2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Zaten 20 30 gram arası alması gerekir diyorlar, düşününce senin bebeğin 25 almış ve kız bebek. Yani mama da vermiyorsun sen artık sanırım anne sütüyle gayet ideal bence. Geçen hafta doktor da bana böyle dedi bebeğin beslenmesi çok geri 15 dakikadan fazla emzirme mama ver hemen dedi çöktüm resmen. Ama dinlemedim açıkçası 15 dakikada bebek daha yeni emmeye başlıyor zaten. Sen de doyup doymadığını anlarsın doymayan bebek ağlıyor uyumuyor yani

Zamanında randevu almadığım için tam 1 aylıkken kontrole gidemiyoruz, doktora soramıyorum ama doktorlarınız kiloyla ilgili bu kadar yorum yaparken boy hakkında ne söylüyorlar? Şu aralıkta uzaması lazım gibi. Gelişim sadece kilo değil ki, böyle bakılması çok eksik geliyor bana. 40 kg yetişkin de var 100 kg da, üstelik boylarına göre hepsi normal sınırlar içinde olabilirler.

Canım ilk ay için 3 cm iyi diyor bizim doktor. 15. Gun kontrolünde hic uzamamisti üzüldüm ben. Hic endişelenme yeterli beslenen bebek uzar dedi. Aylik kontrolünde 4 cm uzamisti. Gelişim geriliği için de boyu daha çok onceliyor zaten.

tek mi kullanıyorsun kumral? yanında başka gaz damlası var mı? ben onu sormayı unuttum doktora ya gaz damlasını bırakayım mı bilemedim. bir de kaç damla veriyorsun
Ben bir probiyotik kullanıyorum. Gaz sıkıntısı yaşamıyoruz çok şükür. Gecenlerde bitti hemen de bulamadık nurse harveys almıştım. Probiyotik gelene kadar gaz sıkıntısı yaşadı resmen. Symbisys gibi bir şey adı bol sessiz harfli

Seninki iyiymiş benimki beş dakika emzir dedi, deli mıdır nedir. Ben tabiki bi saat emziriorum. Sanki evde başka işim var

owlll O ozlemem D derya32 Gaz durumları ve keyifleriniz nasıl kızlar? İnşallah hepimiz için mis gibi günlerin başlangıcı bir akşam ve gece olur
bizim gaz ıkınmaları devam ediyor fakat daha iyi. gaz çıkarmayı öğrendi bence ayaklarını topluyor yukarı zorluyor. relactazın da etkisi var mı yoksa kendi doğal gelişimi mi bilmiyorum :) bizimki uyanık olduğu vakitler hep ağlıyordu. biraz etrafı izlemeye bizi dinlemeye başladı. akşam üzeri bi çıldırma saati var. ben de şarkı söyleyip çıldırmasına eşlik ediyorum geçmesini bekliyorum sadece. ayağı da sallayarak uyutuyorum artık deli gibi sallamasam da. onca alet edevat aldık bebe ayakta sallanmayı seviyor en azından ben de oturuyorum. tv tlf kitap :)) yani iyileşme minik minik gerçekleşiyor ve şükür ki kötüleşmiyor

Seninki iyiymiş benimki beş dakika emzir dedi, deli mıdır nedir. Ben tabiki bi saat emziriorum. Sanki evde başka işim var
Ben de en az 30-40 dk emziriyorum yoksa doymuyor çocuk eminim artık buna. Emzirirken ben de dinleniyorum diğer türlü ağlıyor. Emzirmek en azından sakinleştiriyor bebeyi.

Bizimki de uyanıkken hep ağlıyordu, Allah'ım ne zor oluyor o zaman. Şükür dediğiniz gibi biraz dinlemeye izlemeye başladı. İnşallah daha iyiye gittikleri günler görürüz

Bence de gelişimin en büyük göstergelerinden birisi boy uzaması. Maşallah seninki de ne güzel uzamış böyle iç rahatlatan doktorları da ayrıca seviyorum

Bugün iki memeyi de uzun uzun emip uyudu hep, muhtemelen gece uyumayacak ama

tek mi kullanıyorsun kumral? yanında başka gaz damlası var mı? ben onu sormayı unuttum doktora ya gaz damlasını bırakayım mı bilemedim. bir de kaç damla veriyorsun
Sab simplex gaz damlasıyla beraber kullanıyorum, simplex 3x10 damla kaleidon 1x5 damla canım.

