• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    149
Kızlar ben de size bir şey soracağım, ağlama duvarı gibi oldu burası bu aralar ama lohusalık tam da böyle bir şey sanırım.. her şeye ağlayasım var, kocamla aramız kötü, annem 3 hafta önce geldi yanıma yarın gidiyor 🥹🥹🥹sabahtan beridir aklıma geldikçe ona ağlıyorum 😭 yatak odasında birlikte yatıyoruz annemle geldiğinden beri, uykusuz kaldığımda o yetişiyordu derdime, gazını çıkarıyordu uyutuyordu, gün içinde her işime koşuyordu🥹🥹🥹 bugün bir tartışma çıktı eşimle aramızda.. tutturdu çocuk doğduğunda şekerli su vermedik ondan sarılık oldu diye 😡😡😡 görümceyle aramızda 12 gün ve o da benden sonra doğum yaptı, şekerli su vermişler bak gördün mü ondan sarılık olmadı diyor.. yaw kıza stres pompalayan kimse mi var etrafında, hemen sütü geldi… ben kendimi haşlaya haşlaya süt getirdim yetmedi kv kp derdiyle uğraştım halen daha uğraşıyorum 😡😡 ama adam takılmış şekerli su vermedik diye sarılık oldu diye.. siz şekerli su verdiniz mi, sarılıkla ilgisi olabilir mi? Yaw dr’a sordum adam ilgisi yok sarılığın çok farklı sebepleri de olabilir dedi.. yok ben onu duymadım diyor… yemin ederim boşanma dilekçesine ramak kaldı
İkinci bebem ilk defa duydum şekerli su muhabbetini iki bebemde sarılık oldu ilkinde 14 e çıktı mama kullandık ikinci bebem 12 çıktı ama o sırada süt geldi mamaya ihtiyaç kalmadı yani bu dert edilecek bir şey de değil her bebek zaten olurmuş çokta normal memiktolara süt gelene kadar sarılık oluyor çocuklar bebelere 6 ay boyunca su bile vermeyin derlerken şekerli su mu verilir yahu boşver canım sen en doğrusunu yapmışsın suanda lohusa olduğun için çok duygusal davranıyorsun zamanla aşarsın bu durumu 🙏🏻🌸

Arkadaşlar iyi akşamlar 37 haftalık gebeyim 22. Haftadan beri bebekle ilgili sürekli şikayet duymaktan bıktım yıldım usandım yaklaşık iki haftadır kilo alımı yavaşladı 100 gram kadar almış bu son kontrolde 2600 dediler ben anlamıyorum her bebek farklı gelişmez mi herkes mi pofuduk bebek doğuruyor ya yemin ederim buramdayım yok bebek küçük yok bebek zayıf yok bebek bilmem ne yıldım artık psikolojik olarak bitmiş durumdayım oksapar kullanıyorum coraspini 36. Haftada bıraktırdı doktor ne etkisi bilemiyorum besleyecek şeyler yiyorum artık ne yapacağımı şaşırdım kaldım..
Bebeğin sağlık problemi yoksa Dr un soylemine göre.. hiç üzülme benim bir tanıdığım 38. Haftada dogurmasina rağmen bebeği 2200 doğmuştu et bebekler olur ya aynı öyleydi ama kuveze bile sokmamislardi bebek minikti ama saglikliydi.. sadece benim bildiğim bebeğin beslendigi kordon eskimeye basladigi için son zamanlarda beslenememisti ama ona rağmen bence yinede bebiş minyondu halada minyon bir yavru..

