• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    43
Ben önceki ha ilelğimde 29. Haftadan itibaren doğum yapana kadar kullanmıştım. Suyum sızıyordu enfeksiyon yapmaması için. Ozaman sorduğumda enfeksiyonun daha tehlikeli olduğunu söylemişti doktorum. Çok şükür bir sıkıntı da olmadı. Bence içini ferah tut
Çok teşekkür ederim. İçiyorum ben de mecburen.

Bende 7+5 im ve akıntım 5. Haftadan beri var ilk zamanlar daha az ama yogun kivamli geliyordu ama son 1 haftadir sabah uyandigimda altıma kaçırdım sanıyorum veya kanamam oldu onun islakligi sanıp korkuyorum doktora sorucam bunu gittiğimde. Yani kokusuz sıvı geliyor Eğer uyurken gerçekten fark etmeyip çok sıkışıp kaçırıyorsam da bu ileride benim için daha bir zorluk olacak Ne yapmam gerekiyor Onu öğrenmem lazım Ben normalde geceleri hiç tuvalete kalkmazdım daha 7 haftadan her gece tuvalete kalkmaya başladım çamaşırında da böyle çok su şeklinde olmuyor birkaç damla gelmiş ıslatmış oluyor ama bu idrar mı yoksa akıntı mı çözemiyorum gebelik ilerledikçe bu Tabii daha zorluk yaşatacak bana sanırım
İdrar old sanmıyorum ya.. Akıntıdır. Hani reglken birden bi kan gelir ya, hissedersin. Aynı onun gibi geldiğini bazen hissediyorum. WC ye gidiyorum. 1 tl büyüklüğünde çamaşırım ıslanmış.

Ben normalde gece 1 kez fix tuvalete kalkarım. Şimdi 2 belki 3 kez kalktığım oluyor. Akşamleyin sıvı alımını azaltıyorum. Çünkü az da tuvaletim olsa, sanki uzun zamandır sıkışıkmışım gibi uykuda beni rahatsız ediyor. Belki psikolojiktir.

İdrar old sanmıyorum ya.. Akıntıdır. Hani reglken birden bi kan gelir ya, hissedersin. Aynı onun gibi geldiğini bazen hissediyorum. WC ye gidiyorum. 1 tl büyüklüğünde çamaşırım ıslanmış.

Ben normalde gece 1 kez fix tuvalete kalkarım. Şimdi 2 belki 3 kez kalktığım oluyor. Akşamleyin sıvı alımını azaltıyorum. Çünkü az da tuvaletim olsa, sanki uzun zamandır sıkışıkmışım gibi uykuda beni rahatsız ediyor. Belki psikolojiktir.
Evet aynı durumdayim bende şuan ama gun icinde midem bulaniyor diye cok su icemedigimden artik hangi vakit olursa az az icmeye calisiyorum cok icince midem bulaniyor.
Demekki nirmalbir durum bu da

Kizlar canım cigkofte istedi ama yiyebilir miyim? Bir sorun olurmu su çiğ köftecilerdekiler sanirim etsiz zaten sorun olmaz herhalde :emir_bebek:
Ay benim zayıf noktam çiğköfte 😍 Canım ben hep yiyorum ya. Hamilelik şüphem varken yedim, öğrendiğim gün yedim, 3 gün sonra yine yedim. Haftada 1 yiyorum bahanem de bağırsaklarım çalışsın. :)
Etsiz olandan yiyorum, zincir olandan yiyorum bi de öyle mahalle arasından değil. Marulları 20 dk sirkeli suda bekletiyorum, nane maydonoz yasak. Bu şekilde 🤦🏻‍♀️

Ay benim zayıf noktam çiğköfte 😍 Canım ben hep yiyorum ya. Hamilelik şüphem varken yedim, öğrendiğim gün yedim, 3 gün sonra yine yedim. Haftada 1 yiyorum bahanem de bağırsaklarım çalışsın. :)
Etsiz olandan yiyorum, zincir olandan yiyorum bi de öyle mahalle arasından değil. Marulları 20 dk sirkeli suda bekletiyorum, nane maydonoz yasak. Bu şekilde 🤦🏻‍♀️
ayyy o zaman ben gidiyorum ciğköfte yemeye 🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️

