- 13 Eylül 2023
- 495
- 269
-
- Konu Sahibi Cupppcakee
merhaba ben de neredeyse 3 yıl boyunca sebepsız ınfertılıte ıle ugrastım hala da ugrasıyorum ama bız zannedıyoruz kı bı seyımız yok ve olmuyora Fakat bı sey var ama doktorlar bunu bulamıyor daha doğrusu alanında uzman ınfertılıte doktoruna gıdıp kontrol olmak gerekıyor. 2 aşılama yaşadım her sey ıyıydı tutması gerekıyor dedıler yumurtanın boyutları bıle cok guzel demıslerdı. Uzman doktora gıdınce ogrendım ki benım kalıtelı yumurta sayım cok azmış. çok yumurta var evet ama kalıtelı degıller neredeyse hepsının içi boşmuş. 26 toplanan yumurtanın sadece 4u döllenebıldı tup bebekte oyle dıyım sıze. doktorlara kalsa senın hıc bı seyın yok esının de yok stres yapma zamanla olur dıyorlardı. stres yapmayıp dusunmedıgım ay bıle olmadı. Fakat sorunlar baska olabılıyor. Genelde bu tur problemler tüp bebek aşamasında detaylı ınceleme sonucu gozukebılıyorİnşallah pozitif testimi atmak nasip olur. Femara kullandım ama çatlatma iğnesi olmadım kendi çatladı. Sen neler yaptın
tüp bebeğe başlamışsınız hayırlı olsun. aynı şeyleri ben size söylemiştim:) tüpte belli oluyor bir sorun olursa işte. embriyo kaliteniz nasıl? kaç tane 5. gün embriyosu oldu?merhaba ben de neredeyse 3 yıl boyunca sebepsız ınfertılıte ıle ugrastım hala da ugrasıyorum ama bız zannedıyoruz kı bı seyımız yok ve olmuyora Fakat bı sey var ama doktorlar bunu bulamıyor daha doğrusu alanında uzman ınfertılıte doktoruna gıdıp kontrol olmak gerekıyor. 2 aşılama yaşadım her sey ıyıydı tutması gerekıyor dedıler yumurtanın boyutları bıle cok guzel demıslerdı. Uzman doktora gıdınce ogrendım ki benım kalıtelı yumurta sayım cok azmış. çok yumurta var evet ama kalıtelı degıller neredeyse hepsının içi boşmuş. 26 toplanan yumurtanın sadece 4u döllenebıldı tup bebekte oyle dıyım sıze. doktorlara kalsa senın hıc bı seyın yok esının de yok stres yapma zamanla olur dıyorlardı. stres yapmayıp dusunmedıgım ay bıle olmadı. Fakat sorunlar baska olabılıyor. Genelde bu tur problemler tüp bebek aşamasında detaylı ınceleme sonucu gozukebılıyor
tüp bebeğe başlamışsınız hayırlı olsun. aynı şeyleri ben size söylemiştim:) tüpte belli oluyor bir sorun olursa işte. embriyo kaliteniz nasıl? kaç tane 5. gün embriyosu oldu?
3. ye başlayacağım. Beklemeyerek çok iyi yaptın. Hayırlı haberlerini bekliyorum inşaAllah.Sende bana dua et!Destek1 Evet canım hala dün gibi aklımda o konusmamız. 26 yumurtam toplandı ılk gun her sey guzel demıslerdı sonra sadece 10 tanesinın işleme alınmıs oldgunu bunların da 7 tanesınin döllenmeye basladıgı soyledıklerınde anladım sıkıntının benım yumuta rezervımden kaynaklandıgını. Sonra 5 gune gelen de 4 tane yumurtam oldu nasıp boyleymıs dıyorum cunku bu benım bıldıgım ve çözmedıgım bır sorunum degıldı. Sonrası ıcın tevekkul ettık bizde. Bu döllenen yumurtalarımın bana hayır getırmesını dılıyorum ınsallah rabbım hakkımızda hayırlısını nasıp eder ve evlatlarımıza kavusuruz. sen neler yapıyorsun tedavı ne durumda
3. ye başlayacağım. Beklemeyerek çok iyi yaptın. Hayırlı haberlerini bekliyorum inşaAllah.Sende bana dua et!
