- 3 Nisan 2023
- 1.288
- 1.099
- 63
- 38
çin takvimine bile bakamıyoruz tutmuyor :))))Bu bende gecerli olamaz laboratuvar bebegi benimki![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
çin takvimine bile bakamıyoruz tutmuyor :))))Bu bende gecerli olamaz laboratuvar bebegi benimki![]()
Cocuk kasimda uretildi bizim seninki ne zamandançin takvimine bile bakamıyoruz tutmuyor :))))
Hadi bakalıım nurtopu gibi bi kusucumuz daha olduOfff patladım mesajına agahshdjfjf demin bi markete gidip geleyim dedim önce asansör de sucuk kokusu aldım yolda gelirken de yemek kokusu eve gelinc de kendi elimin kokusundan miğdem bulandı poşet kokuyor diye ve ilk kusma gerçekleşti vatana millete hayırlı olsun ndndkfgmgm
Hayırlı olsun aramıza hosgeldin belirtilerin başlaması genel olarak kalp atışı ile başlıyor ilk 15 gün bende de hiç bisey yoktu sonrasında gün içinde sürekli mide bulantısı yaşamaya başladım iki oğlum da asla böyle şeyler yaşamadım hee gebelik farklı oluyormuşKızlar merhaba ben de bugün 5+0 dayım. Henüz doktora gitmedim bekliyorum şimdilik. Ama belirtilerim daha tam olarak başlamadı bu da içime dert oldu. Sadece midem bulanıyor çok fazla onun da oruçtan olduğunu düşünüyorum. Bir de tuvaletimi tutmuşum gibi kasık ağrım var özellikle sağ tarafta. Sizce normal midir ya çok düşünüyorum bunu anormallik var mı diye
Yaaa ilk gebelik mi hayırlı olsun sağlıkla ilerlesin insallah onun heyecanı başka oluyor vallahi şuan benim 3. Olduğu için insanlara nasıl söyleyeceğim diye düşünüyorum biraz utanıyorum galibaMerhaba hanımlar ben de dün kan testi verdim daha 2 gündür biliyorum hamile olduğumuSon adet tarihime göre 5+2 gözüküyorum ama bugün doktor kontrolüne gideceğim dün kan testim HCG 4000 çıkmıştı. Bugün doktor neler söyleyecek merak ediyorum umarım bir şeyler görür. Daha eşime bile söylemedim eğer bugün doktor iyi şeyler söylerse bu akşam sürpriz yapacağım çok heyecanlıyım
Bu arada Kasım ya da Aralık annesi olacağım herhalde ama bilmiyorum tam
![]()
Aynı şeyleri yaşıyoruz canım cinsiyetleri neydi çocuklarının bende ikisinde hiç böle şeyler yaşamadım yaklaşık 15 gündür bulantı yaşıyorumKızlar 7+5 oldum iki gündür miğdem bulaniyor sanırımdiğer çocuklarimda olmamisti hissiyatını bilmiyorum ama yediklerim her an gelecekmis gibi sıkıştıyor ama kusamıyorum
Sizlerde de böyle mi oluyor bulanti bu haftalarda mi basliyor ?
Şimdi bu tezi çürütmeye geldim iki oğlum da geç dollenme ama erkekKızlar erken döllenme Erkek geç olanda kız oluyorhadi buda benden olsun iyi kafa yormalar bizlereee
![]()
Bizim ki planlı gebelik değildi hemen hamile kalabilen bir insan da değildim aslında ama tek gecelik ilişki ile hamile kaldım şaşkınım 15 şubatmiş benim de demek ki yumurtlamaBen yumurtlama günümü hissetmiştim aslında tam 14 Şubat sabahı sıcak basarak uyandım akıntım falan gibi belirtilerim vardı hatta 15 şubatta arkadaşıma şaka yaptım olursa 14 şubatta çocuk yapmışızdır diye![]()
Hahahahha benim en sevdiğim aktivite kız hatta doğuma gitmeden gece yemisizdir ben ayrı kilo aluyordumKalkın hep birlikte bol salçalı makarna yapıp yiyelim bırakın endişeyi falan keyfini çıkarın biraz arkadaşlarben makarna yapmaya gidiyorum çalışanlar varsa ve canları çektiyse özür dilerim
önceden ben de sigara içerdim, sonra bıraktım ama 6-7 sene sonra tekrar başladım, bir iki sene daha içtim sonra tekrar bıraktım. iki seferde de bırakırken gün bazında düşünmek çok işe yaramıştı. yani bugünü geçireyim, yarın bakarım, dayanamazsam belki içerim diyordum. ilk üç gün zor geçiyor, ama dayanılıyor, dördüncü gün en zoru diyebilirim. çünkü o gün vücuttaki nikotin tamamen sıfırlanmış oluyor, ve o günü bir şekilde geçirebilirseniz sonrasında her geçen gün bir öncekinden daha az istiyor canınız. sigarayı bıraktığınızda saat saat, gün gün vücutta nelerin değiştiğini yazan bir liste bulmuştum; canım her sigara içmek istediğinde açıp o