Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    162
Ne güzel işte bebek iyi sen az kilo almışsın sende iyiysen herşey yolundadır. Bende çok kilo aldım diye kafaya takıyorum l, dikkat ediyorum öyle benimde çok iştahım yoktur, acıktığımı bile bilmem,dikkat ediyorum tatlı çok sevmem zaten kırk yılda bir sütlü tatlı yersem belki, spor yapiorum yürüyüş yapiorum yinede 52 kilo ile hamile kaldım 65 olmuşum 13 kilo . Ayyy bak yine darlandim🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Hiç darlanmayın ödem de oluyor inanın 8-10 kg su doğumda sonraki ilk haftalarda gidiyor bizzat yaşandı 25 kg aldım ilk hamilelik yani kızım 9 aylıkken eski kg ama dönmüştüm zaten spor yapıosunuz hareketlisiniz mutlaka gider. Asıl problem emzirirken kg almamakta 😅

Kızlar selam. Herkesin muayenesi güzel geçmiş, sevindim.

Şimdi doktorlarınızla ilgili bir şey sorucam, daha doğrusu kendi doktorumla ilgili. Benim doktorum kiloma bakmıyor, her gittiğimde tansiyonumu ölçmüyor bu da bana biraz ilgisizmiş gibi geliyor. Bebekle ilgili her ayrıntıya bakıyor, mutlaka kordondaki kan akışını falan kontrol ediyor. Onun dışında çok rahat bi adam. Bu kilo-tansiyon takibine takılmalı mıyım sizce? Sizin doktorlarda durum nasıl?

Vitaminlerimi demirimi falan takip ediyor, tahlillerime dikkat ediyor ama bu rahat tavırları beni bi endişelendirmiyor değil

Bende 13 kiloya yakın aldım ve ilk kez bu kilolara çıktığım için çok ağırlaştım ayakta durunca karnım sırtım felaket ağrıyor sürekli uzanmak istiyorum eşim evde yok annemlerdeyim 35.hafta sonrası gelecek eşim eksiklikler var ve ütüler duruyor hala beşik bile ablama gitti kargosu daha eve gelip yıkanıp silinecek kıyafetler yerleşecek dolaba ara kat yaptırmam gerekiyor alan acilmasi için sadece yikamaları yaptım off çok geç olacak gibime geliyor hatırladıkça strese giriyorum yaa😣🥺
Canım yanında insanlar olur yardım ederler hiç stres yapma bunlar için sağlıkla doğurmaya odaklan bol bol bebiş bakım videosu izle iyi gelir 🤗

Kızlar birde çatlaklar felaketleşti paramparça olmuş durumdayım hepsi mosmor siyaha yakın ve derin çatlaklar yağlar kremler kullanıyorum başından beri bana mısın demedi genital bölgede bile çatlamalar var tüylenme desen aldı başını gidiyor sezeryan olacağım için tüyleri almam gerek acaba göbeğe ağda yaparsam zararı olur mu ki
Daha önce yaoıyomuudunuz göbek için ağda yoksa o karartı içinse yapmayın dökülüp gidiyor o tüyler 👍 krem sürmeye de devam edin bence bırakmayın belli olmaz kalmaz iz inşallah kalırsa da hatıra bebişlerden lazer imkanı da oluyor bi nebze azalır.

Kızlar birde çatlaklar felaketleşti paramparça olmuş durumdayım hepsi mosmor siyaha yakın ve derin çatlaklar yağlar kremler kullanıyorum başından beri bana mısın demedi genital bölgede bile çatlamalar var tüylenme desen aldı başını gidiyor sezeryan olacağım için tüyleri almam gerek acaba göbeğe ağda yaparsam zararı olur mu ki
Estetisyen geçen gün karın bölgesindeki gebelikten kaynaklanan tüyleri hiç ellemeyin dedi. Onlar doğumdan sonra düşen testosteronla birlikte büyük ölçüde dökülür dedi. Genitali aldırın sadece dedi.

Hiç darlanmayın ödem de oluyor inanın 8-10 kg su doğumda sonraki ilk haftalarda gidiyor bizzat yaşandı 25 kg aldım ilk hamilelik yani kızım 9 aylıkken eski kg ama dönmüştüm zaten spor yapıosunuz hareketlisiniz mutlaka gider. Asıl problem emzirirken kg almamakta 😅
Evet yaaaa inşallah o dönemi de sağlıkla atlatırız 😍 etrafındakiler genelde emzirirken aldılar

Şimdi doktorlarınızla ilgili bir şey sorucam, daha doğrusu kendi doktorumla ilgili. Benim doktorum kiloma bakmıyor, her gittiğimde tansiyonumu ölçmüyor bu da bana biraz ilgisizmiş gibi geliyor. Bebekle ilgili her ayrıntıya bakıyor, mutlaka kordondaki kan akışını falan kontrol ediyor. Onun dışında çok rahat bi adam. Bu kilo-tansiyon takibine takılmalı mıyım sizce? Sizin doktorlarda durum nasıl?

