Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,0%
  • erkek

OY: 96 52,5%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    183
Evet kocam baska hastaneye alamadi tutturmus en iyi hastanr en iyi cihazlar bunlar diyor . Ya kadin hep icimi karattiyor cidden tam seviniyorum daha bebek geriden geliyor diyor kalbi atiyor diyorum evet ama biraz yavas diyor. Dua et diyip duruyor bana . Sanki doktora degilde imamin yanina gelmisim bilimsell hcbir aciklama yok. Sanki ben bilmiyorum allaha siginmayi.. saka gibi. Bes gun snra baskasina gidecegim .
En iyi hastane olabilir ama en iyi doktor değil belliki bana göre en iyi doktor hastayla iletişimi yüksek olan doktordur onu anlayan kafasında soru işareti bırakmayan doktordur sabredebiliyorsan bekle beş gün ama yok hergün içim içimi kemirir diyorsan yarın başka doktora git özelde illaki sırası olan vardır çünkü o doktor senin psikolojini bozmuş ve bir şey diyeyim mi o doktor hiçbir halt bilmiyor kese görülmüş betadan hamileliğin seyrini tahmin etmeye çalışıyordu böyle bir şey yok yani ordan anla doktorun iyi değil

Merhaba kızlar on haftalık gebeyim bı kanamam bı sorunum yok progestan verdi doktor kullan diye günde bı kez kullaniyorum ama bı ağrım bı akıntım olmamasina rağmen ne zamana kadar kullanmayaliyim sizce

En iyi hastane olabilir ama en iyi doktor değil belliki bana göre en iyi doktor hastayla iletişimi yüksek olan doktordur onu anlayan kafasında soru işareti bırakmayan doktordur sabredebiliyorsan bekle beş gün ama yok hergün içim içimi kemirir diyorsan yarın başka doktora git özelde illaki sırası olan vardır çünkü o doktor senin psikolojini bozmuş ve bir şey diyeyim mi o doktor hiçbir halt bilmiyor kese görülmüş betadan hamileliğin seyrini tahmin etmeye çalışıyordu böyle bir şey yok yani ordan anla doktorun iyi değil
Haklisin walahi psikolojimi bozdu zaten kaygi bozuklugum var bir senedir onla bas etmeye calisiyordum smdide kadina sordugum her soruya insalalh insallah demesini dusun dur .sanki imkansiz oluyormus gbi bir surece girmisiz gibi . Alahim sabir . Keske turkiyede olsaydimda guzelim turk hekimlerine emanet edebilseydim kendimi. İnsallah ilerleyen aylarda orda olacagim.

Bugün biraz temizlik yaptım ayakta kaldım oturduğumda belim çok ağrımaya başladı sızlıyodu resmen. Kasıklarımda biraz ağrıyınca korkudan ağladım 🥺 bende senim gibiyim canım mayısın 2sinde randevum var ondan korkuyorum. Kendimize dikkat edelim yapacak bişey yok yorulmicaz demekki
Yaa bende bu akşam senin gibi oldum oturdum ağladım az önce yengemle de konuştum o çok normal dedi böyle olabiliyormuş. Gönlümüzü ferah tutalım inşallah hayırlı bir şekilde bebişlerimizin kesesini ve kalp atışını göreceğiz 🤲🥰

Kızlar ya ben ilk kontrolüme p.tesi gidecegim muhtemelen bebeğim 5-6 haftalıktır. Azcık kalkıp iş yaptığımda hemen kasıklarım ağrıyor aynı zamanda karnımada batma oluyor belimin ağrısından oturamıyorum sizde de öyle oluyor mu ? Daha ilk kontrole de gitmedigim için korkuyorum
Vücudun denge merkezi değişmeye başladığı için bel sırt ağrısı normalmiş canım. Kramp gibi ağrı oluyorsa o da rahim büyüyormuş ondan dedi doktor bugün bana.

