- 30 Haziran 2013
- 21.979
- En iyi cevaplar
- 1
- 18.112
- 498
Ben de çok özledim burayı ayyy doğumdan önce rahatmış bu arada okuyabildigim tüm kusma hıçkıra hiriltilar bizde de mevcut kilo kaybı ve fışkıran yok müdahale etmiyorlar iki defa götürdüm ben düzelecek reflu yatağı dik tut az sık.besle ki buraya parantez açayım goril yavruları gibi meme ağzında memem uzadı sakız oldu neredeyse 15 20 dakikada bir emiyor bazen yok ne kusma tükürük ne de hıçkırık hirilti azaldı bazen hiriltoyi bilerek yangını düşünüyorumCanım çok normal hem bir çocuğun daha var hem de teksin allah kolaylık versin özledik seni
di mi ama yaaa ayıpçocuk olunca dengeler bi değişiyoröncelikle iyi olsun herkes tabi ama arada uğrasınlar merakta bırakmasınlar biizi de
Kızlar bebeğim neredeyse her beslenmeden sonra kusuyor.Gazını almama rağmen.Bazen gazını alırken çıkarıyor bunu normal kabul ediyorum.Veya hıçkırırken bunud a normal kabul ediyorum ama reflüden şüphelenmeye başladım.Hırıltımız da geçmedi.Çocuk doktorumuzuda değiştirmek istiyorum ama iyi bir doktor bulamadım.Anadolu yakasında güzel önerebileceğiniz bir doktor var mıdır?Bayramdan önce götürmek istiyorum zaten 2 aylık olmamıza az kaldı.
Kusma olayi bizde de var. Artik beslemekten korkar oldum yine kusacak diye. Agiz dolusu yada fiskirarak kusmuyor ama kesik peynir kivaminda geliyor. Agzinda kopurcukler oluyor. Reflu yatagi kullaniyorum. Beslenmeden sonra muhakkak gazini cikartiyorum hatta sonrasinda yine dik konumda bir sure tutuyorum ama yok malesef. Beslenmelerden sonra sıklikla hickirma oluyor ayni zaman yutkunuyor. Sanki midesi agzina gelmis gibi sık sık yutkunuyor. Kilo kaybi yok cok sukur, az ve sık beslemek istedim ama acliga asla tahammulu yok. Midesi sertlesiyor. Umarim sindirim sistemi gelistikce bu durum gecer.
kusma problemi bizde de var. ama ben normal kabul ediyorum :) kızım da çok kusardı ve bir yaşına kadar da azalarak devam etti. bi dönem şurup kullandık onda.Ben de çok özledim burayı ayyy doğumdan önce rahatmış bu arada okuyabildigim tüm kusma hıçkıra hiriltilar bizde de mevcut kilo kaybı ve fışkıran yok müdahale etmiyorlar iki defa götürdüm ben düzelecek reflu yatağı dik tut az sık.besle ki buraya parantez açayım goril yavruları gibi meme ağzında memem uzadı sakız oldu neredeyse 15 20 dakikada bir emiyor bazen yok ne kusma tükürük ne de hıçkırık hirilti azaldı bazen hiriltoyi bilerek yangını düşünüyorum
öyle yapınca çok artıyor süt bedenim memeyi sakız yaptı hep ağzında süt de arttı
Yan yatmaması gerekiyor. Ani bebek ölümü riskini artırıyor. Sırt üstü bırakıp kafasını yana çevirmeniz lazım. Benimki de sırt üstü bırakıyorum yana dönüyor. Dün bacaklarını teee beline kadar yatağın korkuluğundan sarkıtmıştı. Şok olduk. "Sen daha 1aylıksın, yataktan inmek ne demek" diye kızıp geri yatırdıkAy cok benzer durum, Allahtan kolik degil bebegim. Zaten reflu beni fazlasiyla yoruyor, surekli takipteyim. Biz ilk dogdugundan beri yan yatiriyoruz. Hastanede oyle soylemislerdi. Kusma durumunda bogulma riski olmasin diye her beslenme saatinde yonunu degistirip yan yatiriyorum hala. Hemen cenin pozisyonunda top gibi oluyor. Bu defada yuzustu donuyor, kac kez yakaladim. Kusmadan daha cok yuzustu donmesi beni tedirgin ediyor.
