• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    109
Selam kızlar benim nu yakışıklıda kapalı alan fobisi var ona kanaat getirdik. İki günlük tatilden sonra kül kedisi moduna geri döndük. Harika geçti bu kolik bebeyle ne tatili dedim de çocuk gram yormadı bizi. Kızım havuzun keyfini doyasıya çıkardı. Eşimle dönemeçli havuza girdik. Oğlanda mis gibi sadece uyudu. Açık temiz orman havası epey yaradı. Uyanıp süt içmeye mecali yoktu desem yeridir. Odaya çıktığımız an uyanıp ağlıyordu. Akşamları da onu spaya götürdük. Üstüne Sabaha kadar uyudu. Eve geldik gene kucaktan inmiyor. 2 günde bitirdi bizi. Dün dışarı çıktık gene uyudu. Artık gündüzleri doyurup çıkıcam dışarı ya evde rezil olacağıma dışarda bir kahve içer bir nefes alırım. Rabbim sağlık versin bu günler geçici doyasıya sevelim öpüp koklayalım. Zaten çaresi yok bare kafayı yemeyelim bebeklerimiz böyle kabul ettim. Umudumu direk 6 aya bağlamışım kaldı 5 ayımız 😂. Benim cildim kabuk atıyor resmen krem bile yediremiyor. Sanırım yorgunluk ve uykusuzluktan. Dünden beri elektirik süpürgesi sesine durup uyumaya başladı nimet gibi geldi bana. Kozumu sürekli kullanmak istemiyorum. 2 saat uyanıklık süremiz bittikten sonra uyutmaya başaramazsam açıyorum dinleyerek uyuyor. Birde gün boyu memeyle kavga etti. Emerken kıpkırmızı olup ağlıyordu. Artık akşam mama yaptım hemen içti ağlayıp kızarmadan. Sütümü sağdım biberonla verdim gene güzel içti. Sebebini anlayamadım yarın doktora gidip soracam inşallah. O hali içimi dağlıyor resmen acı çekiyor kıyamam. Neyse anlatacak çok şey var da hangisini anlatayım genel durumlar böyle.
tatilinizin iyi geçmesine sevindim canim bir nefes almışsındır. memeyle kavga ve biberonu gorunce yazayim dedim. biberonu yerken canim baska bir yöntemle ver. mis gibi emiyodu oglun okuduğum kadarıyla .normalde biberonla memeden uzaklaşmaywbikir daha öncesinde ama her zaman risk varmis. geri döndürmesi cok zor ve yorucu.

iyi geceler kizlar. 3 cocuklu ve delirmek uzere olan lohusadan herkese selamlar😄gecen cumartesi annem memlekete gitti. kucuk ogluma bakan ablanın cenazesi var 3 gun izin istedi. pazartesi büyük oglum hastalandıgi icin okula gidemedi ve 3 cocukla yalnız kaldım. Rabbim dedim bu nasıl bir imtihan. bugun aksam 11 givi aniden nefes alamamaya basladim. panik atak geldi .artik yorgunluk stres ,herdeye yetişme kaygısı vücut da error verdi. meme reddi yaşayan bebisim memeye tam anlamıyla döndü cok sukur. bu sefer de 1 ay in acısını çıkarıyor. tok da olsa emmek istiyor. elim kolum bağlandı.
eşiyle kotu olanlari okudum.hepimiz ayni durumdayız sanirim. adam akilli destek görsek bu hallere de gelmeyeceğiz . esim acil sorumlusu aksama kadsr problem çözüyor. Eve geliyor bildiğiniz mala bağlamış oluyor. Her soyledigimi bi daha söyler misin diye ikiletiyor cunku kafa dolmuş. elimde kalacak gerckten artik. cuma günü memleketime gidiyorum ona tutunuyorum 3 gun kaldi diye. 2 hafta kalacağız insALLAH. esim bizi bırakıp geri donecek cok sukur zira o olmadan daha huzurlu gececek eminim.

tatilinizin iyi geçmesine sevindim canim bir nefes almışsındır. memeyle kavga ve biberonu gorunce yazayim dedim. biberonu yerken canim baska bir yöntemle ver. mis gibi emiyodu oglun okuduğum kadarıyla .normalde biberonla memeden uzaklaşmaywbikir daha öncesinde ama her zaman risk varmis. geri döndürmesi cok zor ve yorucu.
Canım hiç kullanmıyorum zaten. Şimdiye kadar 4.5 defa mama vermişimdir. Ama ağrısı var gibi ağlıyordu. Gün boyu cebeleşti inşallah memeyle alakalı değildir. Dilinin üstü beyqz geçmedi. Gündüz yoğundu karbonatlı su ile temizlemeye çalıştım ama başaramadım küçücük ağzı dili içerde yaptığım yerlerde geçmedi. Pamukçuk mu acaba ağrıyor diye mi ememedi bilemedim. Sağlık ocağı süt beyazı dedi. Yarın doktora gidecez bunların hepsini anlatırım artık.

