Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    159
Merhaba arkadaşlar. Gün içinde kasilmalariniz ne sıklıkta oluyor. Masa başı çalışıyorum. Oturmaktan mi nedir bilemedim. Gün içerisinde bazen saatte üç dört defa olduğu anlar oluyor. Endişelenmeli miyim?. Karnım böyle sertleşip uzun süre kalıyor hani dört beş dakika kadar yürüyorum karnımı okşuyorum geçiyor bı sure sonra tekrar oluyor

İş çıkışı acile geldim. Çok fazla kasılma çıktı. Bide rahim ağzı incelmiş dedi Dr. Yatış verdi serum bağladılar. Bebek de makat geliş acil bişi olursa sezeryanla almamız gerekebilir dedi. Dua edin henüz çok erken çok üzgünüm 🥺🥺
Merhaba çok geçmiş olsun. Allahın izniyle hiçbir şey olmayacak içinizi ferah tutun🙏🏻

Kızlar sıvı beyaz akıntıyla beraber ıslaklık normal mi? Bebeğin sıvısı mı diye içime şüphe düştü. Sizlerde de beyaz akıntıyla beraber ıslaklık oluyor mu?
Benim de olmuştu, bir bir buçuk hafta önce falan iki üç gün sonra geçti bende çok korktum aslında ama hiç bi sorun olmadı arada oluyor sanırım internette araştırmıştım oluyormuş öyle

Çok teşekkür ederim. Oda yapamayacağız çünkü ev çok küçük. Zaten oda yapılabilseydi eşyaları toparlanırdı o odada. Ev 70 m2 maalesef . Beşiği ahşap , yatağımızın yanına kuracaz. Ama bebek arabası anakucağı oyuncaklar şu bu çok fazla ıvır zıvır var yer olmadığı için kolilerden çıkarasım gelmiyor. Nereye bırakcağımı bilmiyoeum çünkü. Öyle ortalığa da bırakamıyorum düzen takıntım var . Ama yerleştirebileceğim bir yer de yok . Keşke hamile kalmadan önce ev değiştirseydik diyorum. Hamileyken cesaret edemedim artık.
O konuda hak verdim ve cok iyi anliyorum. Bizim de misafir odasinda duran yatak cok gozume batiyor, istedigim gibi yerlesemiyorum. Sizin odaya organizer, plastik duzenleyici dolaplar ya da montessori usulü raf oyuncak duzenleyici vs konulamaz mi? Ivir zivirlar belki orada durabilir. Link bulabilirsem aticam.

Merhaba arkadaşlar. Gün içinde kasilmalariniz ne sıklıkta oluyor. Masa başı çalışıyorum. Oturmaktan mi nedir bilemedim. Gün içerisinde bazen saatte üç dört defa olduğu anlar oluyor. Endişelenmeli miyim?. Karnım böyle sertleşip uzun süre kalıyor hani dört beş dakika kadar yürüyorum karnımı okşuyorum geçiyor bı sure sonra tekrar oluyor

İş çıkışı acile geldim. Çok fazla kasılma çıktı. Bide rahim ağzı incelmiş dedi Dr. Yatış verdi serum bağladılar. Bebek de makat geliş acil bişi olursa sezeryanla almamız gerekebilir dedi. Dua edin henüz çok erken çok üzgünüm 🥺🥺
Cok gecmis olsun. Alinan tedbirler ise yarar insallah 🙏🏼

Samimiyetle paylaştıklarınız için gönlünüze sağlık. Tabii ki okudum sonuna kadar :) Bin yıllardır vajinal yolla doğum yapıldığına göre ben de yaparım diye düşünerek yola çıkmak lazım. Korkularımız tıpkı vajinismusta olduğu gibi tabulardan kaynaklanıyor. Özellikle de çocukken kadınların arasında büyüyen kız çocukları çok fazla ilk gece ve doğum hikayesine maruz kalıyor. Maalesef annelerimizde eğitim seviyelerinden bağımsız olarak çocuğun yanında bazı şeyleri konuşmama farkındalığı yoktu. Ben de anneannemin narkozsuz miyom ameliyatını, bir aile dostumuzun ilk gece yaşadığı kanamaları, teyzemin rahminden alınan urların kavanozlara sığmadığını, doğumdan korkan yengemin 20 sene sırf bu yüzden çocuk sahibi olmaktan kaçtığını duyarak büyüdüm. Hepsi son derece gerçeklerden kopuk, abartılı, kendi kadınlık ve annelik statüsünü yüceltmeye yönelik bilinçli ve bilinçsiz söylemler. Ne kadar acı çektiğini vurgularsa o kadar aferin alacağını düşünen, bu aferinden saygı ve itibar toplamayı amaçlayan şuursuz insanlar. Böyle olmayan, iyiye ve güzele motive eden, yüreklendiren, omuz veren, halden anlayan insanlar yok mu? Elbette var ve çok kıymetliler. Ama işte her zaman onlara denk gelinmiyor :) Neyse ben de bu konularda epey dolu olduğum için biraz içimi döktüm, okuyanlar helal etsin :)
Çok güzel yazmışsınız 🤗

