• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    77
Benim içimdeki telaş kendimle ilgili. Yetenekli becerikli bir kadın değilim. Sadece sabrım var. Sonuna kadar herkese sabır gösteririm. Kendimi unuturum çoğu zaman. Benim telaşım burda başlıyor kendimi unuttuğum yerde bebeğimi de unutup başkalarına göre yaşar mıyım. 34 yıldır kendime yaptığım eziyeti ona yapmaktan korkuyorum.
Bana göre iyi anne baba olmanin en büyük önemli yeri çocuğun büyüdüğünde annem benim için her zaman elinden geleni yapmıştır ve arkasında yanında nerde olmamı isterse orda hayatım boyunca olmak. Çok korkuyorum esim ilk evlendiğimizde sen herkese gösterdiğin sabri bana gostermiyorsun demişti. İçimden hayatta sana karşı bari rahat olayım azıcık bencil olsam nolur demiştim. Annelik yükleniyor anne olunca diyorlar ama korkuyorum işte.
xcvsdxv.png

biz insanlara harika davrandıkça benzer bir beklenti duymamız normal ve adil olan, fakat hep hayal kırıklığına uğruyoruz. kimseye hakettiğinden fazla değer vermemek gerek aslında - ki beklentiye girip hayal kırıklığına uğramayalım, herkes çok dandik. buna en sevdiğimiz insanlar eşimiz, ana babamız ve de doğacak evladımız da dahil bence. şu an öyle karar verdim beyimin beyinsizlikleri karşısında. kimseyi sallamayacağım çocuğum da dahil, her zaman #1 kendim olacağım.

Kız yumru yumru oldu göğüs etrafları. Ebe ve internette hep sıcak ile o yumruların çözüleceği söylüyor iki gündür sıcak duşta masaj, sıcak lahana memeye sarma, ve sıcak su torbası ile açmaya çalışıyoruz kardeşimle.2 saatin sonunda Biraz yumuşatıryoruz bırakıyoruz 1 saat sonra yine aynı
Tamam işte o sıcak su süt üretimini tetikliyor başa sarıyor. Bi saniye sana bi kaç gönderi bulup atacağım bekle.

Bir de Almanya probiyotik konusunda iyi. Denk gelirse özellikle akkermansia suşu içeren probiyotik iyidir. Haftada bir iki tane almak omru uzatır. Bence ileride birçok hastalık probiyotiklerle çözülmeye çalışılacak sanırı im DE ona geçiyor yavaş yavaş. Dışkı nakli bile konuşuluyor o derece. Bagırsakta ne kadar çeşit faydalı bakteri varsa o kadar sağlıklı güçlü bir beden oluyor.
Ben kabızlık sorunu yaşadım bir ara doktora probiyotik kullanabilir miyim diye sordum marka ismi vermedi. Probien kullanıyorum. Başka öneriniz var mı?

tesekkurler bizim de aklımızda olsun. hep yanlış öğrenmişiz.
Evet emzirme hakkında bilinen bir çok yanlış var aslında. Ben ilk kızıma hamileyken emzirme konularında vs çok okudum araştırdım. Emzirme döneminde ve kızımı büyütürken de çok okudum. Bilgim olan bir şeyler olursa paylaşmak isterim. Seviyorum bu konuları 😅

Evet sabah okudum bu yazılanları fakat ben daha mastit olmadım sanırım.olma yolunda ilerliyorum. Bendeki süt kanallarında tıkanma. Eğer birkaç gün daha böyle devam ederse mastit olacağım sanırım.tıkanan kanallarda iltihap oluşacak. Ebelerle görüştüm hepsi tıkanıklığı sıcak açar dedi ben de öyle yaptim . Yarin doktoruma gidip memelerimi açacaktım ne oldu bunlara diye 🙄 bu geceyi geçireyim bakayim sabaha kadar 2 saatte bir sağacağım. Sabah hala devam ederse bu seferde soğuk uygulamayı deneyeyim o zaman. Lahana alam bari biraz sarma yaptırır biraz da memelerime sararım 😣

