Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    162
Kızlar günaydın, içtiğiniz demir takviyelerinin isimlerini yazar mısınız? Ben iki gündür başladım içemiyordum öncesinde, aşırı midem ağrıyor şu an. Neden bıraktığımı hatırlamış oldum 🙈 birde yan etkisi az diye dünya para verip almıştım Sidefer ismi. Gyneferro sanol var elimde devletin ödediği o nasıl kullanan var mı?
Ferplex Fol kullanıyorum. Folik asit de var içinde. Sabah aç karnına içiyorum. Bulantı ya da farklı bir sorun yaşamadım

Ayyy iyi bari ben iradeli bir insanım özellikle yemek konusunda, sporumu da bebiş müsade ettikçe yaparım diye düşünüyorum 😀 o yüzden şaşırıyorum bu 13 kiloyu nasıl aldım diye Allah'tan insanlar dışardan hiç kilo almadım diyorlar gerçekten hiç belli olmuyor 13 kilo aldigm hiç anlamadım.
Bende bugün gittim kontrolüm vardı 3 haftada 2 kilo daha alaraka totalde 60 ile başladığım bu yolculuğu şu an 71.7 ile yani 11.7 kilo ile sürdürüyorum. Dikkat etmeme rağmen böyle kilo alıyorum ama sizin gibi bana da dışardan belli olmuyor diyorlar. Bende anlamıyorum ama moralimde bozuluyor bari yediğim halde almış olsam da değse diyorum 😂

Maşallah toplamda 4 kilo çok iyi ben 11 kilo aldım😅 bebekte gayet iyi maşallah ne güzel🧿🧿
Günaydın herkese🌸 dün benimde ultrason vardı doktorumun söylediğine göre son ultrason bundan sonra artık sadece NST olucak. Bebeğim iyi çok şükür sadece suyu biraz azalmış.Ben bir kilo vermişim toplamda aldığım kilo 4. Bebeğim 1750 gr 32 hafta
e

Bende doktordan dertliyim.Sizinde acil ağrınız olduğunda doktordan soruyormusunuz?Ben sorduğumda çözüm önermiyor ambulansı aramamı söylüyor. Kasılmam böbrek ağrım vardı birde çok kötü tansiyonum inip çıkıyordu bende ona yazmışdım durumu. Dün beni ona sorduğum için tenbihledi. Senin gibi hastaları engelliyeceğim bir gün dedi. (Birde soru sorduğum için kendimce jest olarak hesabına para atmıştım) benim 3. Doğum olsada hamile psikolojisi olarak sorularım oluyor hemen sözümü kesiyor konuyu değiştiriyor.

Kızlar bugün bizim de kontrolümüz vardı 32+1 olduk tam oğluşum 1940 gram olmuş 🥹 çok sukur her şey yolundaydı bundan sonra 2 haftada 1 cagiracagini söyledi ve artık her randevudan önce Nst ye girecekmisim 34. Hafta itibariyle nstlerim basliyo bı de resmi olarakta doğum iznini baslattik bugün bu arada gerçekten bu haftaya gelen hala çalışmaya devam hamile arkadaşlarımla da ayrı gurur duyuyorum kendimi de büyük bı şey başarmış gibi hissediyorum çünkü günde 2 saatimin yolda geçtiği her sabah 6 da uyandigim bı isim vardı ve servis şoförü o kadar kötü araba kullaniyodu ki ilk zamanlar düşük riskinden son zamanlar bı şey olacak diye hep korkuyodum defalarca kez soğukta karanlıkta öğurerek ağlayarak gittiğimi biliyorum bu haftaya gelince kendimi gercekten büyük bı basari kazanmis gibi hissettim 🥹
Merhaba,yazdıklarınıza canı gönülden katılıyorum çalışan anne olarak, bende geçen hafta 32+0 da çalışabilir raporu aldım.Tabi öncesinde rutin kontrollerimiz ve nst yapıldı iyi olduğumuz için devam edeceğim şimdilik.Sabah 20 dk yol akşam trafik sebebi ile 1 saati buluyor kendi aracımızla gidip geliyorum işe.Sadece akşamları yoruyor bu durum.Sonraki kontrol 35. hafta dayanabilirsem devam çalışmaya :)
Kıyafetlerinin çok az kısmı kaldı (kışlıkları) yıkama ütüleme olarak geçen hafta hallettik eşimle çok şükür.
Bu hafta sonu beşiği arabasının kurumlarını da yaptık mı tamamdır:)
En sona valizi bıraktım şimdilik...

