük15 Ekim5+06+0
@minimey35Çanakkale3.14 Ekim8+121 Temmuz
@Amine200123İzmir485 Ekim4+56+2
@resport25Bursa2.12 Ekim6+017 Temmuz
SulErzkn SulErzkn 29İstanbul2.683 Ekim6+06+6Erkek10 Temmuz
@pirelideve30İstanbul2.637 Ekim4+46+3Kız14 Temmuz
@fundaslansu27İstanbul1.6422 Ekim4+57+5Erkek27 Temmuz
@gldnskr23Nevşehir799 Ekim4+18+1Kız/Erkek (İkiz)27 Temmuz
@Susuuuu26Ankara436 Ekim4+36+213 Temmuz
@Ttn31İstanbul1.904 Ekim5+36+4Eki Görüntüle 3527457
@Mlkk5819 Ekim6+07+226 Temmuz
Bende varım temmuz annelerinden 🥰🥰

Tecrübeli anneler, mide bulantılarınız ne zaman geçti? Benim ki dayanilmayacak gibi değil, yemek çok rahat yiyorum ama yemekten sonra midem bulanıyor, su içince de bulanıyor.... Kaçıncı hafta biter tahminen mide sorunları 😐
Ben 13.haftadayim yarım saate 14.Olacak midem daha iyi bulantıdan ziyade acıyor ağrıyor gibi ama bir hafta öncesi çok kötüydü dört kilodan fazla verdim, bir haftadır rahatsız hissetsem de biraz yemeye başladım ama bugün doyana kadar yemek yedim, gaz yaptı biraz midem rahtsizdi ama çekilir halde artık hafifledi gibi hissedebiliyorum haftalar sonra bugun rahat su içtim mesela dört büyük bardak kadar bugüne kadar yudumla içiyordum içim almiyordu, yine su içimi bulandirir gibi oldu ama dediğim gibi daha çekilir durumda artık 😊

Dün bı yazı okudum gebelik bulantılarınin kaynağından biri de babanın karacigerlerinin rahatsız olmasıymış temiz olmamamsiymis falan filan, bende sardım eşime senin yüzünden her gebelikte Sürünüyorum daha gelme yanima yakinima diye adam ne dese o dk suç 😂 sizde sarın kızlar hak ediyorlar eğer doğruluk payı varsa 😂😂

Örneğin benim yaptırdığım dar kapsamlı fetal DNA testinde kromozomal hastalıklara bakılıyor ve maalesef tedavisi yok. Bana kalsa hiç yaptırmak istemiyordum çünkü %100 lük bir sonuç vermiyor ve ihtimaller dolayısıyla hamileliği kötü geçen bir sürü kadın var. Biz Allahtan gelene kabulüz her şekilde ve sonlandırmak gibi bir düşüncemiz yok inşallah. Ancak ben annesi olduğum kadar eşimde babası ve o yaptırmak istedi bende tamam dedim.
Teşekkürler aydinlattiginiz için ben müdahale edilmeyecekse yani tedavisi yoksa neden yapıtiyoruz diye sorguluyorum son günlerde ilk gebeligim olduğu için öğrenmek istedim rabbim sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin hepimize

Birde bir bebeğin sma hastası olması için anne ve babada o genin olması gerekir eğer eşinizde yoksa Allahın izniyle korkulacak bir durum yoktur. Çocuk en fazla gen taşıyıcısı olur. Hastalığın oluşması için iki tarafında taşıyıcı olması gerekir o zamanda oran %25 oluyor.

Teşekkürler aydinlattiginiz için ben müdahale edilmeyecekse yani tedavisi yoksa neden yapıtiyoruz diye sorguluyorum son günlerde ilk gebeligim olduğu için öğrenmek istedim rabbim sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin hepimize
Ben ilk gebeliğim de rutin kan tahlilleri dışında hiçbirini yaptırmadım şükür kafam rahat doğurdum, araştırmıştım mudahale edilemeyecekse neden yaptırayım dedim, kaç tahlil yaptırılır dedim hiç kaygı stres yaşamadan mis gibi doğurdum, bu sefer de gaza geldim herkes yaptırıyor diye gittim yaptırdım huzurum.kacti riskler olasılıklar, yaptırmayacagim, dusunmeyecegim, sağlıcakla gelsin yavrum diyorum daha kendimi strese sokmuyorum artik

Amin inşallah Rabbim kimseyi evladıyla sınamısın sağlıklı sıhhatli yavrularımızı sağlıkla sıhhatle huzurla kucağımıza almayı nasip eylesin. Çok haklısın bende öyle düşünüyorum. Bazı insanlar sonlandırmayıda düşünüyor olabilir bazıları da bizim gibi içimiz rahat etsin diye düşünüyor olabilir. Ne kadar rahat edecekse orası ayrı bir konu beklemek bile geriyor insanı 🙈🙈

Birde bir bebeğin sma hastası olması için anne ve babada o genin olması gerekir eğer eşinizde yoksa Allahın izniyle korkulacak bir durum yoktur. Çocuk en fazla gen taşıyıcısı olur. Hastalığın oluşması için iki tarafında taşıyıcı olması gerekir o zamanda oran %25 oluyor.
Anladım teşekkürler 😊 💐

Ben 13.haftadayim yarım saate 14.Olacak midem daha iyi bulantıdan ziyade acıyor ağrıyor gibi ama bir hafta öncesi çok kötüydü dört kilodan fazla verdim, bir haftadır rahatsız hissetsem de biraz yemeye başladım ama bugün doyana kadar yemek yedim, gaz yaptı biraz midem rahtsizdi ama çekilir halde artık hafifledi gibi hissedebiliyorum haftalar sonra bugun rahat su içtim mesela dört büyük bardak kadar bugüne kadar yudumla içiyordum içim almiyordu, yine su içimi bulandirir gibi oldu ama dediğim gibi daha çekilir durumda artık 😊
Merhaba bende Allah nasip ederse temmuz annesi olucam ama mide bulantısı bende de var daha doğrusu saat saat tutar bian önce bitmesi dileği ile ama kızımda daha kötüydü 14 haftada rahatladım artık
14. Hafta gibi bir sonuç çıkardım, iki haftam kaldı o zaman ama bana hiç geçmeyecek gibi geliyor😐😐😐

Back
X