Canım hiç kullanmıyorum zaten. Şimdiye kadar 4.5 defa mama vermişimdir. Ama ağrısı var gibi ağlıyordu. Gün boyu cebeleşti inşallah memeyle alakalı değildir. Dilinin üstü beyqz geçmedi. Gündüz yoğundu karbonatlı su ile temizlemeye çalıştım ama başaramadım küçücük ağzı dili içerde yaptığım yerlerde geçmedi. Pamukçuk mu acaba ağrıyor diye mi ememedi bilemedim. Sağlık ocağı süt beyazı dedi. Yarın doktora gidecez bunların hepsini anlatırım artık.
insALLAH hızlıca duzelir bütün sıkıntılarınız . pamukcuksa krem varmis onu verir belki. hızlıca gecer insALLAH canim.

Bizim de öyle. Doktor anne sütü sarılığı dedi. Tüm testleri yaptık normal çıktı. Yavaş yavaş geçecekmiş. 2-3 aya geçeceğini düşünüyoruz. Annem de öyle diyor bazı bebeklerin 3 ay sürüyormuş.

Canım çocuk nerde :))) hangi pozisyonda yatırıyorsun ben sadece dik tutabiliyorum slingde. Sling daha rahat. Ben gecem hafta Babybjörn kanguru aldım koyunca anında uyuyor ama kafası öne düşüyor rahat değil gibime geliyor ama takması çıkarması konforlu ileride sadece onu kullanırım. Baş desteği de var ancak uyuyunca öne kapanıyor başı ben huzursuz oluyorum boynu ağrı solunumu iyi olmaz diye endişe ediyorum

Canım pişik için ne yaptın neleri çıkarınca iyi geldi.
Slingde başı yan yatıyor göğsümde. Kucakta uyuduğu pozisyon ile aynı aslında. Gerçekten çok işime yarıyor. Bugün slinge koydum sabah kahvaltı yaptım sonra dışarı çıktım eczaneye slingde uyuyordu. Eve geldim çorba yaptım. 🤣 resmen hamile gibi geziyoruz tek bedende.
1D01AAD2-7745-443C-BD71-73DCBBC52C5A.webp

Ay biz akşam beşiğe yüzüstü yatırdık bebişi kendimizde kanepelerde bayılmışız yaklaşık 2-2,5 saat uyumuşuz 🙈 bi baktık kendini aşa doğru kaydırmış reflü yatağı var beşiğin içinde en alta kadar inmiş 🤣 ama uyanmamış yani kafasını sağ sol çeviriyor sürekli. Ama gece uyurken öyle yatırmaya korkuyorum ya. Yine göğsümde yatırıyorum. Sırt üstü yatırmayı bi denesem mi acaba kusmaz inşallah. Son 1 aydır üstümüzde uyuyor çocuk geceleri 😫

Selam kızlar benim nu yakışıklıda kapalı alan fobisi var ona kanaat getirdik. İki günlük tatilden sonra kül kedisi moduna geri döndük. Harika geçti bu kolik bebeyle ne tatili dedim de çocuk gram yormadı bizi. Kızım havuzun keyfini doyasıya çıkardı. Eşimle dönemeçli havuza girdik. Oğlanda mis gibi sadece uyudu. Açık temiz orman havası epey yaradı. Uyanıp süt içmeye mecali yoktu desem yeridir. Odaya çıktığımız an uyanıp ağlıyordu. Akşamları da onu spaya götürdük. Üstüne Sabaha kadar uyudu. Eve geldik gene kucaktan inmiyor. 2 günde bitirdi bizi. Dün dışarı çıktık gene uyudu. Artık gündüzleri doyurup çıkıcam dışarı ya evde rezil olacağıma dışarda bir kahve içer bir nefes alırım. Rabbim sağlık versin bu günler geçici doyasıya sevelim öpüp koklayalım. Zaten çaresi yok bare kafayı yemeyelim bebeklerimiz böyle kabul ettim. Umudumu direk 6 aya bağlamışım kaldı 5 ayımız 😂. Benim cildim kabuk atıyor resmen krem bile yediremiyor. Sanırım yorgunluk ve uykusuzluktan. Dünden beri elektirik süpürgesi sesine durup uyumaya başladı nimet gibi geldi bana. Kozumu sürekli kullanmak istemiyorum. 2 saat uyanıklık süremiz bittikten sonra uyutmaya başaramazsam açıyorum dinleyerek uyuyor. Birde gün boyu memeyle kavga etti. Emerken kıpkırmızı olup ağlıyordu. Artık akşam mama yaptım hemen içti ağlayıp kızarmadan. Sütümü sağdım biberonla verdim gene güzel içti. Sebebini anlayamadım yarın doktora gidip soracam inşallah. O hali içimi dağlıyor resmen acı çekiyor kıyamam. Neyse anlatacak çok şey var da hangisini anlatayım genel durumlar böyle.
Benimki üç günlükten beri dışarda gülle gibi yatıyor. Çığlık çığlığa ağlayan çocuk caddeye çıkınca uyuyor. Yanından ambulans geçiyor umrunda değil. Otobüs sesine ayrıca bayılıyor.

