• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    105
10 dk aslında iyi çekiyorsa yeterliymiş bazı bebekler 5 dk bile yetiyor çenesi geliştikçe emme refleksi geliştikçe kısa sürede bol süt çekiyorlar. Yoğun bakımda hemşireler bana 10 ar dk iki meden de emzir dediydi.
Aktif emiyor. Ortalama 8 dakika sürüyor, kaçtır özellikle dikkat ediyorum. Az evvel zorla 15 dakikaya tamamladım ama çocuğu uykusunda çok huzursuz etmiş bulundum. Uykuda mi iki meme ortalama 10 dakika dediler size ? Benimki kendi isteğiyle hiç zannetmiyorum toplam 20 dakika emeceğini. Bir de 10 dakika son sutun gelmesi için az geldi bana biraz sanki ?

Aktif emiyor. Ortalama 8 dakika sürüyor, kaçtır özellikle dikkat ediyorum. Az evvel zorla 15 dakikaya tamamladım ama çocuğu uykusunda çok huzursuz etmiş bulundum. Uykuda mi iki meme ortalama 10 dakika dediler size ? Benimki kendi isteğiyle hiç zannetmiyorum toplam 20 dakika emeceğini. Bir de 10 dakika son sutun gelmesi için az geldi bana biraz sanki ?
Valla bende onların dediğini yapmıyorum. Aynı memeyi sonuna kadar devam ettiriyorum. 20 dk emmiyor benimki de bazen 5 bazen 15 moduna göre. Ama doymasalar devam ederler bence. 🤷🏻‍♀️ Bazende uykuya yenik düşüyorlar. 5 dk da uyuyor. Çabuk acıkıyor o zaman sık uyanıyor.

Valla bende onların dediğini yapmıyorum. Aynı memeyi sonuna kadar devam ettiriyorum. 20 dk emmiyor benimki de bazen 5 bazen 15 moduna göre. Ama doymasalar devam ederler bence. 🤷🏻‍♀️ Bazende uykuya yenik düşüyorlar. 5 dk da uyuyor. Çabuk acıkıyor o zaman sık uyanıyor.
Haklısınız,pasa gönülleri nasil isterse :)

Ben de annemle bakıyorum alt değiştir besle azalt uyut sonra ikinci bebek derken diğer beslenme saati geliyor Allah’ım kolaylık versin hepimize canım 🥹❤️

çiçeğim benim de bir kızımı reflü vardı attım reflü maması var aptamil o bize iyi geldi beslendikten sonra 20 dakika dik tutuyorum ilerleyen sürede ana kucağına koyunca daha rahat ederiz
Bu arada mama kullanıyor musunuz hangi mama tercihiniz oldu ama kullandığınızdan beri kabızlık yaşıyoruz🥹

Beni soracak olursan biraz sıkıntılı süreçlerden geçiyorum bacağım falan diyordum ya kemik iliği ödemi olmuş şu an koltuk değnekleri ile yürüyebiliyorum diğer türlü yürüyemiyorum
Oksijen Hiperbarik tedavisi alıyorum lohusalığım hep ağlayarak geçiyor🥹

Ben de bir an önce iyileşirsem her şey yolunda gidecek çünkü iki bebeğe yetişmek çok zor bu şekilde canım gebelikten bana böyle bir iz kaldı🥹
Mama için önerin var mı canım

Seni o kadar iyi anlıyorum ki canım ben de bu süreçte ailemin yanında olmak zorundaydım.
Kendi evim kendi düzenim şu an kırk parçaya bölünmüş gibiyim iki çocukla😥
İnşallah aldığım tedavi beni hızlıca toparlar ve eski sağlığıma tekrardan kavuşurum canım
İnşallah zamanla daha çok adapte olacağız
En çok gece uykusu bizi zorluyor
Sende mama kullanıyor musun canım
Evet önce emziriyorum ( sütüm çok az doymuyorlar ) daha sonra mama veriyorum hipp combiotic kullanıyorum
ben daha onxe de yazmistim. ben de suan sağarak veriyorum.siz silikon üç denediniz mi. iki gundur biraz tutuyor ama doyduguna emin olana kadar sagarak destekleyeceğim. pompa olarak hastane tipi kiralmanizi öneririm.kisa surede sağım yapabilirsiniz ve hiçbir pompa boyle çekmiyor.
Canım bu hastane tipi pompaları nereden kiralıyorsun