Evet sabah okudum bu yazılanları fakat ben daha mastit olmadım sanırım.olma yolunda ilerliyorum. Bendeki süt kanallarında tıkanma. Eğer birkaç gün daha böyle devam ederse mastit olacağım sanırım.tıkanan kanallarda iltihap oluşacak. Ebelerle görüştüm hepsi tıkanıklığı sıcak açar dedi ben de öyle yaptim . Yarin doktoruma gidip memelerimi açacaktım ne oldu bunlara diye 🙄 bu geceyi geçireyim bakayim sabaha kadar 2 saatte bir sağacağım. Sabah hala devam ederse bu seferde soğuk uygulamayı deneyeyim o zaman. Lahana alam bari biraz sarma yaptırır biraz da memelerime sararım 😣
Soğuk uygulamaya ve 2 saatte bir sağıma şimdi bi başla. Sabahı bekleme. Lahanayı yarın yaparsın.

Ya da kullanıp yarım bırakmak da direnç kazandırı. Biz doktorlara ilaç tanıtırken lansman kongre vs hep üzerinde dururuz. Antibiyotikler asla yarım kullanılmamalı en az beş gün çocuklarda da dikkat edin. Ya hiç kullanmayın ( Benım tercihim o en son çare kullanırım) ya da bir kere başlayınca bitirin. Aksi halde bakteri direnç kazanır ileride ilaca cevap vermez hale gelir. Aklınızda olsun ne antibiyotik ne ağrı kesici ne soğuk algınlığı ilaçları ekmek peynir gibi tüketenler var benim eşim de dahil buna ben ağrı kesici bile almıyorum senede birkaç kez belki kullanmışımdır ağrı kesici çünkü ağrıya bile dirençli hale geliyor artık vücut çocuklarda da buna dikkat edin mecbur kalmadıkça hiçbiri ilacı kullanmayın Ateşli hastalıklarda bile ben 38-38,5 a kadar ateşinin çıkmasına izin verirdim oğlum 15 yaşında sanıyorum hayatında birkaç kez antibiyotik kullandı oda kreş zamanı bademcikleri yüzünden. Hastalık viral oluyor viral hastalıklarda özellikle ateşli hastalıklarda zaten antibiyotiğin hiçbir faydası yok
Bende oğluma hiç ateş düşürücü vermedim antibiyotikte aynı şekilde 4 yaşına girdi.artık vücut ateşle savaşmayı yenmeyi öğrendi çıkmıyor çıkmada hemen düşüyor.
Çevremde herkes bana uzuaylı gibi bakıyor,aşı olan bebeklere daha ateşi bile çıkmadan dayıyorlar ateş düşürücü ne kadar yanlış ya 😳 kendim gibi birini görünce sevindim 😂🫣

Yine uyandım uyuyamıyorum yarım saattir 🤷🏻‍♀️ bugün bi çorba yaparken yoruldum. Kulaklarım çınladı tansiyonumu ölçtüm 14/9 ilacımı içtim hemen yemeği beklemeden. Yani en ufak bi yorgunluk yada üzüntü stres etkiliyor. Son 2 haftaya kadar böyle bişey yoktu. 30. Dan sonra Yeni güncelleme.

He valla kocama yanaşma şeklim bile kıro 😂 poposuna şaplak atıyorum aklı çıkıyor 😂 ya yapma deniz ben sevmiyorum böyle biliyorsun diyor. 😂 cinsiyet rolleri bizde accik karışmış olabilüğüğ 😂😂
sizin ilişkinin normali bu olmuş artık. Ama çiçek getiren anlayışlı ince davranan erkekte ostrojen artmıştır. testosteron azalmıştır. Bu cinsel gücünü de etkiler. seçim yaparsam anlayışsız olanı seçerim ben yeterince anlayışlıyım zaten 🤣🤣

