Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın kızlar,
Dün ayrıntılı ultrason raporumu takipteki doktoruma götürdüm. Tek arterden dolayı oluşacak risklerden bahsetti. Dün baya kötü geçti. Aslında ayrıntılı ultrason yapan doktor da söylemişti ama kendi doktorum bir umut başka şeyler söyler diye sanmışım sanırım, ağlama kriziyle çıktım hastaneden. Amniyosentez öneriyoruz ama sonucu çıktığında zaten 26. haftalarda olacaksın yapacak birşey kalmayacak dedı. Ben de zaten bebekde Allah korusun bir sorun varsa bizim için birşey değişmeyecek dedım. Gelişim geriliğine bağlı erken doğum riskin çok yüksek, tansiyon da var sen de dedi. Hepsini üst üste söyleyince baya kötü oldum. Ama bugün daha iyiyim . Herşey Allahtan. nasibimizde varsa kızımı kucağıma alacağım inşALLAH. Şuan Detaylıyı yapan doktorun tek arterden dolayı oluşabilecek bir anomalisi yok demesine tutunup Allah a emanet sürecimi tamamlamaya çalışağım. Hepinize dua eder dua beklerim, Benim gibi riskleri olan anne adayları inşALLAH hepimiz sağlıkla alırız bebeklerimizi kucağımıza, Süreci normal sağlıklı geçen anne adaylarının da süreçlerinin sorunsuz geçip bebeklerini kucaklarına almalarını dilerim :KK200:
Günaydın canım. Gebeliğinin başında sıkıntılı bir süreç atlatmış biri olarak net söylüyorum kadın doğum doktorları riskli gebelikler hakkında herhangi bir bilgiye sahip değiller. Sadece ultrason, gelişimi takip ediyorlar. Fetal dna yaptırdı ama sonucunu yorumlayamadı bile bizimki. Sonucumuza perinatolog daha bakmadan yanlış bu derken, kadın doğumcu her şeye hazırlıklı olun dedi,sizin gibi karı koca ağlayarak çıktık odasından. 2 perinatologa gittim, 2sinin de yorumlarındaki gibi geldi amniyosentez sonucumuz. Velhasıl perinatolog ne derse o. Sakın kadın doğumcunun sözlerine aldanıp hem kendini hem bebişini üzme. Bu işin uzmanı perinatolog ve bütün riskleri en ince detayına kadar söylüyor onlar. Sağlıklısın bebeğim biliyorum diye konuş bebeğinle🥰 İnan çok işe yarıyor❤️

Kızlar günaydın. Kaç gündür hasta olduğum için kahvaltı vs annem zorla bir şeyler yediriyor foto yok o yüzden :) bugün de tavuklu kereviz çorbası var menüde. Dün doktora gittim şeker tarama testi yapmaya gerek yok dedi. Bebek de kilom da iyi. 5 kg almışım şimdiye kadar. Açlık tokluk şekerim de normal bakmıştık geçen hafta. Ferritin düşük o ezelden beri öyle zaten. Farklı bir demir takviyesi verdi tok karna alınan bir şey bu. Kabız da yapmıyormuş onu deneyeceğiz. Tetanoz aşısını da şu an yapmayalım dedi. Boğmaca ile birlikte tek doz yapacağız dedi. 28 haftadan sonra.
Ahvalim budur:) soul algınlığım da kbb Prof covide benziyor dedi. Minimum iyileşerek devam ediyor bu da iyi en azından kötüye gitmiyor. Kocakarı ilaçlarıyla devam😀
Geçmiş olsun canım benim. Şeker yüklemesi konusunda kafanda soru işareti kalmamış en azından. Ay inşallah benim doktor da aynı şeyi söyler. Tetanozu ben de boğmaca ile birlikte yaptıracağım. Geçen sene bir arkadaşımın oğlu doğar doğmaz boğmaca oldu, öksürürken kendi tükürüğünde boğuluyordu miniğim🥺

Günaydın canım. Gebeliğinin başında sıkıntılı bir süreç atlatmış biri olarak net söylüyorum kadın doğum doktorları riskli gebelikler hakkında herhangi bir bilgiye sahip değiller. Sadece ultrason, gelişimi takip ediyorlar. Fetal dna yaptırdı ama sonucunu yorumlayamadı bile bizimki. Sonucumuza perinatolog daha bakmadan yanlış bu derken, kadın doğumcu her şeye hazırlıklı olun dedi,sizin gibi karı koca ağlayarak çıktık odasından. 2 perinatologa gittim, 2sinin de yorumlarındaki gibi geldi amniyosentez sonucumuz. Velhasıl perinatolog ne derse o. Sakın kadın doğumcunun sözlerine aldanıp hem kendini hem bebişini üzme. Bu işin uzmanı perinatolog ve bütün riskleri en ince detayına kadar söylüyor onlar. Sağlıklısın bebeğim biliyorum diye konuş bebeğinle🥰 İnan çok işe yarıyor❤️
Gözlerim dolu dolu okudum mesajınızı. Eşimde dün evde aynılarını söyledi. Yasal olarak zaten onlar sana riskleri söylemek zorunda ki sonradan dava açamayalım diye dedı. Ayrıntılı ultrason doktoru tek arteri başta gördüğünü O yüzden daha detaylı her şeyini incelediğini down sewndromu ya da trisomi ye bağlı bir anomalisi yok dedi. sadece gelişim geriliğinden erken doğum olabilir o da yüzde 25 ınde görülür dedi. Bakalım Rabbime emanet inşALLAH dediği gibidir sağlıkla doğacak kızım . Ben de dediğiniz gibi bebeğimle öyle konuşuyorum artık. Onun da üzülüp strese girmesini istemiyorum. Çok sağolun :KK200:

Günaydın kızlar,
Dün ayrıntılı ultrason raporumu takipteki doktoruma götürdüm. Tek arterden dolayı oluşacak risklerden bahsetti. Dün baya kötü geçti. Aslında ayrıntılı ultrason yapan doktor da söylemişti ama kendi doktorum bir umut başka şeyler söyler diye sanmışım sanırım, ağlama kriziyle çıktım hastaneden. Amniyosentez öneriyoruz ama sonucu çıktığında zaten 26. haftalarda olacaksın yapacak birşey kalmayacak dedı. Ben de zaten bebekde Allah korusun bir sorun varsa bizim için birşey değişmeyecek dedım. Gelişim geriliğine bağlı erken doğum riskin çok yüksek, tansiyon da var sen de dedi. Hepsini üst üste söyleyince baya kötü oldum. Ama bugün daha iyiyim . Herşey Allahtan. nasibimizde varsa kızımı kucağıma alacağım inşALLAH. Şuan Detaylıyı yapan doktorun tek arterden dolayı oluşabilecek bir anomalisi yok demesine tutunup Allah a emanet sürecimi tamamlamaya çalışağım. Hepinize dua eder dua beklerim, Benim gibi riskleri olan anne adayları inşALLAH hepimiz sağlıkla alırız bebeklerimizi kucağımıza, Süreci normal sağlıklı geçen anne adaylarının da süreçlerinin sorunsuz geçip bebeklerini kucaklarına almalarını dilerim :KK200:
İçinizi hiiiç ama hiç sıkmayın allahın izniyle her şey en güzel şekilde ilerleyecek . Diğer arkadaşların da dediği gibi doktorlar tüm ihtimalleri söylemek zorundalar ama bu oluşacak anlamına gelmiyor. Bebeğiniz şu an sağlıklı ve böyle de ilerleleyecek. Tük dualarıma da sizi ekleyeceğim inşallah allah tüm gebelerin sürecini sorunsuz atlatmasını nasip etsin.

Yemekten sonra gecelerı ve sabah erken çok vuruyor doktor a gidince o kadar dürtmeye uyanmadı bizimki 🤣yarım saat yüzünü göstersin diye dürtsede umurunda olmadı hastaneden çıktık araba ya bindik başladı tekmelemeye yine yüzünü göremedik sağlık olsun 🍀
Valla bunun uyuduğuna pek denk gelemiyorum. Bizim doktorun cihazı iyi değil sanırım çocuğumu göremiyorum ki düzgün.

Gözlerim dolu dolu okudum mesajınızı. Eşimde dün evde aynılarını söyledi. Yasal olarak zaten onlar sana riskleri söylemek zorunda ki sonradan dava açamayalım diye dedı. Ayrıntılı ultrason doktoru tek arteri başta gördüğünü O yüzden daha detaylı her şeyini incelediğini down sewndromu ya da trisomi ye bağlı bir anomalisi yok dedi. sadece gelişim geriliğinden erken doğum olabilir o da yüzde 25 ınde görülür dedi. Bakalım Rabbime emanet inşALLAH dediği gibidir sağlıkla doğacak kızım . Ben de dediğiniz gibi bebeğimle öyle konuşuyorum artık. Onun da üzülüp strese girmesini istemiyorum. Çok sağolun :KK200:
Erken doğum riski için bile yüzde vermiş doktorunuz. Her detayı paylaşmış sizinle, içiniz rahat olsun. Ya Musavvir esmasını çokça çekin bir de, bütün kuzular sağlıkla doğsun inşallah ❤️

Hiç canını sıkma inan ki en güzel şekilde kucağına alırsın. Benim ilk kızımda da gelişim geriliği vardı. 1500 kilo 38 haftada doğdu. Son hafta anne karnında kilo vermişti. 28 haftaya uyumlu dünyaya geldi. Ama prametüre annesi olmak ayrıcalık çok sağlıklı ve güçlü de oluyorlar. Bence fazlasıylada zeki. Hem erken doğurman problem değil ki sağlıklı olsun tez büyür zaten .