Kizlar canım cigkofte istedi ama yiyebilir miyim? Bir sorun olurmu su çiğ köftecilerdekiler sanirim etsiz zaten sorun olmaz herhalde :emir_bebek:
İyi markadan alırsan bence bi şey olmaz. İçinde zararlı bi şey yok, bulgur baharat nar ekşisi vs. ama kızların dediği gibi yeşillikleri kendin de yıka sirkeli suda. Afiyet olsun ☺️
Eldorin Eldorin lady peacock lady peacock kızlar ben geçen yazmıştım ya 45 saatte verdim az artmıştı hcg filan diye bugün tekrar kan istemişti doktor 2.5 kat artmış çok şükür. Hersey yolunda inşallah haftaya göreceğiz dedi doktor :)
Çok sevindimmmmm! :KK36:
Gördün mü her şey yolunda, bebeğin iyi ve seninle ☺️
İkinizi de öperim. :KK37:

İyi markadan alırsan bence bi şey olmaz. İçinde zararlı bi şey yok, bulgur baharat nar ekşisi vs. ama kızların dediği gibi yeşillikleri kendin de yıka sirkeli suda. Ben hiç güvenemiyorum temiz yıkandıklasına. Afiyet olsun ☺️

Çok sevindimmmmm! :KK36:
Gördün mü ? Bebeğin iyi ve seninle ☺️
İkinizi de öperim. :KK37:
Evime yakin temiz biryeer var ordan alıcam yesilligi de yikarim mis gibi yaparim 😅

Benim ilkinde kahverengi bir kere peçeteye silerek lekelenme oldu ama bu beş gündür sürüyor. Bakalım hayırlısı
Ne durumdasınız merak ettim inşallah bir sorun yoktur aynısını bende yaşadım doktor normal olduğunu söyledi progestan sabah akşam kullanmamı istedi korkma sakın 2 gün öncede tırnak tanesi gibi kan pıhtısı geldi kırmızı bi daha olmadı kese çevresinde olabiliyormuş

Eldorin Eldorin lady peacock lady peacock kızlar ben geçen yazmıştım ya 45 saatte verdim az artmıştı hcg filan diye bugün tekrar kan istemişti doktor 2.5 kat artmış çok şükür. Hersey yolunda inşallah haftaya göreceğiz dedi doktor :)
Canım o kadar sevindim ki gözün aydın ❤️ hayırlısı olsun inşallah 🙏 güzel haberlerini bekliyoruz 🥰

Canım kaç haftalıksın şu an , kese görünmüş müydü ?

Canım öncelikle böyle bir şey yaşadığın için çok üzgünüm. Ama kaçıncı haftada kontrole gitmiştin. Bazen geç döllenme vs olunca bebek daha geç görünüyor. Bazen de ultrason makineleri yetersiz olduğu için görülmesi zor olabiliyor. ❤️

Cuma günü umarım daha güzel bir haber alır ve listede yerini alırsın ❤️

Çok şükür ☺️ Bak kendi dr un ne güzel şeyler söyledi. Rahatlattı. Sen de bi sadaka ver. Bi çocuk sevindir. 💙

Boş gebelik mi teşhis ?
Kaçıncı haftadasın.

Lütfen kendi kendine yaşama. Biz de varız burada. 💙

Yaz lütfen. Benim de düşükle sonuçlanan bi boş gebeliğim var.
Merak edenler için teşekkür ediyorum öncelikle. Ancak gruba girmeye cesaret edemediğimi anlamanızı isterim.

4+4 te öğrendiğim gebeliğimde keseyi 5+1de gördük ama doktor bi anormallik olduğunu anlamış. 6+1 de tekrar gittiğimde kese boştu. Bugün yani 7+1 de artık emin olup alacaktı. Ne bebek ne kalp atımı hiçbir şey yok ‘Evet görüyorsunuz kese bomboş’

Kürtaj için detaylı ultrason istendi kalp atımı orda da görünmezse uyutup alırız dendi. Ultrasonda doktor sanki şurda bir şey var gibi dediği için 1 hafta daha bekleyeceğiz maalesef.

Maalesef diyorum çünkü hem bebeğin olmadığını öğrendiğimden beri yıkık durumdayım hem de 1 haftadır geçmeyen bir mide bulantım var. Kendimi o kadar enayi gibi hissediyorum ki… Bomboş bir kese büyütüyorum içimde üstelik bütün normal gebelik belirtilerini göstermeme rağmen.

Gerçekten bugün bu ızdırap bitsin istemiştim. Çantamı bile hazırlayıp gittim anestezi için hazırlandım ama olmadı. (Izdırap dediğim için kusura bakmayın ama herkesin tecrübesi farklı).

Zaten kürtajdan korkuyordum şimdi bir de haftayı iş yerinde düşük yapmadan geçirebilmenin stresi eklendi. Bir maden ocağında mühendisim ve çalıştığım yere ulaşım maalesef çok rahat değil. Durumumdan hiç kimsenin haberi yok. Cumaya kadar düşürmemek için bildiğim tüm duaları edicem artık.

