2024 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğinizin cinsiyeti

• kız

OY: 106 49,3%
  • erkek

OY: 102 47,4%
  • ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız ve erkek

OY: 4 1,9%
  • üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    215
Herkese günaydın,
Çok güzel haberler alacağınız günler diliyorum tüm annelere.
Sizlere bir şey soracaktım. Beni bugün izlem için sağlık ocağından çağırdılar. El doppler cihazıyla bebeğimin kalp atışını da dinlediler. Bebeğim 36 haftalık. Aç gittiğim için bugün hareketlerini hala hissetmedim. Ama dün gayet hareketliydi. Hemşire kalp atışının arada 120nin altına düştüğünü söyledi. Doktoruna bir sor olmadı yine nst’ye gir dedi. Daha 3 gün önce nst’ye girdiğimde bir şey yoktu. Doktoruma sordum henüz cevap vermedi ama bu durum başına gelen var mı? El doppler cihazlarına ne kadar güvenlidir acaba
Günaydın canım bende şimdi sağlık ocağından geldim ebe bana kalp atış hızından vs bahsetmedi sadece bir gün içinde hiç hareket etmezse , kan yada kahverengi avuç içi kadar leke görürsem hastaneye gitmemi söyledi. Ama senin için rahat değilse bi görün kafan rahatlar :) birde ben bebeklerin susuzluk anılarımızda çok hareket etmediklerini düşünüyorum. Biraz su içip soluna yat ve karnını okşa , tepki gelecektir minikten :)

Günaydın canım bende şimdi sağlık ocağından geldim ebe bana kalp atış hızından vs bahsetmedi sadece bir gün içinde hiç hareket etmezse , kan yada kahverengi avuç içi kadar leke görürsem hastaneye gitmemi söyledi. Ama senin için rahat değilse bi görün kafan rahatlar :) birde ben bebeklerin susuzluk anılarımızda çok hareket etmediklerini düşünüyorum. Biraz su içip soluna yat ve karnını okşa , tepki gelecektir minikten :)
Çok teşekkür ederim 🙏🏻 bugün çok hareketli değil ondan da endişelendim sanırım. Doktorumu aradım şimdi. O cihazların yanılma payı olabileceğini endişelenmemem gerektiğini söyledi. Umarım öyledir. Senin tavsiyeni hemen deneyeceğim şimdi. Tekrardan çok teşekkür ederim. Hepimizin günü harika geçsin 🌸

Çok teşekkür ederim 🙏🏻 bugün çok hareketli değil ondan da endişelendim sanırım. Doktorumu aradım şimdi. O cihazların yanılma payı olabileceğini endişelenmemem gerektiğini söyledi. Umarım öyledir. Senin tavsiyeni hemen deneyeceğim şimdi. Tekrardan çok teşekkür ederim. Hepimizin günü harika geçsin 🌸
Bizi de haberdar et olur mu🤗🩷 aminnn 🤲

Kızlar bugün sağlık ocağında kontrolüm vardı, ebe bana bir kaç bilgi verdi sizinle de paylaşayım,

Doğumda hastanenin bebekten sma için kan testi aldığından emin olun bu önemli dedi.
Bebek bir gün boyunca hareket etmezse , avuç içi kadar kırmızı yada kahverengi lekelenme olursa hastaneye başvurmamız gerektiğini artık kritik zamanlara girdiğimizi söyledi
Bebek doğduktan sonra aksi bir durum yoksa(küvezde olması vs) max yarım saat yada bir saat içinde emzirmemiz gerektiğini söyledi
Bebek emdikçe süt gelecek emzirmemiz çok önemli dedi
Bebeğin doğumunun 5. Gününde sağlık ocağına götürmemizi orada persentil takibi ve aşı takibi yapılacağını söyledi
Kimliği de bu süreçte çıkarırsanız iyi olur dedi
He bide üşütme dedi 😃 tuzlu yemek yok günde yarım saat hafif tempo yürüyüş önerdi

Kızlar merhaba hayırlı günler herkese. Ben eylül anneleri 22 haftamdan geliyorum😊 Siz tecrübeli hamişlere birkaç sorum olacak : Doğum iznine ayrılan hamişlere daha dogrusu bu sorum. Doğum iznine çıkmadan işten ayrılınca yine de doğum parası alınıyormu? yada Doğum parası aldıktan sonra işten çıksak sorun olurmu? işten ayrılmayı düşünüyorum işyeri çekilmez bir hal almaya başladı. annemler de çalışıyor kendim bebeğimi büyütmek istiyorum en azından bir süre. Zaten hemen yanlız bırakmam mümkün değil. Doğumdan sonra 6 ay ücretsiz izin hakkı da buluyormuş sanırım öylede yapabilirim. Kafam çok karışık kızlar sizlerden bilgileri merakla bekliyorum.

