Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    72
ben de az once korkunç bir krampla uyandim . sahiden aydınlık mi gunler😁😁hayir hafta sonu az daha uyusaydık bari😔😔
Günoo, keşpiş olsun 🥲 Her sabah 6-8 arasi uyaniyom boş boş tavana bakıyorum sonra demir ilacını alıyorum uyanmisken 🌲 tuvaletim olduğunu fark edip iyice ayiliyorum daha da uyuyana aşk olsun anca kahvaltıdan sonra ağırlık çökerse işte öğlen uykusu 😂 her sabah rutin şaşmaz hayır işin kötüsü gece de gerçekten geç uyuyorum 2-3 net napcam bilmiyorum bu düzensizlikle, bebek de uyanık falan doğunca da düzensiz olacak belli nxnxnjdjx

Günoo, keşpiş olsun 🥲 Her sabah 6-8 arasi uyaniyom boş boş tavana bakıyorum sonra demir ilacını alıyorum uyanmisken 🌲 tuvaletim olduğunu fark edip iyice ayiliyorum daha da uyuyana aşk olsun anca kahvaltıdan sonra ağırlık çökerse işte öğlen uykusu 😂 her sabah rutin şaşmaz hayır işin kötüsü gece de gerçekten geç uyuyorum 2-3 net napcam bilmiyorum bu düzensizlikle, bebek de uyanık falan doğunca da düzensiz olacak belli nxnxnjdjx
suan benim düzeni anlattınız. sizle haftamız da ayni sanırım. ben de uyanınca uyuyamıyorum sabahları da kendi kendime uyanıyorum ev halki uyuyo oluyo. halbuki sayılı haftalar uyusak dinlensek diyorum ama yok. öğleden sonra yorulunca karşı koyulmaz bir uyku isteği oluyor o zaman azıcık uyuyorum iyi geliyor.boyle boyle geçiyor günler.

suan benim düzeni anlattınız. sizle haftamız da ayni sanırım. ben de uyanınca uyuyamıyorum sabahları da kendi kendime uyanıyorum ev halki uyuyo oluyo. halbuki sayılı haftalar uyusak dinlensek diyorum ama yok. öğleden sonra yorulunca karşı koyulmaz bir uyku isteği oluyor o zaman azıcık uyuyorum iyi geliyor.boyle boyle geçiyor günler.
Normalde de geç uyuyodum ama gece wc ihtiyacına uyanmiyordum hiç son iki haftadır sabaah rutini oldu önceden demir için alar kuruyodum 9 a artık kapadım çünkü uyanınca iciyorum jsbdjsjdjdjdnd uyanmadigim gün yok 😂😂 şansliysam erken uyaniyorum hava aydınlık değilse geri uyabildigim günler oldu ama nadir işte 🥹 bebek anneyi doğum sonrasına hazırlıyor bence hepimizin hafta ilerledikçe bu saatlerde veya geceleri uyanmamızın başka açıklaması olamaz 😅😅 kaçıncı hafta senin benim sata göre 29 bitiyo ama 31 uyumlu dendi dün 😆

Normalde de geç uyuyodum ama gece wc ihtiyacına uyanmiyordum hiç son iki haftadır sabaah rutini oldu önceden demir için alar kuruyodum 9 a artık kapadım çünkü uyanınca iciyorum jsbdjsjdjdjdnd uyanmadigim gün yok 😂😂 şansliysam erken uyaniyorum hava aydınlık değilse geri uyabildigim günler oldu ama nadir işte 🥹 bebek anneyi doğum sonrasına hazırlıyor bence hepimizin hafta ilerledikçe bu saatlerde veya geceleri uyanmamızın başka açıklaması olamaz 😅😅 kaçıncı hafta senin benim sata göre 29 bitiyo ama 31 uyumlu dendi dün 😆
ben uyanınca hic uyuyamıyorum malesef . dönüp duruyorum baktim olmuyor kalkıp evi topluyorum. çocukların kahvalti vs sonra da ise gidiyorum zaten . sat a gore 30+6 dayım suan. sali günü kontrolümuz var bakalım inşAllah herseu yolundadır.

elimden geleni yapıyorum ben de ama dikisin sağlam olmasının önemini anladım. diğer gebeliklerimde hareket bile edemiyordum bu gayet normal gecti
Evet beni de dikiş 10 hafta götürdü valla oğlum cok asagıda olmasına rağmen. Enfeksiyon olmasa baya da götürürdü

Günaydın kızlar, şeker yuklemesinde sorun çıkmadı çok şükür ama bugün annemden görüp sabah açlık ölçüm sabah aç 147 çıktı 😩😩😩 ara ara kontrol ediyor musunuz? Yoksa gereksiz saplantı mi yaptım?