Merhaba hayırlı haftalar hamişleeerr:KK68:nasılsınız ben biraz daha iyiyim ama böbrek ağrım tamamen geçmedi antibiyotiğe devam şey soracaktım sizdede oluyor mu bu aralar böyle bazen otururken ya da iş yaparken fark etmez birden aşırı bir sıcaklama geliyor bana aşırı bir ateş gibi terleme sonra normale dönüyor çok değişik bir his🫣
Uzun zaman sonra bugün tartıldım 83 olmuşum yani toplamda 12 kilo aldım ilk tremesterda hiç kilo almamıştım Ben bütün kilomu ikinci trimesterda aldım üçüncü tremesterda da ayda 2'ye falan düştü Kilo almam ama ikincide ayda 4 kilo falan almıştım😪

Merhaba hayırlı haftalar hamişleeerr:KK68:nasılsınız ben biraz daha iyiyim ama böbrek ağrım tamamen geçmedi antibiyotiğe devam şey soracaktım sizdede oluyor mu bu aralar böyle bazen otururken ya da iş yaparken fark etmez birden aşırı bir sıcaklama geliyor bana aşırı bir ateş gibi terleme sonra normale dönüyor çok değişik bir his🫣
Uzun zaman sonra bugün tartıldım 83 olmuşum yani toplamda 12 kilo aldım ilk tremesterda hiç kilo almamıştım Ben bütün kilomu ikinci trimesterda aldım üçüncü tremesterda da ayda 2'ye falan düştü Kilo almam ama ikincide ayda 4 kilo falan almıştım😪
Aynısını yaşıyorum. Birden sıcak basıyor. Çok kötü bir his.

Bende de oluyor. Nabzım yükseliyor. Ama hep ayakta dışarda oluyorum tansiyon ölçmek nasip olmadı. Bir tanesinde daha sonrasında titreme geldi. Hayırlısı ile şu dönemi bjr atlatsak bebişler gelse 🐨🌸

sizin ilişkinin normali bu olmuş artık. Ama çiçek getiren anlayışlı ince davranan erkekte ostrojen artmıştır. testosteron azalmıştır. Bu cinsel gücünü de etkiler. seçim yaparsam anlayışsız olanı seçerim ben yeterince anlayışlıyım zaten 🤣🤣
Çiçek getiren erkeği ben sevmiyorum çiçeği napıyım yiyim mi😂 ha saksıda çiçek alıp getiriyor onu da ben her seferinde öldürüyorum yanlışlıkla 😂😂 cinsellikten yana eyiyiz 🤭 çok memnunum o anlamda 😂😂

Yine uyandım uyuyamıyorum yarım saattir 🤷🏻‍♀️ bugün bi çorba yaparken yoruldum. Kulaklarım çınladı tansiyonumu ölçtüm 14/9 ilacımı içtim hemen yemeği beklemeden. Yani en ufak bi yorgunluk yada üzüntü stres etkiliyor. Son 2 haftaya kadar böyle bişey yoktu. 30. Dan sonra Yeni güncelleme.
tansiyon cok zor ya gercekten. hersey normal gıderken birşey oluyor ve yükseliyor. inşALLAH saglıkla dogumlarımıza gireriz.