Kızlar ya bebiş kucağımda her zamanki gibi gazını alıp uyusuj diye ellemedim. Üstüne de battaniyesi var polar değil ama sicak tutan bir şey. Bi de üstünü değişirken emzirdim diye yarım giyinik yani alti giyinik bi de zibini var üst kiyafeti yok. Zıbın kısa kol ama battaniye ustumde yani usumedigine zaten eminim ama bu zamana kadar daha kalin kalın da giydirmisimdir şuan yine daha ince ama bebis terlemiş. Kolları bile terli :( hastalik belirtisi midir? Napmaliyim ense kismi da terli :( battaniyeyi kaldirip üstünü değişirsem terledigi için daha kötü mü olur napcam ya
Ev çok mu sıcak canım terlediyse üstünü değiştir terleyen kısımları da silerek kurut canı. sonra üşütüp hasta olmasın kuzular battaniyen çok mu kalın bende tulum altına uzun kollu zıbın altaına da alt giydiriyorum iki kat gibi oluyor şuan normaliz yatarkende battaniye atıyorum üstüne pamuklu ☺️

Bebeğin sağlık problemi yoksa Dr un soylemine göre.. hiç üzülme benim bir tanıdığım 38. Haftada dogurmasina rağmen bebeği 2200 doğmuştu et bebekler olur ya aynı öyleydi ama kuveze bile sokmamislardi bebek minikti ama saglikliydi.. sadece benim bildiğim bebeğin beslendigi kordon eskimeye basladigi için son zamanlarda beslenememisti ama ona rağmen bence yinede bebiş minyondu halada minyon bir yavru..
Çok şükür bir sağlık problemi yok sadece haftasıyla uyumlu değil boyu kilosu yani boyu 48 cm kiloda 2600 tüp bebek olmasına rağmen geç döllenme olma ihtimali de varmış bir hafta geriden sayıyoruz demişlerdi yani 36. Hafta bile sayılsa yinede minik bebekmiş ana babası devasa değiller normal değil mi genseldir diyorum her defasında yeni birşey muhakkak duyuyorum yani bilmiyorum ki bir kontrole gideyim de gergin çıkmayayim 😑

1.büyüme atağı döneminden herkese merhaba. Tüm gün emen, kucakta değilse ağlayan, yatırır yatırmaz uyanan bir bebem var. Emzirdim, doymadı diye 90 ml daha önce sağdığım süttten verdim ve yine emmeye devam etti. Hemde kusmadan... Sürekli ama sürekli emiyor. Bittim resmen. Bayrama pis evimle bomba gibi giriş yapacağım. Temizlik yapmak şöyle dursun, tuvalete bile gidemiyorum çünkü. 🥹

Sütün nasıl emerken ses geliyormu bebekten? Çişli bez sayısı ne günlük ? Kaç saatte bir emiyor ? Her bebek sarılık oluyor benim sütüm fazla fazla geldiği halde ilk 1 hafta sarardı beslenmesi çok iyi olmasına rağmen üç gündür de beyaza döndü tekrar sarılık muhtemelen düşmeye başladı ilk oğlumda böyle oldu özelde 22 çıktı sarılık, devlette 18 evde takip yapıldı 16 ya düştü düşmeye başlayınca takipte kesildi sakin ol yani her bebeğe oluyor sarılık geçiyor ama sonra 🥹
Evet geliyor, bez sayısı da 6 yı geçiyor sadece çiş. 2-3 saatte bir emzirmiştim. İlk gün emzirmeyi beceremedim tutturamadım memeyi 4-5 saat aç kaldı ondan oldu gibimr geliyor. Genel olarak da bir uyanmama sorunu var çok zor uyandıyorum. Şimdi arada mama vermeyi düşünüyorum umarım hızlıca düşer :(

Canım, benim sütüm hemen gelmedi, sarılık için küveze aldıklarında da sütüm çok az geliyordu, iki memeden 30 ml ancak çıkıyordu, doymayınca mama verdik.. mama mecbur kalınca kurtarıcı olabilir, benim etrafımda herkes aman mama vermeyin falan dedikleri için, çocuğum beslenemediği için sarılığı tetikledi.. şimdi de doymadığını hissettiğimde yine mama veriyorum.. onların sağlıklı beslenmesi çok daha önemli bence
Evet bende öyle düşünüyorum hatta farkettim ben sarardığını etrafıma da söyledim mama verelim sarı bu çocuk diye bana evham yaptığımı söylediler verdirtmediler mamayı ama sonuç olarak sarılıkmıs cocuk