Allahım sonsuz şükürler olsun, bin kere maşallah her günümüz bir öncekinden güzel olsun, güzel haberler gelmeye başladı ne kadar süre uyanık kalıyor, neler yapıyorsunuz?

Akşam bizde de var o saat, cadı saati diyorlar. Bugüne kadar o saatlerde hep bebeğim ağladı ben ağladım. Dün sesi kısıldı dün de gündüz şunu okumuştum, şu kısmını uyguladım:

"bebek dik bir şekilde kucağa alınır göğsü annenin (ya da kucağa alanın) kalbinin üzerine gelecek şekilde tutulur. başı omzun üzerinden bakar ve anne dudağını bebeğin kulağına dayayarak şarkı söyler. monoton ama yumuşak bir sesle, dikkatini dağıtmadan sese konsantre olmasını sağlayarak sakin bir sesle. her zaman şarkı söylemek gerekli değildir. hu hu hu bu bu bu, du du du gibi bir sessiz bir sesli harften oluşan kombinasyonlarla seslenmek de bebeği sakinleştirir. yukarıdaki tüm yöntemlerden çok bu yöntem işe yaramıştır."

İşe yaradı galiba Allahım hiçbirimizi çaresiz bırakmasın, çaremizi karşımıza sağlıkla kolaylıkla çıkarsın. O gün buraya bildiğim her şeyi yaptığımı ve hiç sonuç alamadığımı yazmıştım. Çok şükür inşallah bu bize çare olup rahatlatacak senin de aklında bulunsun. Bizimki ayakta, battaniyede sallanmayı da istememişti. Ayakta sakince sallamak kötü değil bence. Hep güzel gelişmeler paylaşalım inşallah, gün be gün biz de yavrularımız da daha iyi olalım

owlll O ozlemem D derya32 Gaz durumları ve keyifleriniz nasıl kızlar? İnşallah hepimiz için mis gibi günlerin başlangıcı bir akşam ve gece olur
Gazımız tam gaz devam ediyor burda önceki sayfalarda bitkisel bi şurup yazılmıştı onu sipariş verdim bakalım bir de onu deniycez geçicek inşallah. Keyfimiz genel olarak iyi uyanık olduğumuzda konuşma ve şarkı çok seviyoruz. Ancak bi huy edindi gece 4ten sabah 8,9 Allah ne verdiyse o saate kadar uyumuyor ve huysuz yine de bugünümüze şükür Allahım evlatlarımızı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah hepimize

ben bilmeden bunu yapıyormuşum :)) uyanıkken bazen bakışıyoruz sessizce :) sanki yüzümü inceliyor. renkli bir nesne gösteriyorum bazen çook az takip ediyor. kucağımda dik tutarak evi gezdiriyorum. keyfi yerindeyse yüz üstü koyuyorum. tabi bunlar tek seferde değil her biri ayrı zamanlarda 1 dk falan mutfak ışığına gözünü siliyor bazen öyle anlarda pek ses çıkarmıyorum meraklı meraklı bakıyor. bu çok az sürüyor işte 2 dk falan. şöyle beş on dk dursa yemek yerim hızlıca. ama kesin olarak söyleyebilirim ki bazı anlar dışında bi önceki günlerden daha iyi.
senin de daha iyi olacak inşallah. her günümüz bi öncekinden çok daha iyi olsun

Yaa kızlar sanki o aşırı depresif haller geçmiş, demek ki yakında geriden gelen bizler de daha iyi olacağız siz büyüdünüz de konuşmaları bilir, şarkı sever mi oldunuz benim yavru da öğlene kadar o modda oluyor, geçecek bir saatte diye kendime sabır yüklemeye çalışıyorum. Her şey çok yakında çok çok daha güzel olacak inşallah

Ağzın bal yesin canım maşallah ne güzel haberler, paylaşın bunları bol bol, duymaya ihtiyacımız var akşam akşam moral oldu, her akşam hüngür hüngür ağlamanın üstüne çok güzel geldi doğrusu. Bugünümüze sonsuz şükürler olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…