- 13 Aralık 2015
- 1.582
- 1.617
- 133
- 31
Ben şu iki saatte bir emzirme olayından dolayı kaldırıyorum gece 3 saati buluyor tabi. Ama uyandırmak o kadar zor oluyor ki gece sinir krizleri geliyordu o yüzden artık gündüz çok uyutup gece kolay uyandırıyorum emxirmek için böyle olunca da geri uyutması zor oluyorKucağa alıştırmakla alakası yok ya ben hep yatırdım almadım kucağa ama şimdi kucaktan inmiyor herkes sen yaptın diyor aslında neden ilgilendiriyor onuda anlamıyorum kim bakıyorsa onun derdi halbuki
Bende yatağa koyduğumda uyanıyor üç beş kere tekrarlıyorum yatırmayı
Birde ben şöyle yapıyorum akşam 6-7 den sonra uyumasına izin vermiyorum
10 a doğru uyutmaya çalışıyorum artık ne zaman uyutabilirsem
Ondan sonra 4 e kadar uyuyor 6 saat kadar uyumuş oluyor bu ara abisi arada kalkıyor
Tekrar sabah 6 da ikiside kalkıyor geri yatırmaya çalışıp 8 de son hepimiz uyanmış oluyoruz uyku çok önemli benim için ben hiç uyandırmadım gece emzirmek için kilo artışı iyi diye ellemedim şimdide iyi gidiyor uyusun uyuyabildiği kadar gece
Daha neler annesine alışmayacaksa kime alışacak bu bebekBir de 7 yıl sonra tüp bebekle oldu ne zorluklar çektim. gidip merhaba merhaba merhaba merhaba kucağımdan çekiştiriyor bırak sana alışmasın diye valla bıktım artık
Verdim de anlamıyor bi de herkese şikayet ediyor bunu kulağıma geliyor. 16 gün oldu bende göndermek istiyorum da gitmiyor en azından geceleri kalma olayını bitircem artıkDaha neler annesine alışmayacaksa kime alışacak bu bebek
Saygınızı bozmadan karşılık verin bence yoksa asla susmayacak hatta eğer işinizi görebiliyorsanız kayınvalideniz gidebilir.
Zor evet ama bence tek başına çocuk bakmak en güzeli karışan eden yok
Allah yardımcınız olsun zaten zor bir süreç bir de üstüne o zorluyorVerdim de anlamıyor bi de herkese şikayet ediyor bunu kulağıma geliyor. 16 gün oldu bende göndermek istiyorum da gitmiyor en azından geceleri kalma olayını bitircem artık
Offf zulmediyor resmen sanaBir de 7 yıl sonra tüp bebekle oldu ne zorluklar çektim. gidip gelip kucağımdan çekiştiriyor bırak sana alışmasın diye valla bıktım artık
Zorla kovduracak kendini. Zaten kucağına alma uyandırma diye diye çocuğum beslenememekten sarılık oldu. Onda da ben suçlu oldum şekerli su vermesine izin vermedim diye gerçi gizli gizli verirken yakaladım o ayrı mesele. Bir de o kadar durumu iyi olmasına rağmen bebeğe yabancı gibi yarım altın taktı sadece bana zaten bişey yokOfff zulmediyor resmen sana
Kucağında tutmak ona bakmak
Kv cimriliği siye bişi var ciddenZorla kovduracak kendini. Zaten kucağına alma uyandırma diye diye çocuğum beslenememekten sarılık oldu. Onda da ben suçlu oldum şekerli su vermesine izin vermedim diye gerçi gizli gizli verirken yakaladım o ayrı mesele. Bir de o kadar durumu iyi olmasına rağmen bebeğe yabancı gibi yarım altın taktı sadece bana zaten bişey yok
Benimki ultra cimri 5 günlük yemek yer ekmek yer kuruş kuruş hesap yapar ve durumları çok iyi olmasına rağmenKv cimriliği siye bişi var cidden
