• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    211
Kızlar benim bebek gece hiccc uyanmıyor kalkıyorum tuvalete gidiyorum evin içinde yürüyorum karnıma hafif hafif vuruyorum kalkmıyor sabah olunca kalkıyor anca hasta bebek diye çok korkuyorum 😥
Canım sen çok evham yapıyorsun, sağlıkla doğacak bebeğin inşallah. Sen bu kadar evhamlı olursan bebeğinde böyle olur büyütürken zor dönemler geçirirsin biraz rahatlamaya çalış. Valla senin mesajlarını okudukça şu kızcağız sağlıkla doğum yapsaydı da hepimiz rahatlasaydık diye düşünüyorum bazen 😂

Kızlar ben de 34. Haftaya kadar çalıştım. Öğretmen değilim, savunma sanayiinde mühendisim ve işimiz hep sahada. Bazen günde 150 km yol yapmam gerekiyordu. Doğum sonrası kısmı zamanlı çalışma diye bir şey varmış ilk doğumda 60 gün diyor, bunun için şansımı deneyeceğim.
Yarın piyango bileti bize çıkarsa işi bırakırım ama 😂😂
Ben de özel sektordeyim. Cok iyi arastrdim ve avukatimla görüşüyorum. Yasa şöyle, devleti bilmem de özel sektor icin su an 8+8 hafta ucretli izin sonrasi istersek 6 ay ucretsiz izin alabiliyoruz. O da bitince haftanin 5 gunu isbasi yapmak yerine, cocuk ilkokul çağına gelene kadar isverenden kismi calisma talep edebiliyoruz yazili tabi. Mesela ben haftanin 2 gunu calismayi düşünüyorum. Isveren bunu kabul etmek istemeyebilir o zaman da derhal fesih hakkimiz doğuyo yani tazminatimizi aliyoruz isten çıkıyoruz. Ben acikcasi tazminatim pesindeyim 7.5 sene oldu cunku bi sure calismayip kendim bakicam. Sonra da hybrid bir calisma bakmayi düşünüyorum.

Ben de özel sektordeyim. Cok iyi arastrdim ve avukatimla görüşüyorum. Yasa şöyle, devleti bilmem de özel sektor icin su an 8+8 hafta ucretli izin sonrasi istersek 6 ay ucretsiz izin alabiliyoruz. O da bitince haftanin 5 gunu isbasi yapmak yerine, cocuk ilkokul çağına gelene kadar isverenden kismi calisma talep edebiliyoruz yazili tabi. Mesela ben haftanin 2 gunu calismayi düşünüyorum. Isveren bunu kabul etmek istemeyebilir o zaman da derhal fesih hakkimiz doğuyo yani tazminatimizi aliyoruz isten çıkıyoruz. Ben acikcasi tazminatim pesindeyim 7.5 sene oldu cunku bi sure calismayip kendim bakicam. Sonra da hybrid bir calisma bakmayi düşünüyorum.
Bu arada kismi calisma yapabilmemiz icin eşimizin mutlaka calisiyor olmasi gerekli. Yani onun da calistigina dair belge sunuyoruz. Haftada 30 saati aşmamak kaydi var. Calisilan sure kadar maas ve prim yatiyor. 2 gunse 2 gün, 1 günse 1 gün..

Günaydınlar evet yılın son günü az kaldı kavuşmalara Mustafa Kemal de gece içerde baya fıldır fıldır döndü yavrum tospik bir birey olduğu için çok dönmez diyordu ama resmen kayıyor ordan oraya Rabbim hepimize sağlıkla kavuşmayı nasip etsin zaman azaldıkça heyecan da oluyor haliyle izin konuları can sıkıcı maalesef ücretsiz izne çıkınca sadece maaş değil özlük hakları da kesiliyor kademe ilerleme sigorta vs bu da bizi düşündürüyor mayıstan bu yana bir laf atıldı gerisi yok çıksın da ne zaman çıkarsa çıksın her anne bebeğiyle vakit geçirmeli bize yetişmesi mucize gibi geliyor ama bakalım

Kızlar ya biraz önce tuvalette çok değişik mukuslu sarı kocaman ve biraz sert bir şey geldi elime. Daha doğrusu şöyle oldu peçeteyle sildim bir şey hissettim elimi attım bildiğiniz elimle çektim ve baya büyük sümüğümsü bir parça geldi. Ben enfeksiyon için antibiyotik kullanıyorum acaba ondan mı oldu diye düşündüm. Sizce doktora gitmelik bir şey mi. Resmini çektim ama iğrenç bir görüntü olduğu için atmıyorum buraya. Ama büyük bir balgam gibi de hayal edebilirsiniz. Sarı renk