Ben kendisi acıkınca emziriyorum cünkü acıkıca gece gündüz fark etmez kıyamet koparır gıbi ağliyor ben uyandırdığımda çok emiyor o yüzden ona bıraktım 1de emzırdim 4-5 gıbı kendisi ister uyanır son bir hafta dır benn gece zorlamıyorum 3-4* saat uyku banada iyi geliyor

ben özellikle uyandırmıyorum. kendisi üç dört saatte bi uyanıyor ama.
bence acıkırsa uyanırlar ne kadarlık oldu sizinkiler yenidoğan dönemi atlattılarsa risk yoksa uyandırmak gerekmiyo bence

gece bi beslenme bakım geri yatmak bi saat sürüyor çoğu da gaz çıkarmaya çalışmakla geçiyor 🤦🏻‍♀️ şimdi saat dört uyandı beslicem mutlaka kaka yapacak yatmamız 5 olur. 7 de kızıma kalkıcam okula hazırlamak için.

Aynen benim de 1 saati geçiyor. 19 günlük daha. Hafif sarılık da vardı. Geçti gibi.

Kızlar gece bebisleri meme ile ortalama ne kadar emziriyorsunuz, dakika olarak yani ? Ben kızıma bıraksam 7-8 em fazla 10 dakika emiyor. Rüya öğünü şeklinde oluyor. Sanki bana az gibi geliyor Bu sure ama acıkınca agliyor uyanıp meme istiyor zaten. Ortalama gece 3-4 saatte bir uyanıp meme istiyor.

Dün 5 saat emzirdim. Kesintisiz diyebilirim. 21'den 3'e kadar ağladı, meme istedi, uyuttum uyandı sürekli. Sonra bi bıraktım 7.30'a kadar uyudu. Ama ben bezdim artık emzirmek istemiyorum. Dün gece keşke sütüm olmasa da mama verip geçsem diye dua ettim o derece.

Ben bu kızı geceleri kalkmadıkça beslemesem olmaz mı? Bi uyuyunca iyi uyuyor ama kaldırıp emzirince tekrar uyumuyor
Ben kendisi kalkmadıkça gece gündüz dokunmuyorum artık. Uykuda onlar için çok önemli. Şükür uyku aralıklarımız uzuyor galiba. Uyutmayı başarırsam 3. Buçuk saate kadar uyuyor.

Dün 5 saat emzirdim. Kesintisiz diyebilirim. 21'den 3'e kadar ağladı, meme istedi, uyuttum uyandı sürekli. Sonra bi bıraktım 7.30'a kadar uyudu. Ama ben bezdim artık emzirmek istemiyorum. Dün gece keşke sütüm olmasa da mama verip geçsem diye dua ettim o derece.
O kadar uzun sure aktif emmiyorlar ama. Sadece memede kalip oynuyorlar, sut ocmek icin eemmiyorlar refleks ve güvende hissettiği için kalıyorlar. Sizin için çok zorlu geçiyor okuduğum kadarıyla, biraz yardım alsanız iyi olur sanki. Lohusaligin verdiği yuksek stres ve hormonal dengesizlik de var. Benim 45 gün oldu ama ben hâlâ psikolojik olarak toparladigimi düşünmüyorum. Ki ben aşırı istiyordum çocuğum olmasını. Ona ragmen kabullenemedim, benimseyemedim, çok zor geldi. Hamileligi ve öncesini çok özledim falan. 15 güne kadar da büyüyüp toparlayacak, uyuyacak ancak emzirmek sizin için dayanilmayacak kadar bir sorun ise sutunuzu de etkiler Allah korusun.