Kızlar selam 8 haftalık olmak üzereyim. sağ göğsüm çok şişti. İlk çocuğumda da çok sütüm olmuştu göğüslerim şişti ama şuan daha 8 haftalığım bu vakitte bu kadar şişmesi normal mi çok sızlıyor, patlayacak gibi hissediyorum bazen. 😔

Kızlar selam 8 haftalık olmak üzereyim. sağ göğsüm çok şişti. İlk çocuğumda da çok sütüm olmuştu göğüslerim şişti ama şuan daha 8 haftalığım bu vakitte bu kadar şişmesi normal mi çok sızlıyor, patlayacak gibi hissediyorum bazen. 😔
Hormon etkisiyle bende göğüs hassasiyeti çok yaşıyorum dr geçici bir durum dedi bende kasık ağrısıda oluyor

Kızlar ya ben ilk kontrolüme p.tesi gidecegim muhtemelen bebeğim 5-6 haftalıktır. Azcık kalkıp iş yaptığımda hemen kasıklarım ağrıyor aynı zamanda karnımada batma oluyor belimin ağrısından oturamıyorum sizde de öyle oluyor mu ? Daha ilk kontrole de gitmedigim için korkuyorum
Benim de karın ağrım çok oldu. Doktor sıkıntı değil normal regl olcakmış gibi hissedebilirsin dedi. Yurtdışı tatilimiz vardı. Günde 20 km yürüdüğüm falan oldu çok şükür hiç bir sorun olmuyormuş 🤣 uçakta karın ağrısından tuvaletten çıkamadım ve otelde de karın ağrısından kustum 🤣 ama yürüdükçe hareket ettikçe azaldı bence. Sadece o kramplar girince hemen bi yere oturuyorum ayaklarımı uzatıyorum. Tatil bitti dönünce şimdi yine şiddetli ağrılar başladı. Kanama olmadıkça sanki yürüyüş iyi gelecek kaslarımıza.

allah affetsin şu hamileliği oldum olası sevmedim ilki kolaydı ama boyle hep diken üstünde.. o zaman da huzursuz bacak sendromu cıkmıstı, son aylarda uyuyamıyordum karnımdan. dogum desen ayrı bir süreç. yani en güzel şey tatlı mı tatlı cocugun herseye değer oluyor ama çekilecek çile değil hamilelik ve doğum. lütfen yanlıs anlamayın tamamen kişisel düşüncem. Bazen okuyorum duyuyorum büyülü güzel bir süreç diyorlar keşke ben de oyle hissetsem. Ama sonu güzel, insanın cocuğu dunyanın en güzel şeyi
hamile kalmaya çalışan binlerce kadın olduğunu düşünürsek sizin bu yazdıklarınız şükürsüzlük gibi geliyor bana maalesef

HER SAHADA 15 -20 LÖKOSİT, NADİR ERİTROSİT, 10 -15 EPİTEL HÜCRESİ VE BOL YOĞUNLUKTA BAKTERİ GÖRÜLDÜ.

Bakterilerim bollanmış 🥲
Canım bu arada su olarak 8 ph üzeri su iç kadınlar için alkali su daha sağlıklı bende bir ara böbrek taşı sıkıntısı çekmiştim doktor bana 8 ph üzeri böbrekleri temizler toksinleri atar demişti ordan biliyorum

Bende dün işten gelince dido çikolata yedim ve gece boyu midem ağrıdı zenfecil katıp yoğurt yedim, süt içtim, kefir içtim. Asla geçmedi. Sabah işe giderken 1 adet elma yedim. İşte muz ve diyet bisküvi yedim bastırsın diye hafif bulantı var ama onun dışında böyle mide ağrısı kıyılmış gibi kasılmış gibi garip bir his var canım hiçbir şey yemek istemiyor. Her şey midemi ağrıtıyo gibi hissediyorum 🥺servisten erken indim yürüdüm kusarım diye korkup
Rabbim şifa versin hepimize Canım inşallah tez vakitte :KK43: Dün kan tahlilleri için doktora gittim söyledim böyle reflü gibi şikayetim olduğu durumunu. 11. haftaya kadar bu şikayetler devam eder hatta artabilir ama sonra betaHCG gerilemeye başlar şikayetler de genelde azalır sabırlı olmak zorundasın dedi. Kusma atakları, kilo kaybı vs olmadıkça ilaç önermiyoruz idare etmeye çalışın dedi. Folik asiti değiştirdi. Onun yerine Ocean Mummy multivitamin kullanmamı söyledi. Benim bacaklarımda da huzursuzluk şikayeti vardı onu da söylemiştim. İçerisindeki demir, magnezyum bacaklarınızdaki şikayetlerin azalmasına yardımcı olur, B6 vitamini de bulantıya iyi gelir diye umuyorum dedi. Kan sonuçlarım bugün çıktı Ferritin 5. Yani gerçekten de demirden elenmişim zaten ama ben bunu naptımsa da hiç yükseltemedim inşallah zamanla az da olsa yükselir diyorum :/