Kızlar ya biraz önce tuvalette çok değişik mukuslu sarı kocaman ve biraz sert bir şey geldi elime. Daha doğrusu şöyle oldu peçeteyle sildim bir şey hissettim elimi attım bildiğiniz elimle çektim ve baya büyük sümüğümsü bir parça geldi. Ben enfeksiyon için antibiyotik kullanıyorum acaba ondan mı oldu diye düşündüm. Sizce doktora gitmelik bir şey mi. Resmini çektim ama iğrenç bir görüntü olduğu için atmıyorum buraya. Ama büyük bir balgam gibi de hayal edebilirsiniz. Sarı renk
gece çok sık wc gitmediysen beyazomsı akıntıda yoğunlaşmış olabilir canım bazen bnde dışarda olunca uzun süre gitmezsem biraz koyu geliyor ama başka bi şikayetin var mı sancı falan

Çok erken değil bence doktorunu ara ya da yaz canım enfeksiyon da olabilir ama son haftalar normal sanırım bende de her silmede sarı akıntı şeklinde oluyor

Nişan olabilir mi acaba?

gece çok sık wc gitmediysen beyazomsı akıntıda yoğunlaşmış olabilir canım bazen bnde dışarda olunca uzun süre gitmezsem biraz koyu geliyor ama başka bi şikayetin var mı sancı falan
Ya tam tersi gece gündüzden daha sık tuvalete gittim 😅 sancı falan hiç bir şey yok 🤷🏼‍♀️

Anlattığın nişana benziyor sanki canım internetten fotograflara bakarsan dün çatı muayenesinden sonra benden de gelmeye başladı daha önce hiç olmamıştı

Bir gün daha tutuyoruz bebişleri dedik hemen aksiyon peşindesin 🤦🏼‍♀️ canım bence git doktora nişan falan olabilir. Hiç risk alma.

Anlattığın nişana benziyor sanki canım internetten fotograflara bakarsan dün çatı muayenesinden sonra benden de gelmeye başladı daha önce hiç olmamıştı
Ya evet internetten baktım nişana benziyor gerçekten. Ama doktor , serklaj olduğu için nişan gelmez senden demişti. Ay bugün doğmasın bebiş , 2025 I beklesin 😂

Tazminat hakkı iyiymiş canım. Süper olur senin için. Çocuk ilkokul çağına gelene kadarsa süper ben o arada 2. Çocuğu yapar onu ilkokul çağına getiririm 😂 prim gününü çok kafaya takmıyorum açıkcası emeklilik yaşına gelene kadar her türlü doluyor. 3000gün falan prim günüm var emekliliğime 23 sene var 🤦🏼‍♀️ yarısını çalışsam bile yetiyor. Ekonomik olarak da işimi görür inşallah.
Bu arada kismi calisma yapabilmemiz icin eşimizin mutlaka calisiyor olmasi gerekli. Yani onun da calistigina dair belge sunuyoruz. Haftada 30 saati aşmamak kaydi var. Calisilan sure kadar maas ve prim yatiyor. 2 gunse 2 gün, 1 günse 1 gün..

Ay güldürdün kız beni 😂 ya çok heyecan yaptım ya nişansa , doktora gitmeye korkuyorum valla 🙈 bugün doğmasın yarını beklesin 😂
Nişandan sonra 2 3 gün bekliyor diyodu Kağan Kocatepe😆 Senin bebiş bi gün beklese yeter🥹
Aynen nişandan sonra bi hafta sonra bile doğan oluyormuş. Doktordan cevabı bekle bakalım. Bekler bekler kırmaz annesini.

Ya evet internetten baktım nişana benziyor gerçekten. Ama doktor , serklaj olduğu için nişan gelmez senden demişti. Ay bugün doğmasın bebiş , 2025 I beklesin 😂
Yok canım nişandan sonra hemen gelmiyor genelde bencede bir gün için bugün kimse doğurmasın 🤣 senin sezaryen olacaktı dimi sancın falan yok

12 haftalık kız denen bebeğim 15+4 de bacak arasına bakıldığında kordonu arada kaldığı için emin olamasa da erkek gibi geldi bana dedi.doktor renkli doopler ile baktı kordona benziyo dedi ama emin konuşmadı bacak arası pozisyonundan anlayabilen var mı organı mı yoksa kordon mı acaba ?

Eklentiler

• IMG_20241231_090428.jpg
    IMG_20241231_090428.jpg
    159,3 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG_20241231_090416.jpg
    IMG_20241231_090416.jpg
    202,4 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG_20241231_085130.jpg
    IMG_20241231_085130.jpg
    25,7 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG_20241231_085045.jpg
    IMG_20241231_085045.jpg