Canım gün içinde verdiğin protein karbonhidrat ve vitaminleri dengelemek en doğru beslenme, sağlıklı kilo alımını da sağlamış oluyor. Ben şu şekilde yapmaya çalışıyorum: sabah ve öğlen 2 ana öğün veriyorum akşam da ara öğün gibi şu an ama 9. Aya girdiğimizde akşamı da ana öğün gibi vereceğim. Sabah 1 yumurta sarısı, labne peynir, yarım ceviz veya 2 fındık veya 2 badem, çeyrek avokado veriyorum. Ayrı yemekte zorlandığı için karışım olarak veriyorum, genelde pekmez de veriyorlar ama ben rahat yemesi ve tatlanması için pekmez yerine yarım elmayı ince rende ile rendeleyip karışıma katıyorum. Yanında da tam buğday emeğinin içini ayrı lokma lokma veriyorum. Yumurta gün aşırı, yumurtasız günlerde yulaf ezmesi katıyorum, Niqu nun yaptığı gibi balkabağı ezmesi başladım. Öğlen ana öğünümüz kıymalı bir sebze yemeği, içine de karbonhidrat olarak tam bulgur, pirinç, irmik, mercimek dönüşümlü katıyorum. Doktorumuz yumurtayı gün aşırı vermemizi söyledi ama hergün yemeğinde mutlaka kıyma olmalı dedi. Balık başladım geçen hafta, artık balık verdiğim günler kıyma koymuyorum. Akşam da mutlaka meyveli yoğurt. Meyveleri vitamin kaybı olmasın diye hiç pişirmeden veriyorum. Elma gibi sert olanları ince rende ile rendeliyorum yiyor. Bu ara cennet meyvesi mevsimi ondan verebilirsin çok seviyorlar. Bu hafta ayva vermeyi düşünüyorum ama onu biraz buharda pişirmem gerekecek sanırım. Tabi tüm bunların yanında anne sütü/formül mama devam etmeli. Ben gün boyu ve gece emziriyorum, gece uykusuna yatmadan 90cc mama veriyorum sadece.