2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    324
Kızlar herkes mamayı bırakmayı düşündüğünü söylemiş peki sadece emzirenler ne düşünüyor ne zaman emzirmeyi bırakmayı düşünüyorsunuz?
Ben 2 yaşına kadar mama vereceğim bebek beslenmesinde önemli bir yer tutuyor. Eğer emzirseydim 2 yaşından sonra yavaş yavaş memeden kesmeye çalışacaktım nasip olmadı.

Kızlar herkes mamayı bırakmayı düşündüğünü söylemiş peki sadece emzirenler ne düşünüyor ne zaman emzirmeyi bırakmayı düşünüyorsunuz?
Ben 18.aya kadar biraktirmayi dusunmuyorum. Mama iciyoruz biz. Cunku sütün yani normal.sütün bir faaydasi yok doktor süt icireceginize mama verin ya da yogurdu 2 öğün ver dedi

Ben kreşe başlayınca bırakırız diyordum ama almaya gittiğimde beni görür görmez MEMEEEEE diye bağırıyor şu anda. Sanırım yazdan sonra deneyeceğim şimdi kreşe de alışma döneminde olduğundan. Bu arada ben de mama veriyorum sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa. Bence sütüm çok azaldı, sadece yakınlık kurmak için ve özlediği için emiyor bir süredir gibi hissediyorum

Hiç düşünmedim ne zaman ne şekilde yaparız ama işe başlamaya yakın bırakırız sanırım. 2 yaş gibi işte. Emmeyi bırakmadan gece deliksiz uykuda zor.

Herkes devam ediyor anladığım kadarıyla, yani benim fikrimde 2 yaşa kadar 🙏🏻

Ben gece bebiş uyanmadan mama veriyorum hala iki kez . Yani bazen deneyim vermeyim diyorum her vermediğimde tamamen uyanıyor ve 2-3 saat uyanık kalıyor
Biz gece beslenmesini kesemedik vermezsen kendi kendini uyandırmaya çalışıyor mama gelene kadar.Gündüz uykusunda tek mama içiyoruz.Gece malesef iki üç hala.

Ben sadece yatarken 180 cc veriyorum onu da vermesem olur elimde mama çoktı bitsin kesicem tamamen
Ay nasıl azalttınız beslenmesi nasıl gün içerisinde.biz gündüz uykusuna yatarken içiyoruz gece de yine uykuya dalarken ve yine gece beslenmesi alışkanlığını bırakamadık gece de bir iki kes içiyor

Geçmiş olsun umarım hemen toparlanır. Ben şeyi merak ettim diğer dozları da koldan mı oldu biz hep bacaktan oldukta. 2 yaşına kadar verem aşısı hariç hep bacaktan dediler bana.
Ya kıyamam çok geçmiş olsun :( ilk doz muydu menenjit
Yok diğer iki doz bacaktan vuruldu, bu 3.doz koldan yapıldı.
Geçmiş olsun. Böyle şişince buz da koyuyorlar . Aşının birinde kızımın da şişmişti. Doktor buz uygula demişti
C civitmavisi24 iyi akşamlar, bebişiniz nasıl oldu?
Çok şükür şu an kızarıklığı sönmeye başladı, sertlik de küçülmeye başladı. Sanırım geçiyor yavaştan, çok korktum acaba doktor mu hatalı bir şey yaptı diye ama sanırım normal bir süreçmiş 🙏
Kızlar diş çıkarken öksürük olur mu bebeklerde ?
Ben oluyor diye duymuştum bazı bebeklerde, sanırım burun akıntısı falan olan da varmış.
Yani ben de en az 2 yaşa kadar devam etmek istiyorum ama özellikle gece beslenmesini de sabaha karşı 1 kereye düşürdüğümden beri süt azalmış gibi hissediyorum. İnan ne kadar geliyor hiç bilemiyorum. Gittiği yere kadar götürmeyi deneyeceğim.

Ay nasıl azalttınız beslenmesi nasıl gün içerisinde.biz gündüz uykusuna yatarken içiyoruz gece de yine uykuya dalarken ve yine gece beslenmesi alışkanlığını bırakamadık gece de bir iki kes içiyor
Gece yattığı odada vermemeye başladım 9 aylık falandı kendi kendine uyumayı öğrettim öyle olunca uyandıkça mama içmeden uyudu geri önce bir kere kalktı mama için sonra 11 aylık olunca falan onunda vermedim emzik falan verdim şu an gece beslenmesi yapmıyoruz. Gün içerisinde de verirsem yemek yemiyor asıl kesme sebebim oydu.

Ya kızlar yürümeye başladıktan sonra zorla uyuttuğum çocuk kat be kat daha zor uyumaya başladı hem gece hem gündüz tüm uykular ağlamalı kaçmalı gerçekten böyle bişey olunca sinirden dişlerimi sıkıyorum birde gece kalkıp oturmalar da var ay bu 14 ay bana kafayı yedirtmese iyi 😅

Back
X