Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    159
Merhaba bende de amniyotik band şüphesi var 11. Haftadayım ama doktorum emin olamadı perinatoloğuma gidicem. En son 8.haftada gittiğimde perinatoloğum bi şey dememişti bu konuda. Sizinki neymiş peki ne açıklama yaptılar acaba? İnşallah benimki de zarar vermez şuan vermemiş çok şükür ama organ gelişim dönemi olduğu için tedirginim :(
Embriyonel membran dedi perinatolog. Bebek buyudukce o da yukari cikacak dedi. Bu kadar erken haftalarda belki olmaz dedi. Ben de 8 hafta civariydim doktorum şüphesinden bahsettiginde.

Böyle karnım sertleşip kasıldı ayağa kalktım yürüdüm oturdum sanki bebek pozisyon değiştiriyor. Ağrım sızım kanamam yok. Sadece karnımda bir şey kasılıyor bırakıyor. Yürüdüm su içtim geçti ama ara ara oluyor. 30+2 deyim bu normal mi ?

Böyle karnım sertleşip kasıldı ayağa kalktım yürüdüm oturdum sanki bebek pozisyon değiştiriyor. Ağrım sızım kanamam yok. Sadece karnımda bir şey kasılıyor bırakıyor. Yürüdüm su içtim geçti ama ara ara oluyor. 30+2 deyim bu normal mi ?
Pozisyon değiştiriyordur diye tahmin ediyorum ben de. Benim bebeğim de bazen çok sertleşiyor, tek tarafa yumuluyor gibi hissediyorum. Sonra yumuşuyor :)

Bana normal dedi doktorum büyüdüğü için alanı azaldı yer değiştiriyor uzatıyor ayaklarını geriliyor filan dedi merak etme

Insallah canim. Evde yatacaksın devamlı dedi mi?
Dinlen dedi sadece. Bende izin ve raporlarimi şimdiden kullanmak istemiyorum işim rahat arabamla gidip geliyom. Kendimi iyi hissedersem p.tesi yarım gün gibi amirimle konuşup çalışmayı düşünüyorum. Progrstan ilacı verdi. Tekrar ederse acile gel hemen dedi.

Dinlen dedi sadece. Bende izin ve raporlarimi şimdiden kullanmak istemiyorum işim rahat arabamla gidip geliyom. Kendimi iyi hissedersem p.tesi yarım gün gibi amirimle konuşup çalışmayı düşünüyorum. Progrstan ilacı verdi. Tekrar ederse acile gel hemen dedi.
Geçmiş olsun canım. Ama evde devamlı dinlensen iyiydi sanki bir süre. İnşallah bir daha tekrarlamasın. 🙏

Bana da pozisyon değiştirmesi zor gibi yeri çok yok ama olabilir de demişti. Yani doğum pozisyonuna dönebilir belki. Hangi haftalarda döner acaba?

Çok güzel anlatmışsınız, ben 7.haftamda sezeryan ameliyati oldum ikiz gebelikti bir kese boş ve tüpe yapışmıştı sağlıklı keseye zarar vermemek için sezeryanla diğer keseyi ve sağ tüpümü aldılar dikislerim karnım büyüdüğü için tam iyileşme olmadı içerden ama tüm bunlara rağmen ilk gebeligim ve vajinal doğum süreci biz kadınlar için inanılmaz bir süreç olduğunu düşündüğüm için vajinal doğum istiyorum kirkuyir muyum evet dikislerden dolayı korkularım var ama

Çok güzel anlatmışsınız ben 7. Haftamda ikiz gebelikten bir kese boştu ve tüpe yapışmıştı sağlıklı bebege zarar vermemek için sezeryanla diğer keseyi ve sağ tüpümü aldılar dikislerim karnım büyüdüğü için tam iyileşme olmadı içerden ama tüm bunlara rağmen ilk gebeligim ve vajinal doğum istiyorum korkuyor muyum evet dikislerden dolayı korkularım var ama yine de hem bu inanılmaz süreci yaşamak hem bebeğimin sağlığı açısından vajinal doğum istiyorum sin ana kadar takip edecek tabi doktorum dikişler açısından yırtılma vs. Olmamasi adına bir sorun olmazsa vajinal doğum yapacam inşallah. Tabi ki sezeryan isteyenlere de saygım sonsuz çok önemli bir süreç kim nasıl rahat hissedecekse o şekilde olması en önemlisi bence.
Dilerim en güzel, rahat ve sağlıklı şekilde keşkesiz bir doğumla kucağınıza alırsınız 🌸