Ben kendisi kalkmadıkça gece gündüz dokunmuyorum artık. Uykuda onlar için çok önemli. Şükür uyku aralıklarımız uzuyor galiba. Uyutmayı başarırsam 3. Buçuk saate kadar uyuyor.
Benimki de bıraksam uyuyor. Ama henüz küçük olduğu için bırakamıyorum. Bir de çok gürültü yapıyor uyurken. Ben uyuyamıyorum bu sefer de.
O kadar uzun sure aktif emmiyorlar ama. Sadece memede kalip oynuyorlar, sut ocmek icin eemmiyorlar refleks ve güvende hissettiği için kalıyorlar. Sizin için çok zorlu geçiyor okuduğum kadarıyla, biraz yardım alsanız iyi olur sanki. Lohusaligin verdiği yuksek stres ve hormonal dengesizlik de var. Benim 45 gün oldu ama ben hâlâ psikolojik olarak toparladigimi düşünmüyorum. Ki ben aşırı istiyordum çocuğum olmasını. Ona ragmen kabullenemedim, benimseyemedim, çok zor geldi. Hamileligi ve öncesini çok özledim falan. 15 güne kadar da büyüyüp toparlayacak, uyuyacak ancak emzirmek sizin için dayanilmayacak kadar bir sorun ise sutunuzu de etkiler Allah korusun.
Benimkisi cok cok aktif emiyor valla. 5 saat değil elbette ama her memede 40 dakikası var rahat. Yutkunma sesi geliyor. 40+40=80 dk az değil yani. Bir memeyi bitirin, diğerini de bebeğe sunun diyorlar hep. E böyle yaparsam tüm gün emzirmekle geçecek. Yani iki güne kadar psikolojim yerindeydi ama iki gecede bitirdi beni.

Aynen benim de 1 saati geçiyor. 19 günlük daha. Hafif sarılık da vardı. Geçti gibi.

İlk ay bende böyleydim.Hatta ilk iki hafta perişandım.Sabaha kadar emiyordu kucaktan inmiyordu.O kadar yorulmuştum ki.1 ay geçtikten sonra bu sefer de mememde uyumamaya başladı bir türlü uyutamıyorum şimdide.dün kaç saat uyanık kaldı inanın bilmiyorum asla normal değildi.Gece 01:30 da bayıldı artık.Şimdi diyorum ki keşke mememde uyusa da en azından uyusa.Büyümesi için uyku önemli çünkü.Psikolojik olarak ilk zamanlar çok daha kötüydüm tek başımaydım çünkü ilk hafta hrici hâla tekim.Gün içinde inanılmaz yoruluyorum ama bebeğimi kabullendim.Neden diye sorduğum günleri arkamda bıraktım.Emzirmekten nefret ediyordum.Şimdi emsin uyusun büyüsün diye onun gözünün içine bakıyorum yoksa bizimde bir sürü problemimiz devam ediyor.Mesela hâla slikon uçla emziriyrum ve bu beni çok üzüyor.Uyku problemimiz inanılmaz var.Umarım sizinde zamanla sürecini daha sağlıklı güzel ilerler.Ama böyle dualarda bulunmayın.Ne dersek beyin onu işliyor.İnanın 4-5 saat bende emziriyordum şuan maximum 1 saat sürüyor.Yarım saat mola veriyorum misal yine huysuzlaşıyor mecbur yine veriyorum yapacak birşey yok hâla dünyaya alışamadılar 🥲Bizde onlara😇

Kızlar gece bebisleri meme ile ortalama ne kadar emziriyorsunuz, dakika olarak yani ? Ben kızıma bıraksam 7-8 em fazla 10 dakika emiyor. Rüya öğünü şeklinde oluyor. Sanki bana az gibi geliyor Bu sure ama acıkınca agliyor uyanıp meme istiyor zaten. Ortalama gece 3-4 saatte bir uyanıp meme istiyor.
Doktorum bana şunu demişti gece emzirme leri için sadece ihtiyacı olanı aşır uykuya geçer buda 10 bilemedin12-13 dk sürer bir sıkıntısı yoksa gaz vs gibi gündüz ise keyif yapar anne kokusu ister anne ile güven duygusunu güçlendirmek için daha uzun kalır

10 dk aslında iyi çekiyorsa yeterliymiş bazı bebekler 5 dk bile yetiyor çenesi geliştikçe emme refleksi geliştikçe kısa sürede bol süt çekiyorlar. Yoğun bakımda hemşireler bana 10 ar dk iki meden de emzir dediydi.