Aaa bu çok önemli bir ayrıntı! Haftaya bir sorayım hastaneye. Ayrı bir oda varsa mükemmel olur. Yoksa kendimi doğurmaya çalışırken, annemi bir köşede hatim indirirken, kayınvalidemi de panik bir halde doğumun her anını görmeye çalışan merak halleriyle hayal edemiyorum :))))
Ben bu durumu düşünerek, çok stres olacağımı da göz önünde bulundurarak, eşime konuyu güzelce anlatıp, doğumdan hatta ten temaslarımızı yaptıktan sonra haber vermemiz gerektiğini, hem bizim hem bebek için daha iyi olacağını güzellikle anlattım zaten benim ailem uzakta gelemeyecekler annem doğumdan bir kaç gün önce gelir sadece, onu da evde bırakıp hastaneye sadece eşimle gideceğim. Sonrasında annemi de alır gelirler dağ başında yaşamıyoruz isteyen herkes yarım saate zaten hastanede olur o anda haber veremeye gerek yok. Burda önemli olan konunun hassasiyetini eslerimize güzelce anlatabilmekte. Yoksa onlar hemen ararlar .😀

Çok geçmiş olsun. Allah’ın izniyle bir şey olmadan çıkacaksınız. 🙏

Allah şifa versin canım. Kaçıncı haftadasın canım? Kasılma dursun diye makattan fitil yaptılar mı? Endol veriyorlar. Evet serum veriyorlar. Bir de ciğer geliştirici iğneyi hatırlat canım ne olur ne olmaz. Ben de yatmıştım hastanede bir gece canım. Rahimde açılma var mı?
Amin. Teşekkür ederim. 28 haftalık daha. Sadece serum verildi. Bebek makat geliş dedi doğum başlarsa sezeryanla almamız gerekebilir dedi. Açılma yoktu. Ciğer geliştirici iğneden söz etmedi.

O konuda hak verdim ve cok iyi anliyorum. Bizim de misafir odasinda duran yatak cok gozume batiyor, istedigim gibi yerlesemiyorum. Sizin odaya organizer, plastik duzenleyici dolaplar ya da montessori usulü raf oyuncak duzenleyici vs konulamaz mi? Ivir zivirlar belki orada durabilir. Link bulabilirsem aticam.
B brcubrcu0101 bu tarz seyler gordum. Belki fikir olur.
Duzenleyici
Ikea

Çok geçmiş olsun, rahim ağzı önemli bir durum, hastanede olmanız şu an sizin için en iyisi.
AngelHeart AngelHeart Arkadaş yazmış ciğer geliştirici önemli bir detay. Ben hastaneden sağlıkla çıkacağınıza inanıyorum inşaallah ama velev ki doğum başlarsa ciğerlerinin gelişmiş olarak hayata başlaması bebek için önem arzediyor. Bir gün arayla kalçadan yapılan basit birer iğne. Doktorunuza danışın derim. Benim de önceki hamileliğimde rahim ağzı sebebiyle erken doğum riskim olmuştu, bana da ciğer geliştirici iğne yapmışlardı. Çok şükür dualarla sağlıkla vaktinde dünyaya geldi. Size de dua edeceğim ❤️ Allah bu sıkıntıdan kurtulmanızı nasip etsin ve vaktinde sağlıkla kavuştursun bebeğinize.

