Popüler Konu 2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    12
Herkese selamlar , bugün doktor kontrolüm vardı şükür herşey yolunda fakat doktorum tsh ımın 2,96 olduğunu yüksek çıktığını 2,50 ye düşürmemi istediğini söyleyip beni dahiliyeye yönlendirdi. Normalde tiroid hastası değilim, 2,96 da normal referans aralığında ama sanırım hamilelikte farklı değerlendiriyor doktorlar. Bilen yada bu durumda olan varmı ? Değerim çok mu yüksek ? İlaç mı verecek dahiliye acaba bana..
Evet canım aslında normal bir değer ama hamilelikte 2,5 üstünün ilaç kullanması gerekiyor, benim de öyle oldu 🥲

Herkese selamlar , bugün doktor kontrolüm vardı şükür herşey yolunda fakat doktorum tsh ımın 2,96 olduğunu yüksek çıktığını 2,50 ye düşürmemi istediğini söyleyip beni dahiliyeye yönlendirdi. Normalde tiroid hastası değilim, 2,96 da normal referans aralığında ama sanırım hamilelikte farklı değerlendiriyor doktorlar. Bilen yada bu durumda olan varmı ? Değerim çok mu yüksek ? İlaç mı verecek dahiliye acaba bana..
Cok yuksek degil cnm bende troid hastası deilim 2.5-3 arasincikiordu hamilelik istiyorum die ilac vermisti dr yarim, en son 1.70 idi bir ay bile gecmedn hamile oldgmu ogrrndm ve tahlillerde 2.65 cikti icin dha dort haftalikken ilacmi tama cikardi. Hamilelikte yukselebliorms ayda bir takip olck.

Dün başlayan lekelenme, ardından da bir miktar kanama sonrası bugün apar topar muayene oldum. Kendimizi kötüye hazırlamışız, panikten dinleyemedim bile ama 8’inde duyacağımız kalp atışını bugün duymak nasip oldu 🥹 Eldorin Eldorin 6+5 kalp atışı diye güncelleyebiliriz 💘
Bende 6+3 de lekelenme baslamisti bende aynilarini yasadm Allah'a sukur ilacla uc gune gecti dinlen cnm demekki bu haftalarda oluyor. İlac verildi degilmi
Bebisin icinde sevindim.

Kızlar ben 4+2 gebeyim. Kasık ağrılarım bazen sol tarafta bazen sağ tarafta bu normalmi? Herkes ya sağ yada sol ağrısı yazmış bebek o tarafa tutunuyormuş diye. Endişe etmelimiyim? Henüz ilk muayeneyi olmadım erken diye

Merhabalar, bugün 6+4’te ultrasona girdim, teknisyen yolk ve bebeği gördü ama kalp atışını tespit edemedi ( vajinal us) bana bunun çok normal olduğunu daha erken olduğunu söyledi. Biraz tedirginim açıkçası, çoğu kişi bu dönemlerde kalp atışını görmüş. Benim gibi olan var mı aramızda?

Merhabalar, bugün 6+4’te ultrasona girdim, teknisyen yolk ve bebeği gördü ama kalp atışını tespit edemedi ( vajinal us) bana bunun çok normal olduğunu daha erken olduğunu söyledi. Biraz tedirginim açıkçası, çoğu kişi bu dönemlerde kalp atışını görmüş. Benim gibi olan var mı aramızda?
İki hafta daha duymayabilirsiniz . Başkalarıyla kendınızı kıyaslayıp üzülüp bebeğinizi de üzmeyin . İnşallah güzel sonuca ulaşırsınız

İki hafta daha duymayabilirsiniz . Başkalarıyla kendınızı kıyaslayıp üzülüp bebeğinizi de üzmeyin . İnşallah güzel sonuca ulaşırsınız
Çok üzülüyorum şu an, yurtdışındayım burada bakanlar bile doktor değil maalesef, Türkiye’ye gelip doktora gideceğim

Cok yuksek degil cnm bende troid hastası deilim 2.5-3 arasincikiordu hamilelik istiyorum die ilac vermisti dr yarim, en son 1.70 idi bir ay bile gecmedn hamile oldgmu ogrrndm ve tahlillerde 2.65 cikti icin dha dort haftalikken ilacmi tama cikardi. Hamilelikte yukselebliorms ayda bir takip olck.
Çok sağol içim rahatladı yaaa 🌸❤️

Çok üzülüyorum şu an, yurtdışındayım burada bakanlar bile doktor değil maalesef, Türkiye’ye gelip doktora gideceğim
Ultrason cıhazları var sadece kalp sesi dinleyebilmek için ondan alabilirsiniz Türkiye gel git zahmetinden ve maddiyat yönünden daha uygun olabilir .. böyle telsiz gibi bisey

Valla buranin yurtdisindan tek guzel olan yani bu galiba herkes istedigi kadar istedigi sey icin dr a gidebiliyor
Umarim bunda da yurtdisini örnek almayız.

Ultrason cıhazları var sadece kalp sesi dinleyebilmek için ondan alabilirsiniz Türkiye gel git zahmetinden ve maddiyat yönünden daha uygun olabilir .. böyle telsiz gibi bisey
Zaten gelecektim, daha sağlıklı olur sanırım orada kontrollerim, teknisyen sorun yok normal tespit edilememesi diyor ama ben rahat edemiyorum, hayırlısı artık, 38 yaşında ilk gebeliğim, yek yumurtalıkla mucize bir şekilde gebe kaldım kaybetmek istemiyorum :KK43:

Eklentiler

• IMG_7862.png
    IMG_7862.png
    254,9 KB · Görüntüleme: 29
Zaten gelecektim, daha sağlıklı olur sanırım orada kontrollerim, teknisyen sorun yok normal tespit edilememesi diyor ama ben rahat edemiyorum, hayırlısı artık, 38 yaşında ilk gebeliğim, yek yumurtalıkla mucize bir şekilde gebe kaldım kaybetmek istemiyorum :KK43:
İnşallah sağ sağlim kucağınıza alırsınız

Valla buranin yurtdisindan tek guzel olan yani bu galiba herkes istedigi kadar istedigi sey icin dr a gidebiliyor
Umarim bunda da yurtdisini örnek almayız.
Yani avantajları daha fazla bence de, burda da ama testlerin çoğu yani tr’de ücretli olanlar ücretsiz yapılıyor, her ülkenin farklı sistemi oluyor.

Yok fetal dna gibi testlerden bahsetmiştim
herkesın aklında olsun ben araştırdım . taramalarda bişey çıktı diyip Fetal dna için 14 bın ücret istiyorlarmış yurt dışında yapılıyor die ..

EŞKIŞEHIR OSMAN GAZİ ÜNİVERSİTE HASTANESİ aynı testi 500 tl ye yapıyor

Kendı laboratuvarını kurmuş .

Yok fetal dna gibi testlerden bahsetmiştim
Ben hamilelkte kontroller vs tedvlr kan verme vs onlardn bahsettm herkes her dkk gideblior o yonu ii dedm.

Burda sacma sapan 2li testler blmem neler vr surkli herkesin yanls ciktigi onlr yapiliyor.
Fetal dna sanrm yanilmaz bir testti.
Tabiki eksiklik çok misal pıhtılaşma ve dusuklere genetik test iki dusukten once yapilmiyor.
Yani sisteminde kötü oldugu noktalar var tabi...
Sma testi bile yeni yeni zorunlu oldu neyseki bisy yaptilr.

Ben hamilelkte kontroller vs tedvlr kan verme vs onlardn bahsettm herkes her dkk gideblior o yonu ii dedm.

Burda sacma sapan 2li testler blmem neler vr surkli herkesin yanls ciktigi onlr yapiliyor.
Fetal dna sanrm yanilmaz bir testti.
Tabiki eksiklik çok misal pıhtılaşma ve dusuklere genetik test iki dusukten once yapilmiyor.
Yani sisteminde kötü oldugu noktalar var tabi...
Sma testi bile yeni yeni zorunlu oldu neyseki bisy yaptilr.
Yani evet doktora ulaşılabilirlik açısından daha rahat bir yer ülkemiz, ben buraya yeni taşındığım için sisteme alışamadım maalesef, misal 1 defa betama bakıldı ki onda da aile hekimim istedi ve yine o ultrason merkezine yönlendirdi, merkezde çalışan teknisyenler, burada kadın doğumu genelde 15. Hafta civarı görüyormuşsun benim 20. Haftada gören arkadaşlarım var :) aile hekimiyle ilerliyor önce süreç, yani her ülkenin artı ve eksileri var :) umarım herkes kendi koşullarında sağlıklı bir şekilde gebeliğini sürdürür ve bebeklerini sağlıkla kucağına alır 🙏🏻

X