Gırtlağa kadar midem yanıyor 🥹 sahiden iyi mi geceler¿
Bunun önüne geçmenin tek yolu mideni yakan hiç bir şeyi yemeyeceksin ya da az yiyeceksin ben öyle buldum caresini. Benim midemi yakanlar tursu, acı, salçalı yemek, salatanın içindeki Soğan, kahve, kızartma filan. Aşırı çok yemekte zarar veriyor. Birde yedikten sonra uzanma sakin 2 3 saat bekle.

Evet beni de dikiş 10 hafta götürdü valla oğlum cok asagıda olmasına rağmen. Enfeksiyon olmasa baya da götürürdü
işte yine dikişin sağlamlığına bakıyor en ufak bir acikliklikta mikroplar doğrudan içeri giriyor vücut da alarm veriyor kasılma başlatıyor. Rahim içi steril değil bebeğinizi koruyan rahim ağzı

• Beğen
Reactions: dhn
Kızlar yüzünde lekelenme olan oldu mu özellikle kız anneleri, eskiden kız annelerinin cildi bozulur derlerdi. Benım elmacık kemiklerde ufaktan lekeler oldu acaba yazdan güneşten mi yaştan mı yoksa gebelik mi umarım geçicidir. Bu arada memelerde areola koyulaşıyrodu ama tüm meme olmamıştı bende. Şimdi memem de komple koyulaşmış bu neeeeee:)
Benim cildim çok kurumuştu. Minik sivilce gibi tempralar çıkmıştı. Stelatopia bu kremi kullandim. Bebiş için de kullanılıyormuş. İyi geldi bana atapotik ciltler için önerilirmis. Hem katkı maddesi de yok.

Eklentiler

• 1000029511.jpg
    1000029511.jpg
    60,5 KB · Görüntüleme: 7
Ameliyatlarımı tamamlayıp geldim kızlar evdeyim. Enfeksiyona çok çok dikkat edin lütfen . Bebeklerin de benım de crp düştü artık sükür ama bu süreçte 17 kılo vermısım ıkı haftada . Geçen gün İlk defa oğlumu kucagıma aldım 🥲 kızımı da yarın alıcam nasipse. Onları hastanede bırakıp gelmek çok zor oluyor gerçekten inşallah bir an önce saglıkla evimize getirebiliriz 🥲
Geçmiş bitmiş olsun canım gecer bu günlerde inşallah bir bakmışsın büyümüşler kocaman olmuşlar Rabbım sağlıklı sıhhatli afiyet içinde bir ömür versin size

işte yine dikişin sağlamlığına bakıyor en ufak bir acikliklikta mikroplar doğrudan içeri giriyor vücut da alarm veriyor kasılma başlatıyor. Rahim içi steril değil bebeğinizi koruyan rahim ağzı
Evet doğru. Ben kasılma olduğunu anlamamıstım daha önce hıc yaşamadığım ıcın bu arada. Bir bir buçuk gun sonra fark ettim sancım olduğunu. Yani hissettiğim seyın sancı olduğunu. O da dakika olarak birbirini tuttugunu fark edince, diğer türlü doğum sancısı oldugunu fark etmezdım galiba

Evet doğru. Ben kasılma olduğunu anlamamıstım daha önce hıc yaşamadığım ıcın bu arada. Bir bir buçuk gun sonra fark ettim sancım olduğunu. Yani hissettiğim seyın sancı olduğunu. O da dakika olarak birbirini tuttugunu fark edince, diğer türlü doğum sancısı oldugunu fark etmezdım galiba
cok sukur ki ikisi de şuan hayatta ve iyiler bin şükür 🥰🥰

