- 18 Haziran 2018
- 1.525
- 2.219
- 133
- 33
Valla yeni nesil değişik. Kafası düz olsun diye sağ sol yatırıyom gidip dönüyor sola. Ona arkasına yastık koyarak çözüm buldum ama izmirin havası dengesiz uyku tulumu yaramaz ki işimize. Birde her beslenmeden sonra kusuyor kaçtane uyku tulumu alacam imdat. Üstünü örtünce zaten uyanıyor uyku tulumunda kıyameti koparır yelekte bile ağlıyor. Dün ince battaniyesini üçgen yaptım onu üstüne koydum uyuyunca kenarlarını üstüne attım biliyorum ki istesede yüzüne götüremez artık. Mesafesi belli sonuçta. Desen ki üstünde durdu mu hayır bu seferde üstünü açıyor. Neyseki yaz geliyorİzmir sıcaktır nasil çözüm bulacaksınız buraya da yazın:) Ben de Mersin için yaza ne yaparım emin değilim. Benim kiz da kundak kabullenemiyor. Elleri özgür olacak illa. Yoksa inanılmaz huzursuz olup çıkartmaya çalışıyor. Biz zaten onu görüp açıyoruz her seferinde. İnşallah oğlunuz tulum giyer :)
Var kızdan kalan tulumlar var. Ama yelekte bile durmuyor. Birde İzmiri bilen arkadaşlar anlar. 2 saat serin olsa ev diğer saatler yanıyor havası dengesiz. Biz bu havalarda uyku tulumuyla ancak hasta ederiz .Koşa koşa ince tulumunun üstüne 1.5 togluk tulumunu giydirdim bence biraz fazla oldu ama uyku sersemi şimdi daha iyi çözüm arayamacağım valla bu toglu uyku tulumlarından al istersen 1 tog olanlardan valla maşallahı var gelişim olarak
Evet atak haftası ı geçtik sanıyordum ama sanırım yeni başladıko çaresizlik cok zor benim de ilk bebegim sabaha kadar uyumaz aglardi. 5. hafta atak haftası diye biliyorum. belki de onu yaşıyorsunuz normalden farkli bir geceyse . Allah kolaylık versin . bazi anlar cok zor oluyor.
Ondan önceki gece saat 2 de soktuk ama fayda etmedi yani suda susuyor ama çıkarıp giydirdikten sonra başladı yine.Bizimki uykuya dalamadığı için mi veya başka bieşey mi bilmiuor ama uykuya dalma sürecinde sürekli ağlıyor.şuan sadece anne sütü alıyor ama çoğunlukla biberonla. sarılık mevzumuzu atlattık ama ben emzirmeye ve emdiğinde doyduğuna ikna olmaya alışamadım. biberonu azaltıp emmeyi artırmaya çalışıyorum. sanki sütü biberomla vermezsem doymazmış gibi geliyor hala. kilo kontrolü gayet iyi geçmişti 3800 doğup 3600 e gerildi 35 günlükken gidebildik aylık kontrolüne 4800 olmuştu.
çok zor valla kıyamıyorum bende normalde ama artık sabrım kalmıyor gibi
uyanık olduğu sürelerde ağlamıyor ama emziksiz de pek durmuyor. atak haftası olabilirsiniz kolik bir bebekse atak saati olabilir. gece zor olur belki ama suya sokabilirsiniz. normalde banyo seviyorsa rahatlar. saçını taramayı seviyo bizimki mesela ben bazen yatıırıp tarıyorum banyo yapmasa bile.
kesin doyuyor:) nerden bakarsanız bakın ilk kontrolde günlük en az 34 gr almis. zaten 20-30 gr almasını oneriyolar fazla bile almis. ama sizi anlıyorum biz de emme problemi yaşıyoruz o yuzden ne kadsr emdigini bilmediğim için göğüsler de bosalmadigi icin sagip veriyorum.siringayla cok uğraştım ama cok yoruldum avent biberona geçtim. onu da verinde baya uyuyor cunku tam doyuyor. emzirmeyi arttırmak için biberonla verdiğinizi azaltmanız gerek zaten rahat alisiyolar emmeyi iyice azaltiyorlar. o dengeyi kurmak da cok zor.şuan sadece anne sütü alıyor ama çoğunlukla biberonla. sarılık mevzumuzu atlattık ama ben emzirmeye ve emdiğinde doyduğuna ikna olmaya alışamadım. biberonu azaltıp emmeyi artırmaya çalışıyorum. sanki sütü biberomla vermezsem doymazmış gibi geliyor hala. kilo kontrolü gayet iyi geçmişti 3800 doğup 3600 e gerildi 35 günlükken gidebildik aylık kontrolüne 4800 olmuştu.