Kızlar bugün sürekli aspire ediyorum bi şeyleri yani boğazıma kaçıyor yemek veya tükürüğüm öksürüp kalıyorum. Ay bi gerildim durup dururken boğulcak gibi oluyorum bi anda. Yemek yerken de çok oluyor neden olabilir ki yaşayan var mı? Dünde olmuştu yemekte eşim Allah korusun kaçsa ben nasıl hemlik yapacam sana dedi. Bi korkmadım değil yani 🙈
Birde son 3-5 gündür huzursuz bacak sendromu yaşıyorum. Öncesinde hiç yaşamadığım bir şeydi. Hamilelikte olabiliyormuş. Gece yatmak için yatağa girdiğimde başlıyor. Ayağımda bi rahatsızlık hissi. Ağrı desem ağrı değil ama çok rahatsız ediyor hareket ettirmek istiyorum sürekli. Yaşayan var mı böyle?

Kızlar bugün sürekli aspire ediyorum bi şeyleri yani boğazıma kaçıyor yemek veya tükürüğüm öksürüp kalıyorum. Ay bi gerildim durup dururken boğulcak gibi oluyorum bi anda. Yemek yerken de çok oluyor neden olabilir ki yaşayan var mı? Dünde olmuştu yemekte eşim Allah korusun kaçsa ben nasıl hemlik yapacam sana dedi. Bi korkmadım değil yani 🙈
Birde son 3-5 gündür huzursuz bacak sendromu yaşıyorum. Öncesinde hiç yaşamadığım bir şeydi. Hamilelikte olabiliyormuş. Gece yatmak için yatağa girdiğimde başlıyor. Ayağımda bi rahatsızlık hissi. Ağrı desem ağrı değil ama çok rahatsız ediyor hareket ettirmek istiyorum sürekli. Yaşayan var mı böyle?
Bende de var bu ayak rahatsızlığı bende huzursuz bacak sendromu olduğunu düşünüyorum uyuyana kadar canım çıkıyo

Embriyonel membran dedi perinatolog. Bebek buyudukce o da yukari cikacak dedi. Bu kadar erken haftalarda belki olmaz dedi. Ben de 8 hafta civariydim doktorum şüphesinden bahsettiginde.
Ben şuan 11.haftadayım ama aslında benim de daha önce şüphelenilmişti. Ama benimki ikinci bi kese gibi duruyor fotoğrafta . Bakar mısınız sizinkine benziyor mu?

Eklentiler

• IMG_0227.webp
    IMG_0227.webp
    53,4 KB · Görüntüleme: 14
Ben şuan 11.haftadayım ama aslında benim de daha önce şüphelenilmişti. Ama benimki ikinci bi kese gibi duruyor fotoğrafta . Bakar mısınız sizinkine benziyor mu?
aynı benim de böyleydi. bu görüntü yüzünden uzun süre ikiz şüphemiz oldu. sonra ikiz değil, acaba amniyotik bant mı dedik. perinatolog embriyonel membrane (umarım yanlış kalmamıştır terim aklımda) olduğunu söyledi. bebek çiş yaptıkça o yukarı kalkıcak gözükmeyecek, amniyotik bant değil dedi. gel gelelim dün kontrolümde doktor bu yapıyı yine gördü ve ameliyatta bakarım ben bu yapıya neymiş dedi. yarın da perinatolog kontrolüm var soracağım kendisine yine. size de yazarım.

aynı benim de böyleydi. bu görüntü yüzünden uzun süre ikiz şüphemiz oldu. sonra ikiz değil, acaba amniyotik bant mı dedik. perinatolog embriyonel membrane (umarım yanlış kalmamıştır terim aklımda) olduğunu söyledi. bebek çiş yaptıkça o yukarı kalkıcak gözükmeyecek, amniyotik bant değil dedi. gel gelelim dün kontrolümde doktor bu yapıyı yine gördü ve ameliyatta bakarım ben bu yapıya neymiş dedi. yarın da perinatolog kontrolüm var soracağım kendisine yine. size de yazarım.
Çok teşekkürler 🙏🏻 aynı şeyleri yaşadım ben de ikizden de şüphelendik. Bende kalp şeklinde rahimden de şüphelendiler ama rahim filmim vardı ondan vazgeçtik sonra. Benim randevuma daha var inşallah güzel haberler alırsınız zararsız bi şeydir 🙏🏻

Çok teşekkürler 🙏🏻 aynı şeyleri yaşadım ben de ikizden de şüphelendik. Bende kalp şeklinde rahimden de şüphelendiler ama rahim filmim vardı ondan vazgeçtik sonra. Benim randevuma daha var inşallah güzel haberler alırsınız zararsız bi şeydir 🙏🏻
amin, inşallah siz de öyle. bu arada bana eskiden doktorum rahmin hafif kalp şeklinde demişti. ciddi değilmiş ama öyleymiş. benziyor durumlarımız :)

Back
X