Kızlar çocuğun başında jilet kesiği gibi işaret var. Saçları düzensiz çıkıyor sanki. Doğduğunda böyle idi neden olur ki

Eklentiler

• 1000105439.webp
    1000105439.webp
    18,6 KB · Görüntüleme: 44
Benimki üç günlükten beri dışarda gülle gibi yatıyor. Çığlık çığlığa ağlayan çocuk caddeye çıkınca uyuyor. Yanından ambulans geçiyor umrunda değil. Otobüs sesine ayrıca bayılıyor.
Valla en güzeli dışarı. Öğleden sonra koyucam arabasına çıkıcaz kahve falan içerim oda yorulur . Babası gelince doktora gideriz. Ordan mis gibi bici uyusun artık ☺️kuzucum

Ay biz akşam beşiğe yüzüstü yatırdık bebişi kendimizde kanepelerde bayılmışız yaklaşık 2-2,5 saat uyumuşuz 🙈 bi baktık kendini aşa doğru kaydırmış reflü yatağı var beşiğin içinde en alta kadar inmiş 🤣 ama uyanmamış yani kafasını sağ sol çeviriyor sürekli. Ama gece uyurken öyle yatırmaya korkuyorum ya. Yine göğsümde yatırıyorum. Sırt üstü yatırmayı bi denesem mi acaba kusmaz inşallah. Son 1 aydır üstümüzde uyuyor çocuk geceleri 😫
Yüz üstü verinimet benim oğlum asla sevmiyor. Kızımda o yöntemle çok rahat etmiştim. Başını sağa sola rahat döndürdükten sonra akşamlarıda bir posta öyle koyuyordum. Kusmak dediğin fışkırır tarzda değilse uyut canım benimkide kusuyor. Üstümüzede kusuyor. Kustuktan sonra rahatlıyor. Bazen tıkanıyor nefesi gidiyor sonra hemen toparlıyor. Doktoru dedi uzun süreli olmadığı morarmadığı sürece normal yutma nefes alma refleksleri gelişecek zamanla dedi. Gittikçe azalıyor doğru. Valla sana helal olsun. Ben nefes alamazdım. Azcık uyuduğu zaman kucağımdan iniyor ondada kucağımda olsaydı depresyonun dibini yaşardım heralde. Bel fıtığımdan dolayı Dışarda puset bebek arabası candır benim için. Bende rahat dolanıyorum.

Yüz üstü verinimet benim oğlum asla sevmiyor. Kızımda o yöntemle çok rahat etmiştim. Başını sağa sola rahat döndürdükten sonra akşamlarıda bir posta öyle koyuyordum. Kusmak dediğin fışkırır tarzda değilse uyut canım benimkide kusuyor. Üstümüzede kusuyor. Kustuktan sonra rahatlıyor. Bazen tıkanıyor nefesi gidiyor sonra hemen toparlıyor. Doktoru dedi uzun süreli olmadığı morarmadığı sürece normal yutma nefes alma refleksleri gelişecek zamanla dedi. Gittikçe azalıyor doğru. Valla sana helal olsun. Ben nefes alamazdım. Azcık uyuduğu zaman kucağımdan iniyor ondada kucağımda olsaydı depresyonun dibini yaşardım heralde. Bel fıtığımdan dolayı Dışarda puset bebek arabası candır benim için. Bende rahat dolanıyorum.
Bende de heryerde fıtık var bel boyun yani perişan haldeyim. Neyse ki kilosu çok değil daha 3,5 anca oldu. Ama ilerleyen süreçte çok zorlanırım. İnşallah normal beşiğinde yatar. Dün gece buraya yazdıktan sonra bi cesaret yatırdım. Yarım saat durmuştur anca. Hemen başladı ıkınmalar sıkınmalar. O gazın sancısı ile ztn uyanıyor. Zor uyuttum sonra ayakta hopla zıpla 🤦🏻‍♀️ yine kucakta devam ettik uykuya. Sadece kusma değil gaz dan sancıdan uyanıyor bi tek yüzüstü biraz rahat oda her zaman değil. 🤷🏻‍♀️

