- 4 Temmuz 2018
- 3.171
- 4.526
-
- Konu Sahibi YagmurrTanem
- #3.881
Geç olsun güç olmasın güzel sonuçlar alın inşallahSiz hangi firmaya yaptirdiniz? Bende bugun verdim 14 isgunu dediler sonuc icin
Ben 2 buçuk ay sonra hamile kaldım. İlk gebeliğimde kalp atışı duyulmamıştı gelişmedi bu sebeple kürtaj oldum şimdi çok şükür bi problem yok günüyle uyumluÇok geçmiş olsun peki kürtajdan ne kadar sonra hamile kaldınız ikinci bebeğinize
Valla bircok firma arastirdim. Hepsi degisik fiyat verdi. 12 bine yaptirdim bende. Bakalim insallah hayirli sonuclar gelirMerhaba ben bir kaç labaratuvarlari aramıştım bana aynı fiyatı verdiler sabit 12 bin. Size niye o kadar farklı farklı rakamlar verdiler ki? Sonucu size versinler mutlaka. Adınız soyadınız laboratuvarın adı herşeyi olacak sonuçta nasıl bir yalnis yapabilirler ki? 5 gün 7 gün arası çıkıyor diye biliyorum. Kendim yaptirmadim gebeliğim devam ederse bir hafta sonra düşünüyorum ben de.
insallahGeç olsun güç olmasın güzel sonuçlar alın inşallahnipt plus firmasına yaptırdım.
İyi haberler gelsin inşallahValla bircok firma arastirdim. Hepsi degisik fiyat verdi. 12 bine yaptirdim bende. Bakalim insallah hayirli sonuclar gelir
insallahgalen laba yaptirdim bende gelip evden aldilar. Ama yorumlar biraz kotu geldi googleda.gerci kotu yorumlar baska islemler icindi ama bilemedim iste genede
Biz hic kese boyutunu olcmedik.. ne zman ne kadar olmasi gerektigini bilmiyorum acikcasi. Ama dediğim gibi daha cok erkenPeki kesenin o kadar az büyümesi de sorun olmaz mı
Bebek göründükten sonra kese ölçümünün pek önemi kalmıyor. Baz alınan crl ölçüsüdür. Sonraki muayenelere göreceksin ki, artık keseyi değil bebeği ölçüyor Dr. Biz biraz erkenden başlıyoruz bu süreçlere ondan korkumuz sabırsızlığımız…Hanımlar merhaba , ben 6+2 deyim. On gün önce kese 11 mm di dün kontrole gittim 15 mm olmuş çok az büyümüş bebeği gördük ama kalp atışı yok doktor bir hafta sonra bakalım ama muhtemelen kürtaj dediböyle bir durum yaşayan var mı
Yaaaa hahahaUmutvari bulantılar ne alemde ?
Birkaç gündür bulantılarım biraz hafifledi gibi. Gece 1, gündüz 1 alayım dedim prilamı. Öyle böyle idare de ediyordu.
Dün eşimin akrabasına ziyarete gittik. Kapıdan girdim. Mis gibi kurabiye yapmışlar. O koku beni öğüttü mü ?Devamlı mide gazı çıkarıyorum. Soda verelim limonlu su verelim diyorlar. Yok dedim. Sadece hazımsızlık var, midem biraz rahatsız, geçer şimdi.
Cay geldi. İkramı yedim. Sonrasında öğürme geldi. Koşarak banyoya. Peşime geldiler iyi misin diye. Kendi kendimi ifşa ettim iyi mi ?Mecbur kaldım hamile old söylemeye. Ama çok yeni olduğunu söyledim. Aramızda kalsın dedim.
Sen misin kafana göre ilacı azaltan?!
Siz benim yaptığımı yapmayın bacılar.
Ayy inşallah inşallah valla içime umut oldu bu mesajBebek göründükten sonra kese ölçümünün pek önemi kalmıyor. Baz alınan crl ölçüsüdür. Sonraki muayenelere göreceksin ki, artık keseyi değil bebeği ölçüyor Dr. Biz biraz erkenden başlıyoruz bu süreçlere ondan korkumuz sabırsızlığımız…
Belki dün değil bugün gitseydin kalp atışını da duyacaktın.
