• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    34
Kızlar 7+ haftalarda kontrole giden var mı? Transvajinal mı baktı karından mı baktı ultrason la doktor.

İlk kontrolüm 7+5'te ona göre hazirlanıcam da bir sorayım dedim 🤭

Kızlar 7+ haftalarda kontrole giden var mı? Transvajinal mı baktı karından mı baktı ultrason la doktor.

5+3 ve 6+3 te gittiğim Dr, her ikisinde de karından baktı.

8+4te gittiğim başka bi Dr, karından da görülür ama vajinal daha iyi görünür diyerek alttan baktı.

Kızıma hamileyken gittiğim Dr, ilk 10 hafta vajinal bakmıştı.

Merhaba arkadaşlar ben de 7+3 haftalığım ilk kontrolümde kese göründü ama henüz kalp atışını duymadık. Yarın kontrolüm var bakalım. 3. Gebeliğim ilk ikisi çok rahat geçmişti ama bunda inanılmaz bir tiksinme ve mide bulantısı var kahvaltılık harici birşey yiyemiyorum o da neredeyse peynir ekmek hafif hafif de karın ağlıları. Kan tahlillerimi henüz yaptırmadım pazartesi yaptıracağım umarım hepimiz sağlıkla çok güzel geçiririz bu süreci🙏

5+3 ve 6+3 te gittiğim Dr, her ikisinde de karından baktı.

8+4te gittiğim başka bi Dr, karından da görülür ama vajinal daha iyi görünür diyerek alttan baktı.

Kızıma hamileyken gittiğim Dr, ilk 10 hafta vajinal bakmıştı.
Anladım canım çok sağol. Cihazdan cihaza ve doktordan doktora değişiyor sanırım. Benim doktorum da ilkn10 hafta vajinal bakmıştı hep. Ama şimdi devlet hastanesine gidicem. Geçen gebeliğimde 5+ larda karindan bakıp yollamıştı. Şimdi aynı hastanede başka bir doktora gideceğim 7+ larda karindan kalp atışı duyulur mu acaba diye merak ettim ❤️

Kızlar önceki gebeliklerinde gebelik şekeri yüksek çıkan var mıydı? Şimdiden önlem amaçlı bir şey yapabilir miyiz? Tansiyon yükselmesi yaşayan oldu mu?
Evet duramadım yeni evhamlar yüklendim şimdiden. Tşk. :rapci:
Canım gebelik şekeri onlenebilen bir şey değil maalesef. Ama tedirginsen şimdiden rafine şeker ve ekmeği hayatından cikarabilirsin ❤️ bir de hareket etmek önemli şeker için ❤️ için rahat olsun inşallah çıkmaz ❤️

Merhaba arkadaşlar hiç giremiyorum gruba 4-5 gündür hastanede yatıyorum aşırı kusmalardan dolayı çok çok zor günde 20 30 defayı buluyordu kusmalarım, bir süre daha da çıkamayacağım muhtemelen. Lütfen dua edin bana çabucak bitsin bu bulantılar.
Çok geçmiş olsun canın inşallah atlatırsın hemen 🙏

Kızlar ne durumdasınızz. Ben çok kötüyüm. Mide bulantısı ve kusma beni perişan etmiş durumda. Hayır bir şey yememek sorun değil de tansiyonum da aşırı düşük seyrediyor. Ama yediğimde hemen çıkıyor dışarı. Böyle bi kısır döngüde kaldım resmen
Benim sadece bulantılarım oluyordu ama bir iki defadır kusma var bu sabah hiç bir şey yemeden oldu gece özellikle hep mide de bir bulantı hissi oluyor bir şeyler yiyebiliyorum ama sonrası bulantı yapıyor yediklerimden sonra kusma olmuyor herhalde hiç iyi olmazdım 🤦🏻‍♀️😁

Ben 7 . Haftada gittiğimde direk karından ultrasonla baktı canım hiç vajinal bakalım demedi allahtan da dememiş bir şeyden değil ama o konuda biraz çekingenliğim tutuyor 😂

Ben 7 . Haftada gittiğimde direk karından ultrasonla baktı canım hiç vajinal bakalım demedi allahtan da dememiş bir şeyden değil ama o konuda biraz çekingenliğim tutuyor 😂