Tamamen aynıyız, benimki de gündüz meme, gece meme+mama şeklindeydi düşük doğum ağırlıklı olsuğu için ama artık gündüzleri de mama vermek zorunda kalıyorum. İşin garip yani tüm gün memede duruyor gündüzleri sadece memede uyuyor ve baya yüzü süt içinse kalıyor memeyi sıkınca da süt geliyor ama bir yerden sonra skkılıp ağlıyor ya da ben artık oturduğum yerden kalkmak istiyorum o an aşırı ağlıyor mecbur mama veriyorum ve anında bitiriyor. Doktor da anne sütü yetmez diye bir sey yok günde sadece 2 kez gece mama ver diyor ama ben sütün bittigini anlıyorum bariz sekildeBir de emziriyorum mesela öğlene kadar sonra uyuyup uyanmayınca şekeri düştü aç kaldı diye korkuyorum çünkğ memede çok doyduğunu düşünmüyorum uyanmıyor zorla kaldırıyorum korkuyorum mama veriyorum işte mama içince kendisi iki üç saatte bir kalkıyor kımıldıyor enazından ama meme emince doymuyor bence böyle baygın gibi oluyor korkuyorum
Biz de 2 gündür benzer durumdayız. Gecen hafta ptesi doğum yaptım. Carsambaya kadar normal sınırlarda kilo kaybı olmuştu ama cuma günkü kontrolde kilo aldığı icin doktor mamaya gerek yok anne sütüyle devam dedi. Cuma aksam baş ağrısından acillik oldum. Spinal anestezi sırasında omurilik sıvım azalmış. Hastanede serum verdiler bir süre, o sırada kayinvalidem haklı olarak oğluma 2 defa biberonla süt vermis. O günden beri emmemek için direniyor. Bugünkü kontrolde de sarılığı artmış çıkınca doktor mama takviyesi yapalım dedi. Bakalım sadece memeye döndürebilecek miyim?Kızlar napıyorsunuz kimsenin sesi yok herkes bebekle alışma sürecinde galiba nasıl gidiyor ? Benim emzirme sorunu canımı sıkıyor ne emdiği belli ne emmediği emiyor ama yağlı kısıma gelince yavaş geliyor uyukluyor eli feda dürtüyorum on dakika emsin diye ama genelde doymuyor sonra mama veriyorum geceleri bazen uykuya yeni düşüp genelde emzirmeden mamayı veriyorum sabah göğüslerim ağrıyor ama öğlene kadar emince yine yumuşuyor öğleden sonra bayağı azalıyor sanki ta o yüzden öğleden sonra çoğu mama içiyor üf anlamadım valla emzirmek bu kadar eziyetli olmamalıydı
Evet benimki de aynı ya çekince memeyi ağzının etrafında süt akıyor ama zorla 7-8 dakika emiyor bırakıyor budefa doymuyor mamayı veriyorum ya bendeTamamen aynıyız, benimki de gündüz meme, gece meme+mama şeklindeydi düşük doğum ağırlıklı olsuğu için ama artık gündüzleri de mama vermek zorunda kalıyorum. İşin garip yani tüm gün memede duruyor gündüzleri sadece memede uyuyor ve baya yüzü süt içinse kalıyor memeyi sıkınca da süt geliyor ama bir yerden sonra skkılıp ağlıyor ya da ben artık oturduğum yerden kalkmak istiyorum o an aşırı ağlıyor mecbur mama veriyorum ve anında bitiriyor. Doktor da anne sütü yetmez diye bir sey yok günde sadece 2 kez gece mama ver diyor ama ben sütün bittigini anlıyorum bariz sekilde
Of valla emzirememek okadar insanı üzüyor ki bende çok canımı sıkıyorum ilk kızımda emmedi çok içimde kaldı şöyle luk luk emen çocuk ama artık pes ettim ben kızımda ne kadar uğraşsamda zorla iki ay emmişti bunda arada turutorum memeye artık yarın sağıp vercem zaten güzel emmiyor günde birkaç kere spasr veririm öyle öyle sütüm de azalır zaten daha azalsın istemiyorum ya böyle emzirmek işkence oluyor zaten öyle akan taşan sütüm de yokBiz de 2 gündür benzer durumdayız. Gecen hafta ptesi doğum yaptım. Carsambaya kadar normal sınırlarda kilo kaybı olmuştu ama cuma günkü kontrolde kilo aldığı icin doktor mamaya gerek yok anne sütüyle devam dedi. Cuma aksam baş ağrısından acillik oldum. Spinal anestezi sırasında omurilik sıvım azalmış. Hastanede serum verdiler bir süre, o sırada kayinvalidem haklı olarak oğluma 2 defa biberonla süt vermis. O günden beri emmemek için direniyor. Bugünkü kontrolde de sarılığı artmış çıkınca doktor mama takviyesi yapalım dedi. Bakalım sadece memeye döndürebilecek miyim?Bugün moralim çok bozuk. Ilk oglum 2 yaşına kadar emmisti bu oğlan daha ilk haftadan memeye direniyor.