Bizimde aynı şekilde fışkırmıyor.Bazen peynir kesiği gibi bazende direkt içtiğini çıkarıyor.Reflü yatağı bizde kullanıyoruz ama artık sığmıyor napacağım bilmiyorum.Yatağını eğimli yapsam bile yatağında yatmıyor çünkü.Reflü yatağıyla ayağımızda sallıyoruz.Kilo kaybından emin değilim.Evdeki tartıyla kendimizi tartıp sonra onla çıkıp değeri çıkarıyoruz.Hep farklı sonuçlar çıkıyor.İki gündür tarttığım sonuç eğer doğruysa kilo kaybımız var ama güvenemiyorum ben bizim tartıya bizi bile farklı çıkardığı oluyor. doktor bakıyorum götürmek için sanırım bugün herhangi birine götüreceğim artık.Bizimki de açlığa gelemiyor sık ama fazla besleniyor çekiyorum ama bu sefer kıyameti koparıyor.Kusma olayi bizde de var. Artik beslemekten korkar oldum yine kusacak diye. Agiz dolusu yada fiskirarak kusmuyor ama kesik peynir kivaminda geliyor. Agzinda kopurcukler oluyor. Reflu yatagi kullaniyorum. Beslenmeden sonra muhakkak gazini cikartiyorum hatta sonrasinda yine dik konumda bir sure tutuyorum ama yok malesef. Beslenmelerden sonra sıklikla hickirma oluyor ayni zaman yutkunuyor. Sanki midesi agzina gelmis gibi sık sık yutkunuyor. Kilo kaybi yok cok sukur, az ve sık beslemek istedim ama acliga asla tahammulu yok. Midesi sertlesiyor. Umarim sindirim sistemi gelistikce bu durum gecer.
Size ilaç verdi mi acabaBiz gece bu sebepten yerine yatıramıyoruz korkudan. Üstümüzde uyuyo bütün gece. Eşimle sırayla alıyoruz. Ama çoğunluk bende emzirdiğim için. Koala gibi yapışık haldeyiz.yerine yatınca ağzından burnundan geliyor. Köpük gibi. Hep yutkunma var geri tepiyor demek. Bide gaz sancısı giriyor çok sık kasıyor kendini ıkınıyor. Ikınmaktan da geri tepiyor midesi. Doktor kolik gaz sancısı ile reflü ilişkili demişti. geçeceği günü bekliyoruz
Evet bu şurup olayı için bende görüşeceğim hemen.kusma problemi bizde de var. ama ben normal kabul ediyorum :) kızım da çok kusardı ve bir yaşına kadar da azalarak devam etti. bi dönem şurup kullandık onda.
bu hafta gitttiğimizde söylicem doktora tükürük artışı, kusma, kendini geriye atma c şekli hepsi mevcut. kilo alımına bakarlar gelişimini de olumsuz etkiliyorsa şurup verebiliyolar doktorlarınıza mutlaka bahsedin.
bizim uzun süren sarılığımız var. bir aylıkken gittiğimizde hala 8 di yavaş yavaş düşüyor iki kere hastanede yattık. bizim sebep kan grubu uyuşmazlığı. öyle bi durumunuz varsa doktor 2-3 aya kadar sürebiliyor demişti. endişe etmeyin kan tahlili yaparlar bakarlar gerekliyse tekrar terapi alır. çözümsüz dert değil ama tabi can sıkıyo size diyorum ama ben de çok takmıştım. bazı sarılıklar mesela bizimki beslenmeye bağlı değildi ne yaparsanız yapın dedi düşecekse düşer yükselecekse engel olamazsınız dedi.Arkadaşlar lütfen yarim moralim çok bozuk.
Kızım 35 günlük oldu hala özellikle yüzünde sarılığı var..değişik bir tem rengi var sarı ama esmer farklı .de 60 güne kadar bekleyelim dedi .biz zaten ilk hafta enfeksiyon ve sarılık tedavisi aldık yenidoğan yoğun bakımda .benim durumumda olan varmı her gün rengine bakıyorum açıldı mi diye .bı bakiyorum açılmış gibi birde bakıyorum daha kotu gibi..iyice psikolojim bozuldu ..
