Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    159
Benim de önceki hamileliğimde 23. Haftamda kanamam oldu rahim ağzım 20 mm ye kadar düşmüştü. Bana da hastanede yatış vermişlerdi. Hemen serumlar, iğneler, ilaçlar. Gerekli şeyler yapıldı. Hatta akşam vakti olduğu için kendi doktorum yoktu, nöbetçi başka bir doktora denk gelmiştim. O da nasıl bir doktorsa artık Allah bilir, bana dedi ki “Şu an seni hastanede tutmamızın amacı, rahmin her an patlarsa bebeği 5 dk içinde almamız gerekir, 5 dk da alamazsak bebek çok küçük kurtarılmaz” dedi. O anki psikolojimde doktorun bana dediği lafa bak. Ben nasıl berbat oldum, nasıl ağlıyorum, o gece nasıl geçti hiç bilmiyorum. Sabah oldu kendi doktorum geldi, “Yok canım” dedi “Ben şu an hiç öyle bir durum görmüyorum, gayet iyisin, hatta seni birazdan eve geçiriyorum ama evdeyken hiçbir şekilde yataktan kımıldamak yok. Sadece tuvalete kalkacaksın, onun haricinde komple yatağında, yastığında yatacaksın” dedi. 4 ay yattım ama en azından huzurla yattım. Tamam belki o doktorun söyledikleri de bir nebze doğruydu ama psikolojime etkisini hiç unutamam. 5 dk nasıl bir süre? Hatta süreden sayılıyor mu? Hastanede olmamın 5 dk ya nasıl bir faydası olacak? Bu demek oluyor ki her an rahmim patlar ve bebek ölür. Allah’ıııım… Düzgün konuşan doktorlar iyi ki var.
Senin şu an yapacağın şey bizim gibi sonu olumlu örnekleri düşünmek. Burada başka arkadaşlar da var erken dönemlerinden beri evde yatan, Allah gücünü kuvvetini sabrını veriyor. Hastanede biraz dinlen, mecbur işinden filan izin alacaksın zaten, eve geçtiğinde de lütfen hiiiiç ama hiç yataktan kalkma. İnşaallah anne teyze abla vs eş dost yakınında sana yardım edecek, ev işleriyle ilgilenebilecek birileri çıkar. Verilen ilaçları iğneleri vaktinde zamanında al. Başka yapılacak bir şey yok. Benim böyle yatmaların sonucu rahim ağzım 20 mm den 34e kadar yükselmişti. Dinlenerek ilaçlarla düzelen bir şey. Sen de bol bol dinlen inşaallah.
Ayrıca bebeğin makat pozisyonda olması şu an gayet normal, çünkü haftan zaten dönme haftasında değil. Benim de erken doğum riskim ilk başladığında çok erken bir dönem olduğu için bebeğin duruşu haliyle makattı. Zaten bebeklerin normal dönme zamanı 30. hafta, hatta 35e kadar dönmeye zamanları oluyor. Benim de yattığım bu sürecimde bebeğin pozisyonu makattan başa döndü ve 38 haftamın sonunda evladımı normal doğumla kucağıma aldım, çok şükür. Sen de öyle olacaksın inşaallah. Allah imtihan etmesin. Sadece sabır, dua, tevekkül. Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler 💕
Çok güzel moral verdin teşekkür ederim. Dediklerinizi dikkate alacağım mutlaka. Böyle durumlarda doktorun dedikleri çok panik etkisi oluşturuyor. Ben yatış gerekir mi dedim gece sancı ile gelirsen sezeryana almam seni diye tehdit etti resmen. Çok sinir bozucu. Allah yardımcımız olsun. İnşallah sağlıkla vaktinde kucağımıza alırız. Dua edelim birbirimize🤲