Merhaba,yazdıklarınıza canı gönülden katılıyorum çalışan anne olarak, bende geçen hafta 32+0 da çalışabilir raporu aldım.Tabi öncesinde rutin kontrollerimiz ve nst yapıldı iyi olduğumuz için devam edeceğim şimdilik.Sabah 20 dk yol akşam trafik sebebi ile 1 saati buluyor kendi aracımızla gidip geliyorum işe.Sadece akşamları yoruyor bu durum.Sonraki kontrol 35. hafta dayanabilirsem devam çalışmaya :)
Kıyafetlerinin çok az kısmı kaldı (kışlıkları) yıkama ütüleme olarak geçen hafta hallettik eşimle çok şükür.
Oh en zorlarini halletmissiniz ne güzel her şey temiz hazır olunca konulacaklar belli olunca valizi hazirlamak kolay zaten :)

Doğru söylüyorsunuz gerçekten. Şimdiden yorgunluk çökmeye başladı ve çantayı hazırlamak için gücüm yok gerçekten 😅 iyi ki anneniz yanınızda ne şanslısınız 🧿 kolaylıklar dilerim
Çok sağolun cidden gözüme o kadar zor gelmiyodu ama farketmedigim ne çok eşyası varmış küçük küçük bı de hepsini takımını bulup ona göre asmaya çalıştık şapkası eldiveni altı üstü yapboz gibiydi 😂

Bende 33+2 deyim. İşe devam ediyorum ama iş yerim eve yakın eşim kapıya bırakıp kapıdan alıyor. Öylr olmasaydı sanırım 32 de bırakırdım. Çünkü işten ziyade yol insanı acayip yorar. Bi iki kez eşim gelemeyince kendim eve gittim ben bırakcam işi tripleeine girdim çok zor geldi bana😂 sizin zormuş hem çok erken kalkıp hem o kadar yol gitmek büyük başarı bence
Evet cidden isim zor degildi asıl yorucu kısım iş oncesi sonrasiydi 😂 siz de 37 ye kadar sıkıntısız devam edersiniz umarım zorlandığınızı hissettiginiz yerde de istediğiniz zaman ayrilirsiniz hicbi şey bizden bebislerimizden önemli değil canımız sagolsun elimizden geleni yaptık ❤️

Ben bebeğin sadece ilk 4-5 aylık giysilerini yıkayıp ütüleyip yerleştirdim . Kışlık için
Aldıklarımı dolabına astım çünkü yine tozlanır mı diye emin olmadığım için onları yıkamadım. Acaba onları da mı yıkalayıp ütüleyip assam bilemedim 😀

Bende doktordan dertliyim.Sizinde acil ağrınız olduğunda doktordan soruyormusunuz?Ben sorduğumda çözüm önermiyor ambulansı aramamı söylüyor. Kasılmam böbrek ağrım vardı birde çok kötü tansiyonum inip çıkıyordu bende ona yazmışdım durumu. Dün beni ona sorduğum için tenbihledi. Senin gibi hastaları engelliyeceğim bir gün dedi. (Birde soru sorduğum için kendimce jest olarak hesabına para atmıştım) benim 3. Doğum olsada hamile psikolojisi olarak sorularım oluyor hemen sözümü kesiyor konuyu değiştiriyor.
Ben doktor seçimimi tamamen buna göre seçtim . Benim için çok önemliydi doktora telefondan rajat ulaşabilmek bilgi alabilmek ilgili olması . Öyle de oldu mesajıma en geç yarım saat bir saat içinde cevap veriyor. Doktorum genç sayılır bazen diyorım ki daha tecrübeli daha ileri yaşta bi doktor mu seçseydim ama ilk doktor seçeceğim zaman tamamrn dediğim gibi ilgili olmasına göre seçmiştim çünkü bende takkntılıyım bu konuda

Evet Magvital diye kullanıyorum her akşam, özel ilaç değil devlet karşılıyor. Belki de o yetersiz geliyor, öyle daha kapsamlı bir şey almam lazım belki de. Teşekkür ederim bir araştırayım.
Merhabalar ilk gebeliğimde magvital iyi gelmişti bana ama 2. Gebeliğim de magvital de magosit de iyi gelmeyince osteocare kullanmaya başladım. Bel fıtığım var 4 tane bunlara bağlı da belde kireçlenme omuzlarda kulunç vs. Osteocare dan memnunum şuanlık. Denemek isterseniz diye yazmak istedim 🌸

Merhaba kizlar. Bende çalışabilir raporu alacam ama kafam çok karıştı. Şimdi e nabizda son adet tarihi doğru olduğu halde 32 haftalık gösteriyor ama sat baz alindiginda 31 haftaligiz. Sizlerde öyle mi acaba. Ben şimdi hangisini baz alacam?

