Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    162
İyi geceler kızlar, ben artık çok ağırlaştım çok canım acımaya başladı hareket ederken yatıp kalkarken. Haftam daha 31+3 ama ikiz olmasının etkisi var tabi. Bebişler 1600gr. Akşamdan beri karnım çok gergin taş gibi. Çatlaklar benim de başını aldı gidiyor ve çok kaşınıyor. Kaşıntı ve yanma olmasa görüntüden şikayetim yok doğumdan sonra lazerle vs halledilir. Bir de erken doğum riskim olduğu için kendimi dinliyorum sürekli sanki 1-2 saattir alt karın bölgemde hafif sızlama var gibi. Uyku zaten uyuyamıyorum sürekli yattığım için heryerim ağrıyor. Sırtüstü yatmak beni rahatsız ediyor. Sağ ve sola dönük yatıyordum bacağım ağrımaya başladığında dönüyordum. Ama 3-4 gündür bebeklerden biri sağ tarafa doğru gitti ve sağa döndüğüm an hemen hareketlenip vurmaya başlıyor yatırmıyor sağ tarafıma.
Tek isteğim 36.haftayı görmek ama çok da zorlanmaya başladım.
Allah hepimize kolaylık versin inşallah hepimiz vaktinde sağlıkla kucağımıza alırız.

İyi geceler kızlar, ben artık çok ağırlaştım çok canım acımaya başladı hareket ederken yatıp kalkarken. Haftam daha 31+3 ama ikiz olmasının etkisi var tabi. Bebişler 1600gr. Akşamdan beri karnım çok gergin taş gibi. Çatlaklar benim de başını aldı gidiyor ve çok kaşınıyor. Kaşıntı ve yanma olmasa görüntüden şikayetim yok doğumdan sonra lazerle vs halledilir. Bir de erken doğum riskim olduğu için kendimi dinliyorum sürekli sanki 1-2 saattir alt karın bölgemde hafif sızlama var gibi. Uyku zaten uyuyamıyorum sürekli yattığım için heryerim ağrıyor. Sırtüstü yatmak beni rahatsız ediyor. Sağ ve sola dönük yatıyordum bacağım ağrımaya başladığında dönüyordum. Ama 3-4 gündür bebeklerden biri sağ tarafa doğru gitti ve sağa döndüğüm an hemen hareketlenip vurmaya başlıyor yatırmıyor sağ tarafıma.
Tek isteğim 36.haftayı görmek ama çok da zorlanmaya başladım.
Allah hepimize kolaylık versin inşallah hepimiz vaktinde sağlıkla kucağımıza alırız.
Oyyyy kıyamam ikiz olunca daha zor oluyordur tabi, ben tek bebekle bu saatte uyandım uyuyamıyorum da kafayı yiycem ağrım sızım da yok çok şükür sırf rahat yatamıyorum diye uyuyamıyorum nasıl olacak böyle bu uykular 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Oyyyy kıyamam ikiz olunca daha zor oluyordur tabi, ben tek bebekle bu saatte uyandım uyuyamıyorum da kafayı yiycem ağrım sızım da yok çok şükür sırf rahat yatamıyorum diye uyuyamıyorum nasıl olacak böyle bu uykular 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Bende aynı şekilde kalktım bu saatte hiçbir sebep yokken ve yatamıyorum. Son ay ın zor olduğunu herkes söylemişti de ben böyle beklemiyordum😀 hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım ve iyileşelim inşallah

Kızlar selam. Herkesin muayenesi güzel geçmiş, sevindim.

Şimdi doktorlarınızla ilgili bir şey sorucam, daha doğrusu kendi doktorumla ilgili. Benim doktorum kiloma bakmıyor, her gittiğimde tansiyonumu ölçmüyor bu da bana biraz ilgisizmiş gibi geliyor. Bebekle ilgili her ayrıntıya bakıyor, mutlaka kordondaki kan akışını falan kontrol ediyor. Onun dışında çok rahat bi adam. Bu kilo-tansiyon takibine takılmalı mıyım sizce? Sizin doktorlarda durum nasıl?