çok zor valla kıyamıyorum bende normalde ama artık sabrım kalmıyor gibi
uyanık olduğu sürelerde ağlamıyor ama emziksiz de pek durmuyor. atak haftası olabilirsiniz kolik bir bebekse atak saati olabilir. gece zor olur belki ama suya sokabilirsiniz. normalde banyo seviyorsa rahatlar. saçını taramayı seviyo bizimki mesela ben bazen yatıırıp tarıyorum banyo yapmasa bile.
Sizin tüm yorumlarınız hepimize ne güzel umut veriyor ağzınıza sağlık sizin ve yavrularınızın ayağıma taş değmesinsadece emzirerek mi veriyorsunuz anne sutunu. sadece emziriyorusaniz 3 saat uyuyorsa doyuyodur. zaten 45 günlük bebek doymasa aglar,aciktiginda ağlamayı öğrenmiştir. ilk ay kontrolünde kilo icin ne dediler? iyiyse kilo alımı evham yapmayın devam edin emzirmeye mis gibi 3 saat uyusun:) bu kafadan cikamazsaniz mama başlarsınız mama başlayınca anne sütü veriminiz de farkında olmadan azalır gider. 3 saat uyuyor ve huzursuz degilse sutunuz yetiyor ve yeterince emiyordur
Yatarken bebeğin olduğu odanın kapısını napıyorsunuz? Biz bizim kedi girmesin diye kapıyı kapatıyoruz doktor da böyle yapın dedi ama kıyamıyorum artık kedoşaBizim 4. Veya 5. Bu .Normalde önerilmiyor ama baş edilmiyor malesef.Bizimki gayet normal karşılıyor hatt eve bebek gelmesine rağmen.Normalde kıskanç bir kedidir çünkü.Ama kediden kediye değişir.Annemin kedisi çok mutsuz oluyor mesela saklanıyor hep kendini gizliyor.
Bende geçen hafta reflü yatağında yatırmıştım oğlumu karnına kadarda ince battaniye kapadım yanlardan sıkıştırdım.Yanıma koydum.Beraber uyumuşuz.Bir kalktım arıyorum arıyorum yok.Reflü yatağından kaydıra kaydıra en aşağı inmiş battanihe yüzünü dahi kapamış.Allahtam nefes alabilecrği birşey örtmüştüm.O an kalbimin atışını unutamıyorum.Kendimden geçtim .Çok kızdım kendime.Artık reflü yatağını düzlüyorum altına birşey koyup.Çok dikkatli olmalıyız çok hareketlendilerÇok geçmiş olsun.
Atak haftasıdır geçen cuma buna benzer çok farklı bir gece geçirdim neyi var kesinlikle anlamadım en son ağlamaktan yorulup uyumuştu ama allaha şükür tek gece sürdüBu arada eğer tahmini doğum tarihine göre hesaplanıyorsa bu atak haftaları biz şuan 5. Haftamızdayız acaba atak mı dedim gece.Eğer ataksa lütfen tekrarlamasın çok zor bir geceydi.Benim eşimin yorgunluğu asla umrumuzda değil ama onun o ağlaması ağlamaktan yoruluşu gözlerinin yaşları.İçim parçalandı kalbim ağrıdı resmen.
