2024 Ocak Ayı Tüp Bebek Transfer Olacakların Paylaşım Alanı

Evet Aralık mı Ocak mı bilmemek ile birlikte aranıza katıldım sanırım.Benim mesajım amh düşük diye üzülenlere.Benim amh iyi 20 toplanır dediler tedavi süresinde bir yumurta hızlı büyüdü diğerlerini baskıladı bugün 13 toplandı.Var sayımlar ile genetik teste gönderilir rahim dinlendiririz dediler beklenenden az toplanınca taze transfer öneriyorlar istemiyorum ne olur ne olmaz 5.güne gidememe gibi riskler olabiliyormuş diye rahim hazırlığı için bir sürü ilaç ve progestan iğne yazdılar.Yani üzülmeyin ne olacağı hiç belli olmuyor değerlerin de bir anlamı yokmuş.Gönlümden geçen 5.güne ilerleyip teste gitmeleri.Herkese bol şans diliyorum Allah çabalarımızı boş çıkarmasın.

Kızlar merhaba 1 hafta önce opu işlemim oldu 27 yumurtam toplandı 7 tanesi bugün donduruldu 2. Adetinin 2. Gününde gel transfer için hazırlık yapıcaz dedi yani Ocak ayına denk gelecek hazırlık derken transferden önce de mi iğne kullanıyoruz nasıl
Ben 1 ekimde opu oldum daha transfer olmadım,aralık ortasında olacak çünkü 2.adetim 42. Günde oldu baya gecikti hesapladığımız gibi olmadı ,şimdi hap başladım estrofem sonrada ğrogesteron iğne işe devam edecekmişiz

Kızlar merhaba 1 hafta önce opu işlemim oldu 27 yumurtam toplandı 7 tanesi bugün donduruldu 2. Adetinin 2. Gününde gel transfer için hazırlık yapıcaz dedi yani Ocak ayına denk gelecek hazırlık derken transferden önce de mi iğne kullanıyoruz nasıl oluyor
Merhaba opu'dan sonra transfer için ne kadar geçmesi gerekiyor ki ? embriyo 3. Güne yada Max 5. Güne ulaşınca transfer edilmiyor mu?

Merhabalar, ben de büyük ihtimalle Ocak ayında transfer olacağım. Dün muayeneye gittim ve doktorum transfer öncesi yasmin doğum kontrol hapı verdi ama çok fena mide bulantısı yaptı, çok zorlanıyorum. Yasmin doğum kontrol hapı neden veriliyor acaba bilginiz var mi?☺️

Merhaba opu'dan sonra transfer için ne kadar geçmesi gerekiyor ki ? embriyo 3. Güne yada Max 5. Güne ulaşınca transfer edilmiyor mu?

Eğer taze transfer olacaksanız ve beklemenize bir engel yoksa, 3. veya 5.gün embriyonuz (doktorunuz hangisini sizin için uygun gördüyse) opu’dan sonraki adetinizin yumurtlama döneminizde transfer işlemi yapılır. Eğer embriyonuzu genetiğe gönderip dondurduysanız opu’dan sonra rahim dinlendirme yayılarak 2.adetin yumurtlama döneminde transfer işleminiz yapılır.

Eğer taze transfer olacaksanız ve beklemenize bir engel yoksa, 3. veya 5.gün embriyonuz (doktorunuz hangisini sizin için uygun gördüyse) opu’dan sonraki adetinizin yumurtlama döneminizde transfer işlemi yapılır. Eğer embriyonuzu genetiğe gönderip dondurduysanız opu’dan sonra rahim dinlendirme yayılarak 2.adetin yumurtlama döneminde transfer işleminiz

OPu sonra kendinizi nasil hissediyosunuz ben cok korkuyorum ya ayilinca agrim olcek die 😭histereskobi yapilfimmm suan kanamam var hafif adet gelmesinide bekliozzzz sonra bende baslicem artik yumurta takibine cok zor mu? Ne olur bana bilgin verin ki korkularimi yeneyim
Geç mi oldu cevap için bilmiyorum ama korkmayın iğne görünce kaçan ben kendim vurdum tüm iğneleri.Reglin 2.günü gidiyorsunuz muayeneye değerlerinize bakılıp iğneler reçete ediliyor başta sadece tek iğne son 2 3 gün yeni bir iğne daha ekleniyor.Toplamaya gitmeden 36 saat önce çatlatma iğnesi vuruyorlar.Opu’da anestezi var zaten anlamadan geçiyor sonra uyanıyorsunuz regl sancısına benzer ağrılar oluyor serum takıyorlar 2 3 saat durumunuza göre hastanede kalıp çıkıyorsunuz.Asıl geren beklemek bence gündelik hayatıma odaklanamaz oldum bir de hayatını bu sürece göre düzenliyorsun biraz ama acıdan kormayın 😊

Kızlar 17 sonde adet oldum. 20 sınde adetom bıttı. Temizdim. 5 gun sonra leke gelmeye basladı gunde 1 günlük ped kırletecek kadar( bilerek 1 gun tuttum pedı leke mıktarını görmek için) hiç transfer sonrası ılk adette basına boyle bısey gelen var mı?

