- 13 Haziran 2024
- 409
- 779
- 18
Ben bugün 32 de çalışamaz raporu aldım ve 1 aydır da evde heyet raporluyum. Yani 28. Den beri işe gitmiyorum. Önce ki aylarda da her ay 10 günlük raporum oldu. Dinlendirdim kendimi. Çünkü bana da hamile değilmişim gibi davranıldı. Vicdanım çok rahat. Zaten riskli durumlarım var. Hiçbir şey de bebeğimizden kıymetli değil. için rahat olsun keyfine bak stresten uzak dur. Önce bebeğin ve sen.Merhaba herkese, 32. haftada doğum iznine ayrılan var mı?
30+2'deyim. Çok stresli ve yoğun bir işim var. Gebeliğimin ilk ve orta dönemlerinde riskli durumlar yaşadım. Doktorum dinlenmem için verdiği raporlarda bile çalışmak zorunda kaldım. Kurumumda kiminle konuşsam hamileliğinde işleri rahatlmış ya da son zamanlarda baya işleri azalmış. Benim tam tersi oldu ve artık stresi yönetemediğimi hissediyorum. İş yüküm asla azalmadı ve hamile değilmişim gibi davranıyorlar. Ben de herkes gibi 37'de izne ayrılmak isterdim ama dayanamadığımı hissediyorum. 32. haftamda izne ayrılacağımı söyleyince herkes çok garipsiyor kendimi çok bencil hissediyorum insanların tepkileri yüzünden. Yasal iznim bitince de yıllık izin, süt izni vs her şeyi kullanıp ücretsiz izne ayrılmayı düşünüyorum buna da hazırladım kendimi.
Sizce 4-5 haftalık izin için kendime boşuna mı vicdan azabı çektiriyorum?