Yatarken emzirme yine denediniz mi? Biraz dikkatli olmak gerekiyor, böylece hem dinlenip hem emire bilirsiniz, evde başka çocuk yoksa tabii, ya da o da uykudayken.Kızlar napıyorsunuz kimsenin sesi yok herkes bebekle alışma sürecinde galiba nasıl gidiyor ? Benim emzirme sorunu canımı sıkıyor ne emdiği belli ne emmediği emiyor ama yağlı kısıma gelince yavaş geliyor uyukluyor eli feda dürtüyorum on dakika emsin diye ama genelde doymuyor sonra mama veriyorum geceleri bazen uykuya yeni düşüp genelde emzirmeden mamayı veriyorum sabah göğüslerim ağrıyor ama öğlene kadar emince yine yumuşuyor öğleden sonra bayağı azalıyor sanki ta o yüzden öğleden sonra çoğu mama içiyor üf anlamadım valla emzirmek bu kadar eziyetli olmamalıydı
Kucakta da gider, sarıp götürürsünüz, bir şey olmaz, zaten okul da yakınmış.Bu ikilem beni yordu bayağı ama neyse artık sizler de durumlar nasıl yanınızdakiler gitti mi kızlar benim üç gündür tekim artık bugün annem öğlen geldi bebeği yıkadık . Ama çok zor tekken yemek yapamıyorum kızım okula gidecekmokul evin karşısı götürecek kimse yok bugün annem geldi götürdü de hergün gelip götüremez bilmiyorum napcam bebeği alıp gitsem çok küçük neye koycsm onu bebek arabam travel sistem yenidoğana uygun değil kucağımda götürsem bebeği o da olmaz yani sınıf arkadaşların anneleri de öyle aman aman samimi değilim ki kızımı getirip bırakır mısınız diye rica edeyim bakalım yarın napcam bilmiyorum
İnşallah güzel güzel olabildiği kadar emerler. Ben de lohusalıkla beraber çok üzüldüm ama şu an sarılığının gecmesi daha önemli. İnşallah nasiplerinde bol anne sütü vardır.Of valla emzirememek okadar insanı üzüyor ki bende çok canımı sıkıyorum ilk kızımda emmedi çok içimde kaldı şöyle luk luk emen çocuk ama artık pes ettim ben kızımda ne kadar uğraşsamda zorla iki ay emmişti bunda arada turutorum memeye artık yarın sağıp vercem zaten güzel emmiyor günde birkaç kere spasr veririm öyle öyle sütüm de azalır zaten daha azalsın istemiyorum ya böyle emzirmek işkence oluyor zaten öyle akan taşan sütüm de yok
Yapıyorum dediklerinizi yaptım zaten evim sıcak battaniye felan birşey örtmüyorum uyurken müslin var üzerinde o da alıp emzirdiğimde normal kıyafetiyle emziriyorum. Sürekli dürtüyorum 10-15 dakika emzirmeye çalışıyorum ama doymuyor ayrıca memeler in yumuşaklığına takmayın diyorlar da bana saçma geliyor belli yani süt az yumuşuyor o yüzden . Ben ilk kızımda da çok uğraşmıştım günlerimi heba etmiştim emmeyince emmiyor çocuklar . Bu oğlum emiyor yine biraz da olsa kızıma göre ama işte doymuyor sütüm az yani çoğaltmak için bir tek sağma yapmadık onu da makinem çok acıtıyor iyi birşey almak lazım almadım ve sağacak vaktim yok okadar gerçekten nasibinde varda çocuklar anne sütünü güzelce alıyor yoksa benimki gibi zar zor üç beş yudum işteYatarken emzirme yine denediniz mi? Biraz dikkatli olmak gerekiyor, böylece hem dinlenip hem emire bilirsiniz, evde başka çocuk yoksa tabii, ya da o da uykudayken.
Memelerin yumuşaklığını takmayın diyorlar, yani süt ne kadar var anlayanazsınız diyorlar. Şimdi bebek küçük ya ondan uyuyakalıveriyor. Azıcık dü etmeyi, gıdıklamayı deneyin. Bir de üstü kalınsa, battaniye varsa onda da emmiyor, azıcık üstünde kıyafetiyle emzirmeyi deneyin. Evet başları zahmetli gerçekten, sonra bebek alışınca öyle devam eder gider.
Biberonu tamamen mi kestiniz memeye nasıl dönmeye basladiUyandırmak en sıkıntı kısmı benimki memeyi de yeni tutmaya başladı biberona alışmıştı sarılık olunca verdik diye iki saatte bir anksiyete tutuyor resmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?