Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    108
Benim sütüm sürekli değişiyor az stres yapayım üzüleyim su içmeyeyim hooop geri kaçıyor azcık iyi bakayım kendime baya artıyor. Kv ver yat uyu, bol süt iç dereotu vs ye vitaminini al ve sürekli emsin düzelecek o süt

Evet benimde öyle dalgalı arada coşuyor arada çok azalıyor. Uyku beslenme sıvı alımı çok etkiliyor. Stresss çok etkiliyor. Kaynişinede söyle boş durmasın yemek yapsın. Temizlik yapsın. Bebeği uyurken kucakta tutmak kolay.
Sonra adı geldi çocuk baktı olcak.

Bizim doktorumuz reflü teşhisimizi koydu şurubumuzu verdi.Aslında 3. Ayda kilo kaybı varsa verecekti ama ben kilo kaybından şüphelendiğimden şimdi istedim o da zaten kana karışan birşey değil diyerek verdi.Bildiğimiz şeyleri söyledi her beslenmeden önce gazını çıkar dik tut reflü yatağına koy vs.Zaten bunları yapıyordum ama hırıltı için sordum.Reflü yüzünden dedi.Her beslenmeden önce serum fizyolojik damlat dedi.Aspiratör yerine küçük pompa kullanıyordum o şekilde devam et aspiratör ödem yapabilir iyice dedi.Eğer şurup kullanmama rağmen öbür ay kilo kaybı yaşarsak ultrason,tahlil isteyecekmiş inşallah gerek kalmaz.Kilo alımı yaklaşık bu ay 800-850 gram civarı olmuş.Normal dedi.Sizin doktorlarınız aylık kaç gram almasına normal dedi kızlar.Bizimki 1 kilo alsa daha iyiydi ama bu değerde normal dedi.

Benim de dalgalı bir kere beni rahatsız edecek kadar çok dolmuştu, sağdım sonrasında tam toparlayamadım. Pişikten dolayı yumurta, peyniri de kesince birkaç gün hepten zor oldu. Gün içinde öğlen yemeyi, su içmeyi de unutuyorum. Sonra sütüm azaldı diye ben de üzülüyorum. Yiyip içmezsen dinlenmezsen tabii süt üretimi olmaz. Canım annem buradayken çorbamı, suyumu peşimde gezdirirdi. Dikkat etmemiz lazım yediklerimize içtiklerimize

Tahlil yaptırdınız mi siz yoksa sadece takip mi ettiler
yok yapılmadı bizim kan grubu uyuşmazlığı olduğu için normal beklenen bişeydi sarılığı.
üç ayı geçerse düzelme yolunda gitmezse bakarlar siz dert etmeyin doktorunuza güvenin. bu saatten sonra zaten yatış olacak kadar yükselmez yavaş da olsa düşer bizim bi hafta 12 den 11 e düşmüştü sonraki hafta bi anda 8 e düştü. yapabileceğiniz ekstra hiç bişey yok sadece bolca beslenip kakasını yapacak :) inşallah kısa sürede tamamen atlatır
hııı kaburgadan dolayı ben onu düşünmemiştim hiç kusmaya bağlı gibi düşünüyordum. biraz sırt üstü de yatırayım en rahatsız olduğu pozisyon sırt üstü.
öyle deme annesi ya ben bazen çok üzülüyorum bu bebitolara geldiler dünyaya herşeye yabancı bi tek bize güveniyorlar. senin sıcaklığını hissederek uyumak iyi geliyodur kuzuya.
nası iyi gelir kendine şöyle bi ödül.
değişkendir tabi ki bide gerilmişsiniz şimdi ev ortamına. bi sakinleyin biraz dinlenmeye çalışın bi tek başınıza yürüyüş yapın çocuğu kv ye verin. bol su için.
ben doktorları hiç anlamıyorum her yerde 700-800 ler bile normal diyor. bence gayet iyi almış yani ne bekliyolar bu bebeklerden bizimki geçen ay bi kiloya fena değil dedi.
şurup iyi gelir inşallah bebişe.