Haklısınız,pasa gönülleri nasil isterse :)

Benim doktorum 15. Gün itibariylr bir memeyi 15 dk emmesi bile yeterli olur eğer sütün yeterliyse demişti 15 gün böyle yaptım gayet iyiydi büyümesi ne fazla ne çok. Doktor nasıl yapıyorsan öyle yap sen anlıyorsun zaten çocuğun doyduğunu dedi. Benim gece 1.5-2 gibi uyanmasında 10 -15 dk maks emiyor sonra gene uyuyor sonra 4-5 uyanmasında baya emiyor hatta serpmeye mi geldin kızım diyorum😅 daha sonra da saat başı uyanıyor 2-3 dk emip bırakıyor (uyuduğu bir akşamı anlatıyorum bazı günler zaten hiç yatağında uyumuyor) gündüz de hiç dakika tutmuyorum bazen 20 dk emiyor bazen 3 uyuduğunda mememde 1-2 kere zorla uyandırıyorum baktım istemiyor bırakıyorum. Bugün kontrolümüz var eğer hala iyi kilo alıyorsa böyle devam edicem

Son düzenleme:
Benimki de bıraksam uyuyor. Ama henüz küçük olduğu için bırakamıyorum. Bir de çok gürültü yapıyor uyurken. Ben uyuyamıyorum bu sefer de.

Benimkisi cok cok aktif emiyor valla. 5 saat değil elbette ama her memede 40 dakikası var rahat. Yutkunma sesi geliyor. 40+40=80 dk az değil yani. Bir memeyi bitirin, diğerini de bebeğe sunun diyorlar hep. E böyle yaparsam tüm gün emzirmekle geçecek. Yani iki güne kadar psikolojim yerindeydi ama iki gecede bitirdi beni.
Gece uykusu çok önemli. Süt sagip eşinizle nöbetleşe usulü uyusanız? Biz eşimle tek bakıyoruz ben daha 15 günlük idi bebegim Süt sagip uyuyordum eşim biberonla veriyordu. Aksi halde uylusuzluk psikoloji de bozar, bebekle aranızdaki iletişimi de etkiler.

Doktorum bana şunu demişti gece emzirme leri için sadece ihtiyacı olanı aşır uykuya geçer buda 10 bilemedin12-13 dk sürer bir sıkıntısı yoksa gaz vs gibi gündüz ise keyif yapar anne kokusu ister anne ile güven duygusunu güçlendirmek için daha uzun kalır
Benim doktorum 15. Gün itibariylr bir memeyi 15 dk emmesi bile yeterli olur eğer sütün yeterliyse demişti 15 gün böyle yaptım gayet iyiydi büyümesi ne fazla ne çok. Doktor nasıl yapıyorsan öyle yap sen anlıyorsun zaten çocuğun doyduğunu dedi. Benim gece 1.5-2 gibi uyanmasında 10 -15 dk maks emiyor sonra gene uyuyor sonra 4-5 uyanmasında baya emiyor hatta serpmeye mi geldin kızım diyorum😅 daha sonra da saat başı uyanıyor 2-3 dk emip bırakıyor (uyuduğu bir akşamı anlatıyorum bazı günler zaten hiç yatağında uyumuyor) gündüz de hiç dakika tutmuyorum bazen 20 dk emiyor bazen 3 uyuduğunda mememde 1-2 kere zorla uyandırıyorum baktım istemiyor bırakıyorum. Bugün kontrolümüz var eğer hala iyi kilo alıyorsa böyle devam edicem
Çok sagolun hanımlar. O zaman gece uyusun yavrucum, bela olmayayım başina 😁

Gece uykusu çok önemli. Süt sagip eşinizle nöbetleşe usulü uyusanız? Biz eşimle tek bakıyoruz ben daha 15 günlük idi bebegim Süt sagip uyuyordum eşim biberonla veriyordu. Aksi halde uylusuzluk psikoloji de bozar, bebekle aranızdaki iletişimi de etkiler.
Karnı aç değil ki emzik yapıyor memeyi. O yüzden sağıp vermek çözüm olmaz bence. Bir kere yaptım bunu ama bu sefer de vicdan azabı çekiyorum. Sanki ihtiyacı olduğunda onu terketmişim gibi hissediyorum.