Kuzum sakın sıcak kompres yapma kim dedi sana sıcağa tut diye Allah aşkına ya. Sıcak süt üretimini arttırır bu da kısır döngü gibi mastiti tetikler.
Ya beni çok güldürüyosun sen deniz 😂😂😂allahım ya aşırı doğalsın🥰
Evet sezaryen olucam ama bilemedim bazıları gerek olmuyor dedi diye koymamistim
Koy kızıııımmm koooyyyy ilk gün rahatlık olur gecelik.
Doğru 2. Beyin muhabbeti g.t müdür 😂 epigenetik araştırma konusu etmişti dimi dışkı nakli konusunu. Kan transfüzyonu gibi dışkı transferi konuşuluyordu. Evrim ağacında da bahsedilmişti. Probiyotik ben Türkiyede çok sık kullanırdım ilginç şekilde buraya gelince bırakmıştım ama doğru söylüyorsun prebiyotik probiyotik komplex saşe tarzı kullanayım ben 🙏🧿 love u
Aynen ama son zamanlarda o ikinci beyin karaciğere dönüyor gibi. Ya aslında her organ kıymetli iyi bakmak laızm. Bağırsak çöp kutusu gibi her gün boşaltmak kabı temiz tutmak lazım yoksa kokar:) böcek sinek dolaşır etrafında. Probiyotik takviye ise evet şase de olabilir bagırsakta çözünen kapsül olabilir çünkü midede çözünenler mide Asidtinden geçemeyebiliyor bağırsak da çözünen kapsüller daha iyi bir de emme tabletleri var ağız florası için onlar da iyidir yani envai çeşit probiyotik var ben birkaç çeşit alıyorum dönüştüre dönüştür ir kullanıyorum çünkü hepsine ihtiyacımız var
Kız yumru yumru oldu göğüs etrafları. Ebe ve internette hep sıcak ile o yumruların çözüleceği söylüyor iki gündür sıcak duşta masaj, sıcak lahana memeye sarma, ve sıcak su torbası ile açmaya çalışıyoruz kardeşimle.2 saatin sonunda Biraz yumuşatıryoruz bırakıyoruz 1 saat sonra yine aynı
Canım masaj yap boşalt ama tam boşaltma yine dolar. Sertlik ısı farkettiğin an sağ.
Ben kabızlık sorunu yaşadım bir ara doktora probiyotik kullanabilir miyim diye sordum marka ismi vermedi. Probien kullanıyorum. Başka öneriniz var mı?
Canım kaliteli marka alın solgar nbt gibi aklıma gelenler. Dandik uyduruk almayın paranız çöp olur.
Canım hamileyken vücut menepozda ya adet olmuyoruz menopozda gibi hormonlar salgılanıyor o yüzden sıcak basmaları normal ben evde minicik şortla geziyorum eşimle oğlum dönüyorlar hatta camı açtırıyorum yatak odasının kaloriferi kapattım sıcak basma normal lohusaarken de bir sıcak basacak ve bitireceksiniz 1-2 ay böyle sürer sonra yavaş yavaş normale döneceğiz âmin
Bende oğluma hiç ateş düşürücü vermedim antibiyotikte aynı şekilde 4 yaşına girdi.artık vücut ateşle savaşmayı yenmeyi öğrendi çıkmıyor çıkmada hemen düşüyor.
Çevremde herkes bana uzuaylı gibi bakıyor,aşı olan bebeklere daha ateşi bile çıkmadan dayıyorlar ateş düşürücü ne kadar yanlış ya 😳 kendim gibi birini görünce sevindim 😂🫣
Vallahi bravo sana da geleneksel anneliği seviyorum ben tabi modern bilimin ışığında. Ama tabi şu ayrımı da iyi yapmak lazım çocuğun ateşi olmuş 39 40 doktor antibiyotik kullanman gerekiyor diyor cahilce de yok ben kullanmam demek çok saçma olur. yani o ayrı mı yapmak dengeyi kurmak önemli insan zaten çocuğunu tanıyor zamanla neye ihtiyacı var anlıyor. Bu arada hastalık zamanı genelde 3-4 yaşından sonra başlıyor 8-9 yaşına kadar en çok hasta oldukları zaman ilk üç yaş fazla hasta olmuyorlar yani dışarıyla ne kadar temas ederse başka insanlarla hastalık ihtimali artıyor hiç hasta olmaması da iyi bir şey değil hastalıklarla mikroplarla tanışarak bağışıklığı güçleniyor vücudu tanıyor mikropları Yani bir dönem hastalık dönemi bu da normal. olabildiği kadar ilaçsız geçirirsek o kadar ileride güçlü olur çocuk

bu bakış acısına geçeyim ben de iyi hissettirdi asdafdasdad:D

Back
X