Kızlar beşik vs kurdunuz mu ? Sanki yetişmicekmiş gibi bir telaş sardı beni. Strese girmemek için yapayım her şeyi diyorum ama işten eve 7 de ancak geliyorum yemek bulaşık çamaşır evin rutin işlerini zor yetiştiriyırum. Öyle olunca ne ara bebek hazırlığına girişcem diye strese giriyorum. Eşyaların bir kısmını ablamdan aldım beşik bebek arabası vs . Onlar da aldıklarım da her şey kolilerde balkonda duruyor .
Onlara girşmem lazım yıkanıp temizlenecekler var yerleştirilecekler var.
En büyük problemde evim çok küçük, bir şeyi bir yere yerleştirene kadar elli şeuin yerini değiştirmem gerekiyor.
Son haftalarımızda daha konforlu rahat yaşamamız gerekirken beni sanki doğuma kadar daha yorucu günler bekliyor gibi bi stres sarsı.
Yarıdım edebilecek kimsemiz yok eşimşe ben yapıyoruz . Yardımcı olayı zaten Allaha emanet temizlik için bile kimseyi bulamıyorum. En son şirket aradım son çare onlar gelsin dedim ama 70 m2 ev için 5 bin lira istiyorkar. Çağırayım çağırmasına da minicik eve 5 bin verirsem her zaman çağıramam max 1 kez çağırırım yani bence çok fazla çünkü.
37. Haftaya kadar izne ayrılmicam diyordum ama sanırım ayrılmak durumunda kalacam. Yorgunluk bir tarafa dursun stres yapmaya başakdom artık. Uyandığımdan beri iş yerinde kafamda hangi işi hangi saatte yapacağım kurguları dönüyor . İşimde çok stresli .
Zaten hassas bir dönemdeyiz durup durup ağlamak istiyorum ortada hiçbir şry yokken . Sanırım herkesten uzakta yaşıyor oluşumun zorluğunu bu aralar çok fazla yaşıyorum. Desteğe ihtiyacım var ama elden bir şey gelmiyor 😞
Canım bende hazırlıklari 24.haftadan sonra hızlandırdim avantajım çamaşır odası olarak kullandığım boş bı odamin olmasıydı o odayı çocuk odası yapacaktık zaten odasini Şubat ayı gibi aldık Mart'ta geldi o zamana kadar kıyafet alışverişini eksikleri fırsat buldukça hallettim aldıklarımi o odaya attım hep bana da alışveriş konusunda acele etmememi söylediler ama iyi ki yavaş yavaş erkenden halletmisim diyorum eşim aralık ayından beri işsiz evde ben o yüzden panik yaptim para arttıkça önden alıp halletmek istedim temizlik ve yemek konusunda da eşimin evde oluşunu fırsata çevirdim biraz o ev erkekliği yaptı bende maddi işlerden sorumluydum 😂 çok şükür hallettik bı şekilde Nisan sonunda doğum iznine ayrılıyorum artık yavaştan kıyafetlerini yıkayıp utuleyip çantayı da 34 hazır etmeyi planlıyorum kendine dert edinme çok gerçekten Allah bı şekilde yardım ediyo ben de tek maaşla ne yaparız nasıl hallederiz diyodum çok şükür bi şekilde dondurebildik doğum iznine erken çıkarsan yapilcak işleri gunlere bölüp kendini de fazla yormadan 36.haftaya kadar tamamlarsin son ayda da keyfine bakarsin sıkma canını 😊

Kızlar hastane çantaları hazır mı💕💕 tecrübeli bir annemiz listeyi buraya yazsa mutlu oluruz. İnstagramda çok pqylaşan var ama bazıları abartıyor gibime geldi😂
Acıbadem in sitesinde var bakabilirsiniz 😀 kafanıza yatanları alır koyarsınız çok şey götürmek istemiyodunuz diye hatırlıyorum 👍 bence must lar sezaryen için yazıorum aklıma gelenleri;
2-3 takım pijama/ gecelik takımı
Emzirme sütyeni
Göğüs Kremi (acıbadem verio olabilir)
Depend
Terlik
Göğüs kalkanı ne kullancaksanız
Şarj aleti
Makyaj/kişisel bakım diş fırçası falan
Çıkışta giymek için dikişinizi acıtmicak rahat kıyafet ( giderken giydiğiniz de olur tabi ki 😀)

Bebeğe;

Alt üst/ Tulum 3-4 tane koymuştum ben hepsini giydirdim (acıbadem ilk bebek çıkınca giydirio kıyafet )
Hst çıkışı
Çorap/eldiven kullancaksanız
Ana kucağı çıkış için
Müslin örtü/ battaniye (yaz olcağı için müslin yeterli bence)
Sercekseniz bebek yatağına çarşaf olabilir
Bebek bezi yedek koydum acıbadem veriyor
Islak mendil / pamuk ne kullancaksanız (acıbadem veriyor)

Biberon/ sağım makinesi isteğe bağlı
Mama takviyesi derlerse acıbadem temin ediyor direk getirio odaya

