Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    106
Valla yeni nesil değişik. Kafası düz olsun diye sağ sol yatırıyom gidip dönüyor sola. Ona arkasına yastık koyarak çözüm buldum ama izmirin havası dengesiz uyku tulumu yaramaz ki işimize. Birde her beslenmeden sonra kusuyor kaçtane uyku tulumu alacam imdat. Üstünü örtünce zaten uyanıyor uyku tulumunda kıyameti koparır yelekte bile ağlıyor. Dün ince battaniyesini üçgen yaptım onu üstüne koydum uyuyunca kenarlarını üstüne attım biliyorum ki istesede yüzüne götüremez artık. Mesafesi belli sonuçta. Desen ki üstünde durdu mu hayır bu seferde üstünü açıyor. Neyseki yaz geliyor

Var kızdan kalan tulumlar var. Ama yelekte bile durmuyor. Birde İzmiri bilen arkadaşlar anlar. 2 saat serin olsa ev diğer saatler yanıyor havası dengesiz. Biz bu havalarda uyku tulumuyla ancak hasta ederiz .

o çaresizlik cok zor benim de ilk bebegim sabaha kadar uyumaz aglardi. 5. hafta atak haftası diye biliyorum. belki de onu yaşıyorsunuz normalden farkli bir geceyse . Allah kolaylık versin . bazi anlar cok zor oluyor.
Evet atak haftası ı geçtik sanıyordum ama sanırım yeni başladık
Ondan önceki gece saat 2 de soktuk ama fayda etmedi yani suda susuyor ama çıkarıp giydirdikten sonra başladı yine.Bizimki uykuya dalamadığı için mi veya başka bieşey mi bilmiuor ama uykuya dalma sürecinde sürekli ağlıyor.

kesin doyuyor:) nerden bakarsanız bakın ilk kontrolde günlük en az 34 gr almis. zaten 20-30 gr almasını oneriyolar fazla bile almis. ama sizi anlıyorum biz de emme problemi yaşıyoruz o yuzden ne kadsr emdigini bilmediğim için göğüsler de bosalmadigi icin sagip veriyorum.siringayla cok uğraştım ama cok yoruldum avent biberona geçtim. onu da verinde baya uyuyor cunku tam doyuyor. emzirmeyi arttırmak için biberonla verdiğinizi azaltmanız gerek zaten rahat alisiyolar emmeyi iyice azaltiyorlar. o dengeyi kurmak da cok zor.

Sizin tüm yorumlarınız hepimize ne güzel umut veriyor ağzınıza sağlık sizin ve yavrularınızın ayağıma taş değmesin
Yatarken bebeğin olduğu odanın kapısını napıyorsunuz? Biz bizim kedi girmesin diye kapıyı kapatıyoruz doktor da böyle yapın dedi ama kıyamıyorum artık kedoşa
Atak haftasıdır geçen cuma buna benzer çok farklı bir gece geçirdim neyi var kesinlikle anlamadım en son ağlamaktan yorulup uyumuştu ama allaha şükür tek gece sürdü

Kızlar aranızda hastane tipi kullanan var mı? Depolama yapmam lazım ama normal eller serbest ile tek memeden 60 anca çıkıyor ve dün gece eşim ben uyurken 60'ı vermiş mesela tabi yetmemiş geldi bir de beni emdi 10-15 dk anca doydu(bu sayede gece emdiği kısa kısalarda doyduğunu anladım yoksa ortalığı ayağa kaldırıyormuş ) ve günde bebişten vakit bulup anca bir kere sağabiliyorum zorlasam 2 o da anca tek öğün oluyor. Hastane tipi cidden fark ediyor mu sağdığım süt miktarı olarak?

boyle düşünmeniz beni cok mutlu etti. ilk bebegimde cok araştırirdim ama cok tecrübesiz olunca elim ayağıma karıştırdı.ilk bebegi olup sıkıntı yasayanlari cok iyi anlıyorum. insan içinde olduğu durumu lohusa piskolojiysle de analiz edemiyor. keske disarfan bir göz bana da sunu soyle yap diye akil verebilseydi.cahilane konuşup sutun yok sütün yok diyeceklerine artirabilecegim yolları gosterselerdi . yeni anneye moral vermek gerek,zaten hangi dünyaya düştüğümüzu anlayamıyoruz. Allah hepimizin yavrusunu bagislasin korusun. guzel günlerini göstersin hepimize

