Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    127
Ben doğurdum 38de sabah kontrolüm vardı 20lerdeydi sancılar bebeğin kafaaıda kasıklarımdaydı normalde doktorum geçen hafta 38de çatı muayenesi yapacağım demişti bebeği kasık da görünce yapmadı eve gittim 2 gibi kan sulandırıcı iğne mi yaptım 3 te uyudum 16.30 da kalktım su ve mukus var gece 1 de doğum yaptım sancım vardı ama nst de yoktu
Gözünüz, aydın💐

Ben doğurdum 38de sabah kontrolüm vardı 20lerdeydi sancılar bebeğin kafaaıda kasıklarımdaydı normalde doktorum geçen hafta 38de çatı muayenesi yapacağım demişti bebeği kasık da görünce yapmadı eve gittim 2 gibi kan sulandırıcı iğne mi yaptım 3 te uyudum 16.30 da kalktım su ve mukus var gece 1 de doğum yaptım sancım vardı ama nst de

Ben doğurdum 38de sabah kontrolüm vardı 20lerdeydi sancılar bebeğin kafaaıda kasıklarımdaydı normalde doktorum geçen hafta 38de çatı muayenesi yapacağım demişti bebeği kasık da görünce yapmadı eve gittim 2 gibi kan sulandırıcı iğne mi yaptım 3 te uyudum 16.30 da kalktım su ve mukus var gece 1 de doğum yaptım sancım vardı ama nst de yoktu
GözünüZ aydın. Sağlıkla büyüsün inşallah🌻

Peki hemşireye verileceklere kendiniz için de kıyafet vs koyacak mısınız?
Ben hemşireye verilecek olarak sadece bebek için eşya hazırlamıştım. Ama yakın zamanda doğum yapan arkadaşım kendi geceliğini doğumhanede giydirdiklerini, depend vs de doğumhanede takıldığını söyledi.
Bugün online olarak aldığım bir gebelik eğitiminde de ilk doğum yapıldığında atlet giydirdiklerini, sütyen önermediklerini söylediler. Ama hiç bir listede hemşireye verileceklere anne eşyası belirttiklerini görmedim.
Bence bu hastaneye göre değişiyordur. Kontrole gittiğinizde söyleyin doğumhaneyi gezdirsinler süreci de iyice anlamış olursunuz. Ben şehir hastanesine gidiyorum dogumhane normal servis gibi herkesin tek kişilik odası var, doğumu orda yapıyorsunuz ve taburcu olana kadar orda kalıyorsunuz. İçinde duş tuvalette var. Ebeler bebeği doğunca giydirmediklerini anne-bebek ten tene temas yaptırdıklarını söylediler. Yani benim hastanem için ayrı bir çanta yapmak anlamsızmış. Zaten doğumhanede 1 kadın refakatçi benimle kalabiliyormuş sadece doğum anında dışarı çıkarıp doğum olunca geri içeri alıyorlarmış. Bebek de yanımdan hiç ayrılmıyor. O yüzden kontrole gidince dogumhaneyi gezin doğumdan sonra servise mi çıkacaksınız o odada mi kalacaksınız bunları sorun.
Fotograf da çekmiştim oda bu şekildeydi. Birde pilates ve yoga matı veriyorlarmış. Köşede tuvalet ve banyosu var.
Çantama eklediklerim (ekleyip yazmadığım var mı hatırlamıyorum)
-bebeğe 3 takım
-5 ağız mendili
-1 battaniye
-1 ince örtü (kundak yaparım ya da hava sıcak olursa diye)
-10 bebek bezi
-ıslak mendil
-pisik kremi
-2 gecelik (hastanede gecelik daha iyi olur dediler)
-terlik
-havlu
-sampuan, sac kremi,tarak,dis fırçası, diş macunu
-1 paket depend(1 ini dışarıda bıraktım suyum gelirse hastaneye giderken takmak için)
-vucut nemlendirici, dudak kremi(dudak kremini ebeler söyledi ağız kuruluğu yaşanabiliyormuş)
-İç çamaşırı
-çorap
-meme ucu kremi