Başka bir Dr da 3 aya kadar sürebilir testlerine bakalım dedi ama yoğun bakımda takip eden Dr 2 ayı bekleyelim diyor ne yapicam ..hormonlarda heralde her gün ağlıyorum bu sarılık olayı canımı çok sıktı
Motis şurup kullanıyoruz. Hazımsızlık için.Bizimde aynı şekilde fışkırmıyor.Bazen peynir kesiği gibi bazende direkt içtiğini çıkarıyor.Reflü yatağı bizde kullanıyoruz ama artık sığmıyor napacağım bilmiyorum.Yatağını eğimli yapsam bile yatağında yatmıyor çünkü.Reflü yatağıyla ayağımızda sallıyoruz.Kilo kaybından emin değilim.Evdeki tartıyla kendimizi tartıp sonra onla çıkıp değeri çıkarıyoruz.Hep farklı sonuçlar çıkıyor.İki gündür tarttığım sonuç eğer doğruysa kilo kaybımız var ama güvenemiyorum ben bizim tartıya bizi bile farklı çıkardığı oluyor. doktor bakıyorum götürmek için sanırım bugün herhangi birine götüreceğim artık.Bizimki de açlığa gelemiyor sık ama fazla besleniyor çekiyorum ama bu sefer kıyameti koparıyor.
Size ilaç verdi mi acaba
Evet bu şurup olayı için bende görüşeceğim hemen.
Bize evdeyken sakın yüzüstü yatırmayın demişLerdiAy cok benzer durum, Allahtan kolik degil bebegim. Zaten reflu beni fazlasiyla yoruyor, surekli takipteyim. Biz ilk dogdugundan beri yan yatiriyoruz. Hastanede oyle soylemislerdi. Kusma durumunda bogulma riski olmasin diye her beslenme saatinde yonunu degistirip yan yatiriyorum hala. Hemen cenin pozisyonunda top gibi oluyor. Bu defada yuzustu donuyor, kac kez yakaladim. Kusmadan daha cok yuzustu donmesi beni tedirgin ediyor.
Kan uyusmaligikiz yok ama yine de olabiliyormuş..dr geçen hafta elle muayene etti 10 civarı dedi..çok can sikici gerçekten hergun bakıyorum geçmiyor gecmeyecek gibi geliyorbizim uzun süren sarılığımız var. bir aylıkken gittiğimizde hala 8 di yavaş yavaş düşüyor iki kere hastanede yattık. bizim sebep kan grubu uyuşmazlığı. öyle bi durumunuz varsa doktor 2-3 aya kadar sürebiliyor demişti. endişe etmeyin kan tahlili yaparlar bakarlar gerekliyse tekrar terapi alır. çözümsüz dert değil ama tabi can sıkıyo size diyorum ama ben de çok takmıştım. bazı sarılıklar mesela bizimki beslenmeye bağlı değildi ne yaparsanız yapın dedi düşecekse düşer yükselecekse engel olamazsınız dedi.
eninde sonunda bitiyor şuan iki ayı bitmek üzere benim oğlumun. daha yeni yeni yüzündeki sarılık gitti. çarşamba kontrolü var kan vereceğiz. 20 gün önce 8 di şimdi kaç olmuş bakacaklar. bazen çok yavaş düşüyo malesef. sarılık büyük oranda dışkıyla atılıyor o yüzden bol beslenme bol kakaKan uyusmaligikiz yok ama yine de olabiliyormuş..dr geçen hafta elle muayene etti 10 civarı dedi..çok can sikici gerçekten hergun bakıyorum geçmiyor gecmeyecek gibi geliyor
ben evde gündüz gözetimimdeylen yüzüstü yatırıyorum. gece hiç yatırmıyorum. yüzüstü rahat uyuyo bizimki de. bazı doktor içerikleri de yan yatırım diyor bazısı sırt üstüBize evdeyken sakın yüzüstü yatırmayın demişLerdi
Ama bazen oğluşum sadece yüzüstü yatıyor biz de gündüz gözümüzün önünde öyle biraz yüzüstü uyumasına izin veriyoruz çünkü öteki türlü sırtüstü yataginda asla yatmıyor sancı giriyor karnına ve uyanıyor yan yatması da bir şey değiştirmiyor karnına sancı giriyor aynı şekilde
Bu aralar çok fena pik yapmış durumda koliği gece gündüz fark etmiyor sürekli ağlıyor uykuya direniyor eskiden uyutması daha kolaydı şimdi uyutamıyoruz bayılana kadar bekliyor en son artık yorgun düşünce uyuyor o da kısa kısaeşimle ikimiz de bitik durumdayız