Aslında az da değill riskli bir kiloda da değilsin bence bana iyi geldi kilosu bak benim bi programda 32 haftalık 1702 gram diyor çok normal kiloda şuan ❤️
Evet normal dedi doktorumda ama şu anlamda bana küçük gitti 10 gunde 100 gram almış. Yanı kırk gunde alda yarım kılo mınık doğar dıye kafama yaktım ama belki guzel alır bundan snra. Kızlar benım kan demir herşeyim düşmüş ya ne tavsiye edersinizz

• Beğen
Reactions: Jou
Kızlar merhaba hayırlı günler herkese. Ben eylül anneleri 22 haftamdan geliyorum😊 Siz tecrübeli hamişlere birkaç sorum olacak : Doğum iznine ayrılan hamişlere daha dogrusu bu sorum. Doğum iznine çıkmadan işten ayrılınca yine de doğum parası alınıyormu? yada Doğum parası aldıktan sonra işten çıksak sorun olurmu? işten ayrılmayı düşünüyorum işyeri çekilmez bir hal almaya başladı. annemler de çalışıyor kendim bebeğimi büyütmek istiyorum en azından bir süre. Zaten hemen yanlız bırakmam mümkün değil. Doğumdan sonra 6 ay ücretsiz izin hakkı da buluyormuş sanırım öylede yapabilirim. Kafam çok karışık kızlar sizlerden bilgileri merakla bekliyorum.
Merhaba canım 🤗 izin ve raporlarını kullandıktan sonra çıkışını istemen gerekir. Doğumdan önce İşten çıkarsan rapor ücreti alamazsın 🙏 zaten şuan gebe olduğun için seni de tazminatsız çıkaramazzlar

Aaayyy acemiiiiiim nasıl hissediyorsun peki 🙈🫣
Ayyy hiç bilmiyorum yaaa hala çok uzak geliyor ya da hayal gibi 🙈🙈🙈 bir yandan göbüşümü sevip bir bedende son günlerimiz diye üzülüyorum bir yandan bıktım artık bitsin diye ağlıyorum 😂😂 ama sayılı gün sonra bir kızım olacak, anne olacağım, bunlar rüya gibi hala 🥹💕 ne kaygılardan ne mutluluklardan geçtik birlikte, hepimiz için çookk güzel sonlansın bu süreç inşallah 😍😍😍

Evet normal dedi doktorumda ama şu anlamda bana küçük gitti 10 gunde 100 gram almış. Yanı kırk gunde alda yarım kılo mınık doğar dıye kafama yaktım ama belki guzel alır bundan snra. Kızlar benım kan demir herşeyim düşmüş ya ne tavsiye edersinizz
Evet dogru diyorsun hepimize böyle garip gelebilir koskoca gunler çok az alması diye ama iyi yanii hiç buna göre üzülmeyelimm
Doktorun demir ilacı vermedimi hiç
Kan falan

Ben bayramın hemen bitişine okeyim aslında 😂 38.hafta oluyor. Bayram öncesi hayatta almaz o zamam 🤣Ama doktor 39’a kadar beklemek isteriz demişti akciğer gelişimi için. 21 haziran istiyorum ikizler burcu olmasın diye. Ben de annem de ikizleriz hem de ikimizin doğum günü de aynı gün 18.haziran. Bir sürpriz yapıp o da 18 haziranda gelmesin 🙈
Benimde doğum tarihim 21 Haziran doktorum 22 Hazirana gün verdi sezeryan için doğum günüm 21 Haziran deyince o zaman bebeğinde 21 Haziran olsun dedi 😀🤗😇

Evet dogru diyorsun hepimize böyle garip gelebilir koskoca gunler çok az alması diye ama iyi yanii hiç buna göre üzülmeyelimm
Doktorun demir ilacı vermedimi hiç
Kan falan
Ben kullanıyorum ama kullandıpım halde yine de düşmüş. Sabah aç krna içiyordum. Alşamda başla dedi bir ay snra bakacağım düşükse gerekırse damar yolundan işaç beririm dedi. Yoksa doğumdna snra toparlayamaz dedi

• Beğen
Reactions: Jou
X