Vitaminlerimi demirimi falan takip ediyor, tahlillerime dikkat ediyor ama bu rahat tavırları beni bi endişelendirmiyor değil
Her kontrolde rutin tansiyon ve kg bakıyor benimki de on dk da bebek bakıyor ulttasonda bitti gitti 😀 siz belki şikayet olarak söylemenizi bekliodur ondan bakmıodur her dr un değişik bi prosedürü oluyosa bilemedimz, bu gidişinizde kendiniz sorun ben şu kadar kg aldım ,tansiyon için ne düşünüosunuz die

Canım çoğu doktor sağlık ocaklarında gebelik takiplerimizin yapılması gerekiyor ya ona güvenip bazı ölçümleri yapmıyor olabiliyorlarmis ben her ay sağlık ocağındaki ebeme de uğruyorum hem biraz muhabbet ediyor benimle hemde tansiyon kilo takibi yapıyor bilgilendiriyor birşeyleri falan ama benim doktorumda yapior bu takipleri

Her kontrolde rutin tansiyon ve kg bakıyor benimki de on dk da bebek bakıyor ulttasonda bitti gitti 😀 siz belki şikayet olarak söylemenizi bekliodur ondan bakmıodur her dr un değişik bi prosedürü oluyosa bilemedimz, bu gidişinizde kendiniz sorun ben şu kadar kg aldım ,tansiyon için ne düşünüosunuz die
Geçen gittiğimde kilomu söylemiştim, e iyi normal falan dedi. Belki hamileliğimin başından beri gitmiyorum diyedir ama emin olamadım. Eşim de diyor şart mı tansiyon - kilo bakmak 🤦🏻‍♀️ bilemedim ben de işte 😃

Evet yaaaa inşallah o dönemi de sağlıkla atlatırız 😍 etrafındakiler genelde emzirirken aldılar
Benimde öyle arkadaşlarım hep ezirirken aldılar ben de pilatese başladım emziren anne diyeti diye bir destek aldım anneler grubundan arkadaslarım vardı o dönem hızlıca verdim irade olması gerekio çünjü emzirmek gerçekten çok çoook acıktırıo tansiyon düşürüo yani.

Geçen gittiğimde kilomu söylemiştim, e iyi normal falan dedi. Belki hamileliğimin başından beri gitmiyorum diyedir ama emin olamadım. Eşim de diyor şart mı tansiyon - kilo bakmak 🤦🏻‍♀️ bilemedim ben de işte 😃
Belki bir rahatsızlığınız olmadığını bildiği içindir zaten son haftalar bi gittiğinizde de tansiyon sorarsınız o da fikrini söyler 😅😀

Merhaba bebeğine ve sana sağlık diliyorum inşallah güzelce gelişir büyür.
Benim bebeğim de 1 hafta küvezde kalmıştı beslenememeden dolayı şekeri düştü. Sütle alakalı yazmak istedim. 1 hafta bebek ememedi dolayısıyla ben de sütüm gelsin diye sürekli sağdım. Çok şükür sağdıkça arttı. Bazen bebeğe temas ettirdiler beni bebek iyi oldukça.
15er dakika sağıyordum. 5 dakika aradan sonra 10ar dakika daha sağdım. O 10dakikalık sağımda asıl yağlı süt geliyordu. Philips aventti benim makinam. Eğer artma olmazsa hastane tipi kiralayabilirsin. Sağarak çok güzel artıyor. Sağdıklarını yediremiyorlarsa mutlaka buzluğa at çok değerli. Hele ki erken doğum sütü ise besleyiciliği çok değerli
Kolaylıklar diliyorum tekrar geçmiş olsun ❤️
İnşallah dualarınız için çok tesekkür ederim . Power pump diye bir teknik arastırdım dediğiniz sekilde sağım öneriyordu 2 gündür deniyorum sütüm arttı. Birde boş kaldıkça sürekli 2 saatte bir sağıyorum . Faydasını gördüm dediklerinizi dikkate alacagım 🙏

Benimde öyle arkadaşlarım hep ezirirken aldılar ben de pilatese başladım emziren anne diyeti diye bir destek aldım anneler grubundan arkadaslarım vardı o dönem hızlıca verdim irade olması gerekio çünjü emzirmek gerçekten çok çoook acıktırıo tansiyon düşürüo y
Ayyy iyi bari ben iradeli bir insanım özellikle yemek konusunda, sporumu da bebiş müsade ettikçe yaparım diye düşünüyorum 😀 o yüzden şaşırıyorum bu 13 kiloyu nasıl aldım diye Allah'tan insanlar dışardan hiç kilo almadım diyorlar gerçekten hiç belli olmuyor 13 kilo aldigm hiç anlamadım.

