Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Ben ac karnina ictigimde muthis bir mide agrisi yapti o gun kendime gelemedim. Soyle bi duzen olusturdum; sabah kahvaltimi yapiyorum kahvalti arasinda decavit iciyorum. 2 saat sonra biraz acikmis oluyorum zaten o ara demir ilacimi iciyorum uzerine mandalina yiyorum. 1 saat sonra ogle yemegimi yiyorum. Ilaci agzima atmadan once derin bir nefes aliyorum nefesimi tutuyorum o sekilde iciyorum o zaman tadini pek almiyorum.
benim doktor aç karna en güzel sonuç alınıyor dedi öylede oldu 1 ay önce kan değerlerim çok düşüktü dün test verdim sağlık ocağında hepsi normal çıkmış kan hapını aç karna içmek önemli bence

benim doktor aç karna en güzel sonuç alınıyor dedi öylede oldu 1 ay önce kan değerlerim çok düşüktü dün test verdim sağlık ocağında hepsi normal çıkmış kan hapını aç karna içmek önemli bence
Ama ben sabah ac karnina ictigimde tum gun mide agrisindan kivrandim o gunu tekrar yasayamam. Ya hic icmeyecektim ya da bu sekilde icecektim. Bende simdilik bu sekilde devam ediyorum.

bu arada bu konuda da şöyle bir şey var. özellikle beyaz tenli ve hassas bir cildiniz varsa demir iğneleri kalıcı morluk oluşturabiliyor. damara denk gelmesi tarzında şeyler de söz konusu elbette ama açıkçası doktor iğne yazmasına rağmen hap istedim, iğne ile risk almak istemedim. ilerleyen zamanlarda değeriniz çok düşükse ve gerekliyse serum da verebiliyorlar ama mesela benim ferinject (demir serumu) alerjim var, sizin de alerjiniz olabilir buna güvenerekten de zamanı geçirmek olmaz elbette. son olarak ağızdan alınan sıvı formlu demir ilacı varmış fakat bunu da denemedim. mide bulantısı yapıyor mu bilmiyorum.
Bilmeyen olur diye söyleyeyim; ağızdan sıvı formlu demir ilacı dişleri anında çürütür, eğer kullanan olacaksa aklında olsun acilen dişini iyice fırçalamalı

Ben demir ilacını hiç içemiyorum 😥 her içtiğimde kusuyorum bu iş nasıl olacak bilmiyorum oysa bulantılarım da kalmadı demir ilacını içmem hariç ne bulantım var ne kusmam 🫥 aynı durumda olan var mı çözüm bulabildiniz mi? İçmeyeyim diyorum ama hem kan değerlerim düştü hem de saçlarım çok dökülüyor diş etlerim kanamaya başladı 😶 aç karnına değil de yemek yiyip içsem çok sorun olur mu acaba
Mutlaka doktorunuza danışın tabi ama ben de sizin gibiydim. Ferrum 100 mg kullanıyordum günün hangi saatinde içsem beni kusturuyordu. Oroferon’u önerdi çevremden birkaç kişi doktorumla konuşarak o ilaca geçtim. Gece yatmadan önce aç karnına alıyorum prilamla birlikte. Hiçbir yan etkisi olmuyor. Malesef dışkıyı siyaha boyamak dışında. Ben 18 haftalık hamileyim bulantılarım hala bitmedi :/ gün içinde bu ikili beni iyi tutuyor. Kahvaltıdan sonra da diğer takviyelerimi alıyorum. Akşam yemek yiyemiyorum malesef bulantıdan dolayı. Bakalım nereye kadar gidecek böyle

Mutlaka doktorunuza danışın tabi ama ben de sizin gibiydim. Ferrum 100 mg kullanıyordum günün hangi saatinde içsem beni kusturuyordu. Oroferon’u önerdi çevremden birkaç kişi doktorumla konuşarak o ilaca geçtim. Gece yatmadan önce aç karnına alıyorum prilamla birlikte. Hiçbir yan etkisi olmuyor. Malesef dışkıyı siyaha boyamak dışında. Ben 18 haftalık hamileyim bulantılarım hala bitmedi :/ gün içinde bu ikili beni iyi tutuyor. Kahvaltıdan sonra da diğer takviyelerimi alıyorum. Akşam yemek yiyemiyorum malesef bulantıdan dolayı. Bakalım nereye kadar gidecek böyle
bulantılar geçince mide yanması başlıyor zaten mide yanması reflüde kötü sanırım bu hamilelikte mide ile ilgili problem hiç bitmiyor

ayy olabilir ben de kullanmadım ama duydum hep. ilacın her türlüsü bir şeye sebep oluyor ya :KK43:
Ya mantıken fiziksel olarak dişe değdirmeden hani yüz serumu aparatıyla direkt boğaza sıkılabilir üstüne de diş fırçalanırsa bi sorun yaratmaz bence