Eklentiler

• 1000152885.webp
    1000152885.webp
    37,8 KB · Görüntüleme: 55
Gözünüz aydın 💕 Nasılsınız bebiş ve siz

Bir de bebeğe ağız mendili unutmayın sezeryanda hemen süt gelmiyor mutlaka doktorlar mama verin diyor sarılık olmasın diye ben biberonla vermiştim kızım memeyi tutmamıştı budefa kaşık ile vercem o yüzden ağız mendili çok lazım olur akacaktır mutlaka kaşıktan dökülecektir çünkü
ay evet kaşık biberon ağız mendili de var bir de bez sayısı çok koydum ben 10 üstü sanırım
Hic bi fikrim yok
Ama cokta sabirsizim biseyler yapmak istiyorum
hurms bol temizlik yürüyüş merdiven diyorum ben

Peki hemşireye verileceklere kendiniz için de kıyafet vs koyacak mısınız?
Ben hemşireye verilecek olarak sadece bebek için eşya hazırlamıştım. Ama yakın zamanda doğum yapan arkadaşım kendi geceliğini doğumhanede giydirdiklerini, depend vs de doğumhanede takıldığını söyledi.
Bugün online olarak aldığım bir gebelik eğitiminde de ilk doğum yapıldığında atlet giydirdiklerini, sütyen önermediklerini söylediler. Ama hiç bir listede hemşireye verileceklere anne eşyası belirttiklerini görmedim.
Ben kendim icin herhangi bir sey vermedim hemsirelere. Odaya ameliyat önlüğü ile cikardilar sonra gelip yatakta giydirdiler.

Şimdi Dr dan geliyorum kızlar. Nst de sancı yok. Bayramda Dr um olmayacak. İstersen suni sancı ile alalım dedi perşembe ya da cuma onu da ben istemedim. Hem müdahale etmek istemedim hem de suni sancı beni korkutuyor biraz kendi başlasın istiyorum. Cuma tekrar gideceğim
Hadi hayırlısı olsun inşallah 🙏🏻

Ben kendim icin herhangi bir sey vermedim hemsirelere. Odaya ameliyat önlüğü ile cikardilar sonra gelip yatakta giydirdiler.
Peki siz sezaryen doğum yapmıştınız değil mi? Size ne gibi tetkikler yapıldı? Benden kan alınacak nst bağlanacak. Doktorum bana spinal anestezi vereceğini söyledi ama yarın kontrolüm var ve anesteziye de göndereceğini söylemişti. Genel anestezi olmayacağım neden öyle söylemis olabilir ki? Bir de çatı muayenesi yaptı mı size sezaryen olduğu kesinken. İlk doğumda bir kan vermiştim o kadar.

Peki siz sezaryen doğum yapmıştınız değil mi? Size ne gibi tetkikler yapıldı? Benden kan alınacak nst bağlanacak. Doktorum bana spinal anestezi vereceğini söyledi ama yarın kontrolüm var ve anesteziye de göndereceğini söylemişti. Genel anestezi olmayacağım neden öyle söylemis olabilir ki? Bir de çatı muayenesi yaptı mı size sezaryen olduğu kesinken. İlk doğumda bir kan vermiştim o kadar.
Benim normal olacakti son anda sezeryan oldu o yüzden önden hazirligimiz yoktu. Her sey 3 saat icinde oldu. Kan aldilar nstye de baglandim normal dogum sancim da basladi 90lara geldi sonra hemen ameliyathaneye aldilar zaten.

Bana sordular ameliyathanede nasil istiyosun anestezi diye sordular spinal yaptirdim tutmazsa genele donebiliriz diye uyardilar. Cati muayenesi ben cok oldum acilmam erken acilmam baslamisti ve dedigim gibi sezeryan planimiz yoktu kesin olunca yapmiyolar diye biliyorum.

Son düzenleme:
Back
X