Kızlar benim Bebito sizinkilerden büyük olduğu için ek gıda dönemimiz daha erken oldu açıkçası başlarken ne yapayım nasıl yapayın diye baya kafa yordum. Size belki fikir olur diye yazayım bir şeyler…
Öncelikle herşeyi üç gün deneme olayını yapmıyorum alerjen besinleri 3 gün deniyorum
İlk gün yoğurt verdim sulu olacak şekilde 1 çay kaşığı gün içinde bekledim hani kızarıklık falan oldu mu diye. Sonra 4 saat kadar sonra ağzının kenarı kızardı gibi oldu. Ertesi gün tekrar 1 çay kaşığı verdim ve bir tepkime olmadı yani ay alerji oldu diye kesmedim 3 gün denedim.
Sonra şu sebzeleri verdim
Havuç
Kabak
Patates
Tatlı patates
Balkabağı
Avokado
Ispanak( bunu 8.ayda verin diyorlar ama ben bilmiyordum verdim
)
Bezelye
Kırmızı biber
Ayrıca yoğurt kefir yulaf veriyorum yulafı kıvam için kullanıyorum bir iki gündür de et suyu ekliyorum çorbalarına.
Bu listeyi uzatmaya çalışıyorum benim kızım sadece mama ile besleniyor ve hala mama ölçüsünü aynen devam ettirip bunları 1-2 yemek kaşığı geçmeyecek şekilde veriyorum
Kızım prematüre olduğu için boyut olarak küçük yani 6kgye yakın aslında 4-5 aylık gibi o yüzden blw ye başlamadım çorba kıvamlı verdim genel olarak. Püreler onu öğürttü başta ama sonra yemeyi denedi zorlamıyorum.
Şimdilik böyle inşallah iştahlı bebişler olurlar