• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    148
Kızlar geçen hafta 36 haftaydım ve 1 aydır geçmeyen hemoroidlerden bahsetmiştim en sonunda patladı ve ağrısından kurtuldum. Şiş haldeyken doktorum sezeryan önermişti. Şu anda söndü hala bezeler dışında ama ağrım yok kabız falan olmazsam sönük duruyor. Ama dışkı yaparken şişiyor yine. Doktora da bir daha sormadım son halini. Sezeryan tarihi almıştım ama sizce geçti diye normal doğumu denemeli miyim? Doğumda yine şişip sonradan başıma iş açar mı? Yaşayan var mı ya da şahit olan? Bir de bebeğim şu an 37. Haftada kilosu 3250. 2 haftaya daha da kilo alır illa ki. Çok küçük bi bebek de değil zorlar mı acaba beni ıkınırken hemoroidle?
İlk doğumun bence içinde kalmasın eğer doktorun yapabilirsin diyorsa bir dene normali olmadı sezaryene geçersiniz zaten
Şimdi ssdv için çabalayan onlarca kadın var demekki pişman olan oluyor olmayan olmuyor en azından denedim dersin ilerde ssdv falan düşünmezsin içinde kalmaz o hemoroid konusunu hiç bilmiyorum
Bende minicikti son ay varla yok arası doğum anında kuvvetli ıkınma yapmadığım için bebeğim doğmaya çok elverişli olduğu için ilerlemedi birkaç ay sonrada geçti
Ama bilemiyoruz ki belki sen kuvvetli ıkınmak zorunda kalacaksın yada çok kolay bir doğum atlatsanda hemoroidler çoğalacak o konuyu kestiremiyorum

Maşallah gerçekten 💜 benim çok sütüm yok mama ve süt olarak gidiyorum ama yine çok aranıyor dediğin gibi ve doktor mamayı azalt dedi fakat doymuyor çocuk napıcam bilmiyorum hi
Emzirmeyle ilgili sorun yaşayan annelere emzirme danışmanı tavsiye ediyorum
Ben yine aynı kişi ile görüşeceğim gerçekten çok cüzi bir miktara hayat kurtarıyor emzirmek çünkü çok zaman alan sağımı ile mamasıyla çok uğraştıran bişey emzirmeyi çözünce bebek bakımıda çok kolaylaşıyor

İlk doğumun bence içinde kalmasın eğer doktorun yapabilirsin diyorsa bir dene normali olmadı sezaryene geçersiniz zaten
Şimdi ssdv için çabalayan onlarca kadın var demekki pişman olan oluyor olmayan olmuyor en azından denedim dersin ilerde ssdv falan düşünmezsin içinde kalmaz o hemoroid konusunu hiç bilmiyorum
Bende minicikti son ay varla yok arası doğum anında kuvvetli ıkınma yapmadığım için bebeğim doğmaya çok elverişli olduğu için ilerlemedi birkaç ay sonrada geçti
Ama bilemiyoruz ki belki sen kuvvetli ıkınmak zorunda kalacaksın yada çok kolay bir doğum atlatsanda hemoroidler çoğalacak o konuyu kestiremiyorum
İşte ben de kestiremiyorum. Doğumda patlayıp cerrahi müdahale olanlar da varmış öyle bi durumda hem ön kesik hem arka kesik çok zorlar gibi geliyor. Sezeryan olursam ssvd bana mantıklı gelmiyor zaten bilemiyorum şimdiden ama istemezdim heralde. Normal doğumu beklemek de çok zor aşırı stres yapıyorum bekledikçe. Sezeryandan önce çatı muayenesi falan olsam fikir verir mi o doğum anında belli olur diyenler de var.

Şu emzirme konusunda soeun yaşayan benim sütüm yok daha doğrusu sütünün olmadığını yetersiz olduğunu düşünen anneler çıkmazda olanlar başedemeyenler, mama ile devam etmek istemeyenler ciddi meme reddi yaşayanlar emzirme danışmanı ile görüşüp halledebilirsiniz em azından denemiş olursunuz çünkü biraz kritik bir zaman dilimi ilk zamanlar ilk aylar düzen oturursa çok rahat edersiniz kendinize işkence etmeyin

İşte ben de kestiremiyorum. Doğumda patlayıp cerrahi müdahale olanlar da varmış öyle bi durumda hem ön kesik hem arka kesik çok zorlar gibi geliyor. Sezeryan olursam ssvd bana mantıklı gelmiyor zaten bilemiyorum şimdiden ama istemezdim heralde. Normal doğumu beklemek de çok zor aşırı stres yapıyorum bekledikçe. Sezeryandan önce çatı muayenesi falan olsam fikir verir mi o doğum anında belli olur diyenler de var.
Ben doktoruma güveniyorum doktorum çatı muayenesi diye birşey yok diyor dediğin gibi doğum zamanı belli olur diyor çünkü kafasının oraya otururken küçükme payıda var

Benim oğlan tahliye oldu. Doğum yaptım çok şükür. Hiç korkulacak bir şey yok kızlar gerçekten inanılmaz stresli girdim panik atağımda var zaten. Çok şükür güzel geçti. 1 saate yürütecekler sormak istediğinizi cevaplayayımm. Spinal sezeryan oldum.
Canim gozunaydin anali babali buyutsun Allah bas agrin var mi ?