Tahlil yaptırdınız mi siz yoksa sadece takip mi ettilereninde sonunda bitiyor şuan iki ayı bitmek üzere benim oğlumun. daha yeni yeni yüzündeki sarılık gitti. çarşamba kontrolü var kan vereceğiz. 20 gün önce 8 di şimdi kaç olmuş bakacaklar. bazen çok yavaş düşüyo malesef. sarılık büyük oranda dışkıyla atılıyor o yüzden bol beslenme bol kaka
Sırt üstü yattığında da kafası ztn yana dönük oluyor. Ne zaman kussa hep yan tarafına kustu. Uzun süre Yan yatırmak kaburga gelişimine zararlıymış. Valla ben sling ile uyutuyorum gündüz. Gerçekten bazen diyorum milletin çocuğunu çok kınadım ondan mı böyle olduben evde gündüz gözetimimdeylen yüzüstü yatırıyorum. gece hiç yatırmıyorum. yüzüstü rahat uyuyo bizimki de. bazı doktor içerikleri de yan yatırım diyor bazısı sırt üstüyenidoğanda yatarken de yan yatırdıkları olmuştu. yan yatınca kusarsa çıkarması daha kolay değil mi
Motis bende de var başka bir şurup ismi vermişti doktor yoğunbakımda onu kullanıyorlardı ama ben onu bulamadım üretilmiyormuş galiba eczaneden motis verdiler ama onu da kullanamadım düzenli beslenmemiz yok doktor beslemeden yarım saat önce demişti bizimki sık sık sürekli memedeMotis şurup kullanıyoruz. Hazımsızlık için.
Gaviscon infant diye bebekler için olan bir şurubu varmış ama son bir yıldır Türkiye’de yokmuş aslında o çok iyi geliyormuş bebek reflüsü ne
Gastrotus baby kullanın onun yerine dedi dr.
Bizimki de öyle ama olsun sen ver yine de yarım saat geçmese de 10 dakikada geçse 15 dakikada geçse ona fayda eder ben bazen şurubu veriyorum 5 dakika zor da yanıyor ağlıyor emziriyorum ama illaki faydası oluyordur yine deMotis bende de var başka bir şurup ismi vermişti doktor yoğunbakımda onu kullanıyorlardı ama ben onu bulamadım üretilmiyormuş galiba eczaneden motis verdiler ama onu da kullanamadım düzenli beslenmemiz yok doktor beslemeden yarım saat önce demişti bizimki sık sık sürekli memede
Biz bugün doktora gittik bana normal gaviscon yazdı eczaneyede sorduk tek tip dediler inşallah dokunmaz oğlumaMotis şurup kullanıyoruz. Hazımsızlık için.
Gaviscon infant diye bebekler için olan bir şurubu varmış ama son bir yıldır Türkiye’de yokmuş aslında o çok iyi geliyormuş bebek reflüsü ne
Gastrotus baby kullanın onun yerine dedi dr.
Canım sarılıktan acil yatmayı bilmiyorum ama anne sütüyle besliyorsan uzamış sarılık olabiliyor anne sütünden dolayı bizde de var hala 60 günlüğüz ve etrafımda bir çok doktor var ve kızımı 2 doktora gösterdim biri prof ve iyi bir hastanenin bölüm şefi hepsi normal diyor sıkma canını bizimkinin yoğun bakımda yatacak düzeydi hiç olmadı ama anne sütünden dolayı sarılığı hala varArkadaşlar lütfen yarim moralim çok bozuk.
Kızım 35 günlük oldu hala özellikle yüzünde sarılığı var..değişik bir tem rengi var sarı ama esmer farklı .de 60 güne kadar bekleyelim dedi .biz zaten ilk hafta enfeksiyon ve sarılık tedavisi aldık yenidoğan yoğun bakımda .benim durumumda olan varmı her gün rengine bakıyorum açıldı mi diye .bı bakiyorum açılmış gibi birde bakıyorum daha kotu gibi..iyice psikolojim bozuldu ..
Başka bir Dr da 3 aya kadar sürebilir testlerine bakalım dedi ama yoğun bakımda takip eden Dr 2 ayı bekleyelim diyor ne yapicam ..hormonlarda heralde her gün ağlıyorum bu sarılık olayı canımı çok sıktı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?