Merak edenler için teşekkür ediyorum öncelikle. Ancak gruba girmeye cesaret edemediğimi anlamanızı isterim.

4+4 te öğrendiğim gebeliğimde keseyi 5+1de gördük ama doktor bi anormallik olduğunu anlamış. 6+1 de tekrar gittiğimde kese boştu. Bugün yani 7+1 de artık emin olup alacaktı. Ne bebek ne kalp atımı hiçbir şey yok ‘Evet görüyorsunuz kese bomboş’

Kürtaj için detaylı ultrason istendi kalp atımı orda da görünmezse uyutup alırız dendi. Ultrasonda doktor sanki şurda bir şey var gibi dediği için 1 hafta daha bekleyeceğiz maalesef.

Maalesef diyorum çünkü hem bebeğin olmadığını öğrendiğimden beri yıkık durumdayım hem de 1 haftadır geçmeyen bir mide bulantım var. Kendimi o kadar enayi gibi hissediyorum ki… Bomboş bir kese büyütüyorum içimde üstelik bütün normal gebelik belirtilerini göstermeme rağmen.

Gerçekten bugün bu ızdırap bitsin istemiştim. Çantamı bile hazırlayıp gittim anestezi için hazırlandım ama olmadı. (Izdırap dediğim için kusura bakmayın ama herkesin tecrübesi farklı).

Zaten kürtajdan korkuyordum şimdi bir de haftayı iş yerinde düşük yapmadan geçirebilmenin stresi eklendi. Bir maden ocağında mühendisim ve çalıştığım yere ulaşım maalesef çok rahat değil. Durumumdan hiç kimsenin haberi yok. Cumaya kadar düşürmemek için bildiğim tüm duaları edicem artık.
Ah ahh.
İnsan içi boş bi keseye bağlanır mı ? Bağlanıyor. 😔

Ben o boş keseyi (8 haftalıktı) kaybedince eşime küstüm. Anneme küstüm. Günlerce konuşmadım. Annem bile anlamadı. Bir süre sabretti. Baktı olmuyor kızdı. Ben karnımda bebeğimi kaybettim. Sen kadar kötü olmadım. Sen günlerdir boş keseye ağlıyorsun dedi.

Düşükten sonra Dr a gittim. Baktı rahim temiz. Çünkü zaten (açık yazacağım kusura bakmayın) kese tek parça ve bütün halde düştü, ben gördüm. Üç adet bekle hormonların normalde dönsün. Sonra korunmayı bırak dedi.

Eşim düşükten sonra tekrar gebe kalmamı istemedi. Senin psikolojin hamileliği ve buna riskleri kaldıramıyor dedi. O zaman çok zoruma gitti.😞 Hayır dedim, ben güçlüyüm. İki adet geçti. Ben iyiyim hazırım dedim, eşimi ikna ettim. 3. Ay hamile kaldım. Kızım doğdu. 💙

Bu belirsizlik ve umutsuzluk durumunda, gebeliğin bi şekilde bitmesini istemen çok normal. Madem sağlıklı devam etmiyor, bitsin diyor insan. 😞

Diliyorum Allah’tan, bu süreç senin için en kısa sürede en kolay şekilde tamamlansın. 🤲🏼

Allah bu üzüntüden sonra sana bunu unutturacak bir mutluluk nasip edecek. Ben inanıyorum. 💙

Son düzenleme:

Bu çok zor bir süreç, hissettiklerin tamamen geçerli ve anlaşılıyor. Kendine karşı nazik olmayı unutma; bu senin suçun değil, bedenin sadece elinden geleni yapıyor. Bir hafta daha beklemek zor gelse de, bu zaman diliminde kendine iyi bakmaya çalış ve yalnız olmadığını bil. Seni destekleyen insanlara ulaşmaktan çekinme, bu yükü tek başına taşımak zorunda değilsin. Dilerim en kısa zamanda fiziksel ve duygusal olarak rahatlama bulursun. 🌹

Ah ahh. Ben seni çok iyi anlıyorum.
İnsan içi boş bi keseye bağlanır mı ? Bağlanıyor. 😔

Bu belirsizlik ve umutsuzluk durumunda, gebeliğin bi şekilde bitmesini istemen çok normal. Madem sağlıklı devam etmiyor, bitsin diyor insan. 😞

Ben o boş keseyi (8 haftalıktı) kaybedince eşime küstüm. Anneme küstüm. Günlerce konuşmadım. Annem bile anlamadı. Bir süre sabretti. Baktı olmuyor kızdı. Ben karnımda bebeğimi kaybettim. Sen kadar kötü olmadım. Sen günlerdir boş keseye ağlıyorsun dedi.