Bebeğim 45 günlük oldu ama ben hala emzirme işini çözemedim 😢 göğüslerim yara ve hala iyileşmedi bebeğime de kavrama işini öğretemedim hala üst dudağı dışa bakmıyor. beşik pozisyonunda emziriyorum diğer poziyonları yapamadım. Bebeğim de sürekli ağzına alıp alıp bırakıyor ve ne yapacağımı bilmiyorum aetık. Emzirme danışmanıyla görüştüm başka pozisyon denedik ama onları da yapamadım

Bebeğim 45 günlük oldu ama ben hala emzirme işini çözemedim 😢 göğüslerim yara ve hala iyileşmedi bebeğime de kavrama işini öğretemedim hala üst dudağı dışa bakmıyor. beşik pozisyonunda emziriyorum diğer poziyonları yapamadım. Bebeğim de sürekli ağzına alıp alıp bırakıyor ve ne yapacağımı bilmiyorum aetık. Emzirme danışmanıyla görüştüm başka pozisyon denedik ama onları da yapamadım
Dil yada dudak bağı olabilir mi bu memeyi kavrayamamasına ve memenin yara olmasına sebep olur

Karnı aç değil ki emzik yapıyor memeyi. O yüzden sağıp vermek çözüm olmaz bence. Bir kere yaptım bunu ama bu sefer de vicdan azabı çekiyorum. Sanki ihtiyacı olduğunda onu terketmişim gibi hissediyorum.
öyle düşünmeyin bebeğin beslenmesi kadar annenin iyilik hali de önemli ki sütten bile geçiyor derler huzursuzluk gerginlik zaten hissediyolar.
zaman zaman babası besleyebilirse sütünüzü biberonla verip siz de biraz kendinize vakit ayırırsınız size de dolayısıyla bebeğinize de iyi gelir. gece uykusuz kalıp gerilmeye başlayınca babasına sesleniyorum hemen yedir gazını çıkart diye 😅
hemen hemen aynı günlerdeyiz. emzirme işini tam anlamıyla ben de çözemedim emiyor ama yok dudağı dışarı olcakmış yok şekli yan olcakmış hiçbişe yok beceremedim. bazen güzel tutuyor bazen sadece ucunu alıyo ilk başta bi acıyo sonra geçiyo. meme de alışıyo heralde bilmiyorum bi acıma süreci atlattım krem ve ayva çekirdeği ile ama bazen emzirmeye mola vererek iyileşip tekrar acıyarak kanamasızca atlattık şimdi daha rahat hala yanlış emiyo ama uzun vadeli acı yok

oyyy red mi etmiş memesini yavrum yaa ben demiştim sanki birine demiştim ama sen miydin hatırlamıyorum.
evet malesef canim.hastaneye yatısimiz mahvetti emme olayını. ama yatmasak daha kotu. silikon ucla emiyor sukur en azindan sut kesilmez insALLAH da sagmayla destekleyerek gittiği yere kadsr anne sütü alir kızım. hayirlisi. sen nasilsin? Kaan nasil? 40 gunu devirmissiniz😍

Evet önce emziriyorum ( sütüm çok az doymuyorlar ) daha sonra mama veriyorum hipp combiotic kullanıyorum

Canım bu hastane tipi pompaları nereden kiralıyorsun
canim ben Ankaradayım. Sümer sut pompası ve kiralama diye bir yerden kiraladim. medela marka. biberon seti 400 tl,makina da aylik 900 tl. benim biberon selim vardi . sadece makina kiraladim.

Back
X