Ben bugün farklı bir dr a götürdüm.1 aya geçer dedi..tahlil falan istemedi..bekleyin dedi..elle muayene etti 8 civarı sarılığı ..hatta sen unut sarılık konusunj dedi bana

Ben bugün farklı bir dr a götürdüm.1 aya geçer dedi..tahlil falan istemedi..bekleyin dedi..elle muayene etti 8 civarı sarılığı ..hatta sen unut sarılık konusunj dedi bana
Benim de takipli doktorum aynısını dedi 1. Ay kontrolünde ama ben bir kaç konuda fikir almak için kendi çocuk doktoruma gittim yakında emekli olacağı için ona hiç başlamamıştık ama kendisi baya iyi bir proftur. O benim içim rahat olsun diye 2. Ay sonun kan tahlili yapalım %100 emin olalım dedi eğer 3-4'lü değerleri düşmemişse 12 gün önce bizim de 8'idi. Ama %99 anne sütünden uzamış sarılık çünkü kaka rengi normal dedi hatta 5 saatte bir uyandırıyordum elleme ne zaman uyanırsa emer o dedi. Ondan siz de içinizi ferah tutun ben o olaydan beri rengine bakmıyordum ve sizin mesajı okuduktan sonra baktım rengi baya açılmış bir gözünde kalmış

Bir şey diyemiyorum küsüyor çocuğu salamaya alıştırma dedim aman demez olaydım gideyim o zaman dedi

Stres uyku çok önemli bence.Ben uyudugumda sütüm artıyor direkt doluyor.10 dklık fırsatta bile uyuyorum inanın ev berbat durumda ama önceliğim bebeğim ve ben.Birde anason çayına başlamıştım bilmiyorum onu içtiğimden beri arttığını düşünüyorum.Doktorunuza danışıp kullanabilirsiniz belki.Günlerdir hoşaf dereotu tahin tüketmiyorum su alımım bile azaldı ama sitüm arttı Hepsine dikkat etmek lazım biraz yorucu ama napalım

Bebeği ayakta sallamamak lazım. Shaken baby sendrome diye bir şey var. Bebeğin beyni kafatası içinde sabit değil şu anda. Beyni de sallanıyor siz sallanınca. Ve tehlikeli. Hafif hafif kucakta sallanabilir.

İnşallah iyi gelir.Bende kilo alımının iyi oldugunu biliyorum ama her doktor farklı görüşe sahip.Bu reflü olayı da çıkınca kilo konusu takıldı kafama ondan pimpiriklendim iyice

Bebeği ayakta sallamamak lazım. Shaken baby sendrome diye bir şey var. Bebeğin beyni kafatası içinde sabit değil şu anda. Beyni de sallanıyor siz sallanınca. Ve tehlikeli. Hafif hafif kucakta sallanabilir.
Bende kötü olduğunu biliyorum ama saatlerce ağlıyor bir tek o şekilde uyuyor.Yapmadığım şey kalmadı saatlerce üstümde uyusa keşke o bile skıntı değil.Kucağıma alıp salladığımda yıkıyor ortalığı.Çözüm bulamadığım bir konu malesef ne ana kucağı ne başka birşey hiçbiri çözüm olmadı.İnsan mecbur kalınca yapmam dediklerini yapıyor.Keşke benim bebeğimde hafif sallamayla poposuna hafif pışpış yapmakla uyusa ama malesef her bebek aynı değil.

Aynı problem bizde de var ve dr lar bu durumu pek onemsemedi , kilo kaybı olursa sorun olur dediler, bi çözüm bulursan haber verir misin canım