6 haftalikken ilkinde Olctugu bebegin boyu ne kdardi sizde benimki 3.56 crl yaziyor.
6+3'te 5 mm ydi benimki canım. Ya ama bu o kadar tali bir şey ki. Doktor iki nokta belirtip arasını ölçüyor. 3.56da çıkabilir daha fazla da çıkabilir yani çok milimetrik oynamalar bunlar. Nabzı konusunda bize sayı söylememişti canım. Bir yorumda bulunamayacağım.

Kızlar saç boyamayı düşünen var mı hiç ben kızıla boyamıştım kendim 2 ay falan kullandım şimdi dibim baya geldi kötü duruyor dipler siyaha yakın koyu kalanı kızıl işe gidiyorum bide kurumsal biyük bir firma. Ne zaman boyayacaksınız boyayacak olan varsa? Bir kez kendi rengime döneyim öyle gideiym diyorum
Ben de 1.5 yıldır koyu kahve kullandığım saçlarımı şubat ayında eşimin ve annemin ısrarıyla açık kumrala boyatmıştım. Üstelik 2 boyamada da tam olarak oturmadı rengi yani sarılar var, koyu kahveler var falan tam ağlamalık :) Neyse üstünden bir ay geçsin ondan sonra bakarız dedik artık ve bil bakalım o bir ay içerisinde ne oldu :KK70: Velhasıl bebeğin organ gelişimi tamamlanana kadar yani bence bir 12-13 hafta boyamamakta yarar var canım. Deriden emilen boya fetüse ulaşır ulaşmaz tartışılır ama soluduğun boya kokusu, aroması mutlaka ciğerlerine ulaşıyor. Karar senin ama bence biraz bekle. Ben kendimi çok kötü hissetmezsem doğuma kadar hatta emzirme sonuna kadar boyamamayı düşünüyorum saçlar için de dinlenme - toparlanma fırsatı bence. Üstelik benim tam tepe ve ön kısımlarda çok fazla beyazım var.

selamlar herkese. dün devlet hastanesinde bir doktora göründüm. devlet takiplide olmak istemiştim . ama malesef ki aşırı ilgisiz bir doktorla karşılaştım . kese var yolk sac izlendi ama bebek yok . boş gebelik olabilir takip edelim haftaya gel dedi. 6+4 düm dün . tabi ben kalp atışı duyarım belki diye giderken böyle bir tepki almak beni epey yordu. neyse ki bugün saat 10 da kendi doktoruma randevum da vardı. özel bir kliniğe gidiyorum ve doktorumdan çok memnunum . tek doktor devam edeceğim nasipse. doktorum muayene etti kese süper al bak bebişin burada kalp atışını görüyorsun dimi al bu da sesi dedi. dünyalar benim oldu. herrr şey yolunda çok şükür ki. haftasıyla birebir uyumlu . yani tam 6+5 te duymuş ve görmüş oldum . progestana devam et dedi tedbir amaçlı. ultrason görüntümü ekledim. yani aslında şunu demek istedim devlet hastanesine gidipte bebek veya kalp atışını duyamayanlar lütfen endişelenmesin . makinaları çok eski olduğundan dolayı göremiyorlarmış. allah herkese hayırlı sağlıklı gebelik nasip etsin . :KK200:

WhatsApp Image 2024-04-26 at 12.00.06.jpeg

X