Şimdilik aklıma gelenler bunlar 😀

Hastane ücretleri konuşulmuş kızlar ben araştırıp gitmek istediğim doktor o hastanede olduğu için hayat hastanesini seçtim çok şükür hastanemde iyi çıktı biz Aralık ayında doğum paketini aldık fiyat sabitlemek için çünkü iptal şansımız vardı para iadesi vs yapiyorlar bı aksilik oldu başka bı hastanede doğum yaptım yine para iadesi seçeneği olduğunu söylediler Aralık ayında 28 bin liraya almistik biz de sezeryan normal doğum sabit fiyat çok şükür hem hastaneden hem doktorumdan çok memnunum muayene ucreti olarakta 1500 lira ödüyoruz doktorum istediği tahlilleri önden söyleyip sağlık ocağında vs yaptirip gelebilecegimi soyluyo bursada olup hastane arayışında olan varsa tavsiye ederim

Kızlar size birşey sormak istiyorum. 12.haftamdan beri hep sıkıntılı bir süreçteydim. Aminiyosentez, erken doğum, serklaj derken 28.haftaya geldik. İnşallah vaktinde planlı bir doğum olur. Artık güzel telaşlara odaklanmak istiyorum. Bugün hastanemizin doğum fotoğrafçısıyla görüştük hem doğumda hem de doğumdan sonra odada çekim için. İkiz gebelik olduğu için sezeryan doğum olacak ve eşimin de girmesini istiyordum ancak bugün öğrendim ki doğuma ne eşleri ne de fotoğrafçıyı almıyolarmış. Normal doğum olursa girebiliyormuş baba ve fotoğrafçı ancak benimki normal olmayacak. Doktorumdan çok memnunum perinatolog ve tüm sürecime hakim bu saatten sonra hastane değiştiremem. Benim sormak istediğim eşim yanımda olmayacağı için spinal anestezide tek başıma stres yapabilirim. Genel anestezi mi istesem acaba stres yaptım biraz
spinal tecrübem olmadı ama hep duyduğum ameliyat ekibi çok destek oluyor ve gerekirse ufak bir sakinleştirici yapıyorlar. en iyisi doktorunuzla endişelerinizi görüşmek derim.
Kızlar hastane çantaları hazır mı💕💕 tecrübeli bir annemiz listeyi buraya yazsa mutlu oluruz. İnstagramda çok pqylaşan var ama bazıları abartıyor gibime geldi😂

Hastanenin attigi dogum cantasi listesi. Paylaşmak istedim;

Doğum çantasında anne için bulunması gerekenler şunlardır:

En az 2 adet gecelik,
En az 2 adet pijama takımı,
Bir tane sabahlık veya hırka,
Kullanılacaksa: Lohusa takımları ve lohusa tacı
En az 2 adet emzirme sütyeni veya emzirme atleti,
Göğüs ucu yaralarına karşı: göğüs ucu kremi ve göğüs kalkanı,
1 adet terlik,
3 çift çorap,
Lohusa külotu veya hijyenik pedler,
En az 4 adet külot,
Kirli çamaşırlar için poşet,
Diş macunu ve fırçası,
Makyaj malzemeleri, nemlendirici krem, toka ve tarak,
Hastanede duş alınacaksa: havlu, şampuan ve saç kurutma makinesi,
Kağıt havlu ve ıslak mendil,
Fotoğraf makinesi veya kamera,
Şarj aleti,
Nüfus cüzdanı ve gebelikte yapılan tetkikler,
Taburcu olunduktan sonra giyilebilecek kıyafetler.
Doğum çantasında anneler önden düğmeli gecelikleri ve pijama takımlarını tercih edebilir bu sayede emzirmek daha kolay olacaktır. Aynı zamanda doğum sonrası yaşanan yoğun kanamalar için pijama altları çoğaltılabilir.
Doğum çantasında parfüm, deodorant gibi ürünlerin bulunması anne ve bebek için önerilmez, annenin ten kokusu bebeği sakinleştirecek, rahatlatacak ve bağlılığı sağlayacaktır.

Doğum Çantasında Bebeğin İhtiyaçları

Doğum çantasında bebek ihtiyaçları en az annelerinki kadar önemlidir. Bebek kıyafetlerinin temizliği, biberon, emzik gibi ürünlerin steril işlemleri önceden hazırlanmalıdır.