Aynı problem bizde de var ve dr lar bu durumu pek onemsemedi , kilo kaybı olursa sorun olur dediler, bi çözüm bulursan haber verir misin canım
Bize 3. Ay kontrolünde kilo kaybı olursa yani az kilo alırsa şurup başlarız dedi ama ben bu hafta kayıp olduvunu bildiğim için istedim eğer sakıncası yoksa dedim.Doktorum da kana geçmiyor zaten yazalım o zaman dedi.3. Ay kilosu az gelirse tahlil ve ultrason yapılacak.Her beslenmeden sonra mutlaka gazını al dedi zaten yapıyordum.Reflü yatağı dedi.Onun dışında uyumuyor o da okey.Biraz da dik tutmamı tavsiye etti ve sık beslememem gerektiğini söyledi .Ama bizim bebe durmafığı huzursuzlandığı memede sakinlediği için uyanıkken sürekli istiyor malesef.Zamanla düzelicez inşallah şuruba başladık bakalım

inan şu son 2 aydır kendimle ilgili çok az şey yapabildim. Kucaktan bırakınca ağlıyor. Kucaktaykende ağlıyor. wc ye gidiyorum çığlık kıyamet. Sling e koyup kahvaltı edebiliyorum. Akşam yemeği eşimle aynı anda yiyemiyoruz. Sırayla biri bebeğe bakıyor. Süt bile sağmak için eşimin gelmesini bekliyorum. Uyuyup dinlenecek zamanım neredeyse yok. kesintisiz uykum yok. En uzun 1 saat belki. duşa bile girmek için zor zaman buluyorum. Bir çoğumuz yaşıyordur bunları. Ama sürekli ağlayan ve uyumayan bebek çok zor. Rabbim sağlık sıhhat versin. Bizde bu sıkıntılarımızı dile getirmezsek daha çok bunalıma gireriz.
Öyle deme diyosun ya. Aslında içimizde tutmamak lazım. Vaktim olsa terapiye giderim. Çok zorlu doğum ve sonrası bebeğin yoğun bakım ameliyat süreci geçirdim. Aslında buraya yazmak bile terapi. iyi ki varsınız güzel anneler.

Kizlar bebeklerin dogumdan sonra sac ve vucudundaki tuylerin dokuldugunu biliyordum ama oglumun kaslari da dokuluyor. Kaş bitimi sanki jiletle sekil yapilmis gibi dokuk duruyor. Normal mi sizde de ayni sey oldu mu?

Vajinal doğumda
Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun en son tarihte bu hastalıkla ilgili yorum yapan siz olduğunuz için sormak istiyorum umarım görüp cevap verebilirsiniz.
Rektovajinal fistül de herhangi bir ağrı acı yaşıyor musunuz belirti olarak. Ben neyim olduğunu daha yeni öğrendim 1 yıldır var ama önceden gelen dışkı akıntısı şuan 4 5 günde bir geliyor yada gelmiyor ağrım acim yok nadir de olsa eskisi gibi o gelen akıntı dışında hiç bir şikayetim yok. Sormak istedigim şey acaba bu hastalık büyük bir ağrıya sebep oluyor mu başka bir belirtisi var mı vajina da gaz çıkması durumunu da yaşamadım. Evlilik hazırlığındayım henüz bekarım bende ki bartholin kisti sonucu meydana gelmiş fakat ameliyat için çok korkutucu yorumlar var ve en azından başından geçmiş olanlara sormak istiyorum sizce kendi kendine gerilemesi iyi birşey mi beni rahatsız eden bir durum olmadığı için bunu kendime çok fazla dert etmekte istemiyorum bu sefer strese bağlı bir sürü başka hastalıklarla uğraşıyorum çok uzun yazdım ama cevap verebilirseniz çok sevinirim

benimde azalma olmuştu bebek çok emiyor olabilir eskiye göre öyle düşünmeyin yediklerinize de dikkat edin iyi beslenmeye devam edin daha da artacaktır stres yapmayın

burası terapi gibi haklısınız. bana çok iyi geliyo iyiki varsınız hepiniz
elbete söylemek paylaşmak. hatta bazen dert yanmak lazım içimize atmak olmaz. anneler için de bebekler için de çok zor bi süreç. herkes birbirine alışmaya çalışıyo, bebek dünyaya biz yeni hayatımıza alışmaya çalışıyoruz. bazen sancılı oluyo süreç. allah güç kuvvet sabırlar versin öyle durumlarda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…