- Konu Sahibi topraktonlari
-
- #1.401
Kalp atışını duymadan hiç rahat edemiyorum ya teşekkürler
Heterozigot cikmasi iyi ama faktor V de gordugunde benim doktorum pihtilasma riski var olarak degerlendiriyor ve kan sulandirici mutlaka veriyor. Benim testimde faktor v degil de baska bir gen heterozigot cikmisti faktor v de olmadigi icin pihtilasma riskin yok demislerdi, ama yine de kan sulandirici kullaniyorum
Siz anlıyor musunuz sonuçlardan şimdi benim ne anlama geliyor bu sonuçHeterozigot cikmasi iyi ama faktor V de gordugunde benim doktorum pihtilasma riski var olarak degerlendiriyor ve kan sulandirici mutlaka veriyor. Benim testimde faktor v degil de baska bir gen heterozigot cikmisti faktor v de olmadigi icin pihtilasma riskin yok demislerdi, ama yine de kan sulandirici kullaniyorum
Yani kendim de yaptirdim bu testi doktorum faktor V ve faktor II gebelik icin onemli demisti sadece onu biliyorum, kan sulandirici ve folik asit onemli, kullandiginiz surece sorunsuz bir gebelik gecirirsiniz diye dusunuyorum, test ile ilgili yapabilecegim yorum bu kadar bilgim cercevesindeSiz anlıyor musunuz sonuçlardan şimdi benim ne anlama geliyor bu sonuçilk gebeliğimde doğumdan sonra pıhtı problemim oldu yüzeysel damarında bacak bu sebeple kan testi istedik yine hamileyim doktorum sonuçlara bakmadan zaten kan sulandırıcı başlıycaz geçmişte pıhtı öyküsü var diye dedi
Anladım teşekkür ederim sanırım benim faktör v ilki heterozigot olduğu iÇin yatkın oluyor pıhtılaşmaya homo olsa daha yatkın oluyor sanırımYani kendim de yaptirdim bu testi doktorum faktor V ve faktor II gebelik icin onemli demisti sadece onu biliyorum, kan sulandirici ve folik asit onemli, kullandiginiz surece sorunsuz bir gebelik gecirirsiniz diye dusunuyorum, test ile ilgili yapabilecegim yorum bu kadar bilgim cercevesinde
Evet aynen, ama doktorlar ona gore onlem aliyorlar cok endise edecek birsey yokAnladım teşekkür ederim sanırım benim faktör v ilki heterozigot olduğu iÇin yatkın oluyor pıhtılaşmaya homo olsa daha yatkın oluyor sanırım
Önlem olarak sadece kan sulandırıcı mı başka bir şey var mı bir de şeyi merak ettim bilginiz var mı mesela böyle olduğu ilk gebeliğimde belli olsaydı Sezeryan normal doğum önerisi oluyor mu doktorlarınEvet aynen, ama doktorlar ona gore onlem aliyorlar cok endise edecek birsey yok
Kuzum bende pıhtı yok ama hemen başlattı iğneye bence sende başlaSiz anlıyor musunuz sonuçlardan şimdi benim ne anlama geliyor bu sonuçilk gebeliğimde doğumdan sonra pıhtı problemim oldu yüzeysel damarında bacak bu sebeple kan testi istedik yine hamileyim doktorum sonuçlara bakmadan zaten kan sulandırıcı başlıycaz geçmişte pıhtı öyküsü var diye dedi
Tup bebekte mesela normalde ostrojen kullanilir ama pihti riski oldugunda benim doktorum kullandirmiyo genelde, bir de cyclo prognova gibi adet duzenliyici ilaclari vs de vermeye cekinebiliyorlar, tabi bunlar gebelikle ilgili degil ama genel cercevede pihti riski olunca bazi ilaclarin kullanimi sinirlaniyor diyebilirim. Sezaryen dogum olursa anladigim kadariyla kan sulandiricilarin bir hafta 10 gun onceden birakilmasi gerekiyor, o durumda doktorunuz kan sulandiriciyi kesmeye karar verebilir veya baska bir cozum arayabilir, bir risk fayda degerlendirmesi yapacaktirÖnlem olarak sadece kan sulandırıcı mı başka bir şey var mı bir de şeyi merak ettim bilginiz var mı mesela böyle olduğu ilk gebeliğimde belli olsaydı Sezeryan normal doğum önerisi oluyor mu doktorların