Ben bu forumda 8. Haftata kürtaja gittiğinde kalp atışı duyulan bebekler okudum.
7-8. Haftalarda kalp atışı beklenir. Senin sürecin gayet normal ve doğal ilerliyor. Endişe etme. Bir hafta sonra gittiğinde bebeğinin daha da büyümüş olduğunu göreceksin ve kalp atışını da duyacaksındua ve tevekkül et.
Kuzucum onlar çalışmalarını genelde şu şekilde yapıyorlar. Önce bi kişi sayısı belirliyorlar atıyorum 100 tane gebe. Aralarında sağlıklı olanlar da var tiroid sorunları olanlar da var. Rastgele seçiyorlar. Tek şart gebe olması olabilir tam bilmiyorum içeriğiniAz önce tanımadığım bi numara aradı. Şehir hastanesinden bir Dr Muş. Ödüm şeyime karıştı.
Gebelikte tiroidle ilgili bi araştırma yapıyorlarmış. O daha tıbbi terimle anlattı olayı da ben şok halinden pek vakıf olamadım ayrıntısına.
Kan ve idrar alıp ayrıntılı incelememize izin verir misiniz dedi. Tabi dedim. Pazartesiden itibaren 24 saat boyunca idrar biriktirin. Salı sabahı direkt bana gelin. Kan da alacağız dedi. Genetikten misiniz dedim. Hayır kadın doğumdayım dedi.
Neyse yapıcam dediğini. Bildiğim kadarıyla şimdiye kadar tiroid sorunum olmadı ama beni de neye göre seçip aradılar bilmiyorum.Umutvari ne dersin?
Bir bilenKuzucum onlar çalışmalarını genelde şu şekilde yapıyorlar. Önce bi kişi sayısı belirliyorlar atıyorum 100 tane gebe. Aralarında sağlıklı olanlar da var tiroid sorunları olanlar da var. Rastgele seçiyorlar. Tek şart gebe olması olabilir tam bilmiyorum içeriğiniona göre de tezlerini yazarken 100 tane sağlıklı gebe üzerinde yapılmıştır gibi ifadeler kullanabiliyorlar yani sadece gebe olmuş olman bile seni seçmeleri için bi sebep olabilir bence katıl. Bilime destek olmak her zaman iyidir. Her çalışmaya katılırım bende bu arada gebe kaldıktan sonra hiç tsh baktırdın mı ? 2.5 üzerinde çıkarsa ilaç başlıyorlar direkt kuzum. bi ara 3.1 çıkmış. Gebelikte aniden fırlayabiliyor. Benim de hep 2.5 civarında çıkıyordu geçen haftalarda baktırdım 4.5 a yükselmiş doktor hemen ilaç başladı
Benim 2.8 çıktı TSH bir şey demediler ama, bilmiyorum arayıp sormam gerekir mi…Kuzucum onlar çalışmalarını genelde şu şekilde yapıyorlar. Önce bi kişi sayısı belirliyorlar atıyorum 100 tane gebe. Aralarında sağlıklı olanlar da var tiroid sorunları olanlar da var. Rastgele seçiyorlar. Tek şart gebe olması olabilir tam bilmiyorum içeriğiniona göre de tezlerini yazarken 100 tane sağlıklı gebe üzerinde yapılmıştır gibi ifadeler kullanabiliyorlar yani sadece gebe olmuş olman bile seni seçmeleri için bi sebep olabilir bence katıl. Bilime destek olmak her zaman iyidir. Her çalışmaya katılırım bende bu arada gebe kaldıktan sonra hiç tsh baktırdın mı ? 2.5 üzerinde çıkarsa ilaç başlıyorlar direkt kuzum. bi ara 3.1 çıkmış. Gebelikte aniden fırlayabiliyor. Benim de hep 2.5 civarında çıkıyordu geçen haftalarda baktırdım 4.5 a yükselmiş doktor hemen ilaç başladı
Aiy evet 24 saatlik idrar istediyse eğer 2.5 litrelik kola şişeleri iyi oluyor. İçini güzelce yıkayıp temizleyip tüm idrarını içine doldurman gerekecek. Kadınlar için toplaması bir tık daha zor oluyor. Bir bardağa yapıp şişe içerisine aktarman en mantıklısıBir bilen
Ben de öyle düşündüm. Win&win.