Bu arada en ufak ayrıntıda en kötüsünü söylerler. Görümce kadın doğum uzmanı meslaktaşıyla birlikte baktılar bana böbreği biraz büyük Down sendromu oluyormuş sanırım. Ama umursamadı. Görümcem sıkıntı yok erkek çocuklarında zaten belirgin olur. Sınırıda yüksek değil. Söylemek zorundayız sadece dedi.

Mide bulantısı için ayvaları yiyin kızlar acayip iyi geldi. Faydaları zaten anlatılmaz. Bir de peygamberimiz bile çocukların güzel ahlaklı uslu olması için bizzat önermiş. Keşke başından bilip tüketseydim.

Günaydın kızlar,
Zaten takiptesin bunalr sadece risk senin yapman gereken tansiyona dikkat etmen. Sağlıklı beslenmen ve inşallah iyi olacak sonuç 🙏🙏🙏
Çok geçmiş olsun :KK200: Kulak ağrısı ıcın belki antıbiyotıkli damla verirler mantar sıkıntısından bahsederseniz.Ama ateş olunca mecbur antibiyotik veriyorlar sanırım. İnşALLAH antibiyotik verseler bile mantar için sorun olmaz hızlıca toparlarsınız.
Çok teşekkür ederim. ☺️🙏
Geçmiş olsun canım benim. Şeker yüklemesi konusunda kafanda soru işareti kalmamış en azından. Ay inşallah benim doktor da aynı şeyi söyler. Tetanozu ben de boğmaca ile birlikte yaptıracağım. Geçen sene bir arkadaşımın oğlu doğar doğmaz boğmaca oldu, öksürürken kendi tükürüğünde boğuluyordu miniğim🥺
😳doktor da bahsettti bıgamcadan. Tek dozda ikisi birlikte aradan çıkmış olur

İçinizi hiiiç ama hiç sıkmayın allahın izniyle her şey en güzel şekilde ilerleyecek . Diğer arkadaşların da dediği gibi doktorlar tüm ihtimalleri söylemek zorundalar ama bu oluşacak anlamına gelmiyor. Bebeğiniz şu an sağlıklı ve böyle de ilerleleyecek. Tük dualarıma da sizi ekleyeceğim inşallah allah tüm gebelerin sürecini sorunsuz atlatmasını nasip etsin.
Amiinn. çok teşekkür ederim tüm iyi dilekleriniz için :KK200:

Kızlar siz de böyle aniden karnınız sertleşiyor mu? Bir kasılma vs olmuyor ama yediğim bir gıdadan mı yoksa normal mi anlamıyorum. Yürürken bile zorlanıyorum şiştikten sonra😅

Valla bunun uyuduğuna pek denk gelemiyorum. Bizim doktorun cihazı iyi değil sanırım çocuğumu göremiyorum ki düzgün.
Evet cihaz farkıda oluyor ama bizimki yüzünü duvara yaslamış elinide koymuş üstüne göstermedi bir daha ki sefere

Evet cihaz farkıda oluyor ama bizimki yüzünü duvara yaslamış elinide koymuş üstüne göstermedi bir daha ki sefere
Bizimde biri baya baya poz veriyor diğerinin sadece kulagı doktorunda detaylı yapılan cihazda harika ama gel gör ki biri poz poz üstüne diğeri sadece sağ kulağıma bakın yeter der gibi 😅🤣

İki gün önce ki ölçümde benim de 32 mm çıktı ama bana hiç öyle bişey söylemedi tabi 1 mm fark edermi onu bilmiyorum 20. Haftada detaylı ultrason da da 32 mm çıkmıştı perinatologda bişey demedi
Bana 34 mm normal yazmışlar 25 altı olunca sıkıntı oluyor ama 30 altı olunca doktor ayrıca takip etmek istemiş olabilir

Günaydın kızlar,
Anneme de 30 yıl önce aynı teşhisler konulmuş. Sonuç 30 yaşındayım, normalim. Sadece genetik mirasım hamileliğimi biraz zor hale getirdi.

Ben erken doğdum. Son 1 ay da hiç gelişmemişim. 1800 gramcık. Ama kuveze bile girmemişim. Şu an ve çocukluğumda da normal bir çocuktum. Belki başlarda biraz özen ister böyle bebekler ama her şey yoluna girer. Biliyorum aklından bir an bile çıkaramıyorsun bu ihtimalleri ama stres her şeyden daha zararlı bize.

Tek model canım bir apartı var (prego bu sene turkıyeye getirdi) ve ıkı araç birbirine bağlanıyor yada tek tek kullanılıyor puset dahil fiyatı 14800 şuan her yerde ama barkod sistem olmayan bebek araç gereçleri satan yerler indirim yapıyorlar
Canım ben prego soloyu e bebek mağazasından indirimle 9500 e aldım bazen mağazalarda da daha uyguna olabiliyor indirim takip etmeni tavsiye ederim internet fiyatında da en düşük 11 görmüştüm

X