Çok şükür bir sağlık problemi yok sadece haftasıyla uyumlu değil boyu kilosu yani boyu 48 cm kiloda 2600 tüp bebek olmasına rağmen geç döllenme olma ihtimali de varmış bir hafta geriden sayıyoruz demişlerdi yani 36. Hafta bile sayılsa yinede minik bebekmiş ana babası devasa değiller normal değil mi genseldir diyorum her defasında yeni birşey muhakkak duyuyorum yani bilmiyorum ki bir kontrole gideyim de gergin çıkmayayim 😑
Sen sadece sakince bekle sağlık sıkıntısı olmadigi müddetçe bebiş minik olsun ne olacak dünyaya geldiği zaman daha kolay gelişir zayıf bebekler doğunca daha kolay büyüyor kendini motive et..😍

IMG_9030.webp

Sizce hastaneye gitmeli miyim mart annesi mi olucam yoksa 🤯

Çıktı
Kızlar ben de size bir şey soracağım, ağlama duvarı gibi oldu burası bu aralar ama lohusalık tam da böyle bir şey sanırım.. her şeye ağlayasım var, kocamla aramız kötü, annem 3 hafta önce geldi yanıma yarın gidiyor 🥹🥹🥹sabahtan beridir aklıma geldikçe ona ağlıyorum 😭 yatak odasında birlikte yatıyoruz annemle geldiğinden beri, uykusuz kaldığımda o yetişiyordu derdime, gazını çıkarıyordu uyutuyordu, gün içinde her işime koşuyordu🥹🥹🥹 bugün bir tartışma çıktı eşimle aramızda.. tutturdu çocuk doğduğunda şekerli su vermedik ondan sarılık oldu diye 😡😡😡 görümceyle aramızda 12 gün ve o da benden sonra doğum yaptı, şekerli su vermişler bak gördün mü ondan sarılık olmadı diyor.. yaw kıza stres pompalayan kimse mi var etrafında, hemen sütü geldi… ben kendimi haşlaya haşlaya süt getirdim yetmedi kv kp derdiyle uğraştım halen daha uğraşıyorum 😡😡 ama adam takılmış şekerli su vermedik diye sarılık oldu diye.. siz şekerli su verdiniz mi, sarılıkla ilgisi olabilir mi? Yaw dr’a sordum adam ilgisi yok sarılığın çok farklı sebepleri de olabilir dedi.. yok ben onu duymadım diyor… yemin ederim boşanma dilekçesine ramak kaldı
Benim kayınvalide de o familya dan dün kizlara bayramlık bakayım.derken bebeği ona bıraktım çok gazi varmış karnı gür gur ediyormuş şekerli su vermiş gazına iyi geliyormuş cahillik başka bişey değil eskiler öyle büyüttü bişey olmadı diye herşeyi doğru sanıyorlar

Biz mi lohusayiz bu kocalar mi belli degil valla. Bana da cok cektirdi, hala da cektiriyor. Biz bilincli vermedik ama bir hemsire kan alirken bebemden aglamasin diye vermis, duyunca sinir krizi geciriyordum, yine de oldu sarilik.

Ya kızlar ben biraz yürüyünce kuyruk sokumumdaki kemik acayip ağrıyor ya birde galiba bebegim biraz tombul olunca bacak arası kızarmış pişik olmuş sanki 12 günlük bebeği pişik yaptık olaya bak.

Ay evet şu an nasıl duruyor sizin bebişlerin gözleri? Kimisinin mavimsi durup sonra ya renkli ya kahve falan oluyormuş benimkinin en başından beri koyu gözüküyor zaten renkli gözlü olma ihtimali yok gibi bişeydi de kcckdksk
Koyu maviyse kahve acik maviyse renkli oluyormus canim

Yani ben mi beceremedim bilemedim ama sürdüğüm anda su gibi oluyor hemen ve çocukta irkiliyor ama tık yok sürdükten sonra ekstra bir şey yapmıyorum bebenin ağlamasına dahabamadığım için belki memnun olan vardır ama ben memnun kalamadım :/

