Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Kizlar ben de yeni evliyim. Bu finansal konulari nasil cozuyorsunuz?(calisiyorsaniz) Ortak hesabiniz var mi? tatile gideceksiniz diyelim, siz de bir kismina yardim ediyor musunuz?
Ikimiz de calisiyoruz. Bizim hesaplarimiz hep ortak, evlenmeden once sevgiliyken de toplam 13 yildir aramizda para muhabbeti hic olmadi. Evlenince hesaplarin ayri olmasi vs. bana cok degisik geliyor. Ama herkesin kendi tercihi, biliyorum bu kulturel bi sey. Yabancilarda da cok ayri tutan var hesabini ozellikle gelirleri benzer degilse.

Tatilleri ben organize ederim (esime kalsa asla plan yapamayiz), kredi kartiyla oduyorum zaten, o da ortak hesabimizdan cekiliyor. Benim maasim da o hesaba yatiyor. :)

Kizlar ben de yeni evliyim. Bu finansal konulari nasil cozuyorsunuz?(calisiyorsaniz) Ortak hesabiniz var mi? tatile gideceksiniz diyelim, siz de bir kismina yardim ediyor musunuz?
Biz 4 aylık evliyiz, hiç oturup bunu konuşmadık. Kendi akışında gelişiyor. Kimin kartı müsaitse onun kartı ile alıyoruz mesela. Ben maaşı alınca kartları ödeyip eşime aktarıyorum kalan parayı birikim yapıyoruz. Birlikte yapıyoruz her şeyi. Düğünümüzü evimizi her şeyi birlikte yaptık zaten. Taksitleri de birlikte ödüyoruz Kimde ne kadar para var ne harcama yapıldı danışırız her zaman. İzin almak değil tabi ama harcamalarımız ile ilgili bilgilendiririz.

Kızlar çalışanlar nasıl çalışıyorsunuz. Ben sağlık personeliyim. Bildirdim kadın doğumdan rapor aldım verdim başhekime. Günde 7.5 saat çalışıyorum nöbete kalmıyorum sizler nasıl ?
Merhaba ben hemşireyim bugün 10+1 oldum nöbetli çalışmaya devam ediyorum 24. Haftadan itibaren gündüze geçiyoruz diye biliyorum nasıl bir rapor aldınız

Normal canım hemen hemen hepimizde var, rahim kasılarak büyüyor her geçen gün. Bu kasılmalarda bize ağrı olarak yansıyor. Kanama ya da sürekli devam eden geçmeyen ağrılar olursa endişelenmen lazım.
Hafif bi kahverengi kanama oldu ama progestan fitil kullanıyorum zaten doktor endişelenme dedi kanama yoğunlaşmadıkça panik olmamaya çalışıyorum 😂

Moralim çok bozuldu ya bayanım ama bayan doktorları hiç beğenmiyorum sırayı bayan doktora verdi ne doğru düzgün tahlile baktı ne doğru düzgün muayene etti serklajı söyledim gerek var mı diyor geri peritonologa gönderdi muayene etmeden gün vermeye çalışıyor o da bayan çıktı şansıma öğlenden sonra gel anesteziye gösterelim dedi haftaya serklaj yapacakmış şok oldum kal geldi resmen ne düşünüyorsun diyor strese girdim dedim riski biliyorsun enfeksiyon kaparsın suyun erken gelebilir deyip durdu sinir oldum

Moralim çok bozuldu ya bayanım ama bayan doktorları hiç beğenmiyorum sırayı bayan doktora verdi ne doğru düzgün tahlile baktı ne doğru düzgün muayene etti serklajı söyledim gerek var mı diyor geri peritonologa gönderdi muayene etmeden gün vermeye çalışıyor o da bayan çıktı şansıma öğlenden sonra gel anesteziye gösterelim dedi haftaya serklaj yapacakmış şok oldum kal geldi resmen ne düşünüyorsun diyor strese girdim dedim riski biliyorsun enfeksiyon kaparsın suyun erken gelebilir deyip durdu sinir oldum
Meraba canım serklaj olacak mısın kaç haftalıksın

Kizlar devlette ikili test yapıldı on oldu sonuçlar hala e nabiza düşmedi ne zaman çıkar acaba devlette yaptıran varmi
Ben yaptırdım canım, enabıza düştü ertesi gün sonuçlar ama grafik vs görünmüyor e nabızda onu doktor veriyor. Çıkan sonuçlara göre rapor yazdırıyor

Merhaba ben hemşireyim bugün 10+1 oldum nöbetli çalışmaya devam ediyorum 24. Haftadan itibaren gündüze geçiyoruz diye biliyorum nasıl bir rapor aldınız
Dra durumu anatınca o yazılı bi rapor veriyo. Hamileliğin 24. Haftasındadır diye. Drlar biliyor zaten bu tarz şeyleri
Dr gerçekten şans işi ilk evlendiğim zamanlarda bi dra gitmiştim ilk zamanlar utanma falan kadın dra gittim dalga geçer gibi muayene etmişti. Bir daha o kadının adını duymak istemedim. Farklı bir Dr arayışına girin siz yine de.

Yaaa on gündür bakıyorum e nabizda yok ne zaman çıkar diye biseyde demediler
Çıkmış olması lazım genelde çoğu kişinin 1 kaç günde çıktı. Bazen sonuçlar e nabıza yansımayabiliyor. ben yaptırdığımda 10 güne çıkar denmişti. Bir iki gün daha bekle göremezsen randevu alıp git bence daha sağlıklı olur belki doktora yansımıştır

Kizlar devlette ikili test yapıldı on oldu sonuçlar hala e nabiza düşmedi ne zaman çıkar acaba devlette yaptıran varmi
Ben de devlette yaptırdım sadece kan sonuçları sisteme düştü. Özelde olan dr um dedi ki kan sonucunun bir hükmü yok önemli olan grafikler dedi onu da pahalı diye sisteme girmiyor sonuçları elden veriyorlarmış.

Canım ben de perinatolojiye gidiyorum. İst da yaşıyorsan Göztepe Süleyman Yalçın Şehir Hastanesinde perinatoloji bölümünde Bilge Kapudere var biraz amiyane bir tabir olacak ama özelde olan dr lar halt etmiş yanında. Hem donanımlı hem hoşgörülü hem detaylı bilgi veren hem soruları titizlikle cevaplayan bi bayan. Gözüm kapalı tavsiye ederim. İstersen bir araştır.

X