Vitaminlerimi demirimi falan takip ediyor, tahlillerime dikkat ediyor ama bu rahat tavırları beni bi endişelendirmiyor değil
Aynı aynı benimki de aynı. Hatta benimki ben baktırıp önüne hazır koymasam tahlillere de bakmıyor 😂 hatta tahlillere de ayıp olmasın bari der gibi bakıyor. İlgisiz değil normalde bir sorsam 5 anlatır, bebeğe de dikkatle baktığını düşünüyorum ama bu yönü beni de düşündürüyor. Sağlık ocağında bakıyorlardır nasılsa diye mi düşünüyorlar acaba diyorum ben

Kızlar günaydın, içtiğiniz demir takviyelerinin isimlerini yazar mısınız? Ben iki gündür başladım içemiyordum öncesinde, aşırı midem ağrıyor şu an. Neden bıraktığımı hatırlamış oldum 🙈 birde yan etkisi az diye dünya para verip almıştım Sidefer ismi. Gyneferro sanol var elimde devletin ödediği o nasıl kullanan var mı?

Kızlar günaydın, içtiğiniz demir takviyelerinin isimlerini yazar mısınız? Ben iki gündür başladım içemiyordum öncesinde, aşırı midem ağrıyor şu an. Neden bıraktığımı hatırlamış oldum 🙈 birde yan etkisi az diye dünya para verip almıştım Sidefer ismi. Gyneferro sanol var elimde devletin ödediği o nasıl kullanan var mı?
Ben devletin verdiklerini kullanamadim Ümit Aktaş in kan ilacını kullaniyirum 3 hafta oldu sikayetim yok şimdilik kan ilacı son dönem önemli sanırım

Selam ben başta doktorun verdiğini kullanamadım mide bulantısı kabızlık yapıyordu. Sidefer stick aldım o hiç rahatsız etmiyordu. Sonra kan değerm düşük çıkınca doktor feramatta verdi. Sabah feramat akşam sidefer kullanıyorum. Vücut alıştı sanırım ikisi de artık rahatsız etmiyor. Sizi sidefer mi rahatsız ediyor ? Stick değilse bir de stick olanı deneyin çünkü beni en rahatsız etmeyen ilaç o

Ben oroferon içiyorum. Akşam içip yatınca sabah benimde midem ağrıyor. Kahvaltıdan iki saat sonra limonlu su ile içmeye çalışıyorum boş midede daha fazla rahatsız ediyor gibi geldi bana.
Kabızlık için probiyotik tavsiye etti pahalı ama faydasını gördüm ismi nbl optima

Kızlar dün 3 doktor dolaştık herkes Sezeryan olman lazım ama ben yapamam diyo ne yaşadık size anlatamam bugün başka bi doktora gitcez dua edin bana nolur artık karşımıza iyi insanlar çıksın rezil ettiler gebeliğimi ya 😢
Geçmiş olsun. Neden biz yapamayız diyorlar ? Riskli gebelik bölümünden iyi bir doktor araştırın ilkaki bulursunuz sıkmayın canınızı🙏🏻

Geçmiş olsun. Neden biz yapamayız diyorlar ? Riskli gebelik bölümünden iyi bir doktor araştırın ilkaki bulursunuz sıkmayın canınızı🙏🏻
Gittik cnm perinatologdu gittiğim 2 doktor bilmiyorum anlamadım kovaladılar resmen bizi Sezeryan yapamayız suniyle doğurursun erken olman gerekirse de dedi biri. Gelişme geriliği var belki 37 yi bile görmezsin dedi ama sezeryana alamam suniyle doğurursun diyo sinirlerim oynadı inan ki. Başka bir doktordan randevu aldım o da tüp bebeklere de bakıyor riskli gebelere de

Kızlar selam. Herkesin muayenesi güzel geçmiş, sevindim.

Şimdi doktorlarınızla ilgili bir şey sorucam, daha doğrusu kendi doktorumla ilgili. Benim doktorum kiloma bakmıyor, her gittiğimde tansiyonumu ölçmüyor bu da bana biraz ilgisizmiş gibi geliyor. Bebekle ilgili her ayrıntıya bakıyor, mutlaka kordondaki kan akışını falan kontrol ediyor. Onun dışında çok rahat bi adam. Bu kilo-tansiyon takibine takılmalı mıyım sizce? Sizin doktorlarda durum nasıl?