Benim için de iyi, onlar için de veri olur.
Gebeliği öğrendiğimizde istenen tahlillerde vardı. Tahlil sonucunu ekleyecegim. Demek hamile olunca üst değer değişiyor. Bilmiyordum bunu.
Bana pet şişeye biriktir idrarı dedi. Onu nasıl yapıcam, hiç bilmiyorum.
Kuzucum tedirgin olma genelde 2.5 altında istenir ama mesela her kontrolde 2.8 civarında çıkarsa da ilaç başlanmaz diye biliyorum. Sonuçta hormon ilacı. Benim bi anda 4.5 a fırlamış o yüzden endokrin hemen ilaca başlattı. Sen sadece kontrollü git inşallah yükselmezse sorun yokBenim 2.8 çıktı TSH bir şey demediler ama, bilmiyorum arayıp sormam gerekir mi…
AhahhahaYaaaa hahahaben de geçen gün hastanede ifşa oldum. Çalıştığım laboratuvarın karşısında röntgen var. Arada röntgenin odasının kapısı açık röntgen çekiyorlar. Yani ordan bana ulaşması çok zor bir ihtimal ama sonuçta ben de 24 saat boyunca oradayım. İnsan bi tedirgin oluyor. Gidip kapıyı kapatabilir misin çekerken dedim ve hemen anladılar malesef neyse dedim bebeğimin sağlığından önemli değil
Benim bulantılar kusmalar devam malesef. Şu iki gündür bi tık rahatım onu da şuna bağlıyorum. Gece yatmadan 12 gibi bir tane prizin alıyordum. Geçen gece nöbette gece 4 de almak durumunda kaldım ve ertesi günüm daha rahat geçti. O yüzden geceleri 4 e alarm kurup 4 de içiyorum(kendimce bulduğum çözüm )
Yemek bile yiyemez olmuştum her şeyden midem bulanıyordu ama çok şükür iki gündür yemem düzeldi. Bi tek su içme konusunda sıkıntı yaşıyorum malesef ama çok az içinde serum takıyor arkadaşım onu da o şekilde çözmeye çalışıyoruz bakalım
İnşallahhhh kesilmesi tüm umudumAhahhaha
Yalnız değilim demek.
Artık gizlenemez aylara geçiş yapıyoruz. Birkaç haftaya göbekler de belli olmaya başlayacak.
Kendi vücudunu daha iyi bilirsin. 4te almak iyiyse. Öyle yaparsın. Mesleğin ve çalışma ortamın da senin avantajın bak. Hem olaylara vakıfsın, hem de serum olayını kendiniz halledebiliyorsunuz.
İns 12. Haftada tümden kesilir de bi oh çekeriz
Tamam canım öyle yapayım. Ne kadarda bir bakılıyor genelde TSH’a biliyor musun? Benim bir daha ki randevum 10 Ocak’taKuzucum tedirgin olma genelde 2.5 altında istenir ama mesela her kontrolde 2.8 civarında çıkarsa da ilaç başlanmaz diye biliyorum. Sonuçta hormon ilacı. Benim bi anda 4.5 a fırlamış o yüzden endokrin hemen ilaca başlattı. Sen sadece kontrollü git inşallah yükselmezse sorun yoktabi yine gittiğin zaman doktoruna danış
Bazen cahillik mutluluk gerçektenİnşallahhhh kesilmesi tüm umudumaslında doktorum şey demişti. Keşke köyden gelen Ayşe teyze olsan ve hiç bi şey bilmesen bildiklerin seni anksiyete yapıyor bilmeyen hasta hiç anksiyete yaşamıyor demişti ama tabi serum olayı ayrı bak. O çok iyi oluyor gerçekten