boyle düşünmeniz beni cok mutlu etti. ilk bebegimde cok araştırirdim ama cok tecrübesiz olunca elim ayağıma karıştırdı.ilk bebegi olup sıkıntı yasayanlari cok iyi anlıyorum. insan içinde olduğu durumu lohusa piskolojiysle de analiz edemiyor. keske disarfan bir göz bana da sunu soyle yap diye akil verebilseydi.cahilane konuşup sutun yok sütün yok diyeceklerine artirabilecegim yolları gosterselerdi . yeni anneye moral vermek gerek,zaten hangi dünyaya düştüğümüzu anlayamıyoruz. Allah hepimizin yavrusunu bagislasin korusun. guzel günlerini göstersin hepimizeSizin tüm yorumlarınız hepimize ne güzel umut veriyor ağzınıza sağlık sizin ve yavrularınızın ayağıma taş değmesin
Yatarken bebeğin olduğu odanın kapısını napıyorsunuz? Biz bizim kedi girmesin diye kapıyı kapatıyoruz doktor da böyle yapın dedi ama kıyamıyorum artık kedoşa
Atak haftasıdır geçen cuma buna benzer çok farklı bir gece geçirdim neyi var kesinlikle anlamadım en son ağlamaktan yorulup uyumuştu ama allaha şükür tek gece sürdü
ben kullanıyorum.3 haftadır. normal pompalara¹ gore iyi sut çıktığı kesin. cunku kiraladığım markanın elektiriklisi var bende asla aynı güçte çekemiyor. 60 ml sizin bebeğinize yetmez :) ilk ay 60-120 arasi içiyorlar. benim kızım suan 90-100 arasi iciyor her beslenmede.gunduz sagdığım sut ancak yetiyor ama gece uyuyunca sut daha fazla oluyor beslenmesine ek 100-110ml lik sutu buzluğa atiyorum. kızım emse eminim daha da artacak. sizin bebek emdiği icin daha iyi uyariliyordur. hastane tipinden verim alabileceğinizi dusunuyorum.bir de biliyorsunuzdur belki ama her beslenme sonrasi sagip kalani da 20-30 ml de olsa dolabın altına koyuyorum . 3 gun kalabiliyor . boyle boyle birleştirip arada bir poset daha buzluğa atmis oluyorum.bir de sağım yaparken diğer gögusten akıyor ona da mochi takıyorum en az 20-30ml birikiyor. diger çocuklarımda mochi yoktu boşa gitmisti hep.Kızlar aranızda hastane tipi kullanan var mı? Depolama yapmam lazım ama normal eller serbest ile tek memeden 60 anca çıkıyor ve dün gece eşim ben uyurken 60'ı vermiş mesela tabi yetmemiş geldi bir de beni emdi 10-15 dk anca doydu(bu sayede gece emdiği kısa kısalarda doyduğunu anladım yoksa ortalığı ayağa kaldırıyormuş) ve günde bebişten vakit bulup anca bir kere sağabiliyorum zorlasam 2 o da anca tek öğün oluyor. Hastane tipi cidden fark ediyor mu sağdığım süt miktarı olarak?
Evet kızım içn bazen düşünüyorum tüm tecrübesizliğimi onda atıyorum bazen üzülüyorumboyle düşünmeniz beni cok mutlu etti. ilk bebegimde cok araştırirdim ama cok tecrübesiz olunca elim ayağıma karıştırdı.ilk bebegi olup sıkıntı yasayanlari cok iyi anlıyorum. insan içinde olduğu durumu lohusa piskolojiysle de analiz edemiyor. keske disarfan bir göz bana da sunu soyle yap diye akil verebilseydi.cahilane konuşup sutun yok sütün yok diyeceklerine artirabilecegim yolları gosterselerdi . yeni anneye moral vermek gerek,zaten hangi dünyaya düştüğümüzu anlayamıyoruz. Allah hepimizin yavrusunu bagislasin korusun. guzel günlerini göstersin hepimize
Benimki de bu siralar derin uykuya dalamiyor. Gaz damlasi iyi gelmisti aslinda ama 2 aksamdir kasiyor gece kendini ve uyanip mizirlaniyor. Ben tum gece beyaz gurultu aciyorum sabaha kadar caliyor. Piş piş sesi bizimkini rahatlatiyor sanirim. Yataginda mizirdansa da bir sekilde yine gozunu kapatip uyumaya devam ediyor. Bende cok aglamadigi muddetce dokunmuyorum en fazla elini tutuyorum yada alnini oksuyorum.Dün gece bebeğim 2 saat neredeyse aralıksız ağladı.Normalde ağlardı ama bir şekilde sustururdum.Uyuyamadığı için uykuya dalamadığı için iyice sinirlenip ağlıyor.Her uykuya geçişimiz sıkıntı.Bir türlü dalamıyor.Dalsa bile derin uykuya asla dalamıyor bu yüzden sürekli ayağımda hafif sallıyorum.Sallamayı bıraktığımman uyanıyor.Hâliyle tüm gün o benim ayağımda hiç yerimizden bile kalkamıyoruz.Dolaştırıp uyutmayı denedim kaç kere yok asla.Dün o kadar ağladı ki ciğerim parçalandı.Acile gidecektik neredeyse.En son dışarı çıktık gece 3 te biraz sakinledi sonra eve geldik.Mayıştı biraz daha ağlayıp uyuyakaldı.
size sorum şu hanımlar.Burada bebeği uyumayan çok anne var veya yatağına koyunca uyanan.Bebeğiniz bu aralıklarda uyumadığı için ağlıyor mu.Bizimki uykuya dalana kadar ağlıyor ve birşey oldu sanıyorum.