Doğum çantası bebek ihtiyaç listesi için hazırlanması gerekenler:

3 adet alttan çıtçıtlı body,
2 adet alt üst takım,
2 adet tulum,
1 adet 5’li hastane çıkışı takımı,
2 adet şapka ve eldiven,
En az 5 adet ağız mendili,
Yenidoğan ıslak mendili,
En az 10 adet en küçük boy bebek bezi,
Mevsimine göre 2 adet kalın veya ince battaniye,
Pişik kremi,
Kirli kıyafetler için poşet,
1 adet müslin battaniye.
Hastane Doğum için bebek çantası hazırlama işini tamamladıktan sonra bebeği hastanede taşımak için portbebe ve arabada güvenli seyahat için oto koltuğu da gerekmektedir.
Anne ve bebek ihtiyaçlarının ayrı olarak yerleştirilmesi tavsiye edilir, günümüzde doğum çantası için özel kese ve organizatörler satılmaktadır. Doğum çantası listesi belirlendikten sonra tüm ihtiyaçlar ayrı şekilde keselere konulabilir ve her kesenin içinde eşyanın kime ait olduğu yazılabilir.
Doğum çantasında mutlaka bulunması gerekenler yukarıda belirtildi ancak her ihtimale karşı kulaklık, laptop gibi teknolojik aletlere de ihtiyaç duyabilirsiniz.

Lens kullanan varsa unutmayalim😁
hastanenin paylaştığı listeyi alıntıladım.

Acıbadem in sitesinde var bakabilirsiniz 😀 kafanıza yatanları alır koyarsınız çok şey götürmek istemiyodunuz diye hatırlıyorum 👍 bence must lar sezaryen için yazıorum aklıma gelenleri;
Emzirme sütyeni
Depend
Terlik
Şarj aleti
Çıkışta giymek için dikişinizi acıtmicak rahat kıyafet ( giderken giydiğiniz de olur tabi ki 😀)

Bebeğe;

Alt üst/ Tulum 3-4 tane koymuştum ben hepsini giydirdim (acıbadem ilk bebek çıkınca giydirio kıyafet )
Hst çıkışı
Ana kucağı çıkış için

Ay emzik istiosanız emzik 😀 önermiolar tabi ama ben kesin koycam 2. Cocuk için emzik mükemmel olur benim açımdan ilki asla emmedi hastanede vermedim çünkü 🤣

ya ben yine risk budur diyip vermeyeceğim gibi :D
Valla saygı duyuyorum ben vermeyenlere dediğim gibi ilkide hiç kabul etmedi öğürüyodu gerçek meme emzik olmuştu devamlı emmek istiodu meme de uyuyodu ayy ne geceler gündüzler 🤣 inşallah emzik alır ben dua ediyorum gerçekten emzik meme beraber giden çok çocuk var öyle red med yapmıo herkeste 😅

Valla saygı duyuyorum ben vermeyenlere dediğim gibi ilkide hiç kabul etmedi öğürüyodu gerçek meme emzik olmuştu devamlı emmek istiodu meme de uyuyodu ayy ne geceler gündüzler 🤣 inşallah emzik alır ben dua ediyorum gerçekten emzik meme beraber giden çok çocuk var öyle red med yapmıo herkeste 😅
görüyorum emzik kullanan bebekler rahat ediyor, ben ilkinde vermedim diye bunda da vermemeyi düşünüyorum, emzik ben olacağım dediğiniz gibi :D yoksa red korkumdan değil, duygusal sebepler :)

görüyorum emzik kullanan bebekler rahat ediyor, ben ilkinde vermedim diye bunda da vermemeyi düşünüyorum, emzik ben olacağım dediğiniz gibi :D yoksa red korkumdan değil, duygusal sebepler :)
Ayy sağlıkla kavuşalım inşallah mis kokululara 🥰

Emzirme sütyeni
Depend
Terlik
Şarj aleti

Bebeğe;

Hst çıkışı
Ana kucağı çıkış için

Çok teşekkür ederim.emzik hemen verilmez sanırım di mi almayayım onu. Biberon da muhtemelen ilk aşamada mama gerekirse şırınga gibi bir şey ile veriyor hemşireler. Bende mama olayını merak etmiştim bi kutu
Mama da koymak gerekir mi diye ama hangi marka ne alınır bilemediğim için en iyisi gerekirse hemen eczaneden alır biri😂 az ve öz yazmışsınız süpersiniz💕

Kızlar benim de hastanemin verdiği liste fikir olması açısından bırakıyorum buraya 😊
IMG_20250404_223418.webp

Çok teşekkür ederim.emzik hemen verilmez sanırım di mi almayayım onu. Biberon da muhtemelen ilk aşamada mama gerekirse şırınga gibi bir şey ile veriyor hemşireler. Bende mama olayını merak etmiştim bi kutu
Mama da koymak gerekir mi diye ama hangi marka ne alınır bilemediğim için en iyisi gerekirse hemen eczaneden alır biri😂 az ve öz yazmışsınız süpersiniz💕
kaşık biberon kullanabilirsiniz. biz ilk 10 gün belki günde bir sefer verdik mama. sarılık riskini atlatana kadar yine vermeyi düşünebilirim. kaşık biberon hastanede de var bu arada.

