Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    100
Adetler kötü yönde değişiyor. Benim bildiğim ölümde de doğumda da ev sahibine gelenler yemek getirir, evin işini yapar. Şimdi tam tersi... Gelenler hizmet bekliyor, ev sahibi doğum hediyesi yaptırıyor, ölüsü için pide ayran dağıtıyor. Gerçekten garip... Halbuki geliyorsan bir bak şöyle; lavabo kirliyse ov, ortalığı süpür, bulaşıkları kaldır, yemek yap getir... İnsanlara bazı şeyleri hatırlatmak gerekiyor.

Ramazanda olursa gelen iftardn sonra gelsin çayini icip dönsün yemege gelmek ne demek asla kabul etmem. Gorumceniz de ayri densizmis bu sefer kabul etmeyin cok istiyosa annesini alsin gotursun zaten faydaları olmuyo

Hamilelikte ve lohusalikta yapilanlar unutulmuyo ve bu ayiplari yapanlar genelde dogum yapmis yasamis gormus kisiler oluyo bnmde gecen kayinvalidem ramazanda oruc tutcan mi diye sordu nasi tutayim dedm tutan tutuyo diyo dedm ogluna sorsana tutcak miymis esimde yanimdaydi sesi kesildi ona soramaz çünkü
İlk oglum dogdugunda her aksm iş çıkışı gelir güzel yemek varsa yemege kalir yetmez kayinpederimi de çağırirdi sonra gece 12 ye kadar cocugu kucagina alir otururdu biz esimle hic bisey anlamadik oglumun ilk haftalarindan. Bu sefer ayni seyleri yapamicak mesela izin vermicem isteyen küssün isteyen kapima gelmesin ben kendime bebegime bakamazken bide milleti pişpişleyemem ilkin cahilliği geçti geçmişler olaa

Bunu cevremize anlatmak lazim ben her konustuguma diyorum hizmet beklicek kimse gelmesin diye. Normalde evimde kimseye iş yaptırmam ama bu farkli bi durum yardima ihtiyacimiz olcak anlayisli insanlara ihtiyacimiz var

Kızlarr akıntısı artan var mı? Daha sulu ve beyaz akıntı oluyor gün içinde. Acaba yine enfeksiyon mu var diye düşünmeye başladım.

ve dr yine enfeksiyon için ilaç veriyor mu bu haftalarda yoksa su iç diyip gönderiyor mu? canım sıkıldı yine

Son haftalarda akıntı olması normalmiş.

Eskiden öyleymiş ben yetişememişim sanırım o çağa uzun zamandır insanlar böyle yer içer giderler ben kimseye gitmiyorum rahatsızlık vermemek için arkamdan gelmiyor diyip duruyorlar gelmiyorum yani gelmemek suçmu
Özellikle cenazede gerçekten artık ölü yakınları yemeğe temizliğe koşuyor lohusanın evi zaten düğün evi sanki doluşş

Eğer ilk hamileliğinizse belirtiler geç çıkabilir, normaldir. Rahatınıza bakın, gezin tozun. Doğum sonrası belli bir süre bu kadar zamanınız olmayabilir :)
Evet ilk hamileliğim henüz iznimi kullanmaya başlamadım hala çalışıyorum o yüzden gezme işini bebekle yapmayı planladım tabi yapamayadabilirim

İlk bir ay kaçamıyorum ben illa gelicem diyor annemin evine hemde eşime aratmayı yasakladığı kadının evine gelip s… gidecek engelleyemiyoruzz maalesef ama evime döndüğümde eşime dün yazdım daha evime tek gideceğim eğer birini peşimize takarsan gelmeyeceğim seninle tek başına döneceksin dedim şok oldu nasıl nasıl yapıcaz bilmem ne kimseye bakacak durumum yok iki bebeğim var maalesef doğumdan sonra sinirlerim de yıprandı kötü bir insana dönüştüm lohusalıktan sonra

Aslında düşüncelerinizi çok iyi anladım o bana da geliyor ama yani bazen bu ilgi birden kesilince ne yapacağım diye korkuyorum bile şimdi herkes a dememe bakıyor gibi doğunca birden yok olacaklar ya da bebeği sevecekler gibi geliyor dışarıda bile hamileyken insanlar çok kibar hatta bazı insanlar hamile olduğumu görünce bakıp öyle bir gülümsüyor ki çok mutlu oluyorum. Yabancı insanların bile bu kadar anlayışlı olması ayrıcalıklı davranılması ayrı güzel

Bence kimse ilk günden ziyarete gelmez zaten nisanda ramazan bitiyor eğer geleceklerine eminseniz ve ben yapmazsam rahat edemem diyorsanız buzluğa bir şeyler atın ya da eşiniz yapsın. Siz şimdi bunları düşünüp kafaya takmayın

Kızlar İstanbul'da yarın için kar tatili oldu.

Eklentiler

• IMG-20250211-WA0017.jpg
    88,3 KB · Görüntüleme: 2
Öte yandan, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelliler, kronik hastalığı bulunanlar ve hamile personelimiz de 12.02.2025 Çarşamba günü idari izinli sayılacaktır. İstanbul

Doğumdan önceki gece misafirim gelmişti yemekli gece gittiler ben sabaha karşı doğurdum uyanır uyanmaz tekrar geldiler hastaneye orda ben çıkana kadar durup bizle beraber hastaneden çıkıp eve geldiler tabi ev berbattı gece çıktığımız için heryer yatak bir ton misafir akşam yemeği bekliyor.. yani öyle bir geliyorlar ki

Anladım o zaman ya doğumdan önce hazırlık yapılacak ya da umursamadan siz kendiniz halledin ben bebekle ilgileneceğim denilecek. İlk kez doğum yapacağım ama zaten yaşadığımız sehirde bir eşim bir ben varız doğuma da sadece annem gelecek o gidince kv arada başka şehirden arkadaşlar gelebilir onlar da beklentide olmaz diye düşünüyorum. Böyle hizmet bekleyen biri olsa çok stres olurdum

Evet ilk hamileliğim henüz iznimi kullanmaya başlamadım hala çalışıyorum o yüzden gezme işini bebekle yapmayı planladım tabi yapamayadabilirim
Bebekle de gezersiniz, tek çocukla çok sorun olmuyor, hatta arkadaş gibi geliyor yanınızda ama çocuk öncesi zaman da ayrı kıymetliymiş. Bunu sonra anlıyor insan.

Evet kesinlikle dediğim tam da bu durum işte. Hastanede, markette, her yerde insanlar hamile görünce yardımcı oluyor daha kibar davranıyor. Yakınlarımızın bütün ilgisi bebek doğunca bir anda kayboluyor ve bebeğe yöneliyor lohusalık da var bir de iyice bunalıma giriyor insan bir boşluğa düşüyor daha dün karnımdaydı bebeğim diye. Herkes bebeği sevip acıktığında bebeğin memesi olarak anneyi görüp ona veriyor bu çok kötü bir his. Neyse ya şimdiden düşünmeyelim bunları

Gelip yardimci oluyosa disini sıkabilirsin bi sure ama yardim.etmeyip ustune seni yorcaksa bi sekilde hal çaresine bakmak gerek galibs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…