Bende de heryerde fıtık var bel boyun yani perişan haldeyim. Neyse ki kilosu çok değil daha 3,5 anca oldu. Ama ilerleyen süreçte çok zorlanırım. İnşallah normal beşiğinde yatar. Dün gece buraya yazdıktan sonra bi cesaret yatırdım. Yarım saat durmuştur anca. Hemen başladı ıkınmalar sıkınmalar. O gazın sancısı ile ztn uyanıyor. Zor uyuttum sonra ayakta hopla zıpla 🤦🏻‍♀️ yine kucakta devam ettik uykuya. Sadece kusma değil gaz dan sancıdan uyanıyor bi tek yüzüstü biraz rahat oda her zaman değil. 🤷🏻‍♀️
Ya kesin yapıyorsundur da ben gaz için müslin ısıtıp sarıyorum 3-4 posra baya rahatlatıyor ben sab simlex'i bırakıp mommys bliss kullanıyorum sadece sanki bir tık iyi geldi. Bizim de sizin gibi ondan anlayabiliyorum allah kolaylık versin

Aynı sorunları yaşıyoruz. Ama benimki kucakta uyuyunca asla gaz çıkarmıyor. O pozisyon onu rahatlatıyor sadece. Bırakıyorum ıkınıyor ağlıyor alıyorum çıkarıyor gazını. Tekrar bırakıyorum bitti desekte var süreç belki kaç defa bilmiyorum ama onu rahatlatana kadar alıp bırakıyorum. Sonra ayaklarını yayıp uyuyor. Tabi uyurken ıkınıp ediyor ama tekrar dalıyor. Alt gazını asla çıkaramıyordum. Şimdi bağırsak kontrolünü sağlamayı öğrendi sanırım 2 gündür alt gazını bazen çıkarıyor. Böyle böyle öğrenecekler canım. Sabahtan beri ağlıyordu emmiyordu kolum koptu. Hazırladım küvetini tek başıma ilk defa yıkadım acayip zorlandım. Bir güzel emdi. 2 3 kaldır indir gazınıda çıkardım. Elektrik süpürge sesini açtım şuan uyudu gibi salon berbat durumda ama bende bitiğim kahve yapıp içicem. 1 saatte olsa rahatım .

Ya kesin yapıyorsundur da ben gaz için müslin ısıtıp sarıyorum 3-4 posra baya rahatlatıyor ben sab simlex'i bırakıp mommys bliss kullanıyorum sadece sanki bir tık iyi geldi. Bizim de sizin gibi ondan anlayabiliyorum allah kolaylık versin
Aynen bende küçük mendilini ısıtıp karnına koyuyorum. Lavanta yağı ile topuk masajı yapıyorum. Herşey anlık rahatlatıyor. İnan anladım ki ne yapsak boş. Başa sürekli sarıyoruz. 3 aydan sonra yavaş yavaş düzelecek inşallah.

Kızlar çocuğun başında jilet kesiği gibi işaret var. Saçları düzensiz çıkıyor sanki. Doğduğunda böyle idi neden olur ki
Ay bu izden benim kızımda da var tam alnının üstünde ben saç başlangıç yeri olarak düşündüm orayı takmadım pek

Kızlar doktor randevumuzdan çıktık. Her mukuslu kaka alerji değil dedi, tek belirti o değilmiş. Sakın kesme peynir, yumurta önemli sütünün kalitesi için, sadece paketli gıda ve dışarıdan tatlı yeme glikoz şurubu içeren dedi. Pişik için Hamazinc verdi. Gece artık alarm kurma, kendi uyansın sizi uyandırsın. Yağ tabakası oluşmuş artık, şekeri düşmez dedi.

Biz alerji doktoruna gittik gıda alerjisi var dedi. Süt susam ve ürünleri kestik. Bakalım bir aynsonra bakacağız duruma. Acıbadem’de iki ayrı çocuk doktoruna gitmeme rağmen yanlış teşhis konuldu.anlamadılar bi türlü. POPosu pişik değilmiş anal dermatit olmuş. Yüzünde de döküntüler oldu. Kaka köpüklü vs. Anlayacağınız böyle suphemız varsa çocuk alerji uzmanaına gidin derim. Şak diye çözdü. Yapay zekaya sordum birebir aynı

Back
X