Düşükten sonra Dr a gittim. Baktı rahim temiz. Çünkü zaten (açık yazacağım kusura bakmayın) kese tek parça ve bütün halde düştü, ben gördüm. Üç adet bekle hormonların normalde dönsün. Sonra korunmayı bırak dedi.

Eşim düşükten sonra tekrar gebe kalmamı istemedi. Senin psikolojin hamileliği ve buna riskleri kaldıramıyor dedi. O zaman çok zoruma gitti.😞 Hayır dedim, ben güçlüyüm. İki adet geçti. Ben iyiyim hazırım dedim, eşimi ikna ettim. 3. Ay hamile kaldım. Kızım doğdu. 💙

Allah bu üzüntüden sonra sana bunu unutturacak bir mutluluk nasip edecek. Ben inanıyorum. 💙

Diliyorum Allah’tan, bu süreç senin için en kısa sürede en kolay şekilde tamamlansın. 🤲🏼
Çok teşekkür ediyorum. Siz gerçekten güçlüymüşsünüz ben bir daha nasıl hamile kalırım hiç emin değilim.

Canım çok çok üzgünüm. Keşke elimden dua etmekten daha fazlası gelse senin için, sizin için. Bir umut var mıdır bilmiyorum ancak doktorlar bir hafta daha beklemek istediklerine göre vardır bir bildikleri demek istiyorum. Biz bol bol dua edelim bakarsın bir sürprizle karşılaşırız. Lütfen bu süreci tek başına yaşama. Ailenle konuş, eşinle konuş, bizler buradayız seni her zaman dinleriz. Dilerim çok güzel haberler alırsın🌺

Çok teşekkür ediyorum. Siz gerçekten güçlüymüşsünüz ben bir daha nasıl hamile kalırım hiç emin değilim.
Annelik öyle güçlü bi içgüdü ki, lady demişti dersin, sözümü hatırlarsın.

Öyle olmasa, kim gebelikte çektiği bulantı kusmaları, aldığı kiloları, değişen fizyolojisini, doğumda çektiği acıları, gelişebilecek komplikasyonları, buna bağlı korkuları, lohusalık psikolojisini, uykusuz geceleri .. bilip de tekrar çocuk ister.

Dikkat et çocuk sahibi olan yüz kadından 99u yine anne olmayı ister. 😌 Bu gücü ve bu güdüyü de Allah kadına vermiş. 💙

Misal, erkekler bunu anlamaz. Anlayamaz. Zürriyetimiz erkek cinsine ve dayanıklılığa kalsaydı, insan türü bu zamana kadar gelemezdi. Onlar bizim yaşadıklarımızı yaşayıp bile isteye tekrar çocuk sahibi olmak istemezdi çünkü :lülülü:

Hepsinde alkol var😔 el kreminde bile var. Ellerim o kadar çatladı ki, yara oldu iyilesmiyor ben de sürekli ellerimi yıkıyorum iş yerinde mikrop kapma vs olmasın diye. Eczaneden bebekler için nemlendirici aldım çok güzel nemlendirdi ama onarmadi, yara iyileştirici krem sürdüm mecbur ama kullanılır mı bilmiyorum 🥺
Vazelin yada sudokrem sürebilrirsin canım bana çok iyi gelmişti

Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun umarım bir umut hala vardır. Benim ilk gebeliğim 18. Haftada çift taraflı böbrek yokluğu nedeni ile su bitmesi sonrası normal yolla doğum ile sonlandırıldı maalesef. O süreci Allah hiç kimseye yaşatmasın burda ne yazsam ne desem anlatmam mümkün değil bu duyguyu acıyı kocaman olmuş bir bebeğin gitmesi… sonra ikinciye hamile kaldım ve 9. Haftaya kadar bekledik ama kalp atışı alamadık ve onu da kaybettim. Bunların ikisi de arka arkaya oldu ve inanın bir daha hamile kalamam cesaret edemem yapamam dediğim binlerce saniye ile geçti günlerim. İnsan her zorluktan sonra bir çıkış yolu olduğunu görüyor sakın pes edip umut yitirmeyin 9 kez düşük yapanlar gördüm böyle cümleler söyleyip olumsuz şeyleri çekmeyin Allah’ın izni ile herşey yoluna girer herşeyin bir çaresi çözümü var çok şükür 🙏🏼

Back