Vitaminlerimi demirimi falan takip ediyor, tahlillerime dikkat ediyor ama bu rahat tavırları beni bi endişelendirmiyor değil

Günaydın 🤗 ben şehir hastanesine gidiyorum ebe polikliniği var her kontrol öncesi bakıyorlar mutlaka. Ama doktor ayrıca kontrol etmiyor tansiyon kaç vs bakmıyor. Sanırım riskli bir durum olursa ebeler yönlendiriyor bilemedim. Sağlık ocağı takip ediyormuş normalde de

Kızlar dün 3 doktor dolaştık herkes Sezeryan olman lazım ama ben yapamam diyo ne yaşadık size anlatamam bugün başka bi doktora gitcez dua edin bana nolur artık karşımıza iyi insanlar çıksın rezil ettiler gebeliğimi ya 😢
Canım ya inşallah en iyisiyle karşılaşırsınız dr ların da üzülme sen bir şekilde sağlıkla doğucak bebeğin 🤲

Gittik cnm perinatologdu gittiğim 2 doktor bilmiyorum anlamadım kovaladılar resmen bizi Sezeryan yapamayız suniyle doğurursun erken olman gerekirse de dedi biri. Gelişme geriliği var belki 37 yi bile görmezsin dedi ama sezeryana alamam suniyle doğurursun diyo sinirlerim oynadı inan ki. Başka bir doktordan randevu aldım o da tüp bebeklere de bakıyor riskli gebelere de
Riskli durumlarda sezaryen denilmiyor mu ya . Normal doğum yapmanı mı istiyorlar çok enteresan cidden

Merhaba kızlar kaç kilo aldıpınızı merak ediyorum bnm hiç iştahım yok bişey yiyemiyorum ağır bi soğuk alıınganlığı geçirdim ondan öncede iştahsızdım ama şimdi daha çok ve elim ayağım titriyor bayılacak gibi oluyorum doktora soyledim ama bırmaş dedi bebeğin gelişimide gayet iyi 2 kilonun üzerinde siz kaç kilo aldınız yazarmısınjz bn 68 ile hamile kaldım şuan 74 kiloyum
Bebegin gelisimi iyiyse hic sorun yok. Doktorum bana da karnin kucuk dedi ama sonra bebeğin gelişimi guzel dedi. 8,5 kg aldim simdilik.

Merhaba kızlar kaç kilo aldıpınızı merak ediyorum bnm hiç iştahım yok bişey yiyemiyorum ağır bi soğuk alıınganlığı geçirdim ondan öncede iştahsızdım ama şimdi daha çok ve elim ayağım titriyor bayılacak gibi oluyorum doktora soyledim ama bırmaş dedi bebeğin gelişimide gayet iyi 2 kilonun üzerinde siz kaç kilo aldınız yazarmısınjz bn 68 ile hamile kaldım şuan 74 kiloyum
Merhaba , bir değeriniz düşük olabilir mü el ayak titremesi ile alakalı. Bende 56 ile hamile kaldım 64 kiloyum. Hiçhir zaman iştahlı olmadım , normal gebelik öncesi beslenmem nasılsa öyle devam ettim . Bebek gelişimi iyiyse gerisini boşverin . 2-3 kilo tek alarak gebeliğini tamamlayan çok tanıdığım var

Ozelde mi devlet hastanesinde mi? Bebegi çok yormamak bana mantikli gelen boyle durumda ama doktorlar en iyisini bilir tabi.

Ben önceki gebeliklerimde hep devletin ödediğini kullandım, ilk aylar mide bulantısı yapıyordu aç karna içince, ama o her demir ilacında olan bir durum sanırım. Çünkü bu sefer doktor özel ilaç tavsiye etmişti Osende demir c, onda da bulantı oldu aynı şekil. İşin garip tarafı şu, benim devletin verdiklerini kullandığım hamileliklerimde kan tahlillerimde kan değerlerin hep güzel çıkıyordu ilaçları kullandığım süre içinde, ki öncesinde normalde çok kansız biriyimdir, aslında sürekli düzenli kullanmam lazım da ben ihmal ediyorum, bir tahlil versem mutlaka ferritin homoglobin düşük çıkar. Neyse Osende’yi kullandığım dönemde ben sanıyorum ki özel ilaç of şimdi nasıl iyi olur değerlerim filan aaa tahlil oldum bir sonuçlar geldi hiçbir değişiklik olmamış ona çok şaşırdım hala düşüktü kan değerlerim. Doktor da sabah akşam al dedi, baktım ilaç dünya para, ben de elimde daha önce olan tarihi geçmemiş devletin verdiği ilaçlarla dönüşümlü kullanmaya başladım. Şimdi inşaallah iyidir bilmiyorum tahlil yaptırmadım ama. Sabah Osende akşam gyno ferro kullanıyorum.

sidefer'in yan etkisi az ama onlar takviye olarak geçiyor, o yüzden etkisi de pek olmuyor. oğlum bebekken doktorlar böyle söylüyordu. ferro sanol içiyorum ben. ilk kullandığımda bağırsak hareketlendi bi o kadar 🙈

Back
X