listeye bakıyordum, şimdi birinci güne geri dönmek zorunda kalmayayım diyordum, beni motive ediyordu. ilk 21 günü böyle bir şekilde geçirdikten sonra zaten fark edeceksiniz ki sigara içmek artık kendiliğinden aklınıza gelmiyor. ben de kahveyle birlikte içmeyi çok severdim, kahvenin artık hiç keyfi olmayacak diye düşünürdüm, ama sigarasız kahveyi daha da çok sevdim. bir de klişe olacak ama gerçekten açık havada yürümek, bol su içmek, yoga, meditasyon falan zihni uzaklaştırıyor sigaradan.Ne yazık ki bende 9. Haftaya kadar bekledim ama kese de bebek olmadı ilkinde ondan önce de 3 tane kimyasal yaşadım. Boş gebelikte cenazemiz vardı eve sürekli nohut yemeği getiriyorlardı onun kokusu çok kötü geliyordu ama haricinde bulantı kusma hiç olmamıştı. Ve bende kola bağımlısıyımmmçok aşırı canım istemediği sürece içmiyorum günde yarım bardağı bile geçirmemeye calisiyorum . Bide sigara var tabi çok zorluyor resmen savaşıyorum kendimle nasıl unutcam bilmiyorum sürekli aklım kola ve sigara da
![]()
Ben elimden tiksineceğimi hiç hayal etmemiştim ama sjfkfmfmf kocasından tiksineni duyduğumda çok şaşırmıştım biraz bağımlıyım kendisine şuan en büyük korkum diyebilirim inşallah herif bu 9 ayı koltukta geçirmezHadi bakalıım nurtopu gibi bi kusucumuz daha olduhamilelik insanı ne hallere sokuyor ya elini koklayıp öğürdüğünü hayal ettim dldjdkdjdjjd
Hayırlı olsun canım konuşmuştuk daha önce çok sevindimKızlar merhaba ben de bugün 5+0 dayım. Henüz doktora gitmedim bekliyorum şimdilik. Ama belirtilerim daha tam olarak başlamadı bu da içime dert oldu. Sadece midem bulanıyor çok fazla onun da oruçtan olduğunu düşünüyorum. Bir de tuvaletimi tutmuşum gibi kasık ağrım var özellikle sağ tarafta. Sizce normal midir ya çok düşünüyorum bunu anormallik var mı diye
Ay evet ya benim de yüzüm sivilcelendi kurudu bi şeyler olduKizlar benim cildim cok bozuldu, hani uzulunecek son sey belki ama aynalara kusmeye basladim. Tum yuzum sivilce. Alnim ergenlige dun girmisim gibi ajdjdjdjd. Bunun bir gecme suresi var mi acaba yoksa tum gebelik boyle mi olacak meraktayim. Dun artik doktora utanip sivilcem cikiyor cok diyemedim, her sey bitmis de o kalmis gibiama yani hormonal oldugu cok belli pitir pitir butun yuzum. Her gun en az iki yeni sivilceyle gune basliyorum
Bu mesaj çok iyi geldi resmen motivasyon oldu benim için bağımlı olduğumu bilmesem aşeriyorum dicem çünkü yiyesim geliyor resmen . Günde belirli sayıyla sınırlandırmak kendini cezalandırmak gibi hissettiriyor . Ama dediğin gibi dayanamazsam canım çok isterse içerim diye telkin etmek daha çok işe yarıyor çünkü ulaşılmaz olmuyor o zaman . En kötü bir hafta içinde bırakmak şuan hedefim . İnşallah tiksinirim ya vicdan azabından ölecem yoksaönceden ben de sigara içerdim, sonra bıraktım ama 6-7 sene sonra tekrar başladım, bir iki sene daha içtim sonra tekrar bıraktım. iki seferde de bırakırken gün bazında düşünmek çok işe yaramıştı. yani bugünü geçireyim, yarın bakarım, dayanamazsam belki içerim diyordum. ilk üç gün zor geçiyor, ama dayanılıyor, dördüncü gün en zoru diyebilirim. çünkü o gün vücuttaki nikotin tamamen sıfırlanmış oluyor, ve o günü bir şekilde geçirebilirseniz sonrasında her geçen gün bir öncekinden daha az istiyor canınız. sigarayı bıraktığınızda saat saat, gün gün vücutta nelerin değiştiğini yazan bir liste bulmuştum; canım her sigara içmek istediğinde açıp o listeye bakıyordum, şimdi birinci güne geri dönmek zorunda kalmayayım diyordum, beni motive ediyordu. ilk 21 günü böyle bir şekilde geçirdikten sonra zaten fark edeceksiniz ki sigara içmek artık kendiliğinden aklınıza gelmiyor. ben de kahveyle birlikte içmeyi çok severdim, kahvenin artık hiç keyfi olmayacak diye düşünürdüm, ama sigarasız kahveyi daha da çok sevdim. bir de klişe olacak ama gerçekten açık havada yürümek, bol su içmek, yoga, meditasyon falan zihni uzaklaştırıyor sigaradan.