aslında anlatmıştım hemde uzunca :) %100 bundandır denilmiyor. En iyi kalite embriyo tutmadı. 2. tedavidekiler gelişmedi transfer olamadım. embriyo kalitesi ve endometrium inceliği var biraz. Laboratuvar değiştirdim. prof dr aygül demirol a gidiyorum. ankara memorial. hazırlık sürecindeyim. keşke sende 3 ay sıkı hazırlansaydın. sigara kullananlar için glutaton veriyorlar damardan. daha çok embriyo olabilirdi.ılk ıkısının olmama sebebıne bakmıslar mıydı ne dıyorlardı
aslında anlatmıştım hemde uzunca :) %100 bundandır denilmiyor. En iyi kalite embriyo tutmadı. 2. tedavidekiler gelişmedi transfer olamadım. embriyo kalitesi ve endometrium inceliği var biraz. Laboratuvar değiştirdim. prof dr aygül demirol a gidiyorum. ankara memorial. hazırlık sürecindeyim. keşke sende 3 ay sıkı hazırlansaydın. sigara kullananlar için glutaton veriyorlar damardan. daha çok embriyo olabilirdi.
Sürecinin nasıl geçti kaç ay korundunuz benimde mol gebelik oldu parsiyel mol yazıyor doktor bir sene korun dedi bana siz kaç ay korundunuz genetikte sonuçlarım normal çıktı ama kan pıhtılaşmaya yatkınlık çıktı üç genimde çok istiyoruz bu ikinci böyle oluyor ama ilki gelişmediği için düşmüştür dedi doktorAllah yardımcınız olsun doktor araştırdınız mı hiç ben daha yeniyim ilk gebeliğim düşük olunca patoloji verdik onda da mol gebelik çıktı sonra hemen genetik testleri yaptırma imkanım oldu hastanede çalıştığım için
Benim kese boştu kürtaj dediler bekledik yine oluşmayınca kürtaj oldum patoloji mol dedi genetikte pıhtılaşma biri yüksek çıktı ama şu an için önemli olmadığını 30 yaşından sonra gebelikte kan sulandırıcı kullanmam gerektiğini söyledi doktorum ben tüm sonuçlarımın çıkmasını ve özel sigorta yaptırdım onun süresinin dolmasını bekledim 6. Ayda yeniden hamilelik kaldım ama doktorum iki renk dinlendirsen rahmini yeter demişti sadece ben daha temkinli yaklaştımSürecinin nasıl geçti kaç ay korundunuz benimde mol gebelik oldu parsiyel mol yazıyor doktor bir sene korun dedi bana siz kaç ay korundunuz genetikte sonuçlarım normal çıktı ama kan pıhtılaşmaya yatkınlık çıktı üç genimde çok istiyoruz bu ikinci böyle oluyor ama ilki gelişmediği için düşmüştür dedi doktor
Teşekkkür ederim cevapladığınız için benim doktorumda 1 sene kesinlikle kalmayacaksın ve doğum kontrol hapı kulancansın dedi bende almadım korunuyoruz 5 ay olcak bu ay parsiyel moldu benimkisi kesem boştu ama 1 sene çok.benceBenim kese boştu kürtaj dediler bekledik yine oluşmayınca kürtaj oldum patoloji mol dedi genetikte pıhtılaşma biri yüksek çıktı ama şu an için önemli olmadığını 30 yaşından sonra gebelikte kan sulandırıcı kullanmam gerektiğini söyledi doktorum ben tüm sonuçlarımın çıkmasını ve özel sigorta yaptırdım onun süresinin dolmasını bekledim 6. Ayda yeniden hamilelik kaldım ama doktorum iki renk dinlendirsen rahmini yeter demişti sadece ben daha temkinli yaklaştım
Açıkçası bana da bir sene çok geldi dediğim gibi benim doktorumun önerisi 3 aydı ama ben 6 . Ayda hamile kaldım 5. Ayda denemeye başladıkTeşekkkür ederim cevapladığınız için benim doktorumda 1 sene kesinlikle kalmayacaksın ve doğum kontrol hapı kulancansın dedi bende almadım korunuyoruz 5 ay olcak bu ay parsiyel moldu benimkisi kesem boştu ama 1 sene çok.bence
Bu ay dan sonra yani 6 cida ayda korunmayı bırakıcam öyle karar verdim hayırlısı inşallahAçıkçası bana da bir sene çok geldi dediğim gibi benim doktorumun önerisi 3 aydı ama ben 6 . Ayda hamile kaldım 5. Ayda denemeye başladık
Hayırlısıyla pozitif haberini alırsın inşallahBu ay dan sonra yani 6 cida ayda korunmayı bırakıcam öyle karar verdim hayırlısı inşallah