İnşallah. Sabah bı lekeler oldu. Suyundan suphelendiler çok şükür değilmiş. Rahim ağzı 23 m olmuş. Bebek ters halen. Olası bir durumda yoğun bakıma alınır dedi. Bilemiyorum doktorum mu çok açık sözlü ve en kötü ihtimalleri düşünüyor yoksa durum mu ciddi anlamadım
CAnım ben de açılma var ve rahim ağzım 17 mm. Evde yatıyorum devamlı. Kasılmandan dolayı tutuyorlardır. İnşallah o da geçer ise çıkarırlar. Şimdi nasıl oldun canım?

💕🌸 kaşık biberon ilkinde deneyimlemedim ben de ekleyeyeyim 👍 emzik hastanede vermeyince zor tutuo diolar ama bilmiyorum ben yanıma alıcam 😄 inşallah bol bol sütlerimiz olsun bebişte sağlıklı olsun gerisi hallolur 🤲

CAnım ben de açılma var ve rahim ağzım 17 mm. Evde yatıyorum devamlı. Kasılmandan dolayı tutuyorlardır. İnşallah o da geçer ise çıkarırlar. Şimdi nasıl oldun canım?
Kasılmalarim dün çok şiddetliydi. Nst de saate bir kontrol ettiler. İki koca serum verdiler sabah bı tane sancı çıktı doktor yarına kal diyor ama evim hastanenin dibinde diye evde takip etmek istedim. İmza atıp cikacsm. Öğleden sonra son bı nst çekip. Kasılmalarim sabah bı kez oldu daha tekrar etmedi. İnşallah sağlıkla vaktinde kucağımıza alırız.

Bende sordum birazda bakındım hep abartılı geldi V vervain arkadaşımızın paylaştığı da çok minimalist bı liste bide gün gün gebelik uygulamasında çok güzel bı şekilde liste verilmiş oraya uyacam ben yeterli geldi bana

💕🌸 kaşık biberon ilkinde deneyimlemedim ben de ekleyeyeyim 👍 emzik hastanede vermeyince zor tutuo diolar ama bilmiyorum ben yanıma alıcam 😄 inşallah bol bol sütlerimiz olsun bebişte sağlıklı olsun gerisi hallolur 🤲
Benim de emzik geldi bugun. Oğlumda vermemiştim hic ama sürekli meme istiyordu yorucu oluyordu. Bu sefer vermeyi düşünüyorum. Amin inşallah canım. 🥰

Kasılmalarim dün çok şiddetliydi. Nst de saate bir kontrol ettiler. İki koca serum verdiler sabah bı tane sancı çıktı doktor yarına kal diyor ama evim hastanenin dibinde diye evde takip etmek istedim. İmza atıp cikacsm. Öğleden sonra son bı nst çekip. Kasılmalarim sabah bı kez oldu daha tekrar etmedi. İnşallah sağlıkla vaktinde kucağımıza alırız.
Insallah canim. Evde yatacaksın devamlı dedi mi?

amniyotik bant konusunda benim doktorumun ilk haftalarda bir şüphesi olmuştu. henüz 8 hafta civarıyken rahmi ikiye bölen bir görüntü, sonra amniyotik bant mı diye düşündürmüştü doktorumu. neyse ki değilmiş. ilave görüş almak için perinatologa gittiğimde, amniyotik bantın arama motorunda çıkan şeylerle alakası olmadığını açıklamıştı. yine de takibi mutlaka önemli.

ilave olarak benim bebeğim de ilk günden itibaren hemen hemen 1 hafta ileri. erken döllenme olabilir. bu fark çok artarsa şeker ihtimali de elbette var. şeker yüklemesi sonucu normal çıktı galiba, bir tek açlıkta mı sorun var?

doktorumuzla güven ilişkisi çok çok önemli. eğer kendinizi iyi hissetmiyorsanız, doktorunuzu değiştirmeyi düşünebilirsiniz nacizane.
Merhaba bende de amniyotik band şüphesi var 11. Haftadayım ama doktorum emin olamadı perinatoloğuma gidicem. En son 8.haftada gittiğimde perinatoloğum bi şey dememişti bu konuda. Sizinki neymiş peki ne açıklama yaptılar acaba? İnşallah benimki de zarar vermez şuan vermemiş çok şükür ama organ gelişim dönemi olduğu için tedirginim :(

Back
X