Ay tahinli olan her şeye bayılırım alırım tarifini 😍😆 Bende atıştırmalık olarak bir kaseye bir muzu dilimleyip 2 tane cevizi kırıyorum balmeklşyorum göz kararı ve bir iki kaşık tayin öyle yiyorum o da güzle geliyor hazırlaması da pratik haberin olsun 😍 Bu arada gece desteği çok önemlimya dün demiştim ya hiç uyuyamadım diye bugün gün boyu da çok kötü oldum sütü sağdım biraz biberonla koydum yatmadan emzirmiştim 10 a kadar eşim verdi biberonla iki saat sonra falan bir 4-5 saat uyumuş oldum böylelikle kendime gelmişim biraz göğüslerimin sızısı bilembiras da olsa azalmış uyumak gerçekten önemli 🙏🏻🌸

Aynen canım bencede emziği 1,5-2 yaştan sonra kesersek ağız yapısında bir sorun olacağını düşünmüyorum bebe için meme reddi vs durumunda da zaten sürekli vermiyoruz artık bizi emzik gibi kullandığı için o hazzı alsın diye veriyoruz diğer türlü olmuyor özellikle kolik bebeklerde yani biraz da olsa işimizi kolaylaştırıyor ☺️

Arkadaşlar iyi akşamlar 37 haftalık gebeyim 22. Haftadan beri bebekle ilgili sürekli şikayet duymaktan bıktım yıldım usandım yaklaşık iki haftadır kilo alımı yavaşladı 100 gram kadar almış bu son kontrolde 2600 dediler ben anlamıyorum her bebek farklı gelişmez mi herkes mi pofuduk bebek doğuruyor ya yemin ederim buramdayım yok bebek küçük yok bebek zayıf yok bebek bilmem ne yıldım artık psikolojik olarak bitmiş durumdayım oksapar kullanıyorum coraspini 36. Haftada bıraktırdı doktor ne etkisi bilemiyorum besleyecek şeyler yiyorum artık ne yapacağımı şaşırdım kaldım..
Öncelikle sakin ol hepimiz aynı süreçlerden geçtik merak etme, doktorlar da herseyin en kötü senaryosunu çiziyor ama sağlıkla bebeğini kucağına alırsın inşallah stres yapma, ben de hamileyken her doktora gitmemde bir problem oluyordu yok kafası büyük yok ciğerlerinde sorun var, çok kilolu vs. Vs. Vs. Hatta normal zamanında doğsa bile kuveze girmek zorunda felan dediler ama maşallah kızım sapasağlam doğdu, ha doğunca da dert bitmiyor o ayrı yok sariligi yok kilosu yok gazi bir sürü ama onu kucağına alıp da kokusunu içine çektiğin an herseyi unutuyorsun, yani sabret dua et, bebeginle bol bol konuş, sağlıkla kucağına alacaksın endişe etme 🥰🤲

Bazı bebekler ne yersen ye anne karnında beslenemiyo bizim de herşey çok guzelken son haftalar kilo alımı durdu ve risk teşkil etti doktorum 36+6 da bebeği aldı 2190 Gr doğdu hiç merak etme doğduktan sonra güzelce besler kilo aldirirsin banada onca mobing uygulandı yok beslenmedin kendine bakmadın çocuk ufak çocuk idaresiz o bu kulaklarını tıkayıp bebeğine odaklan anne sütü mama destekli gidiyoruz doktoruna danışıp gerekirse sende anne sütü yetersiz olursa mama destekli beslersin 🙏

Son düzenleme:
Kızlar bende yarın doğum yapacağım inşallah.ve emziği kesinlikle düşünüyorum.kızımda doktorkullanma dedi amasonra kızım parmağını emmeyebaşladı 4 yaşında çok zorbıraktırdık
Bence de rahat ettiriyor baya ben veriyorum bebeğime. Ben kendim emzik tutmamışım ve kendi dilimi emiyormuşum hep. Maalesef yaşım 25 oldı hala daha uyurken ve uykuya dalarken dilimi emiyorum 🥲 keşke annem daha fszla uğraşsaymış da dilimi emmeseymişim kdkskskaka bırakamıyorım aslaa

Back
X