Ben de çok sivilcelendim+ (öğürmekten olduğunu tahmin ediyorum ) yüzümdeki kılcal damarlar belirginleşti kızardım hepKizlar benim cildim cok bozuldu, hani uzulunecek son sey belki ama aynalara kusmeye basladim. Tum yuzum sivilce. Alnim ergenlige dun girmisim gibi ajdjdjdjd. Bunun bir gecme suresi var mi acaba yoksa tum gebelik boyle mi olacak meraktayim. Dun artik doktora utanip sivilcem cikiyor cok diyemedim, her sey bitmis de o kalmis gibiama yani hormonal oldugu cok belli pitir pitir butun yuzum. Her gun en az iki yeni sivilceyle gune basliyorum
Bade natural, kuatra, bunlar ilk aklima gelen temiz dogal icerikli markalar canim bakabilirsin bir cok urununu severek kullaniyorumAy evet ya benim de yüzüm sivilcelendi kurudu bi şeyler oldubebişleri düşünüp stres yapmaya ara versek kendimizi düşünsek biraz. Şöyle içeriği temiz hamilelikte kullanabileceğimiz yüz icin vitamin nemlendirici falan var mı bildiğiniz
Neyden tiksineceğin hiç belli olmaz gün gelir benim gibi tuvaletini tutarsın miden kaldırmadığı için dkdjjdjdjdBen elimden tiksineceğimi hiç hayal etmemiştim ama sjfkfmfmf kocasından tiksineni duyduğumda çok şaşırmıştım biraz bağımlıyım kendisine şuan en büyük korkum diyebilirim inşallah herif bu 9 ayı koltukta geçirmez![]()
Oyy kiyamamBen de çok sivilcelendim+ (öğürmekten olduğunu tahmin ediyorum ) yüzümdeki kılcal damarlar belirginleşti kızardım hepzaten ince bi derim var
![]()
Gerçekten hala bişey yiyemedimben de sabah çok ağladım ah hormonlar
Beklenen doğum tarihini güncelle ayarlardan canım onunl alakalıKızlar bu gebelik takvimi çok ilerde göstermiyor mu ben 8. Haftanın içindeyim 10 yazıyor![]()
Kiz sus canim sigara istedi okudukca ahhaahahahBu mesaj çok iyi geldi resmen motivasyon oldu benim için bağımlı olduğumu bilmesem aşeriyorum dicem çünkü yiyesim geliyor resmen . Günde belirli sayıyla sınırlandırmak kendini cezalandırmak gibi hissettiriyor . Ama dediğin gibi dayanamazsam canım çok isterse içerim diye telkin etmek daha çok işe yarıyor çünkü ulaşılmaz olmuyor o zaman . En kötü bir hafta içinde bırakmak şuan hedefim . İnşallah tiksinirim ya vicdan azabından ölecem yoksa
Sigara illet ya hamile kalmadan bitirmek lazım o işi. Hamile kaldıktan sonra daha da zorlaşıyor. Ben 1 senedir hiç içmedim zor bela da olsa bıraktım cünkü hamilelikte bırakamazdım. Azalta azalta sıfırlarsın ya gün gelir iki günde 1 tane içersin. Vücut zamanla unutuyorKiz sus canim sigara istedi okudukca ahhaahahahben malesef canim ceken gunler 1 tane iciyorum… icerken de cok uzuluyorum hala sifirlayamadigim icin. Ama doktorum da bu kadar strese gireceksen daha zararli dedi
Ya benim en buyuk hatam tedavide azaltip ara bekleme donemlerinde stresten yine normale donmek oldu.. bir ara asiri stresliydim hicbir zaman cocugum olmayacak filan saniyordumSigara illet ya hamile kalmadan bitirmek lazım o işi. Hamile kaldıktan sonra daha da zorlaşıyor. Ben 1 senedir hiç içmedim zor bela da olsa bıraktım cünkü hamilelikte bırakamazdım. Azalta azalta sıfırlarsın ya gün gelir iki günde 1 tane içersin. Vücut zamanla unutuyor