Buna ek olarak aldiginiz takviyelere de dikkat etmeniz gerekir, ornegin omega 3 un kan sulandiricilar ile birlikte kullanilmasi pek onerilmezTup bebekte mesela normalde ostrojen kullanilir ama pihti riski oldugunda benim doktorum kullandirmiyo genelde, bir de cyclo prognova gibi adet duzenliyici ilaclari vs de vermeye cekinebiliyorlar, tabi bunlar gebelikle ilgili degil ama genel cercevede pihti riski olunca bazi ilaclarin kullanimi sinirlaniyor diyebilirim. Sezaryen dogum olursa anladigim kadariyla kan sulandiricilarin bir hafta 10 gun onceden birakilmasi gerekiyor, o durumda doktorunuz kan sulandiriciyi kesmeye karar verebilir veya baska bir cozum arayabilir, bir risk fayda degerlendirmesi yapacaktir
Aaa evet öyle olmuş nasıl olmuş anlamadım kendi grubuma yazacaktım hâlbukibence yanlış gruba yazdınız. Biz henüz öyle şeyleri bilmiyoruz daha çok ufacığız
Sizin önce ki gebelikte mi bir kayıp olmuştu konuşmuştukKuzum bende pıhtı yok ama hemen başlattı iğneye bence sende başla
Ayy İnşallah benim de görünürHayırlı olsun hos geldin aramızabenim 3112 fe göründü ancak keske sabretseydim de bugün gitseydim doktora ben acele edip pazartesi gittim sadece kese gördüm. Beklesem belki kalp atısı duyardım
İlk gebeliğimde kalbi durmuştu öyle olunca bizde genetik testler yaptırdık pıhtı çıkmadı ama şimdi oğlumda doktor düşüklerimi duyunca bana kan sulandırıcı fitil yazdi ve son ayıma kadar kullandım hatta sezeryandan sonra bir kaç günde devam et dedi..şimdide kan sulandırıcı vuruyorum fitilim varSizin önce ki gebelikte mi bir kayıp olmuştu konuşmuştuk
Bu testler kaçıncı haftada yapılıyor ya da herkes yaptırıyor mu bilgi verebilir misiniz
Teşekkür ederim bu bahsettiğiniz genel sağlık durumu sanırım bundan sonra benimde dikkat etmem gerekiyor önemli mi sonuçlar acaba o kadar yoksa herkeste olabilen ama bakılmayan tahliller miTup bebekte mesela normalde ostrojen kullanilir ama pihti riski oldugunda benim doktorum kullandirmiyo genelde, bir de cyclo prognova gibi adet duzenliyici ilaclari vs de vermeye cekinebiliyorlar, tabi bunlar gebelikle ilgili degil ama genel cercevede pihti riski olunca bazi ilaclarin kullanimi sinirlaniyor diyebilirim. Sezaryen dogum olursa anladigim kadariyla kan sulandiricilarin bir hafta 10 gun onceden birakilmasi gerekiyor, o durumda doktorunuz kan sulandiriciyi kesmeye karar verebilir veya baska bir cozum arayabilir, bir risk fayda degerlendirmesi yapacaktir
Bu test gebelikle alakalı değilBu testler kaçıncı haftada yapılıyor ya da herkes yaptırıyor mu bilgi verebilir misiniz
Anladım peki sizin bu süreçte doktor normal doğum önerdi mi Sezeryan i doktor mu seçti o konuda acaba bu durum doğum şeklini etkiliyor muİlk gebeliğimde kalbi durmuştu öyle olunca bizde genetik testler yaptırdık pıhtı çıkmadı ama şimdi oğlumda doktor düşüklerimi duyunca bana kan sulandırıcı fitil yazdi ve son ayıma kadar kullandım hatta sezeryandan sonra bir kaç günde devam et dedi..şimdide kan sulandırıcı vuruyorum fitilim var
Bu pıhtılaşma problemini duymuştum ben de o yuzden sordum, yani ilk gebelikte böyle bişeyin olup olmadığını nasıl anlayabilirizBu test gebelikle alakalı değilpıhtılaşma problemi yaşayan gebelerin ayrıntılı bir testi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?