Kızlar 17 sonde adet oldum. 20 sınde adetom bıttı. Temizdim. 5 gun sonra leke gelmeye basladı gunde 1 günlük ped kırletecek kadar( bilerek 1 gun tuttum pedı leke mıktarını görmek için) hiç transfer sonrası ılk adette basına boyle bısey gelen var mı?
Benim normal adetim oldu canım üç gün falan kısa yani zaten benim başlaması ve bitmesi 7 gün sürdü

Benim normal adetim oldu canım üç gün falan kısa yani zaten benim başlaması ve bitmesi 7 gün sürdü
Bnm de 3-4 gün sürdü bitti. Bittikten 5 gün sonra leke gelmeye basladı valla anlamadım gitti. Dr uma söyledim ama o da adetın 14. Günü leke varsa Estrofem baslama dedı

Evet canım yumurta toplamadan önce yumurtalarını büyütüyorlar. İnan korkulacak hiçbir şey yok bende çok stresliydim başladığımda ama çok rahat geçti zaten bebeğinin olabilme ihtimalini düşünüp gayet güzel atlatıyorsun her şeyi
Canım ben tüp bebek tedavisine daha başlamadım. Amh 2 ay önce 0.01 fsh 2 küsürdü tüm değerlerim diplerde. Yaşım 27 3 aylık evliyim aöa 16 yaşımdan beri düzensiz adet gördüğüm için çocuğun olmaz laflarını artık ezberledim maalesef. Şehrimdeki tüp bebekçi deneyelim istersen ama olmaz yani yumurtan çok küçük görünmeyecek kadar dedi. Tamam değerlerim düşük yumurtam da küçük ama bu tüp bebeğe engel mi sence? Sivasta yaşıyorum burdaki hiçbir doktora güvenmiyorum Ankaraya gideceğiz şubat gibi şu an ek takviyeler fitoterapi ilaçları alıyorum yumurtamın küçük olması tüp bebek tedavisinde de büyümeyeceği anlamına mı geliyor? Bir bilgin varsa Allah rızası için yazar mısın? Tüp bebeğin ilk aşamasında yumurta büyütme tedavisi mi var? Varsa sence büyür mü ya da büyüse de istenilen boyuta gelmediği için tedavi sonlandırılıyor mu yoksa ilaçlara devam mı ediliyor? Varsa bir bilgin anlatır mısın rica etsem ? ❤️

Canım ben tüp bebek tedavisine daha başlamadım. Amh 2 ay önce 0.01 fsh 2 küsürdü tüm değerlerim diplerde. Yaşım 27 3 aylık evliyim aöa 16 yaşımdan beri düzensiz adet gördüğüm için çocuğun olmaz laflarını artık ezberledim maalesef. Şehrimdeki tüp bebekçi deneyelim istersen ama olmaz yani yumurtan çok küçük görünmeyecek kadar dedi. Tamam değerlerim düşük yumurtam da küçük ama bu tüp bebeğe engel mi sence? Sivasta yaşıyorum burdaki hiçbir doktora güvenmiyorum Ankaraya gideceğiz şubat gibi şu an ek takviyeler fitoterapi ilaçları alıyorum yumurtamın küçük olması tüp bebek tedavisinde de büyümeyeceği anlamına mı geliyor? Bir bilgin varsa Allah rızası için yazar mısın? Tüp bebeğin ilk aşamasında yumurta büyütme tedavisi mi var? Varsa sence büyür mü ya da büyüse de istenilen boyuta gelmediği için tedavi sonlandırılıyor mu yoksa ilaçlara devam mı ediliyor? Varsa bir bilgin anlatır mısın rica etsem ? ❤️
Canım öncelikle motive olman çok önemli. Amh değeri çok düşük olup hamile kalan bir çok insan var önce iyi bir doktorla görüşüp değerlerine baktır ben şu an bahçeci de tedavi görüyorum benim eşimde de sperm problemi vardı doktorum bize eğer ki başka bir yerde tüp bebek yaptıracak olsaydık bu spermleri bile bulamazlar dedi o kadar ki sperm değeri düşüktü. Önce senin yumurtalarına bakıyorlar ve ona göre doz ayarlıyorlar ben 225’te başladım ama 350 ile bile başlayan vardı o yüzden bu konuda biraz rahat olabilirsin daha yaşın genç bence geç olmadan eğer ki maddi imkanın varsa bir tüp bebek merkezi ile görüş en azından neler yapabilirsin gör ben yumurtalarının büyüyeceğine inanıyorum eğer ki yumurtalarını büyütemezlerse farklı bir tedavi uygulayabilirler teknoloji o kadar gelişmiş ki amh değeri düşük olanların da normal amh değeri olan dan daha çabuk çocuğu olabiliyor. Zaten yumurtalar belli bir büyüklüğe gelince doktor toplama işlemi yapıyor ona göre sana iğne dozunu yüksek verir nedense ben umutsuz değilim bismillah de ve başla bence hakkında hayırlısı olsun güzel haberlerini bekliyorum💐

X