Benim bebeğim aşırı sık emdiği için uyandığında genelde 60-80 arası yetiyordu zaten çok sık da biberonla vermiyorum anca eşim veriyor ama dün normale göre uzun uyuyunca tabi ana öğün olarak 60 yetmemiş bir deneyeyim kiralayıp çünkü depolama için sağma da ayrı bir iş ve nisan ortasına kadar bir stok yapmam lazım eller serbestle bu iş anca günlük 1 öğün atabiliyorum buzluğaben kullanıyorum.3 haftadır. normal pompalara¹ gore iyi sut çıktığı kesin. cunku kiraladığım markanın elektiriklisi var bende asla aynı güçte çekemiyor. 60 ml sizin bebeğinize yetmez :) ilk ay 60-120 arasi içiyorlar. benim kızım suan 90-100 arasi iciyor her beslenmede.gunduz sagdığım sut ancak yetiyor ama gece uyuyunca sut daha fazla oluyor beslenmesine ek 100-110ml lik sutu buzluğa atiyorum. kızım emse eminim daha da artacak. sizin bebek emdiği icin daha iyi uyariliyordur. hastane tipinden verim alabileceğinizi dusunuyorum.
evet düzenli sağmak gercekten zor. surekli aparatları steril edip kullanmak da cok zorluyor. gunde 7 8 kez yıkıyorum hergun kaynatiyorum falan. sizle konusmustuk sanki sık uyanma isini çözerseniz sutunuz de düzene girer aslinda. kolik ya da gaz sorunu yoksa tam doyunca hakkaten uzun uyuyorlar. kızım dun gece 110 civarı icti 2 de uyuduk sabah ağlamasına uyandim bi baktim 7 bucuk olmus. 5 bucuk saat uyudu. yine de iyi sutunuz masAllah. hem doyurup hem arttirip atmak baya efor istiyor. bir de bence ilk bir ay bebek göğüsleri bosaltamadifinda depolamak kolay diger turlu zaten bebek buyuyor onun ihtiyacına göre gogusler terbiye oluyormus. Nisanda ise mi başlayacaksınız?Benim bebeğim aşırı sık emdiği için uyandığında genelde 60-80 arası yetiyordu zaten çok sık da biberonla vermiyorum anca eşim veriyor ama dün normale göre uzun uyuyunca tabi ana öğün olarak 60 yetmemiş bir deneyeyim kiralayıp çünkü depolama için sağma da ayrı bir iş ve nisan ortasına kadar bir stok yapmam lazım eller serbestle bu iş anca günlük 1 öğün atabiliyorum buzluğa
evet tüm tecrubesizliginizi onda atıyorsunuz ama tüm vaktiniz ,sevginizi ve ilginizi de sadece ona veriyorsunuz.Evet kızım içn bazen düşünüyorum tüm tecrübesizliğimi onda atıyorum bazen üzülüyorumama sizin gibi iyi konuşan pozitif konuşan deneyimli anneler bize moral oluyor, yolumuzu ışık tutuyor tüm yorumlarınız içimi ferahlatıyor çok sağolun umarım hepimizin yavruları sağlıkla aileleriyle büyüsün
Yani gerçekten herkeste doğal ilerleyen meme emme bizde kaos oldu resmen,bazen diyorum 14byasındakiler bile doğurup emzirşyor ben koca kadın halimle beceremdim diyehata yaptım diye düşünmeyin. bazi bebeklerde hic sorun olmuyor. bizde olacağı varmış. emzirme danışmanlığı alirsaniz puf noktaları paylaşabilir misiniz? Ben de kararsizim danışmanlığı Ben de düşündüm ama esim hastabedekiyle bir görüşelim dedi daha gidemedik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?