- 12 Ekim 2023
- 321
- 503
- 26
-
- Konu Sahibi mesirmacunu
- #16.141
özelde veya kamuda aynı doğum izni 16 haftadır. istrseniz 170i arayıp detylı bilgi alablrsnz sgkdanAcaba kamu ve özeller mi fark ediyor arkadaşıma sordum onunki de bu dediğiniz şekilde olmamış doğum öncesi çalıştığın hafta doğumdan sonra ekleniyor dedi şimdi. O 37 e kadar çalışmış ve 37+1 de doğum yapmış. Doğumdan sonra da 13 hafta izin kullanmış Yaseminde aynı sizin dediğiniz şekilde söylüyor çünkü ben fark etmiyor diye biliyordum
Benim yarin kontrol var inşallah iyidir ya kafama takacam sabaha kadarYine takipte kal tabii ama normal bence canım, benimkinin de azalmıştı 34te. Yerleri daralıyor malum
İnşallah olur faydaası . Bol bol emzirelim yavrularımızı inşallahBakim bende de olucak mı benimki içerde değil ama bayaa düz
Aynı kapıya çıkıyor hemşirem haklısınEvet evet doğum öncesi ve sonrası 16 ben doğum sonrasından bahsediyorum yani 16 doğum sonrası değil 36 da ayrılacağım için 4 hafta ekleniyor 8 in üstüne yani doğum sonrası 12 oluyor onu anlatmaya çalıştım
Bernaa 34e girdiğimden beri bende de aynı durum var. Doktorum büyüdüğü için öyle oluyor dedi . Bol su içip şöyle yatıyorum dürtüyorum o zaman hanımefendi kıpraşıyor.Kizlar 34+3 benim bebesi bu gün pek kıpırdamadan arada gidip geldi sadece normalde ben rahatsiz edince kipirdardi
Benim ki de ayni bu gün su an biraz kiprasiyorBernaa 34e girdiğimden beri bende de aynı durum var. Doktorum büyüdüğü için öyle oluyor dedi . Bol su içip şöyle yatıyorum dürtüyorum o zaman hanımefendi kıpraşıyor.
Bunlar bizi telaş memuru yaptıBenim ki de ayni bu gün su an biraz kiprasiyor
Tam 10 canımBunlar bizi telaş memuru yaptıkaçta randevun?
Bunlar bizi telaş memuru yaptıkaçta randevun?
Valla bende aynı şeyi düşünüyorum iyi ki yazın başına bu süreci bitiriyor olcaz yoksa napardim dedim normalde de sıcağa hiç gelemiyorum sevmem şimdi ellerim ayaklarım yanıyor nasıl rahatlasam diye düşünüyorum Allah'tan kolay oluyor yaz olsaydi kafayı sıyırirdik herhaldeAy denedim atabiliyorum iyi cok sükürdünden beri ağrılarım olunca bi işkillendim ay kızlar bizim hamilelik yaza gelse biz naprmısız simdiden sıcak basmasından duramıyorum soğuk suyla yıkanasım var
Hadi güzel haberlerle gel bernacimTam 10 canım
O ses ne kadar güzel dimi HavvaGünaydın güzel anneler.
Şu anda nst deyim. Çok güzel bir duygu.
Sonra da muayene olacam
Herkesin güzel haberler alacağı hayırlı bir gün olsun insallah
Çooook güzel. Kaçıncı hamileligi okursa olsun insanın hepsi birbirinden özel ve güzel..O ses ne kadar güzel dimi Havvabekliyoruz güzel haberlerini
Konuyla hiiç alakam yokken atlıyorum kızlar amaNette de bu şekilde buldum canım eğer 40 da doğum yaparsak mesela 37 de ayrılıp 3 önce 13 sonra olarak dediğin gibi 16 fakat doğumdan sonra 36 da ayrıldığımız için 12 oluyor büyük ihtimalle 4 eklenince
Aynen böyle oluyor acemicimKonuyla hiiç alakam yokken atlıyorum kızlar amasenin bu paylaştığın bilgide bence 32 ve 37. Haftalar arası istediğin kadar çalışabildiğin için öyle örnek verilmiş. 32’den önce izin almak ve 37’den sonra çalışmak mümkün olmadığı için. İster 33’te ayrıl, 7 hafta öncesi 8 hafta sonrası + 1 hafta çalışabilir raporu alıp çalıştığın süre, yine 16yı bulmak zorunda. Çünkü ücretli rapor hakkın 16 hafta, istediğin gibi kullan. sadece diyor ki 32’den önce çalışamama durumun yok iznini başlatamazsın, 37den sonra da çalışma imkanın yok git evinde dinlen doğumunu beklee ama 16 hafta senindir kızların anlattıklarından ben böyle anladım, boşuna kafanı karıştırmışlar gibi geldi banaa
Hahaha o izler bende de var, kıyafetlerin dikiş iziKızlar bu arada ben yan yatıyodum aynada karnıma baktım yan tarafına izler gördüm herhalde yan yattıgım icin cıktı dedim, ay catlak olabilir mi onlar biraz bekliyorum izse gecsin diye öyleyse fenadüzenli bi şey kullanmıyodum tutuştum hemen yağ siparişi verdim
Ama arkadaşı neden 13 hafta çalışmış onu anlayamadım gerçekten. Bu doğum öncesinden arttırılan izinler isteğe bağlı doğum sonrasına aktarılıyor diye biliyorum. Belki ona bilgi verilmedi çalışsın diye..Aynen böyle oluyor acemicimgüzel bir özet