Siz nasıl oldunuz? Doktor kontrolünde erken doğum riski için bir şey dediler mi? Benim de yatmaya devam. Cuma kontrolüm var yatarak idare ederiz inşallah. 💛
Şimdilik iyiyim yatmaya devam ediyorum pazartesi kontrolüm var. Bana en son benim gibi ikiz hamile olan ve 26.haftada doğum yapan hastasını anlattı bebekleri 35+5 de doğmuş kuveze girmemişler senin de dikişin çok güzel tutuyor inşallah 35-36.haftaları göreceğiz dedi. Ciğer geliştirici iğneyi sordum ben çok acil bir durum olmadığı sürece yapmıyorum dedi doktorum. Bizim için ilk hedef 30.hafta şu an. Umarım hepimiz vaktinde sağlıkla kucağımıza alırız 🙏

Kızlar sezeryan doğum için hastane çantasına hangi iç çamaşırı koymak daha mantıklı? Yüksek bel hamile çamaşırı mı yoksa normal mi? Bir de ped olarak depend mi kullanılır yoksa gece boyu ped yeterli midir?

Kızlar sezeryan doğum için hastane çantasına hangi iç çamaşırı koymak daha mantıklı? Yüksek bel hamile çamaşırı mı yoksa normal mi? Bir de ped olarak depend mi kullanılır yoksa gece boyu ped yeterli midir?
Yuksek bel lastiksiz rahat olur. Depend oneriyorum ben, depend olunca ic camasiri giymedim 20 gun fln :)

Yuksek bel lastiksiz rahat olur. Depend oneriyorum ben, depend olunca ic camasiri giymedim ben. 20 gun fln :)
Çok kanama yoksa bazı doktorlar depend i önermiyormuş. Özellikle yaz aylarında dikişleri havasız bırakıyormuş. Bende ne olur ne olmaz deprnd bırakayım ama . Bahsettiğiniz yüksek bel lastiksiz olanlar hamileler için olsn herhslfe

Çok kanama yoksa bazı doktorlar depend i önermiyormuş. Özellikle yaz aylarında dikişleri havasız bırakıyormuş. Bende ne olur ne olmaz deprnd bırakayım ama . Bahsettiğiniz yüksek bel lastiksiz olanlar hamileler için olsn herhslfe
Onu bilmiyordum. Gobegimi falan sariyordu, rahat ettim. Bu arada dikisime su gecirmez bant takmislardi. 10 gun sonra cikti bant. Etkiler mi emin de olamadim, doktoruma sorarim. Ilk zamanlar o tarz birkac camasirla rahat etmistim, göbek toparlayana kadar.

Hastanede olmanız sizin ve bebeğinizin iyiliği için çok doğru olmuş. İyiyi düşünelim, iyiyi çağıralım, dua edelim. Güvendesiniz, evde ne yapacağını bilmez bir halde değilsiniz. Allah'ın izniyle kontrollü bir şekilde kalabildiği kadar kalacak bebeğiniz sizinle. Sonra da sağ salim kavuşacaksınız :dua:

Ben bu durumu düşünerek, çok stres olacağımı da göz önünde bulundurarak, eşime konuyu güzelce anlatıp, doğumdan hatta ten temaslarımızı yaptıktan sonra haber vermemiz gerektiğini, hem bizim hem bebek için daha iyi olacağını güzellikle anlattım zaten benim ailem uzakta gelemeyecekler annem doğumdan bir kaç gün önce gelir sadece, onu da evde bırakıp hastaneye sadece eşimle gideceğim. Sonrasında annemi de alır gelirler dağ başında yaşamıyoruz isteyen herkes yarım saate zaten hastanede olur o anda haber veremeye gerek yok. Burda önemli olan konunun hassasiyetini eslerimize güzelce anlatabilmekte. Yoksa onlar hemen ararlar .😀
Eşlerle koordine olabilmek önemli. Eşinizin de sizinle işbirliği halinde olmasına sevindim. Sağ olsun benim de eşim en yakınımdır, beni çok iyi tanır, incineceğim bir şey yaşatmaz. Ben de sizin yaptığınız gibi çok net bir şekilde konuştum eşimle. Doğum olduktan sonra haber verme konusunda anlaştık. Sonrasında da hemen birkaç gün kalıp dönmeleri yönünde konuşacak ailesiyle. Mazeretimiz de evimizin küçük olması. Bizim tek sıkıntımız eşimin kardeşinin doktor olması. Kendisi doğumdan erken haberdar olmayı bekleyecek. Birçok aşamada fikrini aldık, sürece hakim, doğumu haber vermezsek çok bozulur. Sıkıntı şu ki onun anne babayla ilişkisi çok yakın, çok sıkı fıkı. Ona haber verdiğimizde anne babanın da aynı anda haberi olacak çünkü mesafesiz sınırsız bir yakınlıkları var. Bizim plan patlarsa böyle patlar yani :110:

Back
X