Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar merhaba inşallah hepinizin hamileliği güzel geçiyordur benim bazı sıkıntılarım var anlatmak ve fikir almak istediğim. 12. haftada ikili test ultrasonunda bebeği besleyen damarlarda uterin arterlerde yani direnç çıktı iki taraflı. Perinatolog coraspine başlattı. Şu an 16 haftalığım. Geçen gün kontrole gittiğimde kendi doktorum dedi ki sende ciddi bir ödem problemi var o yüzden preeklampsiye adaysın. Zaten kilolu hamile kaldım 89 kiloyla. Şu an 83.5 kiloyum iştahım hiç yok yiyemiyorum bir şey adam gibi. 20. Hafta detaylı ultrasonda geçip geçmediğini öğrenicem bu durumun. Çok gerginim internette preeklampsiyle ilgili korkunç şeyler yazıyor çok korkuyorum. Tansiyonumu sürekli ölçüyorum 9’a 6 çıkıyor hep. Nabzım da 85-90 civarı oluyor. Benzer bir durum yaşayan var mı benimle?
 
montessoriler büyük olduğu için uzun süre kullanılmaz mı? ben yaklaşık 7 8 yaşına kadar kullanılır gibi düşünmüştüm
 
Süreci yaşayıp benim ve bebeğin ihtiyacına göre şekillendirmek en uygunu galiba
Teşekkürler

Zor bi süreç geçirmişsiniz, deprem hepimizin korkusu.
Allah tekrarını kimseye yaşatmasın
 
Bu arada park yatak işini nasıl yapacaksınız? Park yatak mı alsam, yoksa biraz daha suslu bişi mi alsam cok kararsız kaldım.
Ben park yatak almistm 3 yasina kadar ayni odada kaldik cok kullanisli geldi bana simdi 6 yasinda odasi var ama hâlâ bnmle yatiyo esim.olmadigi icin 2. İcinde park besikle devam ederim zaten saglam sakladim duruyo buyudugunde abisiyle ayni oda da kalirlar ona gore ayarlariz
 
Benim arkadaşım doğum sonrası geçirdi ve hiç bir belirti de vermemişti; her şey normal gidiyordu. Yoğun bakımda kaldı ama çok şükür bişi olmadı. Sanırım beslenme çok önemli; bu arkadaşım vejeteryan ve çok tatlı yiyordu; bir de ailesinde de tansiyon problemi var.
 
Ben de öyle düşünüyorum lakin evde ona verebileceğim ekstra oda yok :/ Kızım 13 yaşında onun odasına koyamam yani paylaşın diyemem.
Bu yavruşun odası olmayacak bari beşiği süslü olsun diye düşündüm:) Belli mi olur belki bi kaç seneye daha büyük bir eve çıkarız inşallah o zaman olur odası ama şu an öyle bir imkanım yok.
 
Bu arada benim kızım 9 yaşına kadar benimle uyudu Odasına girmedi bile nerdeyse; ben de ayrılamadım açıkçası, ayrılmak istemedim. 9 yaşında artık kendi odasını istedi. Bu bebişi de ayırmam yanımdan diye düşünüyorum.
 
Merhaba güzel hamişler nasılsınız cuma günü kontrolüm vardı ultrasonda bebek başı
aşağıda ayakları yukarıdaydı doktor komik bir bebek baksana fotoğrafına bakmak için ters çevirmen gerekecek dedi henüz hissedemiyoruz ama içeride baya hareket halindeler
 
Cok gecmis olsun kacinci haftadasiniz ve nasil tespit edildi acaba fetal ya da ikili taramayla mi
 
Çok geçmiş olsun ilkkez duydum bir bilgim yok ama çok çok geçmiş olsun
 
Öncelikle geçmiş olsun. Çok araştırıp canınızı sıkmayın şuan tansiyon değerlerimiz güzel bidaha gittiğinizde yine idrar testi verin protein kaçağı var mı diye baksınlar. Beslenmenize dikkat edin sağlıklı ve dengeli beslenmeye çalışın şuan preeklampsi demeleri için de erken zaten aday olabilirsiniz demişler. Yani hiç olmayadabilir şimdiden canınızı sıkmayın. Tansiyon olcumlerine devam edip doktor kontrollerinde idrarda proteine baktırmayı unutmayın
 
Çok çok üzüldüm. Umarım şifa bulur bebeğiniz. Allah yardımcınız olsun.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…