Kurtadama dönüşmeden göbeğimi ağdalattım arkadaşlar çok acıyo ama değdi jfjfjf artık iki haftada bi bana mesai çıktı 😂 göbeğimde tüy tüy vardı her zaman ama erkek bebek saolsun ortalığı mahvetti bu acıya nası katlanıcam görücez

Sağ ol canım. Tam net bilmiyoruz biz de. Araştırma test filan yapılacak.

Kızlar bugün sütüm geldi moralim o kadar bozuk ki. Nasıl kesilir, ne yapabilirim acaba? Bilgisi olan var mı?
Bilmiyorum tek bildiğim aklımdasınız dua ediyorum inşallah doğru bi zamanda ve istedğinizde sağlıklı bi gebelik yaşarsınız. Pıhtılaşma, kan cıvıtıcı iğne hakkkında yazmıştınız. Bidahakine daha erken tedaviye başlanır ve sağlıkla doğum gerçekleşir inşallah

Kurtadama dönüşmeden göbeğimi ağdalattım arkadaşlar çok acıyo ama değdi jfjfjf artık iki haftada bi bana mesai çıktı 😂 göbeğimde tüy tüy vardı her zaman ama erkek bebek saolsun ortalığı mahvetti bu acıya nası katlanıcam görücez
Yaaa ben de geçen anneme gösterdim alma bunları dedi ama normalde zaten alıyordum :KK43: alsak bi zararı var mı kızlar

Benimde cikti fakat ben jiletliyorum koku ince oldugu icin kotu olmuyor. agdaya alerjim var gobegime agda yapsam her yerimi sivilce basar 😅

Yaaa ben de geçen anneme gösterdim alma bunları dedi ama normalde zaten alıyordum :KK43: alsak bi zararı var mı kızlar
Ağdanın zararı yok da aldıkça yayılır diyorlar ya o durum zararlı bizim icin ondan diyolar. Benim zaten fazlaydı almak zorunda kaldım :KK43:

Bilmiyorum tek bildiğim aklımdasınız dua ediyorum inşallah doğru bi zamanda ve istedğinizde sağlıklı bi gebelik yaşarsınız. Pıhtılaşma, kan cıvıtıcı iğne hakkkında yazmıştınız. Bidahakine daha erken tedaviye başlanır ve sağlıkla doğum gerçekleşir inşallah
Allah razı olsun teşekkür ederim inşallah. Evet canım pıhtılaşma testi sonucunu bekliyorum netleşmesi için. Başka testler de yapılacakmış.

Kızlar bugün sütüm geldi moralim o kadar bozuk ki. Nasıl kesilir, ne yapabilirim acaba? Bilgisi olan var mı?
Çok üzüldüm basiniz sagolsun rabbim bindaha gostermesin bu aciyi. İlaclar var sanirim bi arkadasimin da basina gelmisti doktor bi ilac yazmis ama oncesinde evde yapilck seyler illa vardir emzirmeyi biraktigimda hic ellememistm.sagmamistm da bi haftaya kendiligindn kesilmisti

çok çok geçmiş olsun size hep dua edeceğim inşallah en yakın zamanda sağlıklı bir gebelik yaşarsınız.

Ben demir ilacını hiç içemiyorum 😥 her içtiğimde kusuyorum bu iş nasıl olacak bilmiyorum oysa bulantılarım da kalmadı demir ilacını içmem hariç ne bulantım var ne kusmam 🫥 aynı durumda olan var mı çözüm bulabildiniz mi? İçmeyeyim diyorum ama hem kan değerlerim düştü hem de saçlarım çok dökülüyor diş etlerim kanamaya başladı 😶 aç karnına değil de yemek yiyip içsem çok sorun olur mu acaba
Bana hap şeklinde verdi. Hiçbir sıkıntı olmadı. Sidefer galiba ismi. Hiç bulantı yan etki yapmadı çok şükür

Bence bir zararı olamaz. Ben arada jilet değil ama yüz usturası ile alıyorum, yine ince çıkıyor. Hatta yüzüme de yapıyorum arada, gayet iyi geliyor, aydılık bir görüntü veriyor.

X