ben kullanıyorum.3 haftadır. normal pompalara¹ gore iyi sut çıktığı kesin. cunku kiraladığım markanın elektiriklisi var bende asla aynı güçte çekemiyor. 60 ml sizin bebeğinize yetmez :) ilk ay 60-120 arasi içiyorlar. benim kızım suan 90-100 arasi iciyor her beslenmede.gunduz sagdığım sut ancak yetiyor ama gece uyuyunca sut daha fazla oluyor beslenmesine ek 100-110ml lik sutu buzluğa atiyorum. kızım emse eminim daha da artacak. sizin bebek emdiği icin daha iyi uyariliyordur. hastane tipinden verim alabileceğinizi dusunuyorum.bir de biliyorsunuzdur belki ama her beslenme sonrasi sagip kalani da 20-30 ml de olsa dolabın altına koyuyorum . 3 gun kalabiliyor . boyle boyle birleştirip arada bir poset daha buzluğa atmis oluyorum.bir de sağım yaparken diğer gögusten akıyor ona da mochi takıyorum en az 20-30ml birikiyor. diger çocuklarımda mochi yoktu boşa gitmisti hep.

Evet kızım içn bazen düşünüyorum tüm tecrübesizliğimi onda atıyorum bazen üzülüyorum ama sizin gibi iyi konuşan pozitif konuşan deneyimli anneler bize moral oluyor, yolumuzu ışık tutuyor tüm yorumlarınız içimi ferahlatıyor çok sağolun umarım hepimizin yavruları sağlıkla aileleriyle büyüsün

Benimki de bu siralar derin uykuya dalamiyor. Gaz damlasi iyi gelmisti aslinda ama 2 aksamdir kasiyor gece kendini ve uyanip mizirlaniyor. Ben tum gece beyaz gurultu aciyorum sabaha kadar caliyor. Piş piş sesi bizimkini rahatlatiyor sanirim. Yataginda mizirdansa da bir sekilde yine gozunu kapatip uyumaya devam ediyor. Bende cok aglamadigi muddetce dokunmuyorum en fazla elini tutuyorum yada alnini oksuyorum.

Benim bebeğim aşırı sık emdiği için uyandığında genelde 60-80 arası yetiyordu zaten çok sık da biberonla vermiyorum anca eşim veriyor ama dün normale göre uzun uyuyunca tabi ana öğün olarak 60 yetmemiş bir deneyeyim kiralayıp çünkü depolama için sağma da ayrı bir iş ve nisan ortasına kadar bir stok yapmam lazım eller serbestle bu iş anca günlük 1 öğün atabiliyorum buzluğa

evet düzenli sağmak gercekten zor. surekli aparatları steril edip kullanmak da cok zorluyor. gunde 7 8 kez yıkıyorum hergun kaynatiyorum falan. sizle konusmustuk sanki sık uyanma isini çözerseniz sutunuz de düzene girer aslinda. kolik ya da gaz sorunu yoksa tam doyunca hakkaten uzun uyuyorlar. kızım dun gece 110 civarı icti 2 de uyuduk sabah ağlamasına uyandim bi baktim 7 bucuk olmus. 5 bucuk saat uyudu. yine de iyi sutunuz masAllah. hem doyurup hem arttirip atmak baya efor istiyor. bir de bence ilk bir ay bebek göğüsleri bosaltamadifinda depolamak kolay diger turlu zaten bebek buyuyor onun ihtiyacına göre gogusler terbiye oluyormus. Nisanda ise mi başlayacaksınız?

evet tüm tecrubesizliginizi onda atıyorsunuz ama tüm vaktiniz ,sevginizi ve ilginizi de sadece ona veriyorsunuz.
soyle düşünün ikinci cocuk düşünürseniz ve nasip olursa birinci cocugw ayırdığınız ilgi ve vakti ona veremeyeceksiniz.o zaman tecrübeli olacaksınız ama ikiye boluneceksiniz. ama bu da anneliğin şanındandır :) hep yetersizlik hissi ve en iyisini yapabilme kaygısı. yani kendinize haksızlık etmeyin elinizden gelenin en iyisini yaptığınıza eminim ki burda çareler arıyorsunuz

Yani gerçekten herkeste doğal ilerleyen meme emme bizde kaos oldu resmen,bazen diyorum 14byasındakiler bile doğurup emzirşyor ben koca kadın halimle beceremdim diye iyi bir danışman arıyorum bir kişi ile görüştüm ama sevmedim yaklaşımını görev gibi yaklaştı telefonda bulursam sizede bilgi veririim tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…