Canım ya inşallah en iyisiyle karşılaşırsınız dr ların da üzülme sen bir şekilde sağlıkla doğucak bebeğin 🤲
Saol canım inşallah öyle olacak inanıyorum
Riskli durumlarda sezaryen denilmiyor mu ya . Normal doğum yapmanı mı istiyorlar çok enteresan cidden
Evet normal doğum yapmamı bekliyor bende anlamadım
Ozelde mi devlet hastanesinde mi? Bebegi çok yormamak bana mantikli gelen boyle durumda ama doktorlar en iyisini bilir tabi.
Devlet ve üniversite hastanesi bunları diyen. Doktorları zorluyorlar normal doğum için hiçbir doktor kabul etmedi devlette beni

kızlar özele gittim bugün de muayene oldum gerekirse ben Sezeryan yaparım normal doğuma yönlendiriyoruz ama olmazsa Sezeryan dedi o da i. Ama özelde devam edeceğim gerekirse tabi normal doğum yaparım onda değilim ben de zaten bebeğimi kaybetmekten korktum sadece psikolojimi bozdular

Ben bebeğin sadece ilk 4-5 aylık giysilerini yıkayıp ütüleyip yerleştirdim . Kışlık için
Aldıklarımı dolabına astım çünkü yine tozlanır mı diye emin olmadığım için onları yıkamadım. Acaba onları da mı yıkalayıp ütüleyip assam bilemedim 😀
Ben 6aydan büyükleri tek poşette topladım duruyor öyle etiketli 😄 zaten hergün çamaşır yıkandığını söylüyorlar zamanı gelince yıkarız

Kızlar selam. Herkesin muayenesi güzel geçmiş, sevindim.

Şimdi doktorlarınızla ilgili bir şey sorucam, daha doğrusu kendi doktorumla ilgili. Benim doktorum kiloma bakmıyor, her gittiğimde tansiyonumu ölçmüyor bu da bana biraz ilgisizmiş gibi geliyor. Bebekle ilgili her ayrıntıya bakıyor, mutlaka kordondaki kan akışını falan kontrol ediyor. Onun dışında çok rahat bi adam. Bu kilo-tansiyon takibine takılmalı mıyım sizce? Sizin doktorlarda durum nasıl?

Vitaminlerimi demirimi falan takip ediyor, tahlillerime dikkat ediyor ama bu rahat tavırları beni bi endişelendirmiyor değil
Valla benimki de tam tersi kilo konusunda aşırı takıntılı 63 kilo ile hamile kaldım 76-77 kilo civariyim şu anda ama her doktor randevusu öncesi geriliyorum doktorum sürekli kiloma dikkat etmem gerektigini soyluyo kilom hakkinda yorum yapiyo kendimi diyestisyene gidiyo gibi hissediyorum 🥲 randevumdan onceki gün az çıkayım diye doğru durust yememeye başladım çok geriyo beni 😂 son trimestera kadar iyi gidiyodum ama iştahım birden açıldı dikkat etmeye çalışsam bile aliyorum bı şekilde ama baktığımda bacak kalça kısmında değişen pek bı şey yok hepsini göbekten aldım nerdeyse ona ragmen çok baskiliyo beni takmayın kafanıza bebekle ilgili muayenesinden memnunsaniz eger vitamin takibinizi de yapiyomus benim de her seferinde tansiyonumu olcmuyolar bı tansiyon problemim olmadigi için sizin de öyleyse o yüzden olcmuyodur belki keşke benimki de kilo konusunda biraz salsa beni 🥲😂

Kızlar selam. Herkesin muayenesi güzel geçmiş, sevindim.

Şimdi doktorlarınızla ilgili bir şey sorucam, daha doğrusu kendi doktorumla ilgili. Benim doktorum kiloma bakmıyor, her gittiğimde tansiyonumu ölçmüyor bu da bana biraz ilgisizmiş gibi geliyor. Bebekle ilgili her ayrıntıya bakıyor, mutlaka kordondaki kan akışını falan kontrol ediyor. Onun dışında çok rahat bi adam. Bu kilo-tansiyon takibine takılmalı mıyım sizce? Sizin doktorlarda durum nasıl?

Vitaminlerimi demirimi falan takip ediyor, tahlillerime dikkat ediyor ama bu rahat tavırları beni bi endişelendirmiyor değil
Kilo ve tansiyonun ultrasona yansıyan belirtileri olur diye tahmin ediyorum. Kordondaki kan akışına, suyuna, rahim ağzı açıklığınıza bakması daha önemli bana sorarsanız. Ben her gittiğimde kiloma bakılıyor ama sebebi şekerin hep sınırda olması, öncesinde insülin direnci problemim olması ve tabii baba tarafımın full diyabet hastası olması. Tansiyona da son iki seferdir bakıyor. Endişe etmeyin 🙏🏻

Merhaba kizlar. Bende çalışabilir raporu alacam ama kafam çok karıştı. Şimdi e nabizda son adet tarihi doğru olduğu halde 32 haftalık gösteriyor ama sat baz alindiginda 31 haftaligiz. Sizlerde öyle mi acaba. Ben şimdi hangisini baz alacam?
Benim doktorum 32+0 ile 32+5 arası vericez raporunu eNabız değil benim sistemim önemli sgk dökümü benden bilgiyi çekiyor dedi
Benim enabızım 4-5 gün ileride o sağlık ocağının girdiği tarihmiş doktorunuz bebeğin gelişimine göre değiştirdi mi haftanızı

Back
X