Benim oğlan tahliye oldu. Doğum yaptım çok şükür. Hiç korkulacak bir şey yok kızlar gerçekten inanılmaz stresli girdim panik atağımda var zaten. Çok şükür güzel geçti. 1 saate yürütecekler sormak istediğinizi cevaplayayımm. Spinal sezeryan oldum.
Canim gozunaydin anali babali buyutsun bas agrin var mi ?
Ve nabzin nasildi benim yukseliyor panikten

Ben yine aynı kişi ile görüşeceğim gerçekten çok cüzi bir miktara hayat kurtarıyor emzirmek çünkü çok zaman alan sağımı ile mamasıyla çok uğraştıran bişey emzirmeyi çözünce bebek bakımıda çok kolaylaşıyor
Kiminle görüşüyorsun canım? Nasıl bi yöntem izlemiştin?

Hep sağarak veriyorum canım arada çok ağlarsa emziriyorum. Çok sütüm çıkmıyor ama ilk zamana göre arttı tabi. Tek memeden 10dkda 30cc geliyor, en fazla 50yi bulabiliyorum. Diğer mememden 10cc ancak geliyor
Peki özel değilse neden hep sağarak veriyorsun? Meme başıyla ilgili sorun mu yaşıyorsun?

Maşallah gerçekten 💜 benim çok sütüm yok mama ve süt olarak gidiyorum ama yine çok aranıyor dediğin gibi ve doktor mamayı azalt dedi fakat doymuyor çocuk napıcam bilmiyorum hiç
Emzirdikce artacaktır hiç merak etme ilk günler biz de mama kullandik benim hiç sütüm gelmemişti. Beslenmene ve uyumana çok dikkat et stres yapma hersey düzelir insaAllah, sürekli meme aramaları aslında aç olduğundan da değil de anne kokusunu istedikleri için ve kendilerini güvende hissettikleri için de istiyor olabilirler

Evet canım tutmuyor mememi silikonla emziriyorum ondam da çekemiuor mu anlamadım ki, uyuyakalıyor hemen yorulup
Evet yaa benimki de aynı silikonla verince doğru düzgün ememiyor aşırı yorulup hemen uyuyakalıyor. Sırf unutmasin bir de mememden emme duygusunu yaşasın diye veriyorum sonra yine sagip iyice karnını doyuruyorum. Ama çok zor sürekli sagmak ne yapacağım hiç bilmiyorum, zaten normal mememi tutmuyor bari silikonla doğru düzgün emse ama yok aşırı zorlanıyor emerken ne yapacağım hiç bilmiyorum

Evet canım tutmuyor mememi silikonla emziriyorum ondam da çekemiuor mu anlamadım ki, uyuyakalıyor hemen yorulup
Canım dün bir arkadaş yazdı burda kimdi hatırlayamıyorum kusura bakmasın, göğüs pompası ile 3-5 dakika da göğüs ucunu çıkart. O arkadaşın dediği gibi pompa göğüs ucunu çıkarmakta başarılı oluyor. Çıkmışken de tuttur memeni, emebildiği kadar emsin. Kalan sütü de sağ biberon ile ver bence. Bebeğin çenesi kuvvetlendikçe pompadan daha iyi bir boşaltım yapacak. Biraz bu düzende gitmeye çalış bana kalırsa. 9 gün için sağdığın ml az değil bence. Zamanla artıyor süt, ama artması için de aktif bir şekilde emzirme + sağma yapmak lazım. Doktor günde 4 lt su iç dedi bana, sana da demişlerdir. Bol sıvı almaya dikkat et. 🌸

Şuanda oturdum hüngür hüngür aglıyorum kızlar…bebegım gecelerı aglıyordu zaten ama bugun hıc susmadı,uzerıne bı hırıltı hapsırıkta var daha bır haftalık,guya annemlerde yanımızda bır bebege bakamıyoruz o kadar kişi,cok mutsuz gecelerı aşırı aglıyor,kolık bebek mı acaba,kendımı cok uzgun hıssedıyorum bebege bakamadıgımız ıcın…neden aglarkı bır haftalık bebek bu kadar..neler yapmalıyım gaz ıcın bana bır tavsıye verın
Yetersiz asla değilsin kuzum öyle düşünme aç mı sütün nasıl mama desteği alıyor musun ya açtır ya da kolikte olabilir ipek te öyleydi malesef biz de 5 kişi kucaktan kucağa susturmaya çalışırdık şuanki daha erken bakalım inşallah İpek gibi olmaz kuzum beyaz gürültü aç telefondan ya da saç kurutma makinesi sesi biraz daha sakinleşiyorkar biz beyaz gürültü almıştık rahatlamıştık 🌸 Bir dene inşallah işe yarar 🙏🏻

Benim bebeğin emmesi için bir çok ebe ugrasti ama fayda etmedi kim ne yaptıysa emzirme danışmanı bu konuda gerçekten faydalı olabilir mi? Meme ucum da var ama bebek asla tutmak istemiyor tiksinir gibi davranıyor ancak silikon uc takınca emiyor

Back