Oh iyi bakalım inşallah karından her şey görünür ❤️ 12 günüm kaldı. Biraz heyecan yaptım zaman da pek yavaş geçiyor 🤭

Kızlar ne durumdasınızz. Ben çok kötüyüm. Mide bulantısı ve kusma beni perişan etmiş durumda. Hayır bir şey yememek sorun değil de tansiyonum da aşırı düşük seyrediyor. Ama yediğimde hemen çıkıyor dışarı. Böyle bi kısır döngüde kaldım resmen
😔 Doktorun ne diyor? Başka bir bulantı ilacı yazabilir mi acaba? Ya da dozunu arttırır belki, bilemedim. Zencefil iyi geliyor diyorlar bulantıya bir de. Hamilelik için değildi ama aşırı midemin bulandığı dönemde pişmiş elma çok iyi gelmişti bana, acaba işe yarar mı?

😔 Doktorun ne diyor? Başka bir bulantı ilacı yazabilir mi acaba? Ya da dozunu arttırır belki, bilemedim. Zencefil iyi geliyor diyorlar bulantıya bir de. Hamilelik için değildi ama aşırı midemin bulandığı dönemde pişmiş elma çok iyi gelmişti bana, acaba işe yarar mı?
Zencefili doktorum da önermişti denedim ama yok hiç bir şey fayda etmiyor şu an. Yani evet bulantı gebeliğin şanındadır tamam ama bu çok gibi geldi 😀 bi de bugün nöbetim var iniallah tamamlayabilirim 🥹

Canım yolk saç varsa zaten o bebek geç döllenme olmuştur ya da bazen ultrason cihazlarınin kalitesi bile geç ya da erken görünmeye neden olabiliyor. İçini ferah tut ❤️ güzel haber alacaksın ❤️
Insallah dua edin hamilelerin duasi tutar derler❤️ cihazi adamin cok iyi ama yaa, ama dr da gec dollenme olabilir demisti. Ama yerlesme kanamasi falan transferden 8 gun sonra oldu, hersey cok vakitliydi sanki.. Kafam cok karisik:s Ama inşallah oyledir🙏

Zencefili doktorum da önermişti denedim ama yok hiç bir şey fayda etmiyor şu an. Yani evet bulantı gebeliğin şanındadır tamam ama bu çok gibi geldi 😀 bi de bugün nöbetim var iniallah tamamlayabilirim 🥹
Kolay gelsin, umarım günün ilerleyen saatlerinde daha iyi hissedersin 🙏🏻 Acaba tansiyon düşüklüğü de ekstra bulantı yapıyor olabilir mi?

Kızlar önceki gebeliklerinde gebelik şekeri yüksek çıkan var mıydı? Şimdiden önlem amaçlı bir şey yapabilir miyiz? Tansiyon yükselmesi yaşayan oldu mu?
Evet duramadım yeni evhamlar yüklendim şimdiden. Tşk. :rapci:
Annelik manyaklık :confused:
Anladım canım çok sağol. Cihazdan cihaza ve doktordan doktora değişiyor sanırım. Benim doktorum da ilkn10 hafta vajinal bakmıştı hep. Ama şimdi devlet hastanesine gidicem. Geçen gebeliğimde 5+ larda karindan bakıp yollamıştı. Şimdi aynı hastanede başka bir doktora gideceğim 7+ larda karindan kalp atışı duyulur mu acaba diye merak ettim ❤️
Evet dr un kendi tercihi. Ama devlet hastanesi ve 7+5 olacağın için ben karından bakacak diye düşünüyorum.

Benim 6+3te karından kalp atışı görüldü. Sende de çok rahat duyulur 💙

Göztepe şehir hastanesinde çok methini duyduğum bir Dr vardı. Hep farklı polikliniklerde randevusu çıkıyordu. Bugün ilk kez gebede randevusu old gördüm. Kaptım. :halay:

Bilmiyorum ki belki de yapıyordur . Resmen kısır döngüdeyim 😀😀
Bu tansiyon olayı olabilir ölç istersen arada varsa evde bir alet. Benim sanki bugün düşüyor sürekli bi ellerimde titreme oluyor. Bulantım geliyor öğlene doğru hafif ama çok şükür fena değil.

Back