Doktor dan çıktık. Çalışamaz raporunu aldım. Analık izni başladı. 32+1 hafta 1938 gram olmuşuz 🧿 gelişimi güzel dedi doktor. Kafası büyükmüş haftasına göre. Koca kafalı oğluşum 🤣 37 yi görürüz inşallah diyor. İlk hedefimiz 35 dedi. Suyum fazlaymış. Gebelik şekeri yüzünden. Hareketleri ondan çok hissedemiyorsun dedi. Suyun içinde sana ulaşmıyordur tam dedi. 🤷🏻‍♀️
Hastanede bi sürü tahliller bakıldı. Açlık tokluk hep normal çıktı. (79 açlık / 127 1. Saat tokluk) Evdeki ölçümler biraz dengesiz. Bence cihazdan da fark ediyor. Gerekirse ilaca başlıcaklarmış Pazartesi belli olcak. Tansiyon ilacını başladım sabah akşam Alfamet. Gerekirse çift doza çıkarırsın dedi. Bakalım yola devam 🩵🙏

Merhaba herkese, 32. haftada doğum iznine ayrılan var mı?

30+2'deyim. Çok stresli ve yoğun bir işim var. Gebeliğimin ilk ve orta dönemlerinde riskli durumlar yaşadım. Doktorum dinlenmem için verdiği raporlarda bile çalışmak zorunda kaldım. Kurumumda kiminle konuşsam hamileliğinde işleri rahatlmış ya da son zamanlarda baya işleri azalmış. Benim tam tersi oldu ve artık stresi yönetemediğimi hissediyorum. İş yüküm asla azalmadı ve hamile değilmişim gibi davranıyorlar. Ben de herkes gibi 37'de izne ayrılmak isterdim ama dayanamadığımı hissediyorum. 32. haftamda izne ayrılacağımı söyleyince herkes çok garipsiyor kendimi çok bencil hissediyorum insanların tepkileri yüzünden. Yasal iznim bitince de yıllık izin, süt izni vs her şeyi kullanıp ücretsiz izne ayrılmayı düşünüyorum buna da hazırladım kendimi.

Sizce 4-5 haftalık izin için kendime boşuna mı vicdan azabı çektiriyorum?

30+2'deyim. Çok stresli ve yoğun bir işim var. Gebeliğimin ilk ve orta dönemlerinde riskli durumlar yaşadım. Doktorum dinlenmem için verdiği raporlarda bile çalışmak zorunda kaldım. Kurumumda kiminle konuşsam hamileliğinde işleri rahatlmış ya da son zamanlarda baya işleri azalmış. Benim tam tersi oldu ve artık stresi yönetemediğimi hissediyorum. İş yüküm asla azalmadı ve hamile değilmişim gibi davranıyorlar. Ben de herkes gibi 37'de izne ayrılmak isterdim ama dayanamadığımı hissediyorum. 32. haftamda izne ayrılacağımı söyleyince herkes çok garipsiyor kendimi çok bencil hissediyorum insanların tepkileri yüzünden. Yasal iznim bitince de yıllık izin, süt izni vs her şeyi kullanıp ücretsiz izne ayrılmayı düşünüyorum buna da hazırladım kendimi.

Kesinlikle bosuna vicdan azabı cekiyorsun, ben ikiz gebeyim, 1 ay rapor aldım , 30 da da izne ayrıldım, cunku asırı stresli ve yogun işim vardı , zaten gebelik asırı zor bir surec , beni tabi 2 olması da ekstra zorladı , önemli olan su süreci saglıklı atlatmamız, sen kendini dusunmezsen kimse dusunmez canım , kendini nasıl biyolojik olarak rahat hissedeceksen oyle davranmalısın 🌸

Ben suan 32+2 deyim. 37 ye kadar calisir aldim. Doktor genelde gebeler zorlaniyor iyi dusun calisabilecek misin diye sordu. Ama ben haftada 2 gun ofiste masabasi calistigim icin zorlanmayacagimi dusundum. Diger gunler evde dinlenecegim.

valla hiçbir hamileye olumsuz konuşmamaya dikkat ederim. ama size kızabilirim 🤯🤯 neyin vicdan azabını çekiyorsunuz afedersiniz de sizin hamile olduğunuzu bile görmeyenler için mi tabi ki ayrılın 32 de ve tüm yasal haklarınızı kullanın. bebeğinizi de kimseye ezdirmeyin. şuan onun rahatı sizin vicdanınıza etrafinizdakilerin bencilliginden daha önemli.

X