İnşallah dualarınız için çok tesekkür ederim . Power pump diye bir teknik arastırdım dediğiniz sekilde sağım öneriyordu 2 gündür deniyorum sütüm arttı. Birde boş kaldıkça sürekli 2 saatte bir sağıyorum . Faydasını gördüm dediklerinizi dikkate alacagım 🙏
Nasıl bebeğin tatlım biraz kilo aldımı

Ayyy iyi bari ben iradeli bir insanım özellikle yemek konusunda, sporumu da bebiş müsade ettikçe yaparım diye düşünüyorum 😀 o yüzden şaşırıyorum bu 13 kiloyu nasıl aldım diye Allah'tan insanlar dışardan hiç kilo almadım diyorlar gerçekten hiç belli olmuyor 13 kilo aldigm hiç anlamadım.
Sporcuyum demiştiniz yanlış hatırlamıosam onun da etkisi vardır. Ben de eski sporcuyum tüp bebek ilaçlar vs ben de kg yapıo zaten baştan almış bulundum hep sonra aöa pilatese gittim dengeledim bu hamilelikte onun harici full hareket evdeki minnoştan ötürü. Bugün uzun zaman sonra karşılaştığım komşum şoka girdi 8 aylık hamilemisin diye bebek nerde diye insan sevinio öyle aözler olunca oh diorum cok kg almadım 25 kg dan sonra travmam vardı çünkü 🤣🤣

Canım yanında insanlar olur yardım ederler hiç stres yapma bunlar için sağlıkla doğurmaya odaklan bol bol bebiş bakım videosu izle iyi gelir 🤗
Eşim bı günlük işimiz takma hemen hallederiz diyo ama erken doğum riski de olunca korkum artıyor bebiş gelecek hicbisey hazır değil diye zaten ilk 10 gün annemde oluruz sonra kendi evime geçerim o sırada da eksiklikleri eşimi yönlendirerek yapabilirim ama hatırladıkça aklıma geldikçe sanki olmayacak birikecek gibi korku sarıyor 😅
Videoları izleyince de eksikler aklıma geliyor akışına bıraktım o yüzden bakalım nasıl süreçler bekliyor bizi 🥰

Daha önce yaoıyomuudunuz göbek için ağda yoksa o karartı içinse yapmayın dökülüp gidiyor o tüyler 👍 krem sürmeye de devam edin bence bırakmayın belli olmaz kalmaz iz inşallah kalırsa da hatıra bebişlerden lazer imkanı da oluyor bi nebze azalır.
Yok daha önce hiç göbeğimi almadım canım göbek deliğinden aşağıya doğru ince bı cizgi şeklinde sarı tüyler vardı ama şimdi her yerinde uzun siyah kıllara dönüştü baya uzunlar acaba yaglamanin etkisi olmuş mudur diyorum bı de ameliyatlarda tüy istenmiyor diye almam gerekir mi
Çatlaklar çok derin yırtıklar gibi gideceklerini hiç sanmiyorum ama dediğin gibi olsun oğluşumun hatırası kalsın kaşıntılar azalsın diye kremi yağı aksatmiyorum istisnalar hariç lazeri bilmiyordum bi bakayım faydası olur mu çevremde yaptıran yerler var mı diye 🤗

Estetisyen geçen gün karın bölgesindeki gebelikten kaynaklanan tüyleri hiç ellemeyin dedi. Onlar doğumdan sonra düşen testosteronla birlikte büyük ölçüde dökülür dedi. Genitali aldırın sadece dedi.
Peki sezeryan öncesi temizlememiz gerekmez mi yada nasıl temizleyeyim ameliyattan 1 gün önce jiletlesem mı sadece sezeryan olacak bölgeyi

Yok daha önce hiç göbeğimi almadım canım göbek deliğinden aşağıya doğru ince bı cizgi şeklinde sarı tüyler vardı ama şimdi her yerinde uzun siyah kıllara dönüştü baya uzunlar acaba yaglamanin etkisi olmuş mudur diyorum bı de ameliyatlarda tüy istenmiyor diye almam gerekir mi
Çatlaklar çok derin yırtıklar gibi gideceklerini hiç sanmiyorum ama dediğin gibi olsun oğluşumun hatırası kalsın kaşıntılar azalsın diye kremi yağı aksatmiyorum istisnalar hariç lazeri bilmiyordum bi bakayım faydası olur mu çevremde yaptıran yerler var mı diye 🤗
Hiç duymadım kıl tüy alınması gerektiği ile ilgi bişey makasla kısaltabilirsiniz eğer ağda jişet vurursanız o tüyler kalıcı olur. Lazerden fayda gören çok var azaltıyormuş baya tam yok etmesede 👍

Hiç duymadım kıl tüy alınması gerektiği ile ilgi bişey makasla kısaltabilirsiniz eğer ağda jişet vurursanız o tüyler kalıcı olur. Lazerden fayda gören çok var azaltıyormuş baya tam yok etmesede 👍
Teşekkür ederim haftaya doktora da sorarım almama gerek var mı diye 🤗
Evet lazer baya etkiliymis baya fark yaratıyormuş sağlıkla kucağımıza alalım minnoşlarımızı sonra kendimizi bı genel bakıma sokarız😅

Back
X