• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    100
bas ağrısıyla uyandım bu saatte tansiyona baktim direk. 135/81 . iki gun oldu kan sulandiriciyi bırakalı. ben geliyorum diyor resmen. insALLAH ikinci doğumdaki gibi yuksek tansiyondan acil sezeryana alınmam😔
Aman dikkat et. İlacını ihmal etme. Yüksek tansiyon mağduru ben . Anam bende bir çocuk doğurdum başıma gelmeyen kalmamış iyiki ilkin cahilini yaşamışım yoksa kafayı yermişim.

Sabah erken uyanmanın bana verdiği yetkiye dayanarak evdeki malzemelerle tatlı yapmaya karar verdim😅. Kakaolu bisküvi vardı. Pastacı kreması yaptım. Kat kat damla çikolata ile aralarına döker üstünede çikolata sosu yaparım. Bu arada asla tatlı kurabiye yapan biri değilim. Bu aralar hamaratım. Yazık benim eşimde kızım da tatlı düşmanı taştan yumuşak olsun yer garibim benim elime düşmüş. İnşallah güzel olur yerler ikisi 😍

Aman dikkat et. İlacını ihmal etme. Yüksek tansiyon mağduru ben . Anam bende bir çocuk doğurdum başıma gelmeyen kalmamış iyiki ilkin cahilini yaşamışım yoksa kafayı yermişim.
ilacim yok ki benim. yükselirse gel o zaman bakacağız dedi doktor. valla ya deneyimler de korkutuyor. yine olacak saniyosun surekli. insALLAH olmaz .

Canım bırak kalsın bugünde dediğim gibi benimde ilk çocuğum erken doğdu,kuvezda baya kaldı.emme yutma refleksi o kadar azdıki ben biberonla bile içiremiyordum sütümü götürdüğüm zaman,ama hemşire alıyordu eline şıpır şıpır içiriyordu.çıkmadan bir hafta önce asla e ne refleksi yokken bir hafta sonra artık taburcu olduğumda deşi gibi aranıyordu artık.çok şükür ondan sonra zaten hızla toparlandı kilo aldı,ama bir hafta önce bile çıkmış olsa inan çok çok zorlanırdım çok azdı emme refleksi 30 ml sütü anca yarım saate içiyordu
İşte benimkine de şuan 35 ml veriliyor. Biberonla verdiklerinde yarım saat sürüyormuş bazen son 2 gündür 15 dk da bitirmeye başlamış. İlerlemesi iyi diyolar. Anne memesinde çok daha başarılıymış. Kaşık biberon götürdüm. Onuda güzel alıyor dediler. Emzik biberon sevmiyor pek galiba 😒

bas ağrısıyla uyandım bu saatte tansiyona baktim direk. 135/81 . iki gun oldu kan sulandiriciyi bırakalı. ben geliyorum diyor resmen. insALLAH ikinci doğumdaki gibi yuksek tansiyondan acil sezeryana alınmam😔
Alfamet içmeye başlasana canım niye bekliyosun. Sabah 2 akşam 2 içmeye başladıydım ben son 1 haftada. Hem hafif bi ilaç. Yoksa zaten kullanıyor muydun tansiyon ilacı?

ilacim yok ki benim. yükselirse gel o zaman bakacağız dedi doktor. valla ya deneyimler de korkutuyor. yine olacak saniyosun surekli. insALLAH olmaz .
Alfamet günde 6 taneye kadar içilebiliyor. Parol gibi. Hem gebelikte kullanılan tansiyon ilacı. Ve düşürüyorda gerçekten. Benim son 10 günde yüksek çıkmaya başlamıştı. Kullandım anında normale çekti. Doktorunla görüş bence ilaç konusunu.

Kızım 40.3 derece ateşle hastanelik oldu virüs kaynaklıymış. Başlıcam böyle işe gerçekten ya 😒 kreş son gün -3 derecede dışarda oynatmış bunu da eşim şimdi söyledi bana çarşamba günü kreşte dışarda oynadı perşembe günü yolda bu yüzden kusmadı olmuş meğerse. Daha da üstüme sorun atmak isteyen varsa kaldıysa atın diye bağırdım evde en son sinir krizi geçiricem az kaldı.

Kızlar dünden beri özellikle yürüdükten sonra sancı giriyor kasıklarımdan ve bacaklarıma yayılıyor uzun sürüyor çünkü ikisinde de dışarıda yakalandım. Birinde arabadaydım bugün de evin çevresinde yürüyüş yapıyordum. Eve zor attım kendimi eve gelip oturunca geçiyor, ama yürüdüğüm müddetçe sürüyor. Yalancı sancı olduğunu düşünüyorum çünkü dinlenince hafifleyip geçiyor ama ben hayatımda böyle bir ağrı görmedim evime 150-200 metre uzaktan yürüyemedim eşim arabayla alayım mı diye sordu öyle bir ağrı.

Sizin bir yorumunuz var mıdır?

yok canım gayet parol gibi birsey ben 3 içiyordum dün 14 9 olctum 4e çıkardım
6 ya kadar yolu var onun
canim sanirum süreklilik göstermiyor diye vermedi henuz. yani ben 18/11 le hastaneye yattim orda bir ilaç verdi düşürdü. tekrsr yükselmeyince ecopirinle devam ettik. simdi yükselirse alfamed ya da muadili başlar herhalde. yükselirse ilac başlarız gerekirse dedi bakalim surec ne gösterecek.

Kızım 40.3 derece ateşle hastanelik oldu virüs kaynaklıymış. Başlıcam böyle işe gerçekten ya 😒 kreş son gün -3 derecede dışarda oynatmış bunu da eşim şimdi söyledi bana çarşamba günü kreşte dışarda oynadı perşembe günü yolda bu yüzden kusmadı olmuş meğerse. Daha da üstüme sorun atmak isteyen varsa kaldıysa atın diye bağırdım evde en son sinir krizi geçiricem az kaldı.
Canım ya kıyamam geçmiş olsun. Valla çok haklısın. İnşallah çabucak atlatirsiniz 🙏

Alfamet günde 6 taneye kadar içilebiliyor. Parol gibi. Hem gebelikte kullanılan tansiyon ilacı. Ve düşürüyorda gerçekten. Benim son 10 günde yüksek çıkmaya başlamıştı. Kullandım anında normale çekti. Doktorunla görüş bence ilaç konusunu.
benim 10. haftadan itibaren 15/10 lari gordu . yatirdi surejli hastanede takip etti . baktik düşüyor surekli takiple gonderdi. yani süreklilik göstermiyor diye vermiyor diye düşünüyorum. ecopirini kestik yükselirse hemen gel ilac başlarız gerekirse dedi.

Kızlar dünden beri özellikle yürüdükten sonra sancı giriyor kasıklarımdan ve bacaklarıma yayılıyor uzun sürüyor çünkü ikisinde de dışarıda yakalandım. Birinde arabadaydım bugün de evin çevresinde yürüyüş yapıyordum. Eve zor attım kendimi eve gelip oturunca geçiyor, ama yürüdüğüm müddetçe sürüyor. Yalancı sancı olduğunu düşünüyorum çünkü dinlenince hafifleyip geçiyor ama ben hayatımda böyle bir ağrı görmedim evime 150-200 metre uzaktan yürüyemedim eşim arabayla alayım mı diye sordu öyle bir ağrı.

Sizin bir yorumunuz var mıdır?
Ee artık doğuracaksınız çok normal.

canim sanirum süreklilik göstermiyor diye vermedi henuz. yani ben 18/11 le hastaneye yattim orda bir ilaç verdi düşürdü. tekrsr yükselmeyince ecopirinle devam ettik. simdi yükselirse alfamed ya da muadili başlar herhalde. yükselirse ilac başlarız gerekirse dedi bakalim surec ne gösterecek.
inşallah yükselmez canım ben korkuyorum şurada doğuma pazar pazartesi sali var çarşamba doğum 3 günde ne olacak diyorum ama yine de tedirgin oldum ictim

Kızlar son ayda kilo alımı yavaşlıyor mu sanki benim artık hızlı artmıyor ayni kilodayim o aklıma takıldı bebek yeterince besleniyor mu acaba diye pazartesi kontrolüm var inş gelişimi iyidir. Siz ne durumdasınız. Biz kilo almasakta bebek alıyordur di mi.

Back