2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    317
Ben de dünden beri kendimi suçlu hissediyorum çok ağladı diye
Banyo gibi temel konularda da bebekler çok agliyor ağlamasın diye yikamamazlik yapamıyoruz sonra alışıp suyla oynamaya mutlu olmaya başlıyorlar. Bazen onlari biraz ağlatmaya goz yummamiz gerekiyor. Kendini kötü hissetme zamanla alışacak

Çok teşekkür ederim İnanın o gün insan yüzü görmek bana o kadar iyi geldi ki şu an kendimi daha sakin hissediyorum çok ağladı ama eve gitmek istemedim çünkü artık evde durmaktan kafayı yiyecek gibi oluyorum sürekli gezmek isteyen birisi değilim Ama insan bazen insan yüzü görmek istiyor Bugün doktora gittim hem de aşısı vardı geçen ay doktora gittiğimde Doktor onunla ilgilenmeye başlayınca çığlık çığlığa ağlamıştı susturamamıştım Bu sefer o kadar çok ağlamadı ağladı yine ama en azından sakinleşti çok fazla ağlamadı Ebe aşı yaparken de çok ağlamadı şükür zamanla alışacak İnşallah Ben de çok yoruldum ve bunaldım bu durumdandua edin bana

Gerçekten öyle, insan yüzü görmek biraz sohbet etmek istiyor insan benim şuanda da öyle çok etrafımda sürekli gidip geleceğim biri yok ayda bir felan bir arkadaşlarla görüşüyoruz biriyle sohbet etmek resmen psikolojikmen beni rahatlatıyor, bu konuda eşim benden daha şanslı bence gerçekten imkanı olan baba olsun diye boşa demiyorlar eşim mutlaka arkadaşlarıyla gider bir aktivite yapar ama bana gelince yok

Ben Nubebe aldım, çok memnunum, eşimin de benim de bebeklik ayakkabılarımız hep oradanmış, senelerin bebek-çocuk ayakkabısıdır. İndirim varken almıştım sonbaharda. Tavsiye ederim.

İnşallah bebeğim de zamanla bana izin verir de rahat giderim ben de gittiğim yerlere

Ederiz tabi sizde bize dua edin annelik meşakkatli bir yolculuk hepimizin bol duaya ve sabra ihtiyacı var..

Kızlar İyi akşamlar. Sizin bebisler benimkinden büyük merak ediyorum bir şey söylediğinizde onu buluyor mu? Mesela kitap nerede dediğimde burnun kulağın nerde vs kafama taktım benimkinde yok

Kızlar İyi akşamlar. Sizin bebisler benimkinden büyük merak ediyorum bir şey söylediğinizde onu buluyor mu? Mesela kitap nerede dediğimde burnun kulağın nerde vs kafama taktım benimkinde yok
Çok yeni göz ve burun öğrettim ben ama karıştırıyor hala ikisini :) oyuncakları üzerinden gösteriyorum hep, bebeğin gözü, ayının burnu gibi.
Top u çok seviyor kızım, o nerede olsa bulup getiriyor. Çok fazla kitabı olduğu için kitap nerede dediğimde yok yapıyor elleri ile. Bunların hepsi bi anda yüklendi bu arada 11.ay ile birlikte. Öncesinde pek yapamıyordu. Şimdi sanki daha hızlı öğreniyor gibi geliyor bana.

Benimki 10 buçuk aylık. Aynen kitaptan göstermek mantıklıymış yarın öyle yapayım

Benimkinde de yok bence biraz erken bunlar için o kadar anladıklarını sanmıyorum ya

Ama bişeyi at dediğim zaman atıyor al dediğim zaman alıyor sanki kelimeleri değil de ses tonundan vurgulamadan dolayı ayırt ediyor gibi geliyor bana

Ama bişeyi at dediğim zaman atıyor al dediğim zaman alıyor sanki kelimeleri değil de ses tonundan vurgulamadan dolayı ayırt ediyor gibi geliyor bana
Gel dediğimde ne yapıyorsa bırakıp geliyor ben gidiyorum diyorum peşimden hemen emekliyor falan da top nerde diyorum hiç oralı olmuyor

Evet buluyor. Oyun oynatırken oyuncakların adını sık sık tekrar edin aklında yer etsin. Burun kulak göz diş bacak onları da gün için de sık tekrarladım öğrendi. Bacağın nerde diyince eşofmanını çekip bacağına dokunuyor. Yeni yeni işaret parmağıyla göstermeyi de öğrendi. Her bebeğin kendine göre bir gelişim basamağı var kimsenin bebeğiyle kıyaslamayın hepsi kendine has

Evet evet kesinlikle kıyaslama yapmıyorum yanlış anlaşılmak istemem. Sizinkiler 1 ay bile olsa büyük olduğu için akil almak için sordum mesela kitaptan göstermek sizin dediğiniz gibi sık sık tekrar etmek lazım herkes gibi bebeğim ogrensin geri kalmasın istiyorum

Ya aslında biz hiçbir şey göstermesek bile onlar zamanı gelince herşeyi öğreniyor. Misal eskiden anneler çocuklarıyla mı ilgileniyordu sadece karın doyurma ve alt bakım ihtiyaçlarını gideriyorlardı baktığın zaman herkes herşeyi bir şekilde öğrenmiş. Ama en iyi aktivitenin bol bol konuşup